Ma ima tu svega. Od jednog para do drugog, sve je individualno.
Mnogi ljudi ostanu u braku radi konformizma i povinovanja drustvenim normama. ( to je tako "normalno", u protivnom "nisi normalan" i slicni klisei)
Ima i ona, kad se definise ljubav:
Djela govore vise od rijeci.
Djela ne govori vise od rijeci. Djela
jedino govore.
Tako da znam parove koji su formalno u vezi ali ne cini mnogo sta lijepoga jedni za druge, a to tako potraje, recimo 20 godina ( ako je brak). To mi je cista glupost. Bolje nikakav brak, nego brak samo radi toga da se moze reci da si u braku.
Ona gore definicija da ako je bilo ljubavi prije braka bice je SIGURNO i posle 40 god. braka je, po meni, previse rigidna i kategoricna. Sama sam iskusila snazne ljubavi za koje sam mislila da ce trajati najmanje 3 ljudska zivota. Kad ne lezi vraze, nestade s vremenom, ni sama ne znam kako ni gdje.. Tako da je to moguce, ali nije pravilo.
Neko rece da moraju ljudi znati sta hoce pa tek onda to mogu i dobiti. Sasvim tacno. Ako nemaju zacrtan cilj i ne idu prema njemu kao TIM, nista od tog braka. Dakle moraju biti sinhronizovani. Koliko je ta uskladjenost potvrda ljubavi, ja ne znam. Ako radim na nekom projektu s nekim na poslu, i super smo kao tim, znaci li to da smo u velikoj ljubavi

Ili jednostavno znaci da smo kompatibilni u funkcionisanju.
Dalje, neki ljudi se vole ali nisu jedno za drugo ( za "zivot" i svakodnevicu). I obrnuto.
Mrs Phil