banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2005, 16:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
Čula sam za to....
http://www.bhmobile.ba/portal/index

Da sad ne ovaram novu temu :roll: , interesujeme da li ako imam na 065 podešavanja za mms, pa sad ako ubacim 061 karticu ( i naravno aktiviram mms) trebaju li mi neka druga podešavanja za telefon ili se mogu korisiti ista i za 065 i za 061???

(malo sam zakomplikovala pitanje ...al takva sam :lol: :lol: :wink:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Sep 2005, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
da trebaju ti druga podesavanja.
kad ubacis oba podesavanja u telefon zavisno od kartice koju koristis aktiviraj odgovarajuci i koristis dok ne promijenis karticu onda biraj drugo podesavanje koje ti je vec u telefonu. nadam se da je jasno iako sam zakomplikovao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2005, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Avg 2004, 23:59
OK, hvala skontala sam! pokušaću

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Sep 2005, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Svašta. tek sad gprs?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Bolje ikad nego nikad.Al zato oni imaju sve zivo na pre paid-u.Skriven broj,ko je zvao i jos kolkoo hoces toga,a sad i dzabe GPRS i promo MMS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 01:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2004, 06:30
ma eronet i 061 kaskaju jedno godinu dana za mobisom!

Vrh

Tema posta: Vala bas
PostPoslato: 15 Dec 2005, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne bih rekao.Da je tako Mobi's bi bio najpovoljniji.Trenutna situacija sto se tice cijena je
1. BH Mobile
2. Eronet
3. Mobi's
Ako je tako kao sto ti kazes zasto nemaju Uslugu Ko je zvao,veoma korisna usluga.Nemoj zabadati glavu u pijesak kao noj i samo branit svoje,gledaj realno.Mene boli briga koji je ciji vazno da je jeftin.065 bio povoljan prije 2 -3 godine sada vec nije.Cijene nisu promijenili otkako su uveli pre paid?
Bh mobile je sigurno lider ne samo po broju korisnika.Pa pogledaj jel mobis bio mms stavio na 0.66KM,a bhmobile oborio na 0.33 i odmah se i ovi nasi poravnali sa njima.Isto tako je i sa cijenom GPRS.
Da se razumijemo ni jedan operater nije povoljan jer posluju u stanju oligopola.(nije monopol-mozda jeste nacionalni zato sto igraju na tu kartu sva 3-ali sve vise ljudi gleda koji mu se vise isplati).Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2005, 05:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

uh razmishljaj malo, nemoj odmah lupati ono shto ti padne na pamet!

Citiraj:
Ne bih rekao.Da je tako Mobi's bi bio najpovoljniji.Trenutna situacija sto se tice cijena je
1. BH Mobile
2. Eronet
3. Mobi's

a kako to zakljuchujesh? ko je jeftiniji da je najbolji?
hoces reci da je ova nova tele2 mreza u hrvatskoj bolja od vip-a i t-mob, jer je jeftinija?
po toj analogiji je i shkoda bolja od bmw-a?

Citiraj:
Ako je tako kao sto ti kazes zasto nemaju Uslugu Ko je zvao,veoma korisna usluga.

usluga ko je zvao je neshto slichno voice mailu i preusmeravanju poziva (nije isto al je na tom nekom nivou tehnologije), koji u mobisu postoji pa bar 4-5 god.

Citiraj:
Nemoj zabadati glavu u pijesak kao noj i samo branit svoje,gledaj realno.Mene boli briga koji je ciji vazno da je jeftin.065 bio povoljan prije 2 -3 godine sada vec nije.Cijene nisu promijenili otkako su uveli pre paid?
Bh mobile je sigurno lider ne samo po broju korisnika.Pa pogledaj jel mobis bio mms stavio na 0.66KM,a bhmobile oborio na 0.33 i odmah se i ovi nasi poravnali sa njima.Isto tako je i sa cijenom GPRS.

a i ti nemoj biti konj pa lupati gluposti.
ja sam u svom postu rekao da ovi kaskaju za mobisom godinu dana a nisam rekao da je mobis jeftiniji!
ko je prvi uveo gprs, mms, konferenciju itd itd???
dok je u mobisu bila testna faza gprs, tada je u bh mobile josh bila hit zabrana identifikacije
ne znam koliko sam kartica mobisa kupio svojoj kolegici iz sarajeva da mi moze mms poslati, tad bh mobile nije imao veze sa mms-om
sve ovo isto vazi i za eronet samo shto smatram da su oni josh crnji od bh mobila!

a shto se tiche cena, pa mobis prvi uvede neku uslugu pa ima pravo i da cepa sa cenom, pa kasnije kad stigne konkurencija da snizava. u modernoj ekonomiji je to sasvim normalna pojava.

a shto se tiche ovoga vashi, nashi i to, ta pricha pali kog nekog sa sela.
ja cu prvi preci na bh mobile al kad bude pravi razlog za to, odnosno kad budu bolji od mobisa!

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2005, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa kad taj nivo tehnologije Mobi's ima sto ne uvede tu uslugu ko je zvao-ako ona ne zahtijeva neakvu posebnu tehnologiju.Ne kazem da oni je ne mogu uvesti,vec naprotiv mislim da je mogu uvesti istie sekunde ali to su papci jer nece da uvedu uslugu koja je besplatna.
A ovo sto se tic skode i BMW necu da komentarisem uopste.Hoces reci da MOBIS ima kvalitetniju opremu,a pa varas se svi oni nabavljuju manje vise od istih proizvodjaca Siemensa i Ericsson Nikola Tesla iz Hrvatske.Gledaj malo kad sklapaju ugovore.Sto se tice brzine uvodjenja usluga BH MOBILE JE imao tehnologiju za uvodjenje GPRS prije MOBIS-a ali su ispali papci jer je nisu htjeli pustiti u opticaj.Pa pogledaj Ko je prvi Uveo EDGE,da nije i mobis to prvi uveo.Ko je prvi uveo ADSL.U Mobis-u tek sad tako nesto predvidjaju.Kaskaju buraz aj zdravo.Pogledaj cijenovnike BIH Neta i TEOLA i sve je jasno.Ljudi nema cime se ne bave kablovska televizija,mobilna,fiksna,internet,itd..
Ne kazem normalno je da su povoljniji kad u prvi krenuli raditi sa tim.Sad ce im 10 godina.I normalno je da mobis i eronet kaskaju ne samo zbog toga sto su kasnije krenuli vec i zato sto imaju manje korisnoka(BH Telecom uveo i kod 062)
A ovo sto kazes da ces prvi preci kad bude pravi razlog za to-sumnjam.Pa kud ces veci integralna sekunda kod njih prasi vec odavno,a kod nas vecina ljudi nosa tel. samo radi SMS-a mada niko nece da prizna.(da vecina koristi za zvanje jeftinije bi im bilo da su na post paid-a,a statistika kaze da je 80 posto pre paid-sto je i razumljivo-nizak standard)-a mobi s ne ferma pre paid ni 1 posto-zadnji u redu cekanja za usluge tek kad dobro iskuliraju na post paid-u.Jednom rijecju vrse diskriminaciju korisnika i ... u mali mozak. Ja bih rekao da si ti druze na post paid-u dok tako pricash.Paradox je da je meni sa 061 na 065 jeftinije zvati nego sa 065 na 065.Pa ti vidi ko je povoljniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2005, 06:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ne znam samo zbog chega ulazim u raspravu sa nekim ko veze nema! "adsl i mobis" dovoljno!
"teol i mobis" dovoljno!
"ne ferma" dovoljno!

ne znam chitash li ti svoje postove uopshte?

pa zar je mobis kriv shto je prvi uveo gprs i mms?
kakve ima veze od koga ko dobija opremu (mada chisto sumnjam da ti imash neke relevantne podatke) kad je chinjenica ko je shta prvi uveo.
pa shto si ti na bh mobilu kad i sam kazesh da su papci?

obrazuje se malo i ne meshaj bh mobile i bh net.
sve shto shto valja mobis je prvi uveo i zato nemoguce je da on za nekim kaska vec samo moze biti obrnuto. ko god drugachije pricha laze, neargumentovano lupa, nema veze sa chinjenicama, ili shto bi narod rekao SERE!

dzaba ti ta usluga ko je zvao, da chemu vredi sigurno bi je mobis uveo pre bh mobila, kao i sve ostalo!

jedino pozitivno je shto bh mobil nema integralnu minutu.

ja sam rekao da cu preci kad budem imao razloga a to shto je tebi 5 pfeninga razlog ne mora da znachi da je i drugima.
treba sad da predjem na 061 a kad mobis (kao shto je i dosada) prvi uvede video razgovor da ganjam da se vratim.
ti udri po 061 jer su to "tvoji" a ja cu da ostanem korisnik mobisa jer je BOLJI!

ps kad budesh imao neki jachi argument onda se javi...

Vrh

Tema posta: Nemash ti pojma
PostPoslato: 17 Dec 2005, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidi se Da ti Lupas,a ne ja jer uopste i ne znas cemu sluzi usluga Ko je zvao?Usluga je vise nego korisna,a 065 nece da je uvede jer je obicno besplatna:).Korisnija u svakom slucaju od Voice maila koji kod nas na Mobisu ovdje niko i ne koristi.Sto se tice za opremu ne lupam nego ti stvarno govorim pogledaj kad nabavljaju opremu.Isti im je dobavljac.I to nema veze.KO JE PRVI UVEO EDGE?I sta vrijedi mobisu sto je prvi uveo kad je samo mali broj korisnika to mogao koristiti-post paid.BH Mobile je prvi uveo za sve korisnike(i pre paid i post paid)-ljudi bar ne vrse diskriminaciju korisnika.Kazes da ne mijesam BH Mobile sa BIH Net-om padruze sve je to ista firma,kao sto je i Mobis u sklopu Telekoma Srpske.
Apsolutno branish neodbranjivo.Kazes samo su povoljniji u integralnoj sekundi.Aj ti meni navedi bar 1 ili 2 stvari u mobilnoj u cemu je MOBI's povoljniji na pre paid-u(bilo sta).I nije tacno da te izadje samo 0.5km povoljnije lupash gluposti.Izadje te puno vise povoljnije pogotovo kad ne pricas citavu minutu.Plus sto im je off peak od 7 sati naveche.,a ne ko na mobisu od 10 naveche.Ne mozes meni pricati ko je povoljniji na pre paidu imao sam sve 3 kartice i tacno znam ne pricam bezveze kao ti.Mobis bi trebao da bude povoljniji posto ima porez od 10 posto prilikom kupovine dopune,a on je jos najskuplji.Istina je jedna a to je da dopuna kod BH Mobile najduze traje i kredit se najsporije troshi,htjeo ti to priznati ili ne... A ja ti garantujem sto se tice integralne sekunde da ces se nacekati-mobis ima lojalne potrosace kao sto si ti(to nema ni 061 ni 063) i i jos uvijek nema potrebe za tim kad mu je ovako bolje.Jedino mislim da ce to uvesti ako i kad to uvede i Eronet.
Sto sam ja na BH Mobile mislim da sam objasnio.Da su papci jesu i jedni i drugi i treci jer deru ovaj ojadjeni narod.Svuda u okruzenju su daleko nize cijene i bolje usluge.Ali ipak su manji papci nego ovi na 065.Nisu oni moji i nisam ja njihov.Nick Hadzialagic sam onako bubnuo.Bio sam cirka 5 godina na 065 i nikad vishe jednom sam se presho,ali dobro onda nije bilo alternative.Sta da se radi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 04:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

samo na brzinu

usluga "ko je zvao" je li se to maze na hljeb?
edge shta je to, koliko ljudi to koristi?
0.5km definitivno nije isto shto i 5 pfeninga, malo literature nece shkoditi

dok sam ja na mobisu slao mms ti si na 061 chekao off peak ne bi li nekog trzn'o, toliko o kaskanju!

jedino u chgemu se mogu sloziti jeste da svi deru!

rasprava zavrshena, pozdrav

Vrh

Tema posta: Opet on :)
PostPoslato: 19 Dec 2005, 08:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jeste 0.10KM ili ti 10 pfeninga razlika,ali ako pricas bas svih 60 sekundi-ali ko donas molim te bas na okruglo 60 sekundi prica.Ja kad zovem s mobilnog(a to je i kod vecine slucaj) najcesce razgovaram do 30 sekundi,ne kazem nekad pricam i duze ali nekad mi i ispane da mi je jeftinije nekog nazvati nego slati SMS.Ljudi ovde kod nas na Mobis'u salju poruke i previshe zato sto ih cijena razgovora izadje.(a to se da primjetiti i po broju pogresnih poziva-puno cesce mi se deshava sad na 061 zato sto ljudi vishe i zovu)-ali na svu srecu kad vidim pozivni broj iz federacije znam da me odatle niko ne treba pa se najcesce ni ne javljam.
Sto se tice usluge Ko je zvao,pa valjda ce i Vama pacenicima Mobis to uvesti kroz cirka godinu do dvije.Kazes Koliko ljudi koristi EDGE?Istina ne mnogo ail kad vec insistirash ko je brzi na uvodjenju usluga to ti je primjer samo?Pa koliko ce ljudi molim te da koristi tu tvoju video telefoniju,e bash si smijesan,kad ne koriste ni EDGE?To je stvar informaticke pismenosti kod nasih ljudi i standarda koji je malo je reci nizak,a ualuge skupe.Ali ko god koristi GPRS usluga EDGE mu je besplatna-naplacuje se samo GPRS.
To ti je kod nas stvar pomodarstva svi hoce da imaju skupe telefone i vecina ih i ima iako je standard nizak(to je stvar prestiza) a 50 posto funkcija istih ne znaju ni cemu sluze,a kamoli da ih koriste.
Medjutim opravdano je ne koristenje GPRS zbog enormnih cijena.Zato ja koristim samo kad je besplatan u ovom slucaju to je trenutno na eronetu(koji je usput da kazem i to prvi uveo Ko je zvao uslugu? i prvi uveo GSM pristup Wap-u-a koji je puno jeftiniji od GPRS,ali i sporij prenos podataka).Toliko od mene ako imas jos kakvih pitanja stojim ti na raspolaganju.

Poslednji put menjao BL Boy dana 19 Dec 2005, 08:34, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zaboravih ti i ovo reci sto se tice MMS.Dok je bila promo faza 9 pfeninga kad je bio tad sam josh bio na Mobis'u.I mislim da sam ubo pravi trenutak za prelaz na 061.A MMS inace nesto ne saljem previshe.Mislim da je njegova svrha vishe u slanju iz inostranstva i u inostranstvo.A ovo da ja recimo Halfu u BL saljem to je vise .ajebacija nego potreba da se tako izrazim.I nemoj biti smijesan cuj cekao kad ce off peak da zovem ljude.Ljude zovem kada imam potrebe za tim,a ne kad je off peak-to sam uzeo samo primjera radi da je vise vremena off peak na 061 kao i 2 naj broja po povoljnijim cijenama razgovora.I kad smo kod poruka josh da kazem na sajtu BH Mobile imas dnevno 3 besplatne poruke dnevno+ako si korisnik Bih Neta (sto ja nisam i ne mogu biti) jos ne znam ni ja koliko.Nisi mi naveo ni jednu sitnicu stvar gdje je Mobis povoljniji na pre paid pa zakljucujem da me nisi demantovao.Znaci priznajes da je 061 najpovoljniji,samo ostajes na mobisu zbog patriotizma.A ja sam o tom patriotizmu vec gore pricao.Znaci demantovao si sam sebea to je kako si rekao da ces prvi preci na 061kad Bh Mobile bude povoljniji od Mobisa.Pozzz
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 08:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Ja ostajem na Mobisu dok ne uvedu mogucnost prenosa broja. Nemam namjeru da obavjestavam druge da sam promijenio broj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 14:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima puno i do tog.Pa ja mislim da daju prenjeti broj da bi bilo opste rasulo u mobisu,ali bi onda i oni uveli integralnu sekundu.Ali svaka cast tebi ti bar makar iskreno kazes razlog,a ne ko ovaj Adoleone ili kako se vec zove.To cijenim,postujem,a ne bolji je 065 ali ne mogu dokazati.
Ja sam taj problem rijesio tako sto sam preko neta ljude obavjestio saljuci im besplatan sms.Tako da me nije nista kostalo osim malo vremena.
Evo sad vidim 065 ima neke promo fazone,ali mislim da samo mazu oci i skidaju paznju sa bitnog a to je ukidanje te proklete integralne minute.pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hadzialagic:

Citiraj:
Znaci demantovao si sam sebea to je kako si rekao da ces prvi preci na 061kad Bh Mobile bude povoljniji od Mobisa

adelone:

Citiraj:
a shto se tiche ovoga vashi, nashi i to, ta pricha pali kog nekog sa sela.
ja cu prvi preci na bh mobile al kad bude pravi razlog za to, odnosno kad budu bolji od mobisa!

adelone:

Citiraj:
ja sam rekao da cu preci kad budem imao razloga a to shto je tebi 5 pfeninga razlog ne mora da znachi da je i drugima.

adelone:

Citiraj:
ti udri po 061 jer su to "tvoji" a ja cu da ostanem korisnik mobisa jer je BOLJI!

mislim stvarno... pa gde sam ja to napisao da cu preci na 061 zato shto je povoljniji?
po ne znam koji put ti ponavljam, to shto je (kao) 061 povoljniji
NE ZNACHI I DA JE BOLJI!!!
pa chitaj bre postove pre nego shto odgovorish!

ovako samo ispadash glup!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Dec 2005, 08:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvini priznajem rekao si da ces preci ako budu bolji.Ja sam pod tim podrazumijevao jeftiniji.
Adoleone danas u svijetu mobilnih komunikacija rijec blji znaci Jeftiniji.Ilustracije radi a nadam se da ces se sloziti npr.Mobtel jeftinijii od Mobisa,a reci da nije bolji.Zatim Vip jeftiniji od Mobisa reci da nije bolji.I na kraju Vodafone kao najveci mobilni operater jeftiniji od svih pomenutih i naravno bolji.Ubijedi me u suprotno.Danas ti braco moj ako si lider na polju mobilnih komunikacija ti si i najeftiniji.
Ne znam sta bi drugo moglo znaciti rijec Bolji.Bolji u cemu iste usluge naplacuju skuplje izvini sta je tu bolje.Za opremu sam vec rekao nabavljuju svi od istih dobavljaca znaci tu nema razlike.Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2005, 15:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dovoljno je da prochitash naziv teme.

eronet tek sad uvodi gprs!

o tom ti pricham celo vreme. sve shto valja mobis je prvi uveo.
i verujem da ce se taj trend i nastaviti.

i zbog tog je meni mobis bolji, jer ova dva operatera KASNE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2005, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

'aj dobro recimo sad da je to i tacno.Koliko ti sad koristis taj GPRS.Mobis jeste prvi uveo GPRS,ali koliko je raje znalo i koristilo testni period(ja jesam).Ja mislim da nije ni 20 posto,mozda negdje blizu 10 posto.Nisu koristili iz dva razloga zato sto vecina ljudi tada jos nisu imali telefone koji podrzavaju GPRS i 2.razlog je sto Mobis je tu testnu fazu krio i nije je transparentno objavio.I da nije bilo BH Telecoma nikada ne bi uveli i pre paid-u GPRS.
Jos jednom ponavljam jeste uveo prvi gprs,ali za mali broj korisnika-post paid(tu su za mene ispali papci ali pravi i tad sam shvatio kao i u jednom tekstu telekoma srpske da njih bas boli briga za pre paid jer njima su puno vazniji post paid korisnici jer njih mogu vise oguliti-znaci vrsena diskriminacija korisnika)
BH Telecom je prvi uveo GPRS u komercijalnu fazu za sve svoje korisnike i svaka im cast.Kod njih pre paid se najmanje diskriminise i zato sam kna 061.Cak je i cijenovnik medjunarodnih poziva isti kao i na post paid-u.
Sto se tice teme ja sam je postavio bivsi nick NLO,zaboravio pasvord sta ces.Mislim da ce Eronet dosta sniziti cijene GPRS,a pogotovo sto je uveo i GSM pristup koji bi trebao biti povoljniji,ali sporiji nacin prenosa podataka.
Sto se tice brzine ponude znacajnih usluga vidjeces da ce slijedecu bolju uslugu uvesti 061-mobis se tek sad okrece uvodjenju Ko je zvao,dok Bh Mobile je sve to uveo i sad moze nesmetano poceti uvodjenje novih usluga.Ako se ne varam najavili su uvodjenje prenosa novca sa racuna sa jednog na drugi fon-ocekuje se u 2006.To je sitnica,znacajne usluge tek slijede,ali mislim da ce jedan duzi period sad svi kulirati-u fazonu kao uveli smo sve usluge

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]