Sugarmamma je napisao:
dali ste ikad imali osjecaj da ce vam srce puci od tolike ljubavi koju imate u sebi? jos pogotovo kad postoji zid izmedju vas i te osobe i nema ama bas nikakve sanse da mu/joj date tu ljubav jer je on/ona ne zeli vise? Dali je stvarno ta ljubav postala slaba kao list papira ili sta je to sto ne da da takve veze (nekad pune ljubavi, neopisive srece i topline) opstanu?
U cemu je fazon? Koji su najcesci razlozi za razvode brakova? Valjda neko od vas zna sta je to cega danas vise nema..
Osjetila sam toliko ljubavi u sebi,da sam mislila da ce mi srce eksplodirati od siline emocija...divan je to osjecaj...
Medjutim,kad postoji neka prepreka toj ljubavi mi ljudi nekako lakse spoznamo njenu velicinu,lakse je postanemo svjesni.
Velicina ljubavi izrezena u bolu koji zbog nje prozivljavamo nam je jasnija i preciznija velicina od velicine ljubavi izrazene u sreci i osmjesima koje nam uzvracena ljubav mami.
Ljubav ne postane slaba sama od sebe,naravno,ali mi srecu uzimamo nekada tako olako,kao nesto normalno,sto nam pripada samo po sebi.I onda se jednostavno ne trudimo dovoljno,ne njegujemo tu bliskost,tu srecu,to blago koje imamo.
Ljubav se mora njegovati kao krhka biljka.Inace korov prevlada.A korov su sve sitnice koje se nakupljaju i pocnu nam smetati bez razloga,korov je udaljenost koja se polako useljava izmedju dvije duse i siri se...