EiLeen je napisao:
Bravo, draga. A budala je uvijek bilo i biće. Pošto još ne radim, ne srećem se s tim, al imam profesora koji ima preko 70 god i predaje mi glavni predmet na faksu. Znači on nije violentan, al zna se da će bolju ocjenu dobiti onaj koji se ne obazire na njegovo pipkanje, komentare i sl. Meni to nije uopšte zabavno, stoga smo se jednom posvađali i sebi je dopustio da mi kaže jako ružne stvari. I to je kao odnos profesor student. Ja sam 2 dana razmišljala da promijenim profesora, al znaam da je on najbolji i odlučila sam da trpim. Ne znam kako ću iduće godine....
Svaka ti cast, ali ja ne bih trpila kakvog profesora, ma kakav da je strucnjak..
Inace, i ja sam na faxu imala jednog koji nije nasrtao, ali je 2 puta dosao pijan na nastavu, a jednom se uopste nije pojavio bez ikakvog objasnjenja, pa smo mi studenti, bas svi do jednoga potpisali peticiju i smijenili ga, odnosno uprava fakulteta.
Smatram, da, ukoliko je taj profesor poznat po "pipkanju" i slicnim stvarima, treba ga prijaviti ili uraditi isto kao sto smo i mi..
student/studentkinja ne smije da trpi nikakve provokacije ovog ili bilo koje drugog tipa.
Sutra, kada se zaposlis, imaces otvorene ponude za sve i svasta, a na tebi je kako ces se postaviti. Kakav stav zauzmes od pocetka, tako ce ti biti (mali savjet

), odnosno, takav ce stav i tvoje kolege/nadredjeni imati prema tebi.
Licno, mislim da je to odvratno i od onog koji to trazi, i od onog koji to radi/pristaje na to/zeli, sta god...
Zamislite, zasluzujem vecu poziciju, platu, odlikovanje ili sl., ali mi nadredjeni jednostavno to ne da, dok ne ispunim njeguvu bolesnu mastu. Sta biste uradili u tom slucaju? HM.. ako se ne mogu izboriti sa njim, ili bih ostala na istoj plati dok ne nadjem drugi posao i onda razglasila svima u firmi sta mi je nudio, ili mu odmah zaprijetila policijom i raskrinkavanjem njegove zle namjere...
Ne znam, tacno, ali sigurno ne bih sjedila skrstenih ruku...