banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 01:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 216  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Jul 2009, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
euroth slazem se sa vecinom navedenog. Ipak, ne treba zaboraviti da su oni operater sa najvecim brojem korisnika pa samim tim im je najmanje stalo za pridobijanjem istih, tako da iz toga proizilazi i odnos sa kupcima i nije to samo u BH Telecom centru u BL vec skoro svuda im se korisnici zale na ljude koji rade u direktnom kontaktu sa kupcima, ali i to je relativno. Jer evo ja licno poznajem lika iz BHT koji je stvarno korektan i ljubazan covjek obavlja svoj posao za 10, kontaktiram ga mailom i uvijek dobijem adekvatan i pravovremen odgovor. Posjecivao sam BHT centar u BL i mogu reci da ima dosta nestrucnosti kod zaposlenih, ali da ni jednom nisam cuo da pozdravljaju sa merhaba i cisto sumnjam da je to istina, ali dobro neka ljudi sami odu i uvjere se da li je to istina. Mogu reci da ona cura sto radi na blagajni je vrlo ljubazna, onaj stariji lik nema veze s vezom, za ostale ne znam. Konkurisao sam u navedenom centru kad je bio konkurs i mogu samo reci da je bio namjesten konkurs da se cak nije pitalo ni direktora poslovnice o tome ko ce biti primljen dakle po direktivi, ocekivano rekao bih. Upravo to je problem kod svih nestrucnost zaposlenh jer se u selekciji kadrova ne vode strucnim vec stranackim i drugim kriterijima koji nisu bitni za posao.
Sto se tice kupovine telefona mogu samo reci da je u dobroj mjeri za nefleksibilnost cijena kriv i zakon o javnim nabavkama koji narocito pogadja BHT(pogotovo poslije upada poreske inspekcije su stopirali malo nabavke pa je na zalihama uglavnom bajata ponuda, ali se koliko cujem ocekuje za par dana novi modeli), dok mtel nema problema sa tim. Mislim da im je to na rate dobra stvar ko nema kesa ili mu taj nacin placanja vise odgovara u svakom slucaju i kod njih uvijek mozes i kesom platiti.

Sto se mene tice nije me briga sta ko kaze koristim njihove usluge jer mi odgovara njihova ponuda, a narocito usluge i dok neko od konkurencije ne bude imao slicne usluge i bolju ponudu ne razmisljam o prelazu pogotovo sto jos nema opcije da se prenese broj.
Dakle, da sumiramo BH Mobile ima i dalje monopolski polozaj koji obilato koristi i za sada nema neke vece potrebe za korekcijom cijena, mada ja predvidjam da ce od 1.9. ici sa sniznenjima ili novim tarifama na pre paid i od nove godine sa korekcijom cijena na post paid. prema tome BHT nema nikakvu krizu (osim nepovoljnijeg polozaja zbog zakona koji kazi javna preduzeca) i nikada nisu oni bili ti koji su rezali cijene i dalje oni kontinuirano uvode nove usluge i po tome su lideri to im se ne moze osporiti. Nista novo, ako im eronet prije godinu dana nije mogao pera odbiti sa hej svi tarifom i ljetnom tarifom onda ih tesko sta moze uzdrmati prije uvodjenja usluge o zadrzavanju broja.

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2009, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
jah :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 09:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 09 Jul 2009, 09:22
ERONET je trenutno najpovoljniji u BiH. Ima najbolje tarife ili tarifne opcije za one koji puno koriste mobitel. Ove nove tarife su super, totalno fleksibilne. Osim toga, imaju najbolje usluge i pokrivenost. Jedno je jasno. Tko hoće povoljnije i bolje u ovom trenutku bira ERONET.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Hah, ovi sto se registruju samo da bi postavili reklamu.... To nije nimalo džentlmenski :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gentelman je napisao:
ERONET je trenutno najpovoljniji u BiH. Ima najbolje tarife ili tarifne opcije za one koji puno koriste mobitel. Ove nove tarife su super, totalno fleksibilne. Osim toga, imaju najbolje usluge i pokrivenost. Jedno je jasno. Tko hoće povoljnije i bolje u ovom trenutku bira ERONET.

Eronet je jos uvijek daleko od najpovoljnijeg mob.operatera u BiH, ono sto su sada uradili je cisti copy paste, mada mora se reci da su prekopirali najbolje u biH tj.mtelove pre paid tarife i bht post paid pakete, ali opet nisu isli sa cijenom ispod nego tek na nivou konkurencije pa tesko da ce se neko odluciti za prelazak ako je vec na nekom slicnom paketu. To za pokrivenost mozda i stoji pogotovo prema Hrvatskoj. Od Eroneta kao najmanjeg operatera se i ocekuje da bude najpovoljniji mada kazem on to jos uvijek nije, imaju uvijek neke skrivene troskove u cijenovniku poput naknade za uspostvu poziva i sl. pa te ono sto na prvi pogled izgleda jeftinije na kraju izdaje skuplje ili u najmanju ruku isto. Eronet nema najbolje usluge, pa se ocekuje da bar ima najprihvatljivije cijene cime bi privukao nove korisnike, po meni bez obzira na ova sva snizenja oni jos uvijek nisu na nivou od prosle godine, nema tog wauu efekta i drasticnog snizenja cijena niti dobrih akcija kao nekad.

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2009, 22:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Citiraj:
po meni bez obzira na ova sva snizenja oni jos uvijek nisu na nivou od prosle godine, nema tog wauu efekta i drasticnog snizenja cijena niti dobrih akcija kao nekad.

Koliko sam čuo iz izvora bliskog eronetu, imali su žestokih "političkih" problema zadnju godinu dana između Zagreba i ovih naših lokalnih vođa. Sada su tek izgleda sredili to i mislim da će opet vrlo brzo biti kao i prije 2 god.
Ali pored svega ostalog mislim da nema puno fajde od dijeljenja prepaid kartica sa nekim iznosom računa za trošiti jer ljudi to uzmu, potroše i bace karticu (tipa što je eronet to radio masovno ranije, ili mtel sada preko Čole)... Kod svakog operatera je bitnija pretplata. Naravno svaki operater sabere kartice što je podijelio i to unese u godišnji postotak rasta korisnika što objektivno ne predstavlja ništa :-?

Inače, čim je izašla ova tarifa PRO u mojoj firmi su odmah prepoznali da je to to. Tog ipak nema još nigdje drugo u BiH.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 00:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa nesto slicno imaju u bht tj. tim061 i u mtel total office, samo sto je ovo cini se jos fleksibilnije. Ne znam kolika je mjesecna naknada za firmu sto koristi to.
Slazem se da nema neke velike vajde od prodaje tih kartica, zato kazem usluga prenosviosti broja ce dobro doci. Trenutno malo ima pravih migracija korisnika sa jedne na drugu mrezu bas iz tog razloga, a vecina ljudi sad nove pre paid kartice kupuje iskljucivo radi mob.telefona. Mislim da je realno udio mob.operatera jos uvijek isti kao i prije i da ove napucane brojke iz mtela kako sada imaju ne znam ti koliko novih korisnika u federaciji nisu tacne tj.da su fiktivne upravo radi gore pomenutog, ali su dobre da menadzeri u telekomima prikazu dobar rezultat i opravdaju se pred gazdama prikazujuci da imaju rast u svim segmentima. Koliko stvarno ima aktivnih korisnika znaju samo telekomi i to niko ne objavljuje, to recimo objavljuju telekomi u Hrvatkoj, po meni je samo to relevantno, a ne ove naduvane brojke, jer kod nas ispada da sva 3 imaju nenormalan rast korisnika i da je penetracija mob.tel. dostigla visok nivo sto nije slucaj.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 10:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2004, 14:49
I meni se cinilo da je eronet najpovoljniji (nove tarife) ali kad malo proucis cjenovnik i vidis da se svaka uspostava poziva placa 0.05 KM + minute + pdv daleko je to od operatera br 1 u BIH
Druga stvar, ako imas prepaid 063 i provjeravas stanje na racunu na 456 kaze ti valjanost vaseg racuna je do xx lipnja?! totalno kroatizovano dok su ostala dva koliko toliko neutralna (na ovo kroatizovano mislim na kompletne glasovna uputstva iz menija)
i trece danas ne drzati site azurnim granici sa nekulturom a eronet prednjaci ...
Buduci da sam se kriticki postavio prema eronetu ne favorizujem ni ostala dva, jer sam bio korisnik sva tri mobilna operatera i svako od njih ima svojih nedostataka, samo odaberes onoga koji ih ima najmanje

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Zna li ko je i kad uveo prvi ove telefone u ponudi? Meni se cini da je BH Teleocom, pa onda Mtel, i eronet ako se ne varam? Ajde ako zna neko ko i kad, trebam mi ta ifromacija. Hvala!

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tommy Vercetti je napisao:
Zna li ko je i kad uveo prvi ove telefone u ponudi? Meni se cini da je BH Teleocom, pa onda Mtel, i eronet ako se ne varam? Ajde ako zna neko ko i kad, trebam mi ta ifromacija. Hvala!

ha joj to je bas davno bilo ne znam i ja mislim da je taj poredak, mada je i mobis davno imao u ponudi neke telefone na rate, sad ne mogu tvrditi tacno ni da su jedni ni da su drugi prije imali.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stojko je napisao:
I meni se cinilo da je eronet najpovoljniji (nove tarife) ali kad malo proucis cjenovnik i vidis da se svaka uspostava poziva placa 0.05 KM + minute + pdv daleko je to od operatera br 1 u BIH
Druga stvar, ako imas prepaid 063 i provjeravas stanje na racunu na 456 kaze ti valjanost vaseg racuna je do xx lipnja?! totalno kroatizovano dok su ostala dva koliko toliko neutralna (na ovo kroatizovano mislim na kompletne glasovna uputstva iz menija)
i trece danas ne drzati site azurnim granici sa nekulturom a eronet prednjaci ...
Buduci da sam se kriticki postavio prema eronetu ne favorizujem ni ostala dva, jer sam bio korisnik sva tri mobilna operatera i svako od njih ima svojih nedostataka, samo odaberes onoga koji ih ima najmanje

Sto se tice jezika iz menija pa tu sva tri operatera tjeraju svoj tako da nema neke razlike osim sto se na Hrvatskom ti mjeseci drugacije kazu. Sto se tice web strane slazem se, mada kad pogledas koliko kod nas ljudi koristi net onda u neku ruku moze biti i shvacena takva neazurnost, oni se najvise baziraju na bombasticne TV reklame i novine, jer to narod najvise prati. Mora im se odati priznanje za dobre reklame, evo i ova zadnja za plus tarife je extra.
Ma svaki operater ima prednost i mane, ali neka svako izabere prema sebi onog ko mu najvise odgovara. Ponude kod sva tri su toliko slicne da gotovo i nema neke razlike, i sad kad bht izvrsi snizenje uspostavice se balans i opet ce se zacementirati cijene na duzi period, sto nikako nije dobro za nas korisnike.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Stojko je napisao:
trece danas ne drzati site azurnim granici sa nekulturom a eronet prednjaci ...
Prvo, to ne graniči sa nekulturom nego je krajnji bezobrazluk, drugo, nije Eronet najgori, njima bar možeš otvoriti sajt, za razliku od mtela, koji je stvarno "za pucati u koljeno raji iz marketinga"... Po tome je BHT ipak najbolji, sajt im je čak jako dobar, iako da bi bio bolji od prethodna dva, bilo bi dovoljno da postoji (...there goes mte...l) i s vremena na vrijeme se ažurira (...eronet as well.)
Pozdrav

BH telecomov portal je najbolji zato sto sve rade sami i prave ga i odrzavaju pa kakav je takav je ipak je azuran i dostupne su informacije (mozda bi samo trebalo malo pojednostaviti ga tj.uciniti laksim pronalazak potrebnih info), za razliku od mtela ili eroneta gdje to rade drugi strucnjaci iz maticnih kompanija majki, tj.pribjegavaju outsorcingu. Ipak je bitna funkcionalnost, a i tu prednjaci bh telecom koji recimo ima web sms/mms ili mogucnost narudzbe telefona putem weba, pregled stanja racuna i sl. sto ipak nemaju svi ostali operateri.

Poslednji put menjao BL Boy dana 11 Jul 2009, 11:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2009, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ma nisu, imaju i u eronetu razvojni tim koji sve to odrzava. koliko ja znam, jer imam tamo par likova s faxa koji rade.
ali zato sve ostale app im razvijaju drugi.
a sto ga falite toliko, ha, a zaboga, oderase. nisu oni uopste tako fini kako se predstavljaju.
jedino sto ima mreze svugdje, i sto je veza stabilna.
a da nisu skupi, jesu. ja sam na postpaidu ima 7-8 godina, bilo je racuna i po 180km i kad se bunis, nadju ti kao uvijek neko rijesenje. i svaki put platim.
doduse, prije su vise derali.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LETI ...uz m:tel frizbi paket

U ljetnoj m:tel ponudi je novi, promotivni super frend frizbi paket, koji od 15. jula 2009. godine možete naći na svim m:telovim prodajnim mjestima i kod ovlaštenih dilera.

Ovog ljeta poklanjamo vam super zabavu uz super frizbi poklon, ali i super bonuse od 10 KM za paket sa brojem i 65 KM za paket sa telefonom. Uz novi telefon iz frend ponude, motorolu U9, korisnik dobija ekstra bonus od 125 KM raspodjeljenih na 10 KM početnog stanja i po 5 KM narednih 23 mjeseca.

Kako bi ljetna zabava bila prijateljska i opuštena omogućili smo vam i promotivnu cijenu poziva od samo 0,06 Km/min prema dva prijatelj broja za period od 15. jula do 31. avgusta 2009. goodine.

Podsjećamo na cijene frend tarifnih modela Zovi, Šalji, Surfaj i aktuelnu ponudu telefona Frend paketa koja važi do isteka zaliha.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2009, 21:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jun 2009, 12:06
Euroth je napisao:
Za Eronet stvarno ne znam ko radi, znam samo da sam ga prestao otvarati jer već skoro 2 godine nema ništa novo gore. Ustvari, od uvođenja onih poruke, zovi i to tarifa, čini mi se.

Za mtel znam, pričao sam sa nekim programerima, zezao ih na foru kako dozvoljavaju da im je onakav portal a kao nešto rade i svi su rekli da znaju da je katastrofa, ali da oni nemaju ništa s tim, jer je za to zadužen merketing odjel i ljudi u njemu, koji nemaju pojma o programiranju (a trebali bi, bar malo, čisto, ono, održavaju sajt operatera...) i kad im probaju skrenuti pažnju na kvalitet portala dobijaju odgovor: "Mind your own business!", tako da su odustali i od pokušavanja... Sad, to nije u redu, mogao je i marketing angažovati nekoga ko može uratiti sajt, ali eto, ovakvim sajtom savršeno jasno pokazuju svoj nivo (ne)poštovanja korisnika...

Čuo sam da ubrzo počinje sa radom nova stranica Eroneta, koja će vjerujem biti fino osvježenje. Jaste, problem je kada outsource firme rade nešto, a marketing je zadužen za kontrolu. Čim tu nema "tehničke" ruke onda mislim da ide puno sporije.

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2009, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Od 20.07.2009. mBlog - nova mobilna usluga BH Telecoma

Iznesi svoj stav o temi koja te zanima! Pridruži se bh.blogerima!

Ako si korisnik BH Mobile mreže, od sada možeš svoje multimedijalne mBlog zapise o temama koje te zanimaju slati sve većoj bloger zajednici u BiH!

Za sada su ti na raspolaganju teme:

· dnevnici

· kultura i edukacija

· politika i društvo

· ekonomija

· tehnologija

· sport i zdravlje

· film, muzika i TV

· ljubav i život

· ostalo

mBlog zapise dostavljaš putem MMS poruka i oni se objavljuju u sklopu pregledničke aplikacije mBlog na posebno organizovanoj Web stranici, te kao mBlog link na BH Mobile WAP portalu. MMS poruku koja sadrži tekst i slike do maksimalno 300 kB šalješ na broj:

061 11 28.

Cijena po poruci je 0,10 KM (sa PDV-om).

Sadržaj objavljenog mBloga možeš naknadno urediti putem Weba, pri čemu je maksimalna veličina jednog mBlog zapisa ograničena na 1.5 MB.

Osim MMS-om, svoj mBlog možeš poslati i sa BH Mobile Web portala, koristeći aplikaciju „Pošalji MMS“.

Detaljne informacije i uputstva na: www.mblog.ba i www.bhtelecom.ba

Druži se! Pridruži se bh.blogerima!

Idemo prvi. Dajemo više.

BH Telecom

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2009, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2008, 12:02
Al' nazivi usluga su im megainovativni. mCommerce, mBlog, mTu sam... :lol: :lol: :lol:

Koji idioti. Najjači naziv do sada je tzv. "O zona" (vidjeh reklamu na TV-u). Mislim da bi moj djed skontao ljepše nazive za usluge od njih.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

escobaR_ je napisao:
Al' nazivi usluga su im megainovativni. mCommerce, mBlog, mTu sam... :lol: :lol: :lol:

Koji idioti. Najjači naziv do sada je tzv. "O zona" (vidjeh reklamu na TV-u). Mislim da bi moj djed skontao ljepše nazive za usluge od njih.

Pa ne znam meni ti nazivi i imaju smisla jer to m je skracenica od "mobilni" tako da usluga mobilni mail se zove mMail, usluga mobilni commerce mCommerce itd... takodje ima smisla i zbog samog naziva mreze BH Mobile tako da je ono m neizostvno :lol: Sto se tice mCommerce to je univerzalan naziv za uslugu tog tipa, pa ne vidim nista lose onda sto i bht naziva tako tu svoju uslugu.

Po meni bi bilo bolje i puno vise bi se koristila usluga zasnovana na istom principu mms2facebook, ali dobro. Ne moze se svaka usluga svakome ni svidjeti dobro je da se nesto novo uvodi pa makar to za nas izgledalo beskorisno. Ne bi bilo lose kada bi poceli uvoditi mms info, sport itd... tu bi bilo puno vise korisnika nego za uslugu ovog tipa. Sta je naredni korak, mozda pokretanje mobilne kladionice kao u CG, e to bi tek bio pun pogodak.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Nazivi su sve samo ne dobri. Mislim, glupost. Šta su uradili? Ništa. Dodali samo to "m" ispred naziva i to je to.

Jel' ti svega ti normalno ime nekog servisa "O zona"? Eto ako ti to smatraš smislenim onda je*iga.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2009, 22:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Euroth je napisao:
Mislim, ovdje ga ne izaziva nijedno, ali, recimo, u nekin normalnim okolnostima... :D

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 216  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]