banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 18:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: MOBI'S = katastrofa
PostPoslato: 08 Okt 2006, 01:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Prije par dana su na moj tel. br. poslate 3 MMS poruke. Iako je GPSR uključen nisam dobio MMS, već SMS sa porukom da putem Web-a mogu preuzeti MMS poruku.
Ajd' to im opraštam pošto moj telefon zna za za*ebava.
Odem ja lijepo na njihovu stranicu MMS2WEB i za svaku navodnu MMS poruku upišem svoj broj telefona i kod koji sam dobio putem SMS-a. Za svaku poruku dobijem "ne postoji poruka sa takvim podacima" ili sl.
Ovo ne bi bilo toliko strašno da mi se to isto nije desilo prije koju godinu.
Odlučim ja da obavijestim teh. podršku putem njihovog foruma i usput dobijem rješenje svog problema.
Pošto nisam bio registrovan, odem na stranicu za registraciju i upišem željeno korisničko ime i e-mail adresu. Dobijem poruku da je potvrda za registraciju i/ili lozinka poslata na moju e-mail adresu, ali nakon nekoliko dana ništa nije stiglo. Večeras ja opet odem na njihov forum i vidim da me ima na listi članova i napravim se kao da sam zaboravio lozinku, međutim na svaki pokušaj sam dobijao da je moja e-mail adresa koju sam dao pri registraciji - nepoznata.

KAKVA KATASTROFA!!!
Kako da sam upao u neku epizodu Alan Forda. Ima li 1 čovjek u tom MOBI'S-u (ili Orange Solutions-u - radili im sajt) koji zna o računarima išta više od prosječnog početnika!?

Prelazim na drugog provajdera, nema druge. Dosta je bilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 10:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ja nisam imao slicnih problema. :)
MMS poruke mi stizu normalno. Prije kad sam koristio MMS2WEB, isto je ok radio, a i kad sam se prije koju godinu registrovao na njihovom forumu, isto je normalno radilo. Ne znam sta bi tebi moglo biti. Znam slucajeve kod kojih je mob zezao za primanje MMS-a, iako sam im i ja pokusavao namjestiti par puta, i slati automatska podesavanja, ali nije uspjelo. Ja sam sve navedeno koristio u pocetku, ali se mozda od tada nesto poremetilo sa registracijama i novim MMS korisnicima.
Za tu potvrdu registracije, pogledaj da ti poruku nije mozda prepoznalo kao spam, pa je zato nisi primio (meni se prije desilo da sam cekao nesto par dana, a kasnije kad sam krenuo da obrisem spam, pronasao je tu).

btw, za primanje MMS-a trebas imati i namjestena podesavanja na svom telefonu, a ne samo ukljucen GPRS. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
neke stvari koje si rekao stoje, i meni su popili krv sa tim stvarima, medjutim ja sam bio na sve 3 mrezhe u RS i vjeruj mi da je MOBI'S najbolje (ili najmanje loshe) rjeshenje, jer kad bi ti prichao koje sam sve levatske probleme imao sa ERONET-om i BH TELECOM-om ne bi bilo dovoljno znakova u ovoj poruci da sve ispishem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ma nema covjek izabrati kojeg provajdera to je tacno...
Treba jos malo sacekati dok to neko od stranaca ne kupi i onda ce biti bolje...
Ja sam jednom zvao Mobi'si pitao za podesavanja GPRS i PC-a kad mi tamo neka zena rece a sta je to GPRS?

Strasno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Okt 2006, 18:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
FLASH je napisao:
Za tu potvrdu registracije, pogledaj da ti poruku nije mozda prepoznalo kao spam

Jok. Uvijek provjerim sve što ode u Trash.
FLASH je napisao:
za primanje MMS-a trebas imati i namjestena na svom telefonu, a ne samo ukljucen GPRS. :)

Znam to. Telefon mi i jeste podešen, tj. ranije sam primao MMS bez problema, ali (kao što rekoh) telefon mi je krš, pa im to opraštam.

Ono što ne mogu da im oprostim je da nekoliko sati nakon što sam primio obavještenje o pristigloj MMS poruci ne mogu da im pristupim putem Web-a, sa kodovima koje su mi poslali.
Takođe im ne mogu oprostiti to što im je idiotski forum zapamtio moje korisničko ime, ali nije zapamtio e-mail adresu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Okt 2006, 07:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Kad smo kod tehnicke podrske MOBI'S-a... kad je krenula ta GPRS euforija, napravim se ja blesav (nije NNJ jedini koji to zna :) ) i odem kod njih da mi nastimaju GPRS na telefonu. Ajme muke, skike i dreke. Skupili se pa gataju... jeste da je telefon nestandardan (HTC Magician) ali zar nije logicno reci "Sine ne umemo ti mi to" ili "ajde pogledacemo po internetu, pa cemo nesto napraviti". Al' jok... upada neki strucnjak i kaze "vi morate da ugasite telefon". Reko' ne moze se ugasiti telefon, tj. ne klasicno - mos' izvaditi bateriju. Kaze meni lik "ne, ne... svaki telefon koji se moze upaliti, moze se i ugasiti... mora da ima negde prekidac, jel' da vi od skoro imate ovaj telefon". Meni doslo da kazem "ma neeee... imam ga od '94". Onda "slucaj" preuzima drugi psiho i pokusava da mi prepolovi telefon izvlaceci (nepostojecu) tastaturu... reko' "imate olovcicu tu sa strane"... "aha da da, ovo je isto ko HP". Reko jeste, identicno je... (mojoj radosti nikad kraja, nasao se neko ko ce nastimati GPRS na MobWin2003) ... hladan tus ... okrece se lik i kaze "ima li neko da zna nastimati GPRS na HP"... a sve se to desava dok sam ja naguzen na onaj prozorcic, a oni se guzvaju sa druge strane...

Uglavnom, nit' sam ja dobio taj GPRS nit' sam ga ikad posle nastimao... a i ja sam dobijao te web adrese, al' nisam nikad nista otvorio sa njih... javljalo mi je istu gresku... njima to nesto ne radi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2006, 11:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Ćevap s lukom je napisao:
... medjutim ja sam bio na sve 3 mrezhe u RS i vjeruj mi da je MOBI'S najbolje (ili najmanje loshe) rjeshenje...

lazes sebe, nas ili oboje ? :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2006, 12:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
U tudjem dvoristu, cvijece uvijek ljepse. Tako je to :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]