Nisam pristrasan.Nemam nikakvog razloga za to jer vec sam rekao nisam zaposlen ni u jednoj navedenoj firmi,a nisam ni te nacionalnosti tako da nemam razloga.Cisto realno gledam na stvari bez ikakve frustriranosti ili bilo sta.Zasto bih bio frustriran kad sve usluge sto Mobis pruza pruzaju i ostala 2 operatera,pa cak i vise uz nizu cijenu.Sto se tice kvaliteta stvarno ste smijesni to sam vec rekao nabavljuju opremu od istih dobavljaca i istih karakteristika.Uostalom bio sam na mobisu sad koristim 061 nisam primjetio nikakvu razliku u kvaliteti opreme

NPR.Kvalitet se kod GPRS npr. gleda brzinom protoka podataka i Mobis i BH Telecom imaju EDGE a to je brzina do nekih 340Kb/s.(da nije slucajno kod bh telecoma manja nego kod mobisa-dokazi i priznajem da je razlika u kvaliteti).
Jedino sto priznajem Mobisu je da je prije uveo MMS, GPRS nije.Nisam ga imao priliku koristiti prije nego na 061(osim u testnoj fazi) jer sam bio na pre paid-u,a nisam htjeo samo zbog toga da prelazim izmedju ostalog i zato sto mi pre paid vise odgovara-kao i ogromnoj vecini ljudi preko 80 posto na Mobisu isto tako koristi.I dalje stojim iza svoje teze da je 065 GPRS i SMS Roaming uveo to na pre paid bas zbog toga sto je to 061 ucinio(ne moze biti slucajnost zato sto je u pitanju bilo razdoblje od nekih mijesec dana pa i manje sto znaci da je mobis to mogao uvesti a nije htijeo i upravo to odsustvo volje potrosaci znaju da kazne)
Bh telecom nije uveo to samo zato sto je i mobis(to je bio samo jedan od razloga,jer inace ne bi bilo tolikog kasnjenja),dok vec eronet je uveo to zato sto im je velika konkurencija 061 i zato sto bih inace ostao bez velikog broja svojih korisnika.
I dalje stojim iza svoje teze da je puno veci efekat imalo uvodjenje GPRS na 061 i 063 nego na 065,jer na 065 je vrlo mali broj i znao da je testna faza u toku-jer su krili; drugo malo je ljudi imalo tel. koji podrzavaju GPRS.Nekazem dobro je uvesti uslugu prvi ali ne treba vrsiti diskriminaciju korisnika treba je ponuditi svima pa makar i uz ovoliku cijenu kolika je sada.Cijene toga ce opasti.Pa u Hrvatskoj je MMS bio !KM kad je uveden,a vidi sad kolika je cijena.Hocu samo da kazem da je zbog svoje gluposti,jer ne znam kako drugacije da je tumacim Mobis ostao uskracen za jos dobiti koju je mogao imati da je to odmah uveo,ali sta ces sami su krivi.
Pricajte sta god hocete jedna je cinjenica i realnost a to je da je
Bh telecom najpovoljniji za pre paid,a
Eronet za post paid-licno meni tarifni model vikend.
A paradox je veci da je meni jeftinije zvati sa 061 na mobis,nego sa 065 na 065.Isti slucaj sa eronetom-tarifni model vikend povoljniji od Mobisovog Hit.
Nekazem da povoljnosti ovih operatera nad mobisom nije doprinjeo nas fini zakon,ali sami smo ga usvojili ko nam je kriv.Ali kad je vec takva situacija sa porezom mobis bi morao biti najpovoljniji da kompenzuje to a ne najskuplji kao sto je sada.
I manite se kvalitete usluga cuce vas neko ne budite smijesni.Sto se tice GPRS Roaminga to je stvar dogovora sa drugim operaterima to nije nikakva specijalna usluga.Temelji se na GPRS.I to nije dozvoljeno Pre paid korisnicima na mobis-u tako da nemam sta da zalim sto nisam na mobisu jer oni nastavljaju po starom.Cim 061 to uvede na pre paid uvesce i oni a vi recite da to nije zbog toga.
Pozdrav