wizzy_bl je napisao:
ne znam hoce li ti kako pomoci...ja vec godinama posedujem netbook,istina u pitanju je LENEVO IDEA PAD,3 celijska baterija,izgura nekih 3 sata i to je to...ali za prosecnog korisnika,to ti je sasvim dovoljno(da upalis nesto proveris..ides dalje) ...po svojim dimenzijama,jako je to kompaktan uredjaj,znaci kad ga nosis zajedno sa punjacem,gotovo da i ne osetis..za razliku od 15ke +
ne znam sta planiras sa njima raditi...ali meni autonomija nikad nije bila problem(bar kad je NETBOOK u pitanju-posto je prilicno ogranicena upotreba ovog racunara,OFFICE i INTERNET)
pozz
Prvenstveno mi treba za pisanje stručnih radova i pretraživanje baza na internetu. Kako studiram u Novom Sadu, a posao mi je terenski idealna mi je ponuda internet paketa koje imaju, ali mi je neophodno barem 5 sati baterije. Svakako da je pohvalno i to što daju uređaj za 299 KM.
Već imam HP laptop koji izbaci 2 sata baterije, ali to nije to, jer uvijek na pola rada moram tražiti utičnicu. Isti problem imam i sa HTC mobilnim koji koristim, sve je to super, sinhronizacija sa Google nalogom, ali brate ne može da izdrži 24 sata bez utičnice. Treba da teglim dva punjača gdje god da krenem, pored toga što u autu imam punjače. MRZIM PUNJAČE!
Razumijem da je 3 sata sasvim dovoljno za e-mail komunikaciju, Facebook i malo surfanja, pogotovo ako se to radi negdje u gradu uz kafu pa kasnije dođe čovjek kući i napuni bateriju. U tom slučaju mi i ne treba m:tel jer ću koristiti Wi-Fi pristup.
I dalje mislim da je prethodna ponuda Toshiba netbook sa 8 sati baterije bila mnogo bolja. To što je na novom Asusu malo bolji procesor ništa ne znači za surfanje, pisanje tekstova i slično, ali sve pada u vodu jer trajanje baterije je pojam mobilnosti.
Ja sam kriv što se nisam rodio u februaru, prošli mjesec je bilo još Toshiba na zalihama.