banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 10:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 269  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: m:tel vijesti
PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
U tarifinim modelima ZOVI, ŠALJI I SURFAJ cijene poziva u domaćem i međunarodnom saobraćaju obračunavaju se po tarifnom intervalu 10+10 sec, a u tarifnom modelu KULIRAJ po tarifnom intervalu 15+15sec. U tarifnom modelu HIT cijena uspostave poziva je 0,06 KM, obračunski interval je 60+1 sekunda, osim za pozive prema brojevima iz FREND ekipe gdje je obračunski interval 60+60 sekundi.

ma lopovi su u hit tarifi naplacuju i uspostavu poziva od 0.06pfeninga...a vremenski interval obracunava se drugacije tako reci najgrdje za korisnika...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja veci lopova od mtela nema...uopste kad nazoves nece da ti kaze u kojoj si trenutno tarifi...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
rotor je napisao:
U tarifinim modelima ZOVI, ŠALJI I SURFAJ cijene poziva u domaćem i međunarodnom saobraćaju obračunavaju se po tarifnom intervalu 10+10 sec, a u tarifnom modelu KULIRAJ po tarifnom intervalu 15+15sec. U tarifnom modelu HIT cijena uspostave poziva je 0,06 KM, obračunski interval je 60+1 sekunda, osim za pozive prema brojevima iz FREND ekipe gdje je obračunski interval 60+60 sekundi.

ma lopovi su u hit tarifi naplacuju i uspostavu poziva od 0.06pfeninga...a vremenski interval obracunava se drugacije tako reci najgrdje za korisnika...

Sta to znaci obracunski interval 60+60, 10+10, 60+1 i 15+15? I sta znaci to uspostava poziva?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 16:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
jellyfish je napisao:
rotor je napisao:

Sta to znaci obracunski interval 60+60, 10+10, 60+1 i 15+15? I sta znaci to uspostava poziva?

60+60 znaci da ti u prvoj sekundi razgovora skine novac za 60 sekundi a u 61-oj sekundi ti skine novac za buducih 60 sekundi unaprijed

60+1 znaci da ti u prvoj sekundi razgovora skine novac za buducih 60 sekundi razgovora unaprijed a poslije 60te sekunde naplacuje svaki sekund razgovora pojedinacno

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Aha, znaci ako je 10+10 skida za 10 sekundi to je 4,5 feninga, a kod hit 60+60, znaci umjesto 4,5 u pocetku skine 17 feninga. Iako izgleda jeftinije jer je ovako 17, a ovako 27 ispada skuplje, stos je da ti ovako odmah odbije 4,5, a ovako 17 pa naizgled jeftinije ispada skuplje 3 puta.
I ko ne prati racun misli da prica jeftinije, a u prosjeku prica skuplje, osim ako ne prica minut tacno u sekundu i zavrsava razgovor tacno u sekundu, sto je nemoguce. Dobar nacin legalne prevare, kako su se samo to sjetili :angry1:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

zato treba preci na eronet i zdravo zivio...10 feninga uspostava poziva i pricas koliko hoces naravno u mrezi...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

rotor je napisao:
zato treba preci na eronet i zdravo zivio...10 feninga uspostava poziva i pricas koliko hoces naravno u mrezi...

Problem je sto u BL svi imaju m:tel, pa eronet izadje skuplji. Pogotovo, ako znamo da puno pricamo sa prijatelj brojevima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
Vader je napisao:
Ja nekidan uplatio 10 KM i nakon dva dana nisam imao nista, ne znam kako, to mi se nije desavalo, valjda sam ostavio ukljucen GPRS pa je on nesto skidao, nekad updatuje android aplikacije ali mislim da sam to iskljucio.

Volio bih nekao namjestiti MMS ali posto on radi preko GPRS-a volio bih da se ukljucuje samo kad stize MMS i kad ga saljem, kao na starom ne-android telefonu, a ne da GPRS radi i druge stvari u pozadini. Moze li to tako da radi?

obavezno ugasi sinhronizaciju kad zavrsis sa marketom. ona najvise vuce MB

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Novi bonusi u FREND paketu
Iskoristi bonus, kupi promotivni Frend startni paket po cijeni od 5 KM (sa uključenim PDV-om) u periodu od 1. oktobra do 30. novembra 2011.

Uz broj i iznos od 5 KM na računu, dobićeš bonus od 500 SMS poruka prema svim destinacijama i 500 MB mobilnog interneta.

Ukoliko novi Frend startni paket aktiviraš u mjesecu oktobru, navedeni bonus možeš koristiti do 31. januara 2012. godine, odnosno do 28. februara 2012. godine, ukoliko ga aktiviraš u mjesecu novembru, te redovno dopunjavaš svoj račun. Tako će na inicijalno dodjeljenih 125 SMS poruka i 125 MB mobilnog interneta u naredna tri mjeseca, od 1. do 5. u mjesecu, automatski biti dodijeljeno po 125 SMS poruka i 125 MB mobilnog interneta.

Svi Frend startni paketi iz ove akciije podešeni su na tarifni model Surfaj, uz napomenu, da je pozivom besplatnog broja 444 moguće dva puta, bez naknade, izvršiti promjenu Frend tarifnog modela.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni sad nije jasno ti sto surfaju na mobilni jel' surfaju telefonom ili laptopom? I kako se moze napraviti da surfas laptopom preko mobilne 3G mreze uz pomoc sim kartice?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 15:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa većina nas surfa telefonom, a na ovim mudrim telefonima ima gomila aplikacija koja ždere bajtove.
Sto se tiče laptopa treba ti 3g modem, slično kao oni prenosivi čitači kartica. Ubodeš i uživaš.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
shakal je napisao:
Novi bonusi u FREND paketu
Iskoristi bonus, kupi promotivni Frend startni paket po cijeni od 5 KM (sa uključenim PDV-om) u periodu od 1. oktobra do 30. novembra 2011.

Jel' ovo za one koji tek sad kupuju SIM karticu (broj)?

Ja i ne znam na kojem sam prepaid paketu, znam samo da nisam mijenjao paket nikad a uzeo sam broj kad se to zvalo mobisfun.

Nekidan sam vidio da mi za SMS skida 5 feninga, nije mi jasno, zar nije 11 feninga?

shakal je napisao:
pozivom besplatnog broja 444 moguće dva puta, bez naknade, izvršiti promjenu Frend tarifnog modela

A koliko se kasnije plaća ta promjena?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 17:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
FREND tarifni paket možeš promijeniti biranjem 444. Dvije promjene tarifnog paketa FREND se ne naplaćuju, a naredne promjene se naplaćuju sa 5 KM (u cijenu je uračunat PDV).

A tarifa je Šalji ako je SMS uvijek 5pf.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Onda su me oni sami prebacili na tarifu Šalji, valjda zato što više šaljem poruke nego što zovem. Pa i nije loše. Razlika u cijeni razgovora nije tako velika između Zovi i Šalji, a SMS-ovi su jeftiniji, tamo piše da su 5 feninga i da nije uračunat PDV, ali meni skida tačno 5 feninga, bar nekidan kad sam pogledao.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
@Vader

Da, kad kupis novi broj (SIM) onda ces upasti u ovu akciju.

U tarifi Salji SMS je 6pf (5+PDV) a promjena tarife ako se ne varam kosta 3KM.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 17:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Meni skidaju 6pf za jednu i 12pf za duplu poruku. Da nisi ti na tarifi PDV free, ili treća decimala i zaokruživanje free :)

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Može biti da je 6 feninga, samo sam krajičkom oka pogledao, vidio sam da nije ni blizu 11 feninga.

Ja sam u zadnje vrijeme znao slati SMS-ove koji su veliki kao 4 SMS-a, a znao sam primati SMS od 6 poruka :D

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zipo je napisao:
Pa većina nas surfa telefonom, a na ovim mudrim telefonima ima gomila aplikacija koja ždere bajtove.
Sto se tiče laptopa treba ti 3g modem, slično kao oni prenosivi čitači kartica. Ubodeš i uživaš.

Da. Ima li negdje da se kupi taj modem u obliku stika i onda u njega ubacis sim karticu koju hoces?
Znam da trenutno ima samo modem koji ti oni daju i moras placati pretplatu. Kako doci do tog "stika" u koji samo ubacis sim koji hoces i surfas bilo gdje gdje ima mobilna mreza dok imas na racunu?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ako sam ja na Šalji tarifi to je tarifa koja spada u FREND tarife, ali meni ova podešavanja za FREND tarifu ne rade

viewtopic.php?f=24&t=55396

Ako za APN stavim "mtefrend" onda mi ne radi GPRS a ako stavim "mobisfun" (stara tarifa) onda mi radi :-?, samo što ne znam šta onda da stavim pod APN u MMS podešavanjima, to mi još nije proradilo :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 18:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
jellyfish je napisao:
zipo je napisao:

Da. Ima li negdje da se kupi taj modem u obliku stika i onda u njega ubacis sim karticu koju hoces?
Znam da trenutno ima samo modem koji ti oni daju i moras placati pretplatu. Kako doci do tog "stika" u koji samo ubacis sim koji hoces i surfas bilo gdje gdje ima mobilna mreza dok imas na racunu?

Imaš recimo ovako sa ugrađenim čitačem kartica pa se može koristiti i kao prenosiva memorija.

http://www.dealextreme.com/p/huawei-e17 ... odem-65958

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 269  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]