banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Avg 2005, 03:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
...Navodno ,najnovija istrazivanja potvrdjuju da novi zivot pocinje onoga trenutka kada sperma probije zensku jajnu stanicu ...dakle , niti rijec nisi uspio izustiti nakon seksa (nisi ga ,da oprostite ,niti izvadio !) ,a vec vas je troje u sobi ...klasicno se pitanje postavlja da li je abortus ,odnosno pobacaj opravadan i kada , ili je svaki abortus ubojstvo ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 03:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
po meni je abortus opravdan u ekstremnim situacijama(silovanje i sl)a "traume"od istog imam iz srednje skole s prakse ginekologije,nesto najjezivije sto sam u zivotu vidjela+crni humor nasih ginekologa,a sve radi na principu mikser+usisivac :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 04:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ako je abortus ubisvo ona je drkanje genocid!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 09:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Gazda je napisao:
Onda si ti pobio ihahaj djece ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ne vjerujem da si i ti ista bolji :-)

uostalom, kompletna muska populacija :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 14:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Gazda je napisao:

Eh Gazda, imas i ti ponekad pametnu :D , nasmija me pravo.

A sad malo o temi. Ja imam mixed feelings oko ovog pitanja, i jeste i nije ubistvo i jeste i nije opravdano. Ako je to bice zaceto u nepaznji i nezeljeno onda je bolje da se ne rodi. U slucaju silovanja - opravdano. U stavri, svako se (valjda) odluci na takav korak zato sto mora, eh sad koji su razlozi.... Da li mi zaista treba da kazemo nekom sta ce da radi sa svojim tijelom??? Nije opravdano - zato sto je donekle ubistvo. Teska tema zaista. Nadam se da necu docu u takvu situaciju pa da moram da mislim hocu li ili necu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 15:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
POdrzavam abortus.. U vecini slucajeva..
Gore je da dijete zivi u osjecaju nezeljenosti od roditelja.. nego da se to odmah rijesi..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 16:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jul 2005, 15:20
Hmm... tesko pitanje. Mislim da abortus treba podrzati. Iako je to u neku ruku "ubijanje" novog zivota, postoji x slucajeva u kojima je to opravdano. Neplanirana trudnoca moze da se desi svakoj djevojci, a izbor je njen da li ce roditi ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2004, 13:13
Evo, ja pokusavam dati konkretan odgovor na konkretno pitanje ali ne ide. Tema je vise nego osjetljiva.
Iz ove moje perspektiva, mislim da bih abortirala ako se ta trudnoca desi neplanski. Mislim, bar....ne znam...
Je'ga! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 17:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Nachi ja nemam 17 god i 8 meseci nego 18 god i 4 meseca, kul mogu da polazhem vozachki :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A da, abortus..ne, to je ipak jedna mala beba :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Fritz je napisao:
POdrzavam abortus..U vecini slucajeva..
Gore je da dijete zivi u osjecaju nezeljenosti od roditelja.. nego da se to odmah rijesi..

A zar nije jednostavnije to "nepozeljno bice"(!!koje tako malo, krhko i nevino, nije krivo sto je zaceto na lud nacin!!!) dati za adopciju, usreciti jedan drugi par, koji je voljan i rad imati djecu a ne moze, iz kakvog god razloga?! Zar nije lakse usreciti nekoga s tim djetetom, nego unesreciti sebe, svoj zivot i jos uz to ubiti zivot u sebi.

Ovo sam skoro nasla negdje, pa vidim da bi ovde dobro pasalo:

Abortus je ubistvo. Nema nikakve sumnje. I to je najsvirepije moguce ubistvo. To je napad na zivi organizam u zivom organizmu; zivi organizam koji ne moze da se brani. To je udar na krv nase krvi, na kost nase kosti. To je udar na Duha Svetoga. Abortus je udar na sam Zivot!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:11 
Stara kuka
Stara kuka

Evo jedan clanak iz jednog casopisa:

Da podjemo najpre od objasnjenja abortusa i nekih medicinskih cinjenica.
Abortus je nasilni i namerni prekid trudnoce. U najvecem broju slucajeva se izvodi na dva nacina: takozvani D&E (dilatacija i evakuacija) i D&X (dilatacija i ekstrakcija).
Drugi metod se razlikuje od prvog po tome sto se dete iz materice uklanja nedirnuto, dok se kod prvog dete najpre raskomada!!! u materici (kakav uzas!) a zatim u delovima vadi napolje!!! :cry: Dete se ubija isisavanjem mozdanog tkiva kroz supljinu na lobanji koju lekar-aborter (kakav je to lekar) pravi tupim makazama. Koji metod ce lekar primeniti zavisi pre svega od starosti ploda. Aborteri smatraju da dete starije od 26-32 nedelje treba ubiti i izvaditi primenom D&X metode, zbog zilavosti vec prilicno formiranog tela. Dakle, u prvoj metodi se dete najpre raskomada, a u drugoj se vadi prakticno celo. Tema ovog teksta nije objasnjenje samog procesa abortusa, tako da je dalje sirenje price nepotrebno...

Posto ovo moram da prepisujem, nemogu sav tekst odjednom da napisem zbog nedostatka vremena. Ali eto malo da vidite kako se lijepo rijesava nesto sto je NEPOZELJNO!!! :(

Poslednji put menjao Leona dana 12 Avg 2005, 18:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nepozheljno..jedna rech

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka

BlackHand je napisao:
Nepozheljno..jedna rech

Izvinjavam se, u pravu si!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2005, 13:16
>>Leona<< podrzavam te sto posto abortus je ubistvo!!! :x nije dete krivo sto je neko bio "na pogresnom mestu u pogresno vreme" :wink: trebalo se pre razmisljati o tome nego sto se desilo!(u vecini slucajeva)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uvek sam u pravu :*

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Leona,ja sam to dozivjela kao mikser+usisivac,a jos vise su me zgrozili nasi ljekari s crnim humorom i komentarima, u pm,zaglavila se ruka,de melji i sl,fuj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Podrzavam abortus!

Mislim da svaka zena ima pravo da samostalno donese tu tesku odluku.
Opravdani razlozi za nekoga mogu biti silovanje,teski defekti (fizicki i mentalni) ploda,mnogo toga - za druge ljude sve to nije dovoljno dobar razlog.
Iako se kod nas abortus koristi i kao "sredstvo kontracepcije" (uslovno receno),ipak sam za njega zbog mnogo zena koje tu odluku donesu jako tesko,ali iz (po meni) prihvatljivih razloga.
E sad,ko bi odlucivao koji je abortus opravdan,a koji nije...tu bi bilo zloupotreba...a na kraju stoji i to da kad ga ne bi izvodili doktori u legalnim ordinacijama,izvodili bi ga doktori krisom (sto je bolja varijanta) ili seoske babe sa iglama za pletenje i ko zna cim. :(

A ovo biblijsko "napad na zivi organizam u zivom organizmu" :roll: i rak je zivi organizam u zivom organizmu,kao i pantljicara,tumor,virus side. :roll:
(Moj gnjev je okrenut stavu crkve koji je citiran,a ne autoru posta)

Zasto zene ne rode i daju na usvajanje?
Zato sto bi im bilo teze znati da njihovo djete raste tamo negdje (mozda)?
Zato sto su vece sanse da ce odrasti u groznim uslovima nasih sirotista nego biti usvojeni (mozda)?
Zato sto ce je drustvo osuditi (ako abortira do 3 mjeseca niko i ne mora znati da je bila trudna,ali ako rodi svi ce znati da je bila trudna i da je dala na usvajanje i niko nece reci kako je ona hrabra zbog tog cina,vec ce pljuvati po njoj)?

Lako je meni reci da ne bih nikada abortirala.
Nisam bila seksualno aktivna kao tinejdzerka,a kasnije sam sebe smatrala sposobnom da rodim,ako ostanem trudna,te da se staram o tom djetetu (sa ili bez oca).
Ali imam prijateljice koje su kroz to prosle.I vjerujte,svaku to jos uvijek boli iako su prosle godine od tog cina!Jos im samo fali crkva sa svojim "to je grijeh,to je ubistvo!!!".
A sta ta crkva radi da pomogne domu "Rade Vranjesevic"?
Sta ta crkva radi za tu djecu?
Popovi vozaju mercedese i zive luksuzno,prodaju crkveno zemljiste i prave zgrade,"kradu" im ogromne donacije nakon 3-4 dana (kao da popovi setaju sa brdom para u dzepu danima nakon sto su dobili donaciju???),bogate se,a ne bi se sjetili biti malo "Boziji ljudi" pa pomoci toj djeci.
Isto kao onaj debil iz Hrvatske,ne znam koji "cin" ima u crkvi,sto je rekao da je protiv potpomognute oplodnje,te da djeca nastala tako nisu djeca za njega!!!On,gospodin,priznaje samo prirodno zacetu djecu.Valjda onda ne priznaje ni Isusa,jer se ne moze reci da je on prirodno zaceta beba.

Ono sto zelim naglasiti je da niko nikad oca djeteta ne naziva ubicom!!!
Nikad to nisam cula,nikad.
A niti jedna od djevojaka koje ja znam,a abortirale su,ne bi to uradile da je otac bio za radjanje djeteta,da je otac htjeo brinuti o njemu.
Dakle,po ovima sto osudjuju,muskarac ima pravo ubiti tu bebu tako sto ce reci da ga boli kurac za njom i savjetujuci direktno djevojci abortus,a kad ona abortira to je samo njen grijeh.

S druge strane,ima zena koje su abortirale,nakon toga zavrsile skolovanje,zaposlile se,udale i rodile jos 3 djece.
A da su rodile kao tinejdzerke,vjerovatno ne bi zavrsile skolu,patile bi se u bjedi kao samohrane majke i ne bi imale uslova za jos djece.

Tesko je odluciti sta je bolje.
Lako je kad se radi o drugom 'znati sta je najbolje'.
Da bi se sprijecili abortusi tinejdzerki treba omladinu obrazovati,ali kod nas je bitnije imati vjeronauku u skoli.
A svaki vjernik zna i gdje je crkva i gdje je dzamija,ako ga religija zanima.Ali kad mladoj osobi treba savjet nema ga od koga zatraziti.Cura moze otici ginekologu i za "dobar dan" dati 20 ili vise KM.A nasi ginekolozi ne obavjestavaju pacijenta ni o onom sto bi morali,a kamoli da zele objasnjavati djevojcicama ono sto ih zanima.A i tinejdzeri bas ne raspolazu sa mnogo novca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Venti, ako pazhljivo prochitash svoje prve dve rechenice, shvatices shta si napisala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]