AdelonE je napisao:
A sad nek neko ode u neku ustanovu pa pita nekog od te nesrecne dece (a mozete i pitati odrasle hendikepirane ljude) da ga ubije da mu skrati "muke"!
Hajte onako iskreno recite, shta mislite shta bi ta deca odgovorila?
Ne znam da li si ti uopste svjestan o cemu pricas?
Sta mislis sta bi ta djeca odgovorila sta misle o teoriji velikog praska?
Ili mozda o Kantovoj teoriji filozofije?
Mislim da je pravo pitanje sta bi TI (ja ili neko treci) odgovorio na to pitanje.
Da li bi ti,sada,dok si svjesno bice,zelio da zivis takav zivot?
Znaci,da se nekim cudom vratis u majcinu utrobu i rodis ponovo,ali sa teskim priho-fizickim ostecenjima.
I osudis sebe na X godina zivota u kojima svi oko tebe moraju brinuti o tvojim potrebama,kad si gladan dati ti jesti,kad hoces kakiti obrisati ti guzu,kad hoces piskiti obrisati ti pisu,a uz to ti se bojis wc solje pa te moraju ohrabrivati da uopste tamo odes,bojis se balkona i slicnih tebi sada normalnih stvari,pa te neko mora odvesti u kupatilo i okupati te,s tim sto te mora moliti i ubjedjivati pola sata da kada nije nista strasno,da ce sve biti u redu,da je ta osoba tu i da nece dozvoliti da ti se u kadi desi nesto lose,bojis se menstruacije,a imas je svaki mjesec,vjerovatno imas emocionalne i fizicke potrebe kao i sve seksualno zrele osobe,ali seks nije stvar u koju si se psihicki spreman upustiti niti si sposoban naci partnera...
Zivis zivot izmedju 2 obroka i 2 sranja u strahu od najobicnijih stvari.A odzivota nemas nista.Dok drugi oko tebe takodje od svog zivota imaju jako malo.
Ja ne bih voljela zivjeti tako.
Ako jednog dana zavrsim na aparatima za odrzavanje zivota zelim da me iskljuce!!!
Koji klinac imam produzavati agoniju mojih roditelja,partnera,brata,svih koji me vole,muciti ih da me gledaju takvu,kao biljka,sa hiljadu cjevcica koje me pokusavaju prikazati zivim bicem,a mene odavno vise nema sa njima.
Zelim da me iskljuce,da me moji najblizi "odzaluju i odboluju",prebole i nastave sa svojim zivotom,a ne da ih osudim na agoniju bez konca i kraja,jer tehnologija je uznapredovala recimo dovoljno da me jos 50 godina drzi u 'zivotu' na tim aparatima.
Da ostanem bez nogu ok,mogu se kretati u kolicima,komunicirati i sve to,biti korisna i biti sa ljudima koji me vole,svjesna.
Ali da sam biljka - ne hvala.Ja nemam nikakve koristi od takvog zivota,a svima oko mene onemogucujem nastavak normalnog zivota koji oni mogu voditi da nije mene.