banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2012, 19:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Jedina prednost SGS3 je displej, tačnije rezolucija (veličina nije, prevelik je). Što se tiče kvaliteta izrade, HTC je svjetlosnim godinama ispred Samsunga, yebena sjajna plastika koja je lako grebljiva i izgleda ko na kineskim igračkama... što se tiče performansi, sve je to u par deka, jedan povuče bolje u jednom benchmarku, drugi u drugom, a to opet ništa ne govori o realnoj brzini telefona (statistika je qrva, više skriva nego što otkriva) ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
E . je napisao:
I ja sam razmišljao o tome.,

A i navikao sam nekako na HTC.

S3 ili One S?

One X ne bih...a isto, nekako razmišljam da je One S "neugledniji", o S3 bih stalno morao razmišljao, hoću li ogrebati, hoće li mi ispasti, hoće li se raspasti...ne znam jesu li nešto malo bolje performanse vrijedne toga.

dulet, HD7 je mobilni telefon, istina je da ga proizvodi HTC.

One S valjda ima dvije varijante sa S3 i S4!? S3 je valjda prepakovani Sensation dok je S4 noviji i malo bolji. Koliko se da citati na netu izbjegavati crnu verziju jer se veoma brzo pocne ljustiti...
Galaxy Nexus, Sony Xperia S, Motorola Razr M?

S2 ne bih stavljao u kombinacije jer je stariji od navedenih i ima "losiji" displej od ostali, tj. manje rezolucije.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 20:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2011, 17:39
znam da je telefon, ali kakav je jel valja? jel bolji od HTC Desire-a?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 22:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Postoje dve varijante: One S (bez ikakvih sufiksa) koji ima S4 procesor i One S C2 koji ima S3 procesor i noviji je (iako je slabiji), izašao je u doba nestašice S4 SoC-a, radi na višem taktu (da bi kompenzirao nedostatak procesorske snage), slabiji je i troši više bateriju (pošto je procesor izrađen u 45 nm tehnologiji, dok je S4 28 nm).
RAZR M (XT907) je američki telefon, nije dostupan u Evropi; njegov evropski pandan je RAZR i (XT890) koji je Intel Inside® (Idiot Outside).

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakav je taj intelov cipset, valja li to cemu?

A ne vidim sto ovaj telefon ne bi mogao raditi u Evropi i kod nas kad podrzava sve standarde za nasu mrezu. http://www.gsmarena.com/motorola_razr_m-4974.php
Mozda si mislio na Droid Razr M koji je samo za USA.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
dulet, Je li most bolji od lampe?

<Enter_name> je napisao:
Jedina prednost SGS3 je displej, tačnije rezolucija (veličina nije, prevelik je). Što se tiče kvaliteta izrade, HTC je svjetlosnim godinama ispred Samsunga, yebena sjajna plastika koja je lako grebljiva i izgleda ko na kineskim igračkama... što se tiče performansi, sve je to u par deka, jedan povuče bolje u jednom benchmarku, drugi u drugom, a to opet ništa ne govori o realnoj brzini telefona (statistika je qrva, više skriva nego što otkriva) ;)
Onda radije One S, hvala.

richa je napisao:
One S valjda ima dvije varijante sa S3 i S4!? S3 je valjda prepakovani Sensation dok je S4 noviji i malo bolji.
Hvala što si mi skrenuo pažnju, čitam baš.
richa je napisao:
Koliko se da citati na netu izbjegavati crnu verziju jer se veoma brzo pocne ljustiti...
Ljepši mi je sivi svakako (sreća, nije bijel :D ), ali vidiću šta nađem.
richa je napisao:
Galaxy Nexus, Sony Xperia S, Motorola Razr M?
Nexusa ne bih, Sony ne dolazi u obzir inače, a Motorola, Intel...ne.
[quote="richa"S2 ne bih stavljao u kombinacije jer je stariji od navedenih i ima "losiji" displej od ostali, tj. manje rezolucije.[/quote]:D

Edit:
Enter, zadnji post:
Hvala.
Postoji li način za razlikovanje One S i One S C2 izvana, po kutiji, ili tako nešto?

Edit2:
richa, taj telefon za sad ne postoji.
Plus, koncentrisaću se na navedene - S2 (koji otpada), S3 (koji vjerovatno otpada) i One S (koji je za sad najvjerovatniji izbor).

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neki dan sam se igrao sa S3 (bijeli ako sta znaci). Tel kupljen u mtelu nije star ni mjesec dana, a vec mu je sva zadnja strana izgrebana sitnim parnicama. Na kraju stavio onu iritirajucu silikonsku masku da malo sakrije, al dzaba sav izgreban. Jeb*s ti to kad das tolike pare, a poslije mjesec dana upotrebe moj Wave od 2 god izgleda novije.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 23:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Intelov chipset je jednojezgreni sa Hyper-threadingom (jedna fizička, dve logičke jezgre), arhitektura je x86 (ostatak društva je ARM). Gledajući sirovu procesorsku snagu, Intel je jači, memorijski kontroler je bolji, ali je grafička PowerVR SGX 540, koja je dosta stara i slabija od konkurencije... summa summarum, benchmarci ne preferiraju x86 arhitekturu, pa je RAZR i po tom pitanju slabiji od RAZR M, mada realna (side by side) poređenja pokazuju da je RAZR i jači (sem u stvarima gdje je snaga grafičkog procesora bitna). I naravno, još uvijek postoji problem sa određenim brojem aplikacija koje ne rade na x86 arhitekturi... DROID RAZR M je trenutno jedini RAZR M, nije izvjesno da li će izaći evropska varijanta... nije problem u podrškama za naše mreže, stvar je marketinga i prodaje ;) I da, zaboravih napisati, Intel je manji potrošač od S4 (koji je odličan po tom pitanju).

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad razmatram malo... One S-u se ne vadi baterija i nema card slot.

Hajd' što ih "više ne prave k'o nekad", ali što ih stvarno ne prave kao nekad...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 10:36 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što se tiče baterije, jeste nedostatak, ali nije strašan; realno, prije ću ja zamjeniti telefon nego što će crknuti baterija. Što se tiče memorije, moj telefon ima 8 GB dostupno korisniku, 4.4 GB je slobodno, a ne koristim karticu... nekom bi bilo premalo, meni je i previše. Sve u svemu, nema idealnog telefona...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije meni do mijenjanja baterije, nego je volim izvaditi, da izvineš. :E

Stoji da nema idealnog telefona, ali pokušavam naći nešto što mi najviše leži nakon Desire-a...a biće teško, vidim.

Inače, upravo se probah drugu skinuti nešto na iPad sa svojim Apple ID-om i reče mi da je jedino važeći za kupovine u US AppStore-u i prebaci me tamo. Pa majku mu!

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 17:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Okt 2012, 18:13
Da li je bolje uzeti Samsung Glaxy mini ili Nokiu C5 03? I zanima me koji Mobil shop je najpovoljniji u Banjaluci,tacnije kad kupim telefon da se ne pozalim. Hvala. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 17:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne postoji "bolji telefon", svi telefoni (Sem Nokije E52) su dobri, razlika je u onome što tebi treba.

Šta bi ti htio od telefona?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 17:52 
Voajer
Voajer

Da telefon ima wireless i da je touch.Dvoumim se izmedju ta dva modela,zato sto mi odgovaraju cijenom,a i karakteristikama.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 17:59 
Citiraj:
Da telefon ima wireless i da je touch.

Vrlo zahtjevno...

Samo da te upozorim, nemoj kao moja djevojka da budes, isto tako joj trebalo telefon "samo da se javi i salje poruke", a kada sam ja sebi uzeo ovu android krndziju onda i ona krenula sa pitanjima "sto ja nemam facebook, sto ne mogu citati mail, sto nema ovoga, onoga"... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da ti je Galaxy onda bolji za internet zbog nešto većeg ekrana.

Plus, što TenSsa kaže, ima Android, pa te Facebook, te ovo, te ono.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:03 
Voajer
Voajer

tensSa je napisao:
Citiraj:
Da telefon ima wireless i da je touch.

Vrlo zahtjevno...

Samo da te upozorim, nemoj kao moja djevojka da budes, isto tako joj trebalo telefon "samo da se javi i salje poruke", a kada sam ja sebi uzeo ovu android krndziju onda i ona krenula sa pitanjima "sto ja nemam facebook, sto ne mogu citati mail, sto nema ovoga, onoga"... :D

Ja bih uzeo ipak Samsung galaxy mini,mislim da je solidan,da li znas nekoga ko je koristio ovaj model. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:11 
Solidan i pouzdan (to mi rece ova jedna gospoja koja ga koristi) telefon, ali malen ekran (inace sam ljubitelj sto veceg ekrana).

Ostalo mi je djelovalo ok onih par minuta sto sam ga koristio...

Koliko para dajes, zelis nov ili polovan?

Mozda imas bolji izbor sem toga...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:16 
Voajer
Voajer

Novi,do 250 KM.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jun 2010, 10:02
Шта мислите о овом телефону? Има ли ико искуства са њим? Како га је служио? Предности? Недостаци?

Slika

Slika

http://www.fkborac.net/sajt/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]