Posto je prvi post,koji je otvorio temu,obrisan,nadam se da mi necete zamjeriti ako pisuci skrenem s teme,jer nju mogu samo naslutiti po naslovu teme i vasim odgovorima.
Prevaru nisam u stanju oprostiti,ni sebi,a ni drugom.
Mozda sam previse sebicna,previse posesivna,ko zna...mozda samo realna...
Kako se godine nizu,inspirisane datumom u mojoj licnoj karti

,tako se neki moji stavovi mjenjaju - nisam vise toliko sklona osudi kao nekada,ali sto se tice prevare ostajem pri istom stajalistu.
Ne mislim da je neko bolji ili gori ako vara,imam dosta prijatelja koji su varali ili bili prevareni,to ne mjenja moje misljenje o njima.
Ali ja s tim saznanjem ne bih mogla zivjeti,ne bih vise mogla toj osobi vjerovati.
Za mene - povjerenje je temelj ljubavi,a ljubav razlog zasto sam s nekim...pa to,sve u svemu,vodi kraju price...
Ono sto sam naucila iz njihovog iskustva je - da se jednom oprostene prevare ponavljaju!
Na pocetku sve bude slatko i fino i varalica se trudi da "okaje grijehe" ... sve do prve pogodne prilike za novu prevaru,a onda se najvjerovatnije povodi za onom:ako je jednom oprosteno,bice i drugi put.
Cesto oni koji prastaju i nisu tako velikodusni kako se na prvi pogled cini,vec to 'varalicama' jos godinama nabijaju na nos ili uzmu sebi (precutno!) za pravo da i oni prevare (mada nista ne kazu 'varalici' o tome,odluce to sprovesti u djelo).
I kakav je to zivot pun predbacivanja i varanja ukrug i ukrug - on je mene,pa cu ja njega,ona je mene pa cu sad ja nju...???...
Tacno je da je najlakse okriviti onu drugu stranu,a mi smo uvijek pravi i sveti.
Ali ipak,ako te neko prevari on jeste krivac,ma kakvo opravdanje imao.
Jer sva ta opravdanja tipa "nisam bio (ili bila) sretna" nisu opravdanja za to da ta osoba nije pokusala problem rijesiti s osobom s kojom je u vezi ili ako rjesenje nije moguce zasto nije iskreno rekla - kraj je,ja vise ne mogu ovako!!!
Ako moj dragi nije zadovoljan odnosom izmedju nas,meni je logicno da probleme koje ima sa mnom i rjesava sa mnom,jer su tu i nastali.
Da kaze zbog cega je nezadovoljan,sta bi ga ucinilo sretnim,sta ga u nasoj vezi cini nesretnim...
Ne znam na osnovu cega neko moze misliti da ce postojece probleme u vezi rijesiti uvodjenjem u tu vezu treceg lica,koje nema veze ni sa cim.
Ako,pak,on i ne zeli rijesiti probleme izmedju nas,onda mislim da zasluzujem bar toliko da mi se to otvoreno saopsti,da bude iskren prema meni i kaze kraj je,a ne da me zavlaci i dovede u situaciju u kojoj zna da cu biti povrijedjena.
A tako na jadan nacin raditi nekom iza ledja,sa maskom tuznog covjeka koga vlastita djevojka ne razumije mi je neljudski i neposteno.
Nisi sretan sa mnom - nisi.
Siroko ti polje,necu ja nikoga pistoljem prisiljavati da ostane.
Ako nisi sretan sa mnom idi drugoj.
Ali budi bar toliko covjek i toliko fer prema meni pa mi to kazi.
Ja sam svojoj Sovici odmah na pocetku rekla da ako medju nama nesto ne bude stimalo on je prvi koji ce za to saznati,a da isto ocekujem i od njega - ako zeli biti s nekom drugom,dovoljno je da mi to kaze,ocekujem samo iskrenost.
"Prevara je sve ono sto cinite s osobom suprotnog pola,a ne biste cinili da vam je partner tu."