mirdza je napisao:
ventilator je napisao:
Cisto me pomalo strah da se ne bi desilo da ja i dragi pravimo raspored brijanja ujutro prije posla
ne lupaj djevojko draga...
a sto se tice kontracepcje - kondom ili tablete (ona a ne ja

)
Tebe vec lupilo izgleda. Samo ti vid ostetilo - pa ne vidis smajlija na kraju.
Bukvalac pred maturalac...ko bi rekao da se u opisivanju moze pretjerivati da bi se nesto docaralo, pisati sa ironijom, u prenesenom znacenju...
Ko bi rekao, ali salila sam se - ne sjedim za kompom i uplicem brke u kikice.

Helena je napisao:
Citiraj:
Znam da je sve to napredovalo, medicina, hemija, nauka kompletno, ali nasi doktori jos uvijek propisuju antibebi pilule odokativnom metodom. Pa ako te prave probleme, onda odokativnom metodom propisu neke druge...
Ja jos nisam cula da je neko vadio nalaze, pa da je doktor na osnovu hormonalnog stanja te specificne osobe propisao antibebi pilule koje bi najvise pasale toj osobi, to jos uvijek citam samo po nekim "stranjskim" forumima...
Istina, ali dovoljno odgovorna osoba bi pitala ginekologa koje nalaze ipak da uradi radi pripisivanja kontracepcije, ne bi odustala (jer doktor nije odradio svoj posao) ili uzela tek tako. Ako nece taj, hoce drugi, nece drugi hoce treci....
Na kraju krajeva, danas postoji toliko pilula koje imaju minimalnu razinu hormona.

I nece ti brkovi izrasti...ne znam da nekome jesu.
Dovoljno odgovorna osoba bi pitala, ali i dovoljno upucena.
Medjutim kod doktora mogu otici i ako sam nepismena, a on bi morao svoj posao obavljati najsavjesnije moguce. A ne da onaj ko je obavjesteniji pita i dobije prave informacije, a ko ne zna sta treba pitati taj da prodje gore. Doktor je zavrsio medicinu, a ne ja - zato mu i idem i platim masno.
Ne govorim konkretno o sebi, kako rekoh kondom mi je najjednostavniji i mehanicka je zastita, ne moram unositi nista u sebe, pa cak ni najmanje doze hormona, ne moram pratiti kad pijem, kad pravim pauze, ne moram voditi racuna da ne zaboravim popiti...
I ne radi se samo o pilulama, ja cu radije otrpiti malo i kad me glava boli, popiti kaficu, nego zveknuti kafetin koji se kod nas kupuje i pije na kile.
Ja sam ipak za to - kad se ne mora, bolje izbjeci!
Skoro je bio prilog na nekoj hrvatskoj televiziji o zenama koje su imale zescih problema zbog uzimanja antibebi pilula. One jesu izuzeci, zene kojima se obistinio onaj ruzni popis sa nuspojavama, a taj spisak nuspojava ima i andol, ne samo antibebi pilule.
Iako su doze hormona sve manje ipak su dovoljno velike da se unesene u organizam oralnim putem prenesu u dovoljnoj kolicini na pravo mjesto.
A kondom ne prcka po tvom tijelu, navuces ga i odmah je na pravom organu, na pravom mjestu - u milimetar precizno sredstvo kontracepcije.