banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 03:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Maj 2006, 19:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
subota,vedro.
neki ce na b.l. spicu neki se trude to zaobici,pa se vjesto provlace izmedju stolica kod komba, pa preskoce par taksista kod hotela bosne pa prema galeriji,ali subota je...
muskarci su se vjesto uvukli u svoje matusko/diplomska odijela,uvukli stomacine,trubaci udaraju vise u novcanike nego u trube,zenskice svjeze izfenirane, mladozenja lijep i ona trudna.

prateci malo brakove,primjecujem da se djevojke udaju striktno sa stomakom do zuba.

da li zene hvataju na bebe nesigurne muskarce, jednostavno se tako desi ili u cemu je rijec?
uzimam i uobzir i da su neka dijeca planirana i voljena i zeljenja, ali zasto i sta vrsi pritisak na ljude da se sve to nekako treba obaviti na brzaka,prije rodjena djeteta?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Zasto sto je nasa sredina takva. Sta ce reci familija, komsiluk, narod - ona trudna a neudata.

Znam, kad se moja prijateljica udavala (danas im je 6 godina braka :)) prvo su je pitali "jesi trudna"...kao da je trudnoca osnovni i jedini razlog za udaju. A kad bi culi da nije trudna, nego da se udaje "iz ljubavi" gledali su je pomalo cudno.

Uostalom, koliko ti brakovi "na brzinu" (naravno ima i onih kojima je trudnoca vise-manje bila razlog za konacni potpis) traju?? Brakovi koji su sklopljeni jer je ona eto (ne)sretnim slucajem ostala trudna?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 21:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Evo ja se pokusavam prisjetiti brakova za koje ja znam u posljednje vrijeme i vecina (ne svi), su bili bez trudnoce. Neki se cak ni sad jos nisu odlucili za djecu, tako da...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 21:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
da li zene hvataju na bebe nesigurne muskarce, jednostavno se tako desi ili u cemu je rijec?

Kako koja. Moja komšinica uhvatila samo bebu. Biće da joj muškarac nije bio nesiguran, naprotiv.

Citiraj:
zasto i sta vrsi pritisak na ljude da se sve to nekako treba obaviti na brzaka,prije rodjena djeteta?

Kvaka 22 moralnog zakonika: oni koji se dokazano seksaju prije braka biće kažnjeni brakom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
Draco_Malfoy je napisao:
Evo ja se pokusavam prisjetiti brakova za koje ja znam u posljednje vrijeme i vecina (ne svi), su bili bez trudnoce

moji prijatlji su jos posebnija grupa-ne zene se niti udaju niti sa bebom niti bez nje.

ali danas konkretno, cime je inpirisana tema, sklopila su se dva braka,koja samo ja znam, da su mlade trudne.

e sada,trudne.dobro.
iz kojih razloga i povoda-neintetesuje nas.znaci zaboravimo taj dio price.

koncenrtisem se trudnicu koja je u 6-7 mjesecu trudnoce i treba da se cima i smije,i lafo veseli sa jedno 400 ljudi.
moze li mi neko uvjeriti da je to uzivanje?
pa necemo se lagati... :-?

cisto provinciski ispadi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...neki i ukantaju bebu...sve se moze...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
uzas,a i ima i nas s bebama bez braka :lol: a te svadbe su ionako kako djole kaze parade pijanstva i kica,kome to zlo jos treba,prisjedne ti sopstvena svadba,eto danas moj rodjak imao svadbu,oko 1000 svatova,mlada se treba poroditi u avgustu i ona je kao uzivala a ne zna ni 100ljudi tamo,uzas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2006, 09:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
pa necemo se lagati...

Nećemo. Ja svadbu pravim samo kao opštenarodno veselje. U nekoj šljaštećoj sali, sa mnogo ad-hoc ceremonijalnih kreveljenja.
Što bolja svadba, to više u tzv. 'slatkoj čaši'. Naravno, unajmiću neku osobu dugog jezika da s mikrofonom prati tu istu čašu i komentariše priloge.

Biće krevetac za bebu, cipele za mladu, i Sony Playstation 3 za mene. Najmanje. :D

Svadba se prodaje uzvanicima, a ko je pomislio da mu je to veselje se prosto za.ebao/la u procjeni.

P.S. Inače, problem je što relativno malo ljudi zna za jednu 'kosmičku' šalu o sreći zvanu 'hedonistički paradoks'.
Noću, golim okom, bolje vidite zvijezdu ako ne gledate direktno u nju. Slično je sa srećom, ne može direktno da se 'uhvati', i potom drži.
Pratkično ništa, pa tako ni svadba, što je direktno usmjereno ka nekakvoj sreći, neće uspjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2006, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Pa 'mladjanih' osoba koje stupaju u brak radi bebe je uvijek bilo i bice.

E sad, nekad su oni 'malo manje mladjahni' lakse stupali u brak, jer je posao bio siguran, nakon par godina je bilo ocekivano da dobijes stan, a ako ga i ne dobijes imao si sigurnu platu i znao da ces imati od cega placati iznajmljeni stan. Otkaz si mogao dobiti jedino ako napravis zesce sranje.
A i ljudi nisu bili tako zahtjevni, mnogo su se lakse odlucivali na suzivot sa roditeljima, tj. visegeneracijsku zajednicu.
Zene su imale trudnicko, posao ih je cekao nakon sto rode, od plate se moglo zivjeti.
Imao si sigurnost i mogao si planirati buducnost ili bar nisi morao strahovati od buducnosti.
To je bilo u socijalizmu i odlucili smo da nam je to lose. :D

E sad vise nismo u socijalizmu.
Mladi tesko mogu naci posao sa covjeka dostojnom platom. Ako i nadju posao cesto nisu prijavljeni. Stan od firme je dio jedne bajke koju smo sami sahranili.
Za kredit trebas imati novca, a da ga imas ne bi ni trebao kredit, zar ne? Ili bas jake zirante ili kucu da stavis pod hipoteku - a opet, da sve to imas ne bi ti ni trebao stanbeni kredit.
Zene kad rode, cesto se mogu pozdraviti s poslom, jer ili nisu ni bile prijavljene, pa i nemaju pravo na trudnicko ili gazde vec nadju nacin da ih otpuste, da ih ne bi morali placati kad ne rade, vec radjaju djecu (sto bi gazda njoj placao sto je ona radi sebe odlucila da rodi - taj sistem :roll: ).
Sve je od danas do sutra, nista nije sigurno, buducnost ne mozes planirati, a jos manje imas razloga da se ne bojis buducnosti.
Ljudi se tesko odlucuju na suzivot sa roditeljima jednog od bracnih partnera, jer vise niko nikog nece da trpi ili cesce - vise niko nikog nece da razumije. Svi bi da gazduju i sefuju, a sa dva sefa i dvije sefice u kuci - ratno stanje je zagarantovano i to na svim mogucim frontovima.
I sad, kako se odluciti na brak, kad ne znas da li ces imati sutra od cega hraniti sebe, a kamoli zenu, o djetetu da i ne govorimo...
Tako da na kraju desetogodisnje veze se okrune brakom kad je beba na putu.
Mislim, ljudi su to htjeli i ranije, ali su cekali da ispune neke osnovne preduvjete. Kad je vec beba na putu odluce se naprecac i pomire se sa novonastalom situacijom.
Onda zive kod njegovih (najcesce), onda se malo sveKriva istresa na snahi, malo snaha na sveKrivi i onda nastane mali rat, te se novopeceni par odseli od roditelja, pa jedva spajaju kraj s krajem, pa se onda svadjaju zbog toga, pa se onda razvode, pa imamo puno djece koja zive u rasturenim porodicama i tako...
To je naravno tuznija verzija, sretnija je da se prislepaju starcima za stan i zive tako do kraja zivota (zivota roditelja, morbidno - ali tacno), a onda u pedesetoj postanu domacini (napokon), imaju svoje gnijezdo, svoj vlastiti dom i imaju sina koji ima dvadeset i zenio bi se, a ima isti problem kao roditelji mu i onda sin igra lutriju na netu ne bi li otisao u Ameriku. :D
Ono "postanu domacini i imaju svoj topli dom" je moguce, naravno, samo pod uslovom da na ostavinskoj raspravi ne moraju stan podijeliti sa bratom ili sestrom, dakle da su on ili ona jedno djete pokojnih roditelja ili da se druga djeca odreknu nasljedstva.

Ima i onih koji se mladi sastanu, mladi rastanu.
Mladost ludost.
Opet, danas je razvod prihvatljiviji korak nego nekada, pa i takvih razvoda ima sve vise, "djeca se sastala, posvadjala oko igracke, pa se rastala".

Ili bi mladenci mozda svadbu, a nemaju dovoljno love da to urade kako treba, pa onda cekaju i cekaju dok ne skupe lovu i cekajuci da skupe dovoljno love - docekaju bebu, pa se brze bolje vjencaju i prirede pir u skladu sa svojim trenutnim finansijskim stanjem.

Nekad su roditelji imali od cega skupiti i izdvojiti sumu kad zene sina ili udaju kcer.
Danasnji roditelji najcesce imaju penziju od 100 km, od koje ne mogu ni pola rezija platiti, a kamoli jos i zivjeti od toga i cak ostaviti nesto sa strane za zenidbu ili udaju sina ili kceri.

Danas se 90 posto mladenaca nadje pred ispred maticara kad je mlada vec sa stomakom do zuba.
Kako nam je tako nam je.
Ide se na to da se ispostuje forma, da se djete rodi u braku, u zakonitoj vezi, da roditelji u trenutku rodjenja djeteta nose isto prezime.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2006, 06:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
boa je napisao:
subota,vedro.
neki ce na b.l. spicu

Spica je u Zagrebu, gdje se setaju poznate face i najnovije kreacije originalnih robnih marki.
U BL je to gluvaranje od nekoliko casova uz jednu kafu u metalnim bastama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 08:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
eni jedan 'kolega' kaze:
kad se zenis ?
uskoro kazem....
prvo je opucaj vidi jel' moze radjati pa se onda zeni........kaze papak!!

narvocenije: zato se svi zene a mlada vec trudna :lol: :lol:

kakvih papaka.........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
^ :lol: :lol: a joj muke (a musko uvek moze da pravi decu, al' kad na vrbi rodi grozdje)

Ja sam zakljucio da dobar komad tih devojaka koje su trudne zapravo zele da se udaju da komsije ne bi pricale. Unizavanje zena je u porastu i to sa sve vecim postotkom zena koje nipodastavaju same sebe. fuj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 09:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
koliko sam se ja ismijao kada mi kolegice iz osnovne javile da treca clanica njihovog nerazdvojnog tria iz razreda trudna, udala se. a mi tek srednju maturirali....naravno, politika je jasna, trudna=svadba. ko ce znati da li je u pitanju bila luda pijana noc na ekskurziji, da li vodanje za rukice i miris ruza i zujanje pcela al eto...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 11:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Maj 2005, 12:23
E sad ,ima tu varijacija. Ajde ako su u vezi neki duzi period i vide sebe u braku,pa se desi trudnoca,u tom slucaju je ok.
Ali da sam s nekim nepar mjeseci,pa zatrudnim,ne znam bas da bih se udavala ,ok je ostati u vezi,al zalijetati se u brak. Nije mi to bas neko rijesenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
VeLiKi je napisao:
koliko sam se ja ismijao kada mi kolegice iz osnovne javile da treca clanica njihovog nerazdvojnog tria iz razreda trudna, udala se. a mi tek srednju maturirali....naravno, politika je jasna, trudna=svadba. ko ce znati da li je u pitanju bila luda pijana noc na ekskurziji, da li vodanje za rukice i miris ruza i zujanje pcela al eto...

uh to je vec i boze pomozi... zenska koja je sjedila sa mnom u klupi od 5. do 8. se udala negdje kad sam bio 2 srednje... kasnije cujem, vratila se kuci nakon 5 dana... tad sam se pravo poceo osjecati staro... :drinking:

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2006, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
boa je napisao:
prateci malo brakove,primjecujem da se djevojke udaju striktno sa stomakom do zuba.

uzimam i uobzir i da su neka dijeca planirana i voljena i zeljenja, ali zasto i sta vrsi pritisak na ljude da se sve to nekako treba obaviti na brzaka,prije rodjena djeteta?
Pitaj Miru i Miu. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 23:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2006, 16:36
e da se nalazemo..brak ovo ono,trudnoca ovo ono... nesigurna zena lovi muskarca na stomak dok je vecina muskraca gamofobicna(ako znate sta to znaci)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2006, 22:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
blue je napisao:
Kvaka 22 moralnog zakonika: oni koji se dokazano seksaju prije braka biće kažnjeni brakom.

boze djeco, pa zar vi neso pokusavate prije braka :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 10:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Jeb ga, da mi se sad desi trudnoca, ne bih se udavala niti bih rodila to dijete... Zvuchi surovo, al jeb ga.....
Druga stavka: nikad ne bih lovila mushkarca na bebu... Takav brak ne bi lichio ni na shta... A u principu, ja nisam neki pobornik braka, ne bih se nikad ni udavala.... Bolji mi je zajednichki zivot bez papira....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Bravo Lisa....sto volim sto nas ima koji ovako razmisljaju 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 121 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]