_зока je napisao:
Ja još nisam upoznao osobu kojoj je telefon iz mtel servisa vraćen zbog fizičkog oštećenja, a par njih jesam kojima je telefon popravljen ili zamjenjen istim ili udrugim u istom rangu.
Da se nadovežem.
Razne priče čitam na forumu u vezi reklamacija i servisa na račun mtela. Silom prilika surađujem sa mtelom na tom polju pa sam upoznat sa proceduram. Da se u startu ogradim od zlih jezika, nisam uhljebljen u mtelu niti ovim postom stajem na nečiju stranu. Dakle čiste činjenice iznosim.
Mtel nema svoj servis za mobilne telefone niti ima potrebu za tim zato što davalac garancije nije mtel nego uvoznik, distributer ili neka treća strana koju je ovlastio sam proizviđač. Uz svaki kupljeni telefon mtel je dužan da popuni garantni list koji je izdao uvoznik/distributer. Svi telefoni kupljeni ne samo u mtelu nego od bilo kojeg operatera a koji dođu na reklamaciju se šalju u ovlaštene servise koje je ovlastio sam proizvođač. Kako ti servisi rade to je već za drugu raspravu. Uz svaki završeni servis mtel kupcu dostavlja radni nalog, izvještaj servisa ili kako ga već koji servis zove, o tome sta je rađeno na telefonu.
Nije bitno od kojeg operatera kupite telefon on će uvjek završiti u istom servisu. Ako vam se odbije garancija ili iz nekog razloga ne poprave telefon kako treba to nema veze sa mtelom nego sa servisom.
Na području BiH uglavnom postoji po jedan ovlašteni servis za svakog proizvođača u rijetkim slučajevima dva.
Ako se potkrao koji tipfeler sorry kuckam sa telefona.