Vader je napisao:
BMary je napisao:
U vezi koja traje skoro deceniju može biti samo lijepo jer je to ljubav, a ne potreba ili interes.
Jako je lijepo kad je tako. Samo bih skrenuo pažnju da kod veze koja traje dugo ne mora nužno značiti da je sve super, nažalost. Primjer su brojni brakovi kod kojih vremenom stvari nisu ni blizu onome kakve su bile ali i neke veze gdje se ostaje u tome više zbog neke inercije nego zato što osjećanja nose vezu. Ali kad veza traje i traje a stvari ostaju divne kao na početku a i još bolje sa vremenom onda je to prava stvar. Ali to je rijetkost, prvo zato što treba baš puno toga da se poklopi da bi to bilo tako, a drugo zato što mnogi ni ne žele tako nešto.
Ne mora biti baš sve super, ja to vidim kao iskušenja kroz koja se mora proći, jer tako veza jača, produbljuje se ili puca. Kažu da je ljubav kad nekog volimo upravo zbog njegovih mana ili da osoba koju volimo uopšte nema mana

ako druga strana isto tako osjeća i ne iskorištava to na bilo koji način onda znači da je to to.
Vader je napisao:
A što se tiče same teme mislim da je to potpuno, ali potpuno, nebitno. Ali to je do mene, seks ne odvajam od jakih emocija i nečega što ima potencijal da bude ozbiljna veza (ako već do tada i nije postala) pa potruditi se oko nekoga ko je manje iskusan nije muka i gnjavaža već zadovoljstvo, kao i sve ostalo u vezi koja je zrela i u kojoj postoje plemenite i iskrene emocije.
Kakva muka i gnjavaža

Možda se varam, ali i oni najiskusniji kad su prvi put sa nekim 'novim' doživljavaju upravo novo iskustvo. Šta uopšte znači iskustvo, to je stvar mašte i želje. I da, ljubavi.