banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 11:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 24 Jun 2013, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Popokatepetl je napisao:
Shvatam zbog čega si zabrinut, ali to opet smatram, prvo slabim, a onda i potencijalno opasnim argumentom. Ako lezbejkama zabraniš da imaju djecu samo zbog budućeg mogućeg lošeg odnosa društva prema njemu (mada ne vidim način da biološki sposobnoj jedinki to zabraniš sa takvim argumentom), šta će te sutra spriječiti da to isto uradiš sa siromašnima? Jer, i njihova djeca trpe vršnjačko maltretiranje. Ili, na temelju tog zakona, mi u Banjoj Luci mogli da zabranimo Hrvatima i Bošnjacima da imaju djecu,da ih sutra mali Srbi ne bi zlostavljali. I tako, ideja koja je u početku čak bila dobronamjerna, pretvori se u svog groznog i zlog brata blizanca.

Razumijem logiku, ali opet ponavljam da postoji bioloski faktor. Siromasni ljudi mogu imati djecu.
Homoseksualci izmedju sebe ne mogu.

Uostalom, svjedoci smo regulisanja potomstva od strane drzave. Eno Kine. Ne kazem da odobravam ili nesto, ali nije situacija bas jednostavna.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 00:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
I opet se vrtimo u krug, jer biološki faktor žene (koje takođe mogu biti gej) ne sprečava da imaju djecu. Ali sprečava strejt parove gdje je jedno sterilno. Znači, postoje i nehomoseksualci koji između sebe ne mogu imati djecu, ali njima zakon dozvoljava usvajanje. To je, za mene, čist primjer društvene nepravde i diskriminacije. Ja ne mogu stati na pola puta kad su ovakve stvari u pitanju, bar dok neko ne dokaže da su pederi zli ljudi koje treba držati podalje svih, a pogotovo djece.

Što se kontrole populacije tiče, i meni je Kina odmah pala na um, ali se tu radi o potpuno drugim razlozima, koji se u ovom slučaju ne bi dali primijeniti. Pa čak su i oni imali problema prilikom dosljedne provedbe toga zakona, pa se dešavalo da se bogatima gleda kroz prste. Isto bi se dešavalo i sa pederima, bogati bi našli način, sirotinja bi bila bogu teška, bila peder ili ne. A to je opet nepravda, a ja volim umišljati da sam borac protiv nje, i da mi je mrska, bez obzira da li se dešava onima koji su mi dragi ili ne.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 00:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
mesečeva_kći je napisao:
Talija je napisao:
Priroda i to drugačije reguliše. Za pobornike darvinizma, priroda se riješila i dinosaurusa na drugi način, a ne na taj što im je aktivirala taj gen.

Nisam ja pobornik darvinizma, kao ni kreacionizma, samo razmišljam šta bi bilo kad se ljudski faktor ne bi miješao u recimo, regulisanje populacije. Na koji način bi priroda riješila naseljenost od recimo 20-30 milijardi ljudi, ako bi se nekim čudom ljudia ujedinili i zauvjek se riješili glavnih metoda kontrole populacije.

Elaboriraj ovo oko dinosaurusa molim te. :)

@Shakal, bolesni i slabi su izumrli i u Aušvicu, ali ne voljom prirode, već ljudskog faktora.

Sta ti imam elaborirati, izumrli su jer se nisu prilagodili klimi, priroda je odradila svoj posao. Sta bi bilo kad bi doslo do prenapucenosti, mozda kanibalizam??
Teorija da priroda zeli da se rijesi viska covjecanstva tako sto ih stvara homoseksualcima mi je najgrotesknija definicija ove pojave.
Cak to ni homofobu ne bi palo na pamet.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 03:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ko jebe dinosauruse kad se nisu znali prilagoditi asteroidu koji je zbrisao pola Zemlje. Sto se tice teorije o prenaseljenosti, to uopste nije naivna teorija. Ne kazem da se priroda bori protiv toga pederlukom, ali prenaseljenost je i sada veliki problem, a kamoli za nekoliko decenija.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 05:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2013, 07:33
Zak Vals: Ostavio studije da bi branio LGBT porodice

Slika
Zak sa mamama i sestrom

Zak Vals sa svojom mlađom sestrom Zebi i majkam Teri Vals i Džeki Reger. Zak je ostavio studije pejzažnog inžinjeringa u Ajovi da miruju, kako bi mogao da piše, govori i radi u prilog pune ravnopravnosti LGBT porodica. Nedavno je napisao i knjigu “Moje dve mame”.

Kako žive deca u gej brakovima: Voljeni, uspešni, ponosni
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/388179/Kako-zive-deca-u-gej-brakovima-Voljeni-uspesni-ponosni

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 05:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Teorija da priroda zeli da se rijesi viska covjecanstva tako sto ih stvara homoseksualcima mi je najgrotesknija definicija ove pojave. Cak to ni homofobu ne bi palo na pamet.

Homofobima obično pada na pamet da ce pojava homosekualaca dovesti do izumiranja nacije (covjecanstva). A populacija covjecanstva raste li raste. GMO ...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 06:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
mesečeva_kći je napisao:
Talija je napisao:
Priroda i to drugačije reguliše. Za pobornike darvinizma, priroda se riješila i dinosaurusa na drugi način, a ne na taj što im je aktivirala taj gen.

Nisam ja pobornik darvinizma, kao ni kreacionizma, samo razmišljam šta bi bilo kad se ljudski faktor ne bi miješao u recimo, regulisanje populacije. Na koji način bi priroda riješila naseljenost od recimo 20-30 milijardi ljudi, ako bi se nekim čudom ljudi ujedinili i zauvjek se riješili glavnih metoda kontrole populacije.

Ček', čega si onda pobornik?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 08:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
starletama je napisao:
Zak Vals: Ostavio studije da bi branio LGBT porodice

Slika
Zak sa mamama i sestrom

Zak Vals sa svojom mlađom sestrom Zebi i majkam Teri Vals i Džeki Reger. Zak je ostavio studije pejzažnog inžinjeringa u Ajovi da miruju, kako bi mogao da piše, govori i radi u prilog pune ravnopravnosti LGBT porodica. Nedavno je napisao i knjigu “Moje dve mame”.

Kako žive deca u gej brakovima: Voljeni, uspešni, ponosni
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/388179/Kako-zive-deca-u-gej-brakovima-Voljeni-uspesni-ponosni

Sjajno, sjajno, sjajno! Vidi se da je odrastao normalan uz dvije mame

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Jel on mogao dudlati cetiri sise umjesto dvije? Kakvo raskosno djetinjstvo...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 08:32 
Boli Zaka ona stvar za pederima, nasao odlican nacin da ladi jaja u ladu i uzima pare...

Isto kao i onaj Nik Vujicic, treba mu pruziti ruku i cestitati na uspjesnosti...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 11:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
skeva je napisao:
Jel on mogao dudlati cetiri sise umjesto dvije? Kakvo raskosno djetinjstvo...

pa dobio je dvostruku dozu kalcijuma, bar nema problema sa karijesima.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 14:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Talija je napisao:
Sta ti imam elaborirati, izumrli su jer se nisu prilagodili klimi, priroda je odradila svoj posao. Sta bi bilo kad bi doslo do prenapucenosti, mozda kanibalizam??
Teorija da priroda zeli da se rijesi viska covjecanstva tako sto ih stvara homoseksualcima mi je najgrotesknija definicija ove pojave.
Cak to ni homofobu ne bi palo na pamet.

Groteskno je samo ako pojavu homoseksualnih osoba posmatraš kao grešku u genetskom kodu čovječanstva. Ako sve što se nalazi u prirodi posmatraš kao prirodno ili ako posmatraš stvari iz perspektive da sve što postoji u prirodi i treba da postoji i ima neku svrhu, onda nije ni čudno ni ludo.
Mnogo monstruoznije mi zvuči da se mogućnost pojave kanibalizma smatra prirodnijom od homoseksualizma.

To je samo jedna od teorija koja preko pojava kod drugih vrsta pokušava da objasni pojave u ljudskoj populaciji. Kao što genetičari daju objašnjenje za pojavu crne boje kože, pa kavkaske boje nakon migracija, tamnih i svijetlih očiju i kose, pokušavaju da nađu svrhu i za "homoseksualni gen".

Meni je svaka od tih teorija interesantna. Koliko god mi je dosadno da čitam o paradama, dozvolama za istopolnim brak, dozvolama za usvajanje, toliko mi je zanimljivo izaći iz nametnutih okvira razmišljanja i rasprava i pročitati neko drugo objašnjenje ove pojave.

Ovaj gen se pokušava locirati preko Human Genome Project-a i ako postoji ne sumnjam da će naučnicima poći za rukom da ga pronađu, što, kad uspiju, povlači za sobom pitanje koliko dugo će trebati dok se ne ponudi "isključivanje" gena. Ili, u zavisnosti od stanja u kom se drušvo nalazi, ne nametne.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 14:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Da li postoji neko istraživanje o nivou estrogena kod homoseksualaca? Evo zanimljive priče

http://www.menshealth.com/nutrition/soy ... ve-effects

Pa da uklopim u teoriju o smanjivanju populacije :)

Ali ne da priroda reguliše preko gena, nego ljudi ishranom...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mesečeva_kći je napisao:
Groteskno je samo ako pojavu homoseksualnih osoba posmatraš kao grešku u genetskom kodu čovječanstva. Ako sve što se nalazi u prirodi posmatraš kao prirodno ili ako posmatraš stvari iz perspektive da sve što postoji u prirodi i treba da postoji i ima neku svrhu, onda nije ni čudno ni ludo.
Mnogo monstruoznije mi zvuči da se mogućnost pojave kanibalizma smatra prirodnijom od homoseksualizma.

Već sam rekla da homoseksualizam povezujem da psihičkim razvojem pojedinca a ne po genetskom kodu.

Kanibalizam bih prije svrstala u nagon za samoodržanjem, a to je sasvim suprotno od tendencije ka samouništenju.
Kako god monstruozno nekome zvučalo nagon za samoodoržanjem to nije.
Homoseksualizam ne smatram grotesknim, prije kao zajeb prirode ili slijepo crijevo.
Sve u prirodi ima tendenciju samoodržanja, širenja vrste, osvajanja (od biljaka, insekata, životinja, čovjeka), a sve mimo toga je neka hajde da kažemo falinka.
Nisam nikad ni rekla da takve jedinke (koje po bilo čemu odudaraju od većine, a čovjek po ponašanju većine ustanovljava šta je normalno i prihvatljivo) treba uništavati, ne treba, ali im ne treba ni dizati nepotrebnu važnost.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
danijell je napisao:
Da li postoji neko istraživanje o nivou estrogena kod homoseksualaca? Evo zanimljive priče

Pa da uklopim u teoriju o smanjivanju populacije :)

Ali ne da priroda reguliše preko gena, nego ljudi ishranom...

Koliko god zanimljivo bilo, nema baš mnogo veze sa ovom temom. :)
To za soju je relativno poznata stvar, ja sam je prestala konzumirati u bilo kom obliku. Sjećam se da su jedno vrijeme reklamirali i mlijeko za tijelo na bazi soje koje usporava rast dlačica.

Mislim da se estrogen daje osobama koje žele da promjene pol, dok obična jedinka homoseksualnih sklonosti ima isti bio-hemijski sastav organizma kao i osobe koje privlači suprotan pol. Nisam se udubljivala u tematiku. :)

Talija je napisao:
Kanibalizam bih prije svrstala u nagon za samoodržanjem, a to je sasvim suprotno od tendencije ka samouništenju.
Kako god monstruozno nekome zvučalo nagon za samoodoržanjem to nije.
Homoseksualizam ne smatram grotesknim, prije kao zajeb prirode ili slijepo crijevo.
Sve u prirodi ima tendenciju samoodržanja, širenja vrste, osvajanja (od biljaka, insekata, životinja, čovjeka), a sve mimo toga je neka hajde da kažemo falinka.
Nisam nikad ni rekla da takve jedinke (koje po bilo čemu odudaraju od većine, a čovjek po ponašanju većine ustanovljava šta je normalno i prihvatljivo) treba uništavati, ne treba, ali im ne treba ni dizati nepotrebnu važnost.

O istoj stvari pričamo, ali su nam perspektive drugačije il' je negdje došlo do prekida veze. Homoseksualnost po ovoj teoriji predstavlja upravo nagon za samoodržanjem. Samo što nije izazvan spoljnim faktorima, već dolazi iz kolektivne svijesti ili genetskog zapisa vrste, potpuno je svejedno.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam, možemo samo nagađati jer ni oni od nauke to ne znaju, imaju samo pretpostavke.
Za kanibalizam je poznato da je to svojstveno (skoro) svakoj vrsti pa i ljudskoj.
Slušala sam kad mali slatki hrčci (majka i sin) jednom ostavljeni u prostoriji gdje je bilo hladno budu zateknuti sutra u "strašnom" položaju; majka je izgrizla utrobu svoga sina i uvukla se u njegovo toplo krzno. Priroda odradila svoje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 15:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ne mora značiti da sada ako krenem piti sojino mlijeko odmah mi se počnu sviđati dečki. Ali ako u nekom dobu razvoja dođe do visokog/povišenog nivoa estrogena, da li to može uticati i na psihički razvoj...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 15:57 
Ali ces gledati spanjolske serije i plakati... :D

Soja nije problem za zene, njima je estrogen primarni hormon...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 16:15 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
danijell je napisao:

od soje sise rastu.. :lol: cisti marketing glupi clanak..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2013, 16:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Može li se homofobija lečiti?

Slika

Homofobija je raširena u ovom i mnogim drugim društvima. Zbog toga što smo svi produkt našeg društva, većina nas je homofobična, bez obzira na našu seksualnu orijentaciju. Konstruktivno nošenje s homofobijom najpre zahteva priznanje njenom raširenom postojanju. Mi ne možemo jednostavno ukloniti naše homofobične osećaje, ali ako smo voljni priznati kako smo svi homofobični, tada možemo preuzeti odgovornost za svoje izbore i promenu našeg ponašanja.

Osim pretpostavke svugde prisutne homofobije, možemo učiniti sledeće:
Identifikovati homofobiju, a ne homoseksualnost, kao problem koji treba rešiti. U razgovorima s prijateljima i kolegama otvoreno govorite o homofobiji. Za mnoge je ljude jedino vreme kada razgovaraju o lezbejkama, homoseksualcima i biseksualcima - u kontekstu homofobičnih šala i viceva. Razmišljati o sličnostima i razlikama između homofobije i drugih oblika potiskivanja. Korišćenje znanja o rasizmu, seksizmu, klasizmu itd. poslužiće za bolje razumevanje homofobije i traženje načina da se odgovori na homofobiju.

Slušati iskustva lezbejki, homoseksualaca i biseksualaca i pretpostaviti kako su njihova iskustva s potiskivanjem valjana i istinita. Slično, treba pretpostaviti kako je način na koji lezbejke, homoseksualci i biseksualci doživljavaju svet različit od načina na koji ga doživljavaju heteroseksualci. Aktivno podupreti antidiskriminacijske napore, kao i kampanje u svrhu uklanjanja homofobičnih predrasuda i nasilja.

Preuzeto sa: Gay Serbia

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]