banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 10:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2007, 13:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
1. Putem njihove Web stranice sam si poslao podešavanja (mobisfun) za GPRS za svoj telefon i aplicirao ih.
2. Poslao sam poruku "GPRS on" na 0651194 i dobio potvrdu "Nalog je aktivan".

I pored toga, kad pokušam da se povežem, dobijam "Subscribe to packet data first".

WTF?

Poslednji put menjao Not now, John! dana 12 Jan 2007, 01:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 15:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Koji je model telefona?
Provjeri podesavanja rucno, posto za neke modele nisu dobra automatska podesavanja. Posebno provjeri APN (treba biti: mobisfun) i IP/Proxy adresu (192.168.061.010; port 80).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 18:57 
Veteran
Veteran

FLASH je napisao:
Koji je model telefona?
Provjeri podesavanja rucno, posto za neke modele nisu dobra automatska podesavanja. Posebno provjeri APN (treba biti: mobisfun) i IP/Proxy adresu (192.168.061.010; port 80).

Nokia 6030. Nigdje nisam našao ta podešavanja, ali sam sad provjerio i radi. Vjerovatno im je trebalo da tamo nešto odrade...
Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 01:50 
Veteran
Veteran

E, sad imam drugih problema.
Mogu da surfam Internetom pomoću ugrađenog browsera. Međutim, skinuo sam neke Java aplikacije za telefon (Opera Mini, Jabber klijent, IRC klijent). Ni jedna aplikacija koja traži vezu sa Internetom ne funkcioniše. Jednostavno ispiše da ne može da se konektuje, iako me telefon pita da li želim da dozvolim aplikaciji da se poveže, na što ja odgovorim "Yes".
Na OperaMini stranici piše da je Nokia 6030 podržana, pa se pitam da li je do provajdera ili do telefona.
Sa ovim Jabber klijentima sam dobijao poruku o grešci "Null Pointer java/help/nullpointer exception" (ili sl.), pa sam pretpostavio da je do telefona (navodno ne podržava "Socket Connection"). Začudilo me je što ni Opera ne radi.

Da li je neko koristio Java aplikacije koje se povezuju na Net?
Da li je do provajdera ili do telefona?

Hvala. Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 15:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Promjena naziva teme za svako novo pitanje? :D

Vezano za Javu. Ja sam koristio te aplikacije, i sasvim normalno rade. Stvar je u tome da se trebaju namjestiti posebna podesavanja za Java aplikacije, pored postojecih GPRS podesavanja, tj. ista ta podesavanja implementirati se u Java podesavanja za net izlaz. To je potrebno za SE telefone, a vjerujem da je ista stvar i za Nokiu. Znaci, nadji podesavanja za Javu (na SE telefonima su u opcijama za povezivanje, pod nazivom "Settings for Java"), upisi potrebne podatke (APN, IP...), iste one kao i za GPRS, dozvoli aplikacijama pristup netu i uzivaj. :)

Not now, John! je napisao:
Da li je do provajdera ili do telefona?

Do nepodesenog telefona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 15:56 
Veteran
Veteran

FLASH je napisao:
Promjena naziva teme za svako novo pitanje? :D

Bolje da je na jednom mjestu. ;)

FLASH je napisao:
Vezano za Javu. Ja sam koristio te aplikacije, i sasvim normalno rade. Stvar je u tome da se trebaju namjestiti posebna podesavanja za Java aplikacije, pored postojecih GPRS podesavanja, tj. ista ta podesavanja implementirati se u Java podesavanja za net izlaz. To je potrebno za SE telefone, a vjerujem da je ista stvar i za Nokiu. Znaci, nadji podesavanja za Javu (na SE telefonima su u opcijama za povezivanje, pod nazivom "Settings for Java"), upisi potrebne podatke (APN, IP...), iste one kao i za GPRS, dozvoli aplikacijama pristup netu i uzivaj. :)

Damn it! Ali ja to nigdje nemam. Jedini način da podesim MMS i GPRS je da mi oni pošalju konfiguraciju, i tad mi se pojave određene stavke u menijima. Nigdje nemam parametre tih konfiguracija (IP, gateway i šta ti ja znam šta). Ima jedino "Activate default in all apps", ali ni to nije uspjelo.
Možda nemam "ručno" podešavanje parametara zato što je telefon skinut s neke mreže?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 18:48 
Veteran
Veteran

Mislim da sam na tragu da skontam šta je u pitanju. Pogledaj: http://europe.nokia.com/A4144889
Tu piše da su mi potrebna podešavanja za:
1. WAP/GPRS
2. MMS
3. Internet settings

E, meni se čini da ja ovo treće nemam. Na Nokia stranicama piše da oni mogu da pošalju podešavanja, ali ja nisam ništa dobio.

Našao sam opcije gdje se dodaju Proxy/port APN i dr.

Hajde, pošalji mi sve neophodne parametre.

Hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2007, 22:12 
Veteran
Veteran

Woohooo! Uspio sam sa podešavanjima koja su stigla sa http://www.nokia.com.
Ona MOBI'S-ova nisu definisala APN.
Opera radi, vidjećemo hoće li Jabber.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sad i mene zanima kao se podešava GPRS, MMS, e-mail za prepaid

Probao sam preko Mobi's sajta za automatsko GPRS i MMS, ostavio broj mobilnog, oni poslali neki kod, ja ga unio na sajtu i oni opet poslali neke brojeve (neki PIN), i ne znam šta ću sa tim. Onda sam išao na ono da im pošaljem "GPRS on" na određeni broj i dobio odgovor "nalog je postavljen".

Ne znam da li trebam nešto da čačkam oko podešavanja konekcija, a čačkao sam, one neke access pointe i drugo, nema šta nisam radio :), ako ko zna valja li to :), pa sam poslao neki MMS sebi i sad već par sati stoji na vrhu ona sličica da se poruka šalje (!), izgleda da nije bilo dobro podešeno pa se još pokušava poslati, a opet nije bilo ni skroz nepodešeno kao u početku kada nije ni krenuo da šalje. Nadam se da će ovo pokušavanje prestati, bezveza je ta ikonica a stoji već par sati. Možda "pročepi" kad dobro podesim.

Na Mobi's sajtu ima procedura za samo par modela, proučavao sam model koji je sličan mom ali nisam najbolje shvatio, tj. nemam detaljnije podešavanje access pointa kad odaberem da njega kreiram (proxi adresa i drugo), ali zato to imam kad odaberem da kreiram account za MMS, za WEB i drugo.

Inače u pitanju je Nokija 6233.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 02:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sad sam uspio podesiti preko njihovog sajta, valjda prvi put nisam nešto uradio kako treba, sve u svemu sad MMS radi, kad sam slao samo tekst preko njega brzo je stigao, a kad sam slao sliku trebalo mu je dosta duže. Mada još nije nestala ona ikonica sa vrha koja pokazuje kao da se nešto još šalje, niti su stigli ti MMS-ovi koje sam pokušao poslati dok MMS nije bio dobro podešen, ko zna gdje su oni zaglavili.

Radi i GPRS, otvorio mi je taj neki Mobi's Mondo sajt (i za to mi skinuo 10 feninga).

A email još nisam uspio podesiti. Da li outgoing server mora da ide mail.mojmobis.com, a u incoming može da ide mail.blic.net?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 06:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Smtp mora mail.mojmobis.com, a pop3 zavisi odakle hoces da primas mailove, moze i mail.blic.net ako ti je to opcija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vader je napisao:
Mada još nije nestala ona ikonica sa vrha koja pokazuje kao da se nešto još šalje

Nestala. Treba pogledati u User Manual :D, ikonica je pokazivala da u Outbox ima poruka koje nisu mogle da se pošalju (failed), kad sam ih obrisao sad je OK :)

E sad još da podesim mail...

i neki IM (ne znam koji bi bio dobar)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 09:43 
Veteran
Veteran

Not now, John! je napisao:
Woohooo! Uspio sam sa podešavanjima koja su stigla sa http://www.nokia.com.
Ona MOBI'S-ova nisu definisala APN.

Meni nije radio surf sa MOBI'S podešavanjima. Predlažem i tebi da skineš sa wwww.nokia.com.

Ako koristiš jabber, predlažem "Bombus" jabber klijent, preko koga možeš da se spajaš i na MSN, Yahoo i dr. mreže.

Za Chat jmIrc.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Juče sam na Nokija sajtu vidio to oko podešavanja, ali prvo nude da sam testiraš da li ti to radi, za test interneta kažu da pristisneš i držiš 0 jer se tako aktivira internet (to nisam ni znao) i kada sam to uradio otvorio mi je Mobi's Mondo stranicu, otvarao kao pravi net, dio po dio, a onda su se vidjeli neki linkovi, sport i tako nešto, pa računam da to znači da internet radi.

Sad da skontam kako da podesim mail, juče mi nije pošlo za rukom. Treba li podešavati proxi? Na sajtu nemaju za moj model, imaju za samo par modela :-?, ali ima jedan sličan mom, praktično prethodnik, i vidim da su opcije iste, tu stoji Proxy: Disabled.

A za chat mi treba nešto za MSN. Telefon nije Symbian, treba mi java.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 11:27 
Veteran
Veteran

To što si dobio pritiskom na "0" je Wap i to radi, ali "pravi" internet ne radi. Vjerovatno zbog toga ne možeš mail podesiti. Neće raditi ni chat ni IM (pretpostavljam). Skini Operu, pa probaj. Ako ne radi, onda je upravo to problem.

P.S. na http://www.getjar.com imaš gomilu Java softvera, pa ćeš naći i MSN klijente.

Poz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eee sad sam podesio i mail, nisam bio neke stvari podesio, radi blic mail :)

Da li to ide preko GPRS, tj. da ovo sada znači da je i internet podešen?

Ako nekoga zanima, prvo sam poslao mail sa kompjutera na mobilni, samo dvije rijeci, mali, i skinuo ga na mobilnom, prvo header pa onda sve, i to mi je skinulo 3 feninga. Onda sam sa mobilnog poslao isto tako mali mail i "pokupio" ga na kompjuteru, i to mi je skinulo 2 feninga. Onda sam na mobilnom samo pregledao da li ima pošte dok je nije bilo, i to je skinulo 1 fening.

Još da podesim Gmail. Za njega imaju neka predefinisana podešavanja ali kažu da sa tim ne radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Trebam prvo nabaviti nešto za prebacivanje na mobilni, uz ovaj ne dolazi kabal. Preporučili su mi bluetooth, jeftiniji je i lakše ga je naći, mada sporiji. Kabal treba za upgrade softvera jer to ne može preko bluetooth ali ja sam dobio sa zadnjom verzijom softvera tako da je to OK.

Znam za http://www.getjar.com ima tamo dosta toga, zna li neko za neki provjereno dobar, stabilan, jednostavan MSN klijent od onih koji su u ponudi. Vidim da neki imaju i RSS, što je zgodno. Vidim da je onaj neki Morange dobio dobre ocjene...

I kako se to instalira? Samo negdje prekopiram ove jar i jad fajlove ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Vader je napisao:

Radi i GPRS, otvorio mi je taj neki Mobi's Mondo sajt (i za to mi skinuo 10 feninga).

Skini si Operu mini, uštedićeš dosta para...

Mini technology
Opera Mini uses a remote server to pre-process Web pages before sending them to your phone. Web content is compressed to reduce the size of data transferred, enabling handling on simpler phones and creating fast browsing at low costs.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 12:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, čitao sam kako radi Opera Mini, nabaviću je, samo na nabavim bluetooth da je mogu prebaciti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Maj 2007, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
koji je to telefon kad moze sve to?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]