banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2003, 03:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
"Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju"

Bostan a bogami i sljive naravno nisu tema o kojoj bi da prodiskutujemo.
Slijedi pitanjce....

Dobri ljudi, djevojcice, djecaci, vi po internet kafanama, pa i svi vi koji sa posla krisom kad kad "zvjernete" u ove zucne rasprave recite nesto, meni nadam se samo do braka nepopravljivom becaru :angel: , Zasto banjalucke curice zvjernjaju, gledaju, od glave do pertle odmjeravaju kad u kafanu udje, bilo djevojce nafrakano/nenafrakano ili momce uradjeno/neuredjeno, i sto onda Tito dragi tako lako na zvaku padaju, pa eto i u krevetu vrlo brzo svrsavaju, bilo studentice, skolarke, zaposlene nezaposlene, u vezi, bez veze, sa parama ili bez njih.. ??

Nemojte pogresno protumaciti gore napisani postulat, prodjoh veci broj gradova i sela, mjesnih zajednica i opstina ali nigdje ne naidjoh na ta dva fenomena eto u tolikoj mjeri naglasena, k`o u rodjenom mi gradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 00:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
vuk je napisao:
Zasto banjalucke curice zvjernjaju, gledaju, od glave do pertle odmjeravaju kad u kafanu udje, bilo djevojce nafrakano/nenafrakano ili momce uradjeno/neuredjeno

Pa..ima dosta razloga zasto je to tako, godine..pubertet drma u 16, sve se mora vidjeti cuti..biti vidjen..to je bitno, u tim godinama,i normalno, opet u tim godinama, ako su u pitanju ''malo'' stariji..hm..onda nesto nije u redu s njima..mada vise mi se cini da im drustvo ne odgovara, pa imaju vremena da prate ko,kada i kako ulazi, kako je obucen..odmah na osnovu "fasade" se zna i dubina dzepa..uhhhh..bezze.

sve u svemu..d o s a d a! :wink:

pozdraF :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 14:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Citiraj:
Do cega li je majku mu

do sira moj ti vuce...do sira...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2003, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
znas kako, ja sam zensko, i mogu da se pohvalim da ne odgovaram tvom profilu djevojke... mozda zvuci glupo, i kao preseravanje, ali oni koji me znaju, znaju kakva sam i da ne padam na kojekakve zvake... tacnije, pala sam na jednu prije cetri i po godine, :oops: i ta me jos uvijek drzi :D , tako da, moje misljenje je da ono djevojaka sto ima dobrih (dobrih u smislu ne zavrsavanju u krevetu i sl. ) je zauzeto, ili jednostavno, nekim nemate hrabrosti ni prici
jedino sto preostaje je da tragate i dalje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
shicy je napisao:

k'o kerovi terijeri(tragaci) mi ispadnemo muzjaci, tako to i dodje ..........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:46
The Godfather je napisao:
shicy je napisao:

k'o kerovi terijeri(tragaci) mi ispadnemo muzjaci, tako to i dodje ..........

sta ces, zivot je takav, cupav i dlakav, ko i kerovi...
e ja kad ga bubnem, onda ga prao bubbnem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2003, 09:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
vuce!
lako se pada...kad je moral lak.
lak moral ti kaze da je sve lako, da mozes sta god zelis, da netrebas osjecati strah ili kakvu bojazan.

danas djecu uce u tzv. seksualnom obrazovanju, kako trebaju koristiti kondome a ne kako svoju seksualnost usmjeriti i upraviti...
nigdje neuce kako se trazi ljubav, kako se gleda u tudje oci, vec kako se gleda u tudje noge u tudju guzu...

o vuce sta se cudis!

pametni izmislise "siguran seks" pa to postade dostupno svakom djetetu.

nego vuce, pokazi zube!

"stajase grupa ljudi kad naidje copor vukova. sve ljude, njihov strah uspe na najvise drvo a Svecovjek udje u svoje srce, gde bijase sigurno"

veliki pozdrav svoj braci, vukovima :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2003, 11:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
danas djecu uce u tzv. seksualnom obrazovanju, kako trebaju koristiti kondome a ne kako svoju seksualnost usmjeriti i upraviti...
nigdje neuce kako se trazi ljubav, kako se gleda u tudje oci, vec kako se gleda u tudje noge u tudju guzu...
pametni izmislise "siguran seks" pa to postade dostupno svakom djetetu.

:)))
Pa prije je crkva imala veci uticaj na ljude, pa su se opet kresali gdje je ko i kako stigao i umirali od najobicnijih polnih bolesti.
O ljubavi se ne uci u skoli, ljubav osjecas.
Svima je jasno da danas ne mogu sprijeciti sexualne odnose pa zato rade na zastiti odnosno upoznavanju omladine sta je to i kako se treba ponasati.
Ili mozda ti imas one provjerene metode kao "pojas nevinosti" i slicno a ?:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 09:31 
Majstor
Majstor

ah misko!...opet nas dvojica na razlicitim stranama.
ajd ti dodji ovamo, da vidis kako je ovde ljepse :D

nisu se prije ljudi "kresali gde god je i kako stigao".danas je tako.
prije su ljudi seks gledali ispravnije, bolje.djevojke su znale cuvati i cjeniti to sto imaju a i muskarci su morali mnogo vise da se potrude.
moj otac koji ima 70 godina, pricao mi je kako se jednoj djevojci udvarao nekoliko godina, a kako je to danas?
danas mi moj prijatelj kaze..."ako hoce-hoce, a ako nece, sta me briga, necu trcati zanjom"...tuzno.

a sto neuciti o ljubavi!?
samo oni ljudi koji misle da imaju ljubav i da sve znaju o njoj kazu da o tome netreba uciti.ako svi imamo ljubavi i svi znamo o njoj sve, kako onda da nam se desava sve ovo sto nam se desava?razvodi,nizak natalitet,nerazumjevanja, sukobi,...pa i ratovi.

ja da se pitam uveo bih od prvog razreda osnovne skole predmet LJUBAV.
problem je jedino u tome sto mi danas u skolama ucimo samo nauke a nauka nezna kako bi objasnila ljubav. najvise sto umiju reci je da je ljubav "hemijska reakcija u mozgu"...rjecita je nasa nauka, nema sta :cry:

ljubav je metafizika koju nauka nemoze izmjeriti, odvagati,...dakle ispitati osnovnim naucnim metodama...zato je i neucimo.(u skoli)

nisi ni u pravu kad kazes da "danas svi znaju kako nemogu spreciti seksualne odnose".
ja bih rekao...danas niko nezna kako moze spreciti seksualne odnose.
pri tome mislim na preuranjene seksualne odnose.
a to bi se moglo spreciti ne pjasom nevinosti vec edukacijom. sjecas se, onom koju sam spomenu na pocetku da bih ja uveo od prvog razreda osnovne skole.

ja sam bio skoro na mjestu gde zive ljudi godinama, sa potpunim odsustvom seksualne zelje!ako ti ljudi mogu postati aseksualni (dakle bez zelje), sasvim sigurno i da se neki tinejdzer moze strpiti godinu ili dve.
no to niko nevjeruje. ljudi su toliko ostrasceni da misle kako je nemogu ce osloboditi se seksa ni na 3 dana!...o nesrece.

neznate sta sve mozete...zato sto nezelite da saznate.
ko trazi nacice.
ko pita recice mu se.

veliki pozdrav svima! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 11:09 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Okt 2003, 11:43
Zasto su zenske lake, kako doticni gospodin koji je zapoceo ovu temu kaze ?
Mozda je samo stvar u razmisljanju jedne zenske, nije bitno koliko ima godina, mozda je samo zelja da se malo bolje provede u zivotu, ne samo da radi ili sta ti ja znam. Jednostavno zeljne su svega, dobroga provoda, dobroga zivota, dobre garderobe itd. Mozda one ocjenjuju muskarca po garderobi, mozda po autu koje vozi ili sta ti ja znam. Mislim da se tu vise ne postavlja pitanje morala prije bih rekao da je sad vec prestiz u pitanju. Pretpostavka je da je covjek sa dobrim autom i dobroga finansijskoga stanja (sto nije pravilo :D ) sto odmah upucuje na to da se sa njim mogu, naravno ako on ima zelju za tim, postici ili dostici neki veci ciljevi ili potajne zelje. Moram odmah reci da nisu sve zenske iste sto se toga tice, ne zelim da govorim o svim zenama, da se razumijemo. Mladjim djevojkama je najbitnije kako mi se cini da se dobro provedu, da se nadju na poznatim mjestima, da mogu o tome pricati drugaricama, da se mozda provozaju u nekom dobrom autu ili sta ti ja znam sta sve jos, ko bi razumio sve zene svijeta. Odmah da kazem da ni mi muskarci nismo bas imuni na takve zenske, volimo i mi da se provedemo sa njima, lijepo je imati mladu (ne premladu) zensku u svome drustvu (posebno ako je lijepa i zgodna :D ). Ipak mislim da je to najvise povezano sa situacijom u drustvu i citavom situacijom u drzavi, uostalom i vremena se mijenjaju, zivi se brze pa zasto onda gubiti dragocjeno vrijeme- u zivot punom parom :angel: :angel: :angel:

Pozdrav
MV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
ah misko!...opet nas dvojica na razlicitim stranama.

Naravno .... :)

rio je napisao:
nisu se prije ljudi "kresali gde god je i kako stigao"

Ma jok, samo po obavezi :) Ajd rio pa toga ima i u filmovima :)
Pa nije sex izmisljen u 20. vijeku :) Rio rio ....

rio je napisao:
a sto neuciti o ljubavi!?
samo oni ljudi koji misle da imaju ljubav i da sve znaju o njoj kazu da o tome netreba uciti.

Rio rio ... o ljubavi se ne pishu knjige i ne uchi se. Ljubav se daje i dobija... tako se uci o ljubavi .
Medjutim rio .... ne zivi se od ljubavi vec od hrane i vode...

rio je napisao:
ako svi imamo ljubavi i svi znamo o njoj sve, kako onda da nam se desava sve ovo sto nam se desava?razvodi,nizak natalitet,nerazumjevanja, sukobi,...pa i ratovi.

Rio, postoje masa drugih stvari izmedju ljudi kojih nema i zbog kojih nastaju ratovi. Nerazumjevanje rio, neiskrenost, interesi...

rio je napisao:

Sreca pa se ti ne pitas :) Ko zna kud bi nas danas sve bilo :)

rio je napisao:
samo nauke a nauka nezna kako bi objasnila ljubav. najvise sto umiju reci je da je ljubav "hemijska reakcija u mozgu"...rjecita je nasa nauka, nema sta

Nema nauka potrebe objasnjavati ljubav, kad je ljubav tako jednostavna.

rio je napisao:
nisi ni u pravu kad kazes da "danas svi znaju kako nemogu spreciti seksualne odnose".
ja bih rekao...danas niko nezna kako moze spreciti seksualne odnose.
pri tome mislim na preuranjene seksualne odnose.

Edukacijom rio opet edukacijom, a ne ljubavlju. Jer da ta djeca od 14-15 godina znaju da to nije dobro raditi ne bi to radila. Medjutim ne znaju to..
A ti njima mozes prosipati pricu o ljubavi, neko ce te shvatiti neko nece..
Ali ako im svima objasnis probleme, bolesti i slicne stvari koji mogu da ih zadese zbog nepaznje e ipak ce te uzeti zaozbiljno i paziti.

rio je napisao:
ja sam bio skoro na mjestu gde zive ljudi godinama, sa potpunim odsustvom seksualne zelje!ako ti ljudi mogu postati aseksualni (dakle bez zelje),

Jest i zalis se kako ih je samo 2ijca ? :) E rio razlika je u tome sto danas ljudi ne vjeruju u Boga i zato tvoji stavovi nisu prihvaceni.
Vecina je svjesna da ima ovaj zivot a sta ce biti poslije tj hoce li ista biti to ni ti ne znas, vec se samo nadas.
I zato uzivaj u tome a mi cemo ostali u prljavstinama ovog svijeta, poput sex-a :)

rio je napisao:
neznate sta sve mozete...zato sto nezelite da saznate.
ko trazi nacice.
ko pita recice mu se.

Ljudi vole realnost a ne oblake i obecavanja ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 09:44 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:

rio je napisao:
nisu se prije ljudi "kresali gde god je i kako stigao"

Ma jok, samo po obavezi :) Ajd rio pa toga ima i u filmovima :)
Pa nije sex izmisljen u 20. vijeku :) Rio rio ....

ah, misko pa nerekoh ja da nije prije bilo seksa :o
ja samo rekoh da se ljudi prije nisu kresali na ancin na koji to danas cine "gdje ko stigne".prije se to radilo na primjereniji nacin.naravno bilo je i onda losih primjera ali ni priblizno kao danas.

Citiraj:
Rio rio ... o ljubavi se ne pishu knjige i ne uchi se. Ljubav se daje i dobija... tako se uci o ljubavi .
Medjutim rio .... ne zivi se od ljubavi vec od hrane i vode...

misko, misko..."nezivi se samo od hljeba vec i od svake rijeci bozije".
to rece neko od koga je i sam zivot potekao a posto je Bog isto sto iljubav onda je prethodna recenica upravo suprotna tvojoj! :D

Citiraj:

Rio, postoje masa drugih stvari izmedju ljudi kojih nema i zbog kojih nastaju ratovi. Nerazumjevanje rio, neiskrenost, interesi...

"nerazumjevanje neikrenost i interesi" su bas suprotnost ljubavi. zar moze neko da voli a da nerazumije, da je neiskren ili da ima interese?
u svom komentaru si jednostavno ponovio zamnom a da toga nisi ni bio svjestan :D

Citiraj:
rio je napisao:

eh misko bilo bi nam svima bolje...bilo bi i sto bilo nije.

Citiraj:
Nema nauka potrebe objasnjavati ljubav, kad je ljubav tako jednostavna.

zbilja? a ima potrebu objasnjavati bezbroj besmislica kao "preparat za uklanjanje nezeljenih dlacica" ili "stomak eleiminator" ili...ah sto da ne...mobilni telefon! jeli nam to potrebnije od ljubavi?

nauka nemoze objasniti ljubav iz prostog razloga sto se koristi naucnim metodama. aosnovne naucne metode su mjerenje. uzmu metar, izmjere, stave na vagu, izvazu i dadnu neki sud.
a ljubav se nemoze ni pod meter ni na vagu staviti. zato nemaju pojma sta ce snjom!

srecom postoji nesto sto nas uci ljubavi, no kako uciti kad u Tog ucitelja nevjerujemo?

Citiraj:
Edukacijom rio opet edukacijom, a ne ljubavlju. Jer da ta djeca od 14-15 godina znaju da to nije dobro raditi ne bi to radila. Medjutim ne znaju to..
A ti njima mozes prosipati pricu o ljubavi, neko ce te shvatiti neko nece..
Ali ako im svima objasnis probleme, bolesti i slicne stvari koji mogu da ih zadese zbog nepaznje e ipak ce te uzeti zaozbiljno i paziti.

pa dobro misko, evo reci ti jeli ta edukacija uspjesna? eto po tvojoj ocjeni.
i ja sam za edukaciju...ali edukaciju o ljubavi.

Citiraj:
E rio razlika je u tome sto danas ljudi ne vjeruju u Boga i zato tvoji stavovi nisu prihvaceni.
Vecina je svjesna da ima ovaj zivot a sta ce biti poslije tj hoce li ista biti to ni ti ne znas, vec se samo nadas.
I zato uzivaj u tome a mi cemo ostali u prljavstinama ovog svijeta, poput sex-a :)

u pravu si...moji stavovi nisu prihvaceni i ja to znam. no ja netrazim stavove koji su opsteprihvaceni vec...istinu. to sto vecina nije u istini, nije moja krivica.

sjecas li se ti filma "titanik"? sjecas se sta se desilo kad je brod probila santa leda? bilo je nekih koji su primjetili opasnost pa su ih brzo usutkali i vezali dok je vecina i dealje nazdravljala sampanjcem za dugu i sretnu plovidbu.
a ja ti misko kazem da smo svi mi putnici na brodu koji se zove titanik.
spusti svoju casu ustranu i potrazi camac za spasavanje.ja sam u jednom od tih camca i pruzam ti ruku...
hajde samnom misko! :(

Citiraj:
Ljudi vole realnost a ne oblake i obecavanja ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
ja samo rekoh da se ljudi prije nisu kresali na ancin na koji to danas cine "gdje ko stigne".prije se to radilo na primjereniji nacin.naravno bilo je i onda losih primjera ali ni priblizno kao danas.

Prije su ljudi bili udaljeni, nije bilo komunikacije, bilo je mnogo manje ljudi .. i nije ti nacin za poredjenje.
Prije ljudi nisu odrzavali higijenu kao danas .. pa ? kakvo je poredjenje ? Imali su vode i prije .......

rio je napisao:
misko, misko..."nezivi se samo od hljeba vec i od svake rijeci bozije".
to rece neko od koga je i sam zivot potekao a posto je Bog isto sto iljubav onda je prethodna recenica upravo suprotna tvojoj! :D

Da, ako zanemarimo da On postoji, sto jos nije dokazano, moja tvrdnja stoji... :) Ja ne ulazim u diskusije u kojima On "postoji" ...

rio je napisao:
"nerazumjevanje neikrenost i interesi" su bas suprotnost ljubavi. zar moze neko da voli a da nerazumije, da je neiskren ili da ima interese?
u svom komentaru si jednostavno ponovio zamnom a da toga nisi ni bio svjestan :D

Naravno da roditelj voli svoje dijete ali ne rauzmije njegove potrebe ...
Ne iskljucuju te stvari jedna drugu ,..
I naravno da sam uz tebe..... ali sta cu ti ja kad imas Njega :)

rio je napisao:
Citiraj:

eh misko bilo bi nam svima bolje...bilo bi i sto bilo nije.

Rekoh srecom pa se ne pitas :)

rio je napisao:
zbilja? a ima potrebu objasnjavati bezbroj besmislica kao "preparat za uklanjanje nezeljenih dlacica" ili "stomak eleiminator" ili...ah sto da ne...mobilni telefon! jeli nam to potrebnije od ljubavi?

To nije nauka, to su reklame. Rio nauka uchi kako da se lijecimo kad smo bolesni, kako da sebi olaksamo i pojednostavimo
zivot, kako da iskoristimo sto nam priroda daje, mnogo toga...

rio je napisao:
srecom postoji nesto sto nas uci ljubavi, no kako uciti kad u Tog ucitelja nevjerujemo?

Srecom pa ne vjerujemo bili bi poprilicno nerealni kad bi svi vjerovali u nesto sto ne postoji ....

rio je napisao:
pa dobro misko, evo reci ti jeli ta edukacija uspjesna? eto po tvojoj ocjeni.
i ja sam za edukaciju...ali edukaciju o ljubavi.

Rio rio .... u nerazvijenim zemljama Afrike daleko je vishe zarazenih od polnih bolesti, side, hepatitisa i slicnih bolesti iako imaju svoje bogove i svoju vjeru... U Evropi se daleko manje shire te bolesti. Vidis kako edukacija i prevencija djeluju. Vidis li uspjesnost. ??
Ne, po tebi bez Njega nista nije uspjesno a ? :)

rio je napisao:
u pravu si...moji stavovi nisu prihvaceni i ja to znam. no ja netrazim stavove koji su opsteprihvaceni vec...istinu. to sto vecina nije u istini, nije moja krivica.

Otkud je tvoja istina, prava istina ? :) Mozda ti zivis u zabludi i opsjednut si necim a ostali koji zive bez Njega zive u istini ?

rio je napisao:
spusti svoju casu ustranu i potrazi camac za spasavanje.ja sam u jednom od tih camca i pruzam ti ruku...
hajde samnom misko! :(

Hvala rio, ja cu kad shvatim da je stvarno opasnost, jer mozes ti otici sam u camcu cisto iz paranoje pa da ostanes sam u moru ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 20:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Citiraj:

jao rio u kojoj ti zabludi zivish :roll: ....nekad su se kresali u sljivicima, kuruzima, sjenicima, ko skim i kad stigne, zenili se u 15 godini i radljali u stalama....
nekada su porodice imale po 9-10 djece znaci bilo je sexa u izobilju a ratovi buktali uz to sve , a onih zezanja i neobaveznog sexa isto tako.... pa se znalo koja baba u kom selu je zaduzena za pobacaje....
boze, ti bash nisi hodao po selima, niti slushao te price nikad?? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tako nekako gipsy, samo se o tome nije toliko slobodno prichalo kao danas :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 04:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Slazem se Gipsy.. i hvala na pozdravima RIO :)
Mislim da prica o platonoskoj ljubavi ne pali vise, RIO rece kako se njegov stari udvarao djevojci par godina, imam jedno pitanje, jel je smuvao?
Nadam se da jeste ali cisto sumnjam, prosao sam kroz slicne stvari i jednostavno je bilo, bice i ostace za uvijek... djevojke podsvjesno zele da sa njima upravljas ( ovo bi trebalo izazvatti lavinu poruka zenske populacije :D ) djevojke kazu da zele paznju da vole romantiku, i stvarno jeste tako, ali u startu to nece ici.. ponekad u vezi, recimo za novu godinu im treba reci "volim te", naravno sutradan nazvati doticnu i reci da se nesjecas jer se popilo :D :D
Sala nastrana :).

Ljubav sa sexom da bez NIKAKO, glupo je o tome i pricati, ali nakon nekog vremena shvatio sam te stvari. Prepotentno receno, oni koji nisu, sto prije to shvate bice im bolje dalje :wink:

Pozdrav Narode!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 09:08 
Majstor
Majstor

pozdrav...
gipsy. ti rece..."nekad su se kresali u sljivicima, kuruzima, sjenicima, ko skim i kad stigne, zenili se u 15 godini i radljali u stalama...."
pa sta!? :o
ti mene izgleda nisi razumjela. nekazem ja da prije nije bilo seksa vec da ga nije bilo na nacin na koji ga ima danas i u ovolikoj mjeri.

ti kazes da su se zenili sa 15 i radjali djecu..to je sasvim ok. a ja kazem da se danas upustaju u odnose sa 15 a nezene se nikad!
pogledaj statistike...
broj abortusa je danas mnogo veci nego prije 50 ili 100 godina.
broj rodjene djece je danas mnogo manji nego prije 50 ili 100 godina.
broj brakova je dnas manji...
broj razvoda je danas...veci.
ovo se odnosi na tzv. razvijene zemlje pa se ja prosto pitam kud nas taj "razvoj" vodi. neznam gde ti gipsy zivis ali mojoj zemlji neprestano alarmiraju na opasnost od "bijele kuge"...sve manjeg broja rodjenih i zastrasujuce opasnosti od izumiranja. pa zar je to dobro!? :o

ja sam ZA brak...PROTIV razvoda.
ja sam ZA rodjenje...PROTIV abortusa.
ja sam...ZA ZIVOT.

ako ti gipsy mislis da je brak sa 10 djece nesto lose...to je tvoja tragicna zabluda.

pa sta ako je neko rodio u stali...neizmjerno je bolje roditi u stali nego abortirati u najsavremenijoj klinici! oooo...nesreco!

i jos nesto gipsy...hodao sam po selima i slusao "te price" kako ti kazes ali jos vaznije...zivim u gradu i ZNAM STA SE U GRADU DESAVA!, pa ti mogu reci da bih najradije otisao u selo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 09:25 
Majstor
Majstor

djeco!...
(neka se neuvrede oni koji sebe vide odraslima)

danas je moral uopste u padu. vrijednosti koje su se nekad uzimale kao dobre bez ispitivanja danas su pogazene.
danas je za tinejzdera bitno biti cool, biti u trendu. otici na zurku i nekoga povaliti. brak? sta to bjese?

sto bi rekao nele karajlic "klinci se jebu ko stuke", a medicina samo djeli kondome! i onda...kad nekom klincu jurne u glavu pa nestigne navuci kondom i mala mu zatrudni...sta onda?
klinac ce reci..."glupaca sto nije pazila"
klinka ce reci..."jadna ja sta cu sad"
mama i tata ce reci..."ah sramote nesmije niko znati za ovo"
a svi ce reci..."ABORTUS"...i to uglas.

i sta znaci ovo?...ovo znaci SUCESNISTVO U UBISTVU!
jedini koji je nevin u ovoj prici, on ce poginuti.to je onaj koji nema ni glasa, cije malo srce tek treba ili je prokucalo.onaj koji je pupcanom vrpcom vezan za svoju majku i ona mu je sve...pa cak i ubica :cry:
to je onaj koga istinski voli samo njegov istinski Tvorac. njegov Otac kog nijedan od ubica nevidi.ali Otac koji ce ih sve upitati za taj dan...

i zato, djeco moja, ja uporno ponavljam..."brak je odgvornost", "nejedite slatkise prije rucka"....nezalijecite se!
znam da je tesko uskratiti sebe i biti strog prema sebi, ali bolje da vi budete strogi prema sebi nego...neko drugi.

usitinu se nadam boljem zivotu za sve nas...
veliki pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio
cinjenica je da :
- prije nisu postojale klinike za abortus, nije postojala ni ta statistika
- prije 100 godina broj stanovnika bio je za milijardu manji, Zemlja postaje tijesna za kojih 100 godina. Znaci natalitetet ne opada vec raste.
- da nema sanse da ti sprijecis tinejdzere da se ne sexaju vec samo da im pomognes i pokazes im kako se to radi
- da je bolje odgojiti 3oje djece i staviti ih kako treba nego 10 kako ne treba. Sa 10otoro djece taman da nemaju nikakvih drugih obaveza u zivotu (a treba nekako i pare zaradjivati) roditelji imaju malo vremena da se posvete svakome.

Vidis da niko ne pije tu tvoju prichu i da ako vec imas priliku odes u manastir ili na selo i budes tamo srecan covjek. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2003, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
vuk je napisao:
recite nesto, meni nadam se samo do braka nepopravljivom becaru :angel: , Zasto banjalucke curice zvjernjaju, gledaju, od glave do pertle odmjeravaju kad u kafanu udje, bilo djevojce nafrakano/nenafrakano ili momce uradjeno/neuredjeno, i sto onda Tito dragi tako lako na zvaku padaju, pa eto i u krevetu vrlo brzo svrsavaju, bilo studentice, skolarke, zaposlene nezaposlene, u vezi, bez veze, sa parama ili bez njih.. ??

Nemojte pogresno protumaciti gore napisani postulat, prodjoh veci broj gradova i sela, mjesnih zajednica i opstina ali nigdje ne naidjoh na ta dva fenomena eto u tolikoj mjeri naglasena, k`o u rodjenom mi gradu.

Pa,ti kao nepopravljivi becar,bi treba znati razlog zasto one tako lako padaju. :P
Ti si becar,zasto se ti jos trudis da neka od njih padne?
Ti ulazes svoj trud u to isto,za sta se one ne moraju ni truditi,vec samo "pasti na pricu",tj. vidjeti sta se nudi (dobra mlada piletina :P ) i prihvatiti...
Sta je sad tu sporno?
Mislis da su zene suvise pasivne,pa bi trebale i same krenuti u akciju,a ne samo cekati da ih neko pokusa upecati na pricu? :wink:

Iskreno,meni samoj se cini da su ove danasnje "price" malo sirove u odnosu na moje doba puberteta,ali ako muskarci pokusavaju na taj nacin,tim pristupom - mogu samo zakljuciti da on prolazi kod cura.
Svako vrijeme ima svoje breme...
Ako njima tako odgovara,ko sam ja da se ljutim,ja sam samo bakutaner... :lol:

Ipak,rekla bih da se o tome vise prica,nego sto se to stvarno desava.
I u moje vrijeme se 'gadjalo brojkama',ali ne ovako kao danas.
Sad se malo vise nula dodaje. :lol:
A pored sve te lude price da se klinci *ebu kao stuke (ima ih,ne poricem),ima jos mnostvo onih koji su izasli iz puberteta,a ni cure/momka imali nisu (mislim na najobicnije 'djecije vezice').
Ali o njima se ne govori,oni cute i o njima se cuti.
To su uglavnom osobe koje su prihvatile zdravo za gotovo price da se prosjecna tinejdzerka po*ebala sa minimum 50 muskaraca,a muskarac sa 350 cura,a oni sebe ne vide u tome,djeluju sami sebi kao dinosaurusi,te se povlace u sebe.
A u sustini,nisu danasnji tinejdzeri mnogo "napredniji" od nekadasnjih (jesu,ali ne bas tako tako mnogoooo,samo su otvoreniji i vise se o tome prica,pa djaluje mnogo bombasticnije).

Zasto suditi necemu sto te ne ugrozava,niti ugrozava druge...

Poslednji put menjao ventilator dana 07 Nov 2003, 15:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]