Talija je napisao:
Sta ti imam elaborirati, izumrli su jer se nisu prilagodili klimi, priroda je odradila svoj posao. Sta bi bilo kad bi doslo do prenapucenosti, mozda kanibalizam??
Teorija da priroda zeli da se rijesi viska covjecanstva tako sto ih stvara homoseksualcima mi je najgrotesknija definicija ove pojave.
Cak to ni homofobu ne bi palo na pamet.
Groteskno je samo ako pojavu homoseksualnih osoba posmatraš kao grešku u genetskom kodu čovječanstva. Ako sve što se nalazi u prirodi posmatraš kao prirodno ili ako posmatraš stvari iz perspektive da sve što postoji u prirodi i treba da postoji i ima neku svrhu, onda nije ni čudno ni ludo.
Mnogo monstruoznije mi zvuči da se mogućnost pojave kanibalizma smatra prirodnijom od homoseksualizma.
To je samo jedna od teorija koja preko pojava kod drugih vrsta pokušava da objasni pojave u ljudskoj populaciji. Kao što genetičari daju objašnjenje za pojavu crne boje kože, pa kavkaske boje nakon migracija, tamnih i svijetlih očiju i kose, pokušavaju da nađu svrhu i za "homoseksualni gen".
Meni je svaka od tih teorija interesantna. Koliko god mi je dosadno da čitam o paradama, dozvolama za istopolnim brak, dozvolama za usvajanje, toliko mi je zanimljivo izaći iz nametnutih okvira razmišljanja i rasprava i pročitati neko drugo objašnjenje ove pojave.
Ovaj gen se pokušava locirati preko
Human Genome Project-a i ako postoji ne sumnjam da će naučnicima poći za rukom da ga pronađu, što, kad uspiju, povlači za sobom pitanje koliko dugo će trebati dok se ne ponudi "isključivanje" gena. Ili, u zavisnosti od stanja u kom se drušvo nalazi, ne nametne.