banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 312  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2016, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Žali se, nemaju to pravo! Ako te odbiju, inspekcija! Ustvari odmah im priprijeti inspekcijom!

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2015, 08:26
Ja htio ljudski al izgleda silom. Kontam advokata da uhvatim. Pa da naplatim neke love

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 13:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Jedino će advokat nalupat love i to na tvoju štetu a ti ćeš ostat bez šačice živaca. Ja se ne bih smarao oko toga, nije vrijedno živaca. Planiraj napuštanje servisa i halali bagri a njima će se vratit sve jer karma je kurva.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Profit pada, ali drzace se oni jos dugo iznad vode, prije svega sto nemaju ozbiljnog konkurenta i sto su nekad jedina opcija u dijelovima zemlje gdje nema drugog operatera. Steta sto kod nas nije doslo nesto poput SBB u Srbiji odnosno Telemacha u FBIH, gdje bi ih bas pokosilo.

Pa bukvalno svaki dan se neko javlja u ovoj temi zbog nesposobnosti zaposlenih, nemara itd itd. Tako da obican mali covjek moze i treba da se nada da ce ta prcija sto prije da propadne, preuzimaju ovo ako bog da njemci, zavode red, pa onda radnici debelih podbradaka pred kamere kukacina "a gdjeeeee nasa firmaaaaaa". Bice sve ovo dobro. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 14:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
BeckaSkola je napisao:
, preuzimaju ovo ako bog da njemci, zavode red, pa onda radnici debelih podbradaka pred kamere kukacina "a gdjeeeee nasa firmaaaaaa". Bice sve ovo dobro. :)

Nijemci (Dojče Telekom) su već u BiH jer imaju dio vlasništva u jednom operateru.
Spoiler:
Slika
http://www.hteronet.ba/

Citiraj:
Vlasnici HT-a d.d. Mostar su: Federacija BiH (FBiH), T-Hrvatski telekom d.d., Zagreb (T-HT, Zagreb), Hrvatska pošta d.d., Zagreb (HP, Zagreb) i mali dioničari.

Konkurencijsko vijeće ne bi im odobrilo preuzimanje mtel-a u BiH.
Pokušali su da kupe Telekom Srbije preko jednog fonda jer su imali zabranu investiranja zbog "preinvestiranja".
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ek ... as-Telekom
Vjerovatno su onda htjeli da se "riješe" mtela i da fond "preproda" Telekom Srbije DT-u. Nije im uspjelo.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dođe Švabo i da ponudi nešto ovako, pa da budemo srećni.

Citiraj:
ULTRA MAXnet

Pojedinačna usluga pristupa internetu putem optičke mreže

Neograničeni (Flat) internetski promet
Brzina 100/20 Mbit/s prva 3 mjeseca
(50/10 Mbit/s nakon 3 mjeseca)
Neograničeno surfanje na Hot Spot lokacijama

Uz ugovor na 12 mjeseci
220,00 kn/mj

A ne kao mtel da nudi za 120 kuna.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Druže u 'rvackoj je standard života najmanje duplo veći, s tim u skladu i cijene. Mada istina je da i u samoj Švabiji internet nije nimalo jeftin a ni naročito brz u mnogim mjestima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Dođe Švabo i da ponudi nešto ovako, pa da budemo srećni.

Citiraj:
ULTRA MAXnet

Pojedinačna usluga pristupa internetu putem optičke mreže

Neograničeni (Flat) internetski promet
Brzina 100/20 Mbit/s prva 3 mjeseca
(50/10 Mbit/s nakon 3 mjeseca)
Neograničeno surfanje na Hot Spot lokacijama

Uz ugovor na 12 mjeseci
220,00 kn/mj

A ne kao mtel da nudi za 120 kuna.

Al' u BL ne može se uvesti u nekim ulicama u centru, a kamoli u nekim "egzotičnijim" dijelovima grada :wink:
Kod komšija bar 100-ak hiljada kuća i stanova može uvesti tu uslugu. Nije neka cifra, ali daleko bolja situacija što se pokrivrenosti tiče od nas.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 16:16 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jeste i našli o čemu ćete pričati... prvi preduslov za optički Internet je infrasturktura čiju izgradnju ometa grad i država. Porediti nas sa drugim državama je smiješno, po svakom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj ta dva argumenta. Jedan, a koliki je kod njih/nas standard. Drugi, isti vlasnik a različite cijene ko dnjih i kod nas... Da je standard mjera, čekali bi mi još dugo na neke stvari. Sto puta prežvakana priča.

Vezano za optiku, pa tek su krenuli. Zna se kako te nove stvari najčešće budu skuplje, a ovdje je baš suprotno. Ja sam posalo e-mail podršci da se ne maltretiram sa call centrom. Jednu stvar su veoma brzo odradili, a vezano za dostupnost optike su poslali nalog da se ispita i moguće da vrlo brzo do moje zgrade dovuku. Samo e-mail poslao. Tako da nije sve crno -bijelo.

Naravno da ima loših stvari, nisam jednom pisao o njima, ali priželjkivati da dođe Švabo pa fino plati i još investira u nove tehnolgoje, i spusti cijene, ... Naravno da oni samo to čekaju, da nas usreće. OK, ako bi DT uzeo mtel u paketu i preko njega se širio na cijelu BiH, ali da ostane sjedište u BL. Ali...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 19:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
BeckaSkola je napisao:
Profit pada, ali drzace se oni jos dugo iznad vode, prije svega sto nemaju ozbiljnog konkurenta i sto su nekad jedina opcija u dijelovima zemlje gdje nema drugog operatera. Steta sto kod nas nije doslo nesto poput SBB u Srbiji odnosno Telemacha u FBIH, gdje bi ih bas pokosilo.

Kakav je finansijski rezultat Eroneta i BH Telekoma?

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo, ja ću ti odgovoriti. Znam za prvih šest mjeseci ove godine.
Sva tri vodeća operatera imaju pad prihoda u odnosu na prošlu godinu, a najveći pad dobiti u prvih šest mjeseci je bio kod mtela.
Eronet je čak uletio u gubitak, ali to ne znači da su pukli. Kao najmanji operater možda su imali ulaganja.
Imaš na internetu masu tekstova o stanju kod ta tri operatera.
Biće interesantno vidjeti rezultate za cijelu godinu. Mtel je sada baš krenuo agresivno sa nekim uslugama. Možda se poprave malo, možda dosade ljudima pa im se pad nastavi.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Mtel je nužno zlo, ništa više. Da samo odobre repetitor na Manjači, opet bih se vratio u Eronet

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
OK, ako bi DT uzeo mtel u paketu i preko njega se širio na cijelu BiH, ali da ostane sjedište u BL. Ali...

Već napisah ranije. Njih primarno interesuje Telekom Srbije i pokušali su ga kupiti preko jednog fonda. Već su na teritoriji BiH preko HT Mostar i pitanje je da li će konkurencijsko vijeće im dozvoliti da imaju dva operatera. Plus, imali su ograničenje o investiranju u nekim zemljama.
Mogu zadržati mtel ili zadržati eronet ili prodati oba. Naravno, ako na kraju kupe Telekom Srbije.
Može i neko treći uletjeti u priču.

A što se tiče onih cijena optike u Hrvatskoj koje si kačio, pogledah ponudu.
Oni forsiraju pakete usluga. Tako da za npr. 80KM nude optiku + IPTV + fiksnu + bon za struju.
To je, ako se uporedi brzina neta, znatno bolje nego oni trio paketi kod mtela.
Naravno, gdje se može uvesti.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Не знам зашто сви мисле да би страни газда побољшао однос Мтела према овцама, пардон, нама. Шта, гадљиви су на лаку зараду? Мтелу добро иде и овако, зашто дирати!? Оно што би неки озбиљан странац могуће промијенио је унутрашња организација Мтела, доста бескорисних ухљеба би одлетило и Григорије и слични не би више могли да кадрирају.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije baš da "mtelu ide dobro i ovako", kako pišeš ;)
Bio "gazda" iz Srbije, Njemačke, Kine... nešto moraju mijenjati, jer, za sada, imaju najveći pad prihoda od sva tri "dominantna" operatera.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2016, 22:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Apsolutno tačno Klajv. I sa ovakvom poslovnom politikom M:tel ima najveći profit od sva tri operatera. Eventualni novi vlasnik sigurno ne bi dirao prihodovnu stranu puno (čitaj smanjivao cijene) ako ne mora, već bi se orijentisao na racionalizaciju troškova da još više poveća profit.
@Choban
Znam ja kakav je rezultat ostala 2 operatera, već sam htio da bečka pogleda da su sva tri operatera imala pad profita (mtel najviše gledajući apsolutne iznose, ali je njegov profit i najveći gledajući apsolutne iznose) i da taj pad nije sigurno posljedica neke ogromne migracije korisnika kod drugih operatera, već nekih drugih faktora.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 00:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:

A što se tiče onih cijena optike u Hrvatskoj koje si kačio, pogledah ponudu.
Oni forsiraju pakete usluga. Tako da za npr. 80KM nude optiku + IPTV + fiksnu + bon za struju.
To je, ako se uporedi brzina neta, znatno bolje nego oni trio paketi kod mtela.
Naravno, gdje se može uvesti.

http://www.mtel.ba/single-article/3496

Samo nema bonbon za struju. Ali za 50 KM.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 00:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Optika u BL pokriva koliko? 20 zgrada u BL? 100? ;)
A nakon 30.11. će biti koliko?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2016, 00:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako pričamo o paketima, onda ćemo preći na pokrivenost? Optika je tek krenula. Ako je bitan broj zgrada, eto koliko ELTA zgrada pokriva i koje su cijene. Da prebacimo priču na standard?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6238 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 312  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]