banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:
ali kad se vratim hocu da vas sve vidim sretne i pozenjene i poudate...
neprihvatam nikakve izgovore!
svi odmah na vjencanje!

:o
e vidis, po meni je upravo ovaka stav prema braku , izvor mnogobrojnih svadja tuca, razvoda braka...
to je ona politika: 'hajde da se mi vjencamo (nakon 2-3 mjeseca poznavanja), pa ce nam sve biti super, volimo se mazimo, ljubimo...i onda nakon par mjeseci rat u kuci.....

Brak predstavlja zajednicki zivot a to nije tako jednostavno i ja sama sam svjesna toga, i zbog toga smatram da ne treba zuriti ka bracnom zivotu, veza treba da traje ,treba uzivati i svakom momentu 8) , da se zaista uvjeris da je to to, da upotpunosti upoznas osobu i njene dobre i loshe strane, da provedete zajedno sto vishe raznoraznih prilika i okruzenja....

i nadasve da se do braka koliko toliko steknu uslovi za normalan rad, posao,stanovanje i slicno....jer nema vise penzionog i socijalnog davanja, kredita od preduzeca, drzavnih stanova i slicno....:-?

zdravo zivo :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:
broj 1: recimo zena presuti (znaci slaze) da se sexa da drugim, i ti ces se naljutiti samo zbog toga jer te je slagala?????

broj 2:, zena ti kaze, dragi ja se stopam(sexam) sa drugim....tebi je to OK, ali bitno je da nema lazi!!???? :o :o :o

U oba slucaja to znaci da nesto nije u redu izmedju nas i da sam ja to mozda trebao prije da primjetim. Opravdanje 'ja sam sve radio kako treba, nigdje nisam pogrijesio' ne pije vode, jer ako vec zivis sa nekim moras i da osjecas drugu osobu tj mora da te interesuje sta se i sa njom deshava cak i kad nece da ti kaze.
Ako saznam od nekog drugog to i otkrijem da je to istina, onda bih se zapitao sta me je ostalo slagala i da li sam spreman da zivim sa osobom kojoj ne vjerujem.
Ako sama prizna znaci da je svjesna i sama toga i da je zeljna promjena. Ili da se nesto promjeni izmedju nas pa da ostanemo zajedno ili da se jednostavno rastanemo. Ako bi skontali zajedno sta je problem i otkud njena potreba za tim i nasli rijesenje tog problema, naravno da bih bio spreman da predjem preko toga.

gipsy_girl je napisao:
pa ja svog ne bi dijelila ni sa jednom ni pod kojim uslovima????

Nije on tvoje vlasnistvo da ti odlucujes sta ces sa njim.. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
neprihvatam nikakve izgovore!
svi odmah na vjencanje!

gipsy_girl je napisao:
e vidis, po meni je upravo ovaka stav prema braku , izvor mnogobrojnih svadja tuca, razvoda braka...

Mogla si pretpostaviti da se covjek salio, jer osoba koja toliko zagovara brak kao nesto najuzvisenije to je sam iz sale mogao da napishe.. zaboravio je staviti :)

gipsy_girl je napisao:
i nadasve da se do braka koliko toliko steknu uslovi za normalan rad, posao,stanovanje i slicno....jer nema vise penzionog i socijalnog davanja, kredita od preduzeca, drzavnih stanova i slicno....:-?

Interesuje me, kojim poslom dole mozes da po zavrsnoj skoli i prije braka kupiti sebi stan ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:
Nije on tvoje vlasnistvo da ti odlucujes sta ces sa njim.. :)

niko nije govorio o vlasnistvu.....uospte ne mislim tako inace.... ali ako neko nekog prevari logicno da mislis sta ces sa njim/njom, tj ostati ili razici se....nije to svojina, to je cisto pitanje ponosa i snage .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
ali ako neko nekog prevari logicno da mislis sta ces sa njim/njom, tj ostati ili razici se....nije to svojina, to je cisto pitanje ponosa i snage .....

Sama tema je pitanje "sta je prevara'

A kad se to desi to je odlicna situacija da se zapitas i ti i on sta ne funkcionishe u vasoj vezi, zbog cega je doslo do toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

misk0 je napisao:

Mogla si pretpostaviti da se covjek salio, jer osoba koja toliko zagovara brak kao nesto najuzvisenije to je sam iz sale mogao da napishe.. zaboravio je staviti :)

ma, salio se on ili ne salio, njegov sav post je u tom duhu.....s toga takva reakcija....
mada je mnogo takvih koji josh prije 18-te godine tako udju u brak nerazmisljajuci.....zato me je to i ponukalo da napisem......

Citiraj:
Interesuje me, kojim poslom dole mozes da po zavrsnoj skoli i prije braka kupiti sebi stan ?

joj jesi bukvaly....
prvo necu da ulazim u statistike i proracune....stanovi jesu skupi to je tacno, ali svako misli o sebi, zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2003, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gipsy_girl je napisao:
prvo necu da ulazim u statistike i proracune....stanovi jesu skupi to je tacno, ali svako misli o sebi, zar ne?

Nema tu statistike, svako ko radi i zaradjuje i razmislja kako da doceka sledecu platu moze da to skonta.
Mislim da ni tebi ne bi bilo tesko da objasnis na koji nacin kupiti stan od obicne plate, eto recimo i doktorske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 12:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Pa dignes kredit na jedno 700 godina.

Cinjenica je da se stanovi kupuju - KAKO ?????
Hajde k'o da je to bitno.

P.S.
Nisu stanovi toliko ni skupi.
Dvoje kad radi - bez djece - normalno malo ustede prije - dignu ostatak na kredu - starci k'o ziranti i ETO GA STAN

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 17:16 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
e sad ste svi gotovi! :D

moj put je odgodjen nekoliko dana tako da sam opet ovde...

da probam krenuti redom...

ah cini mi se da bih trebao posalti privatnu poruku misku jer je vecina mojih odgovora upucena njemu, ali dobro, nek citaju i drugi.

pa ja mislim da seks i jeste nesto od Boga dato ali ne i da je prljavo!
sve sto je Bog stvorio je dobro pa prema tome i seks.
nemislim da ga treba upraznjavati samo kad se zeli zatrudniti jer trudnoca nije rezultat iskljucivo ljudske volje...jos se tu neko (ili ako vam je draze...nesto) pita.
Bozija je poruka ljudima, "mnozite se i napunite svjet" i jos "nemojte se uskracivati jedni drugima".

sasvim je nebitno jesam li ja nevin misko...da me nemislis zeniti!? :lol:
ali stojim pri tome da je nevinost u dusevnom smislu i te kako dobra osobina, zapravo vrlina koja cini brak sigurnijim i cvrscim.
nemojte me pogresno shvatiti...da govorim kako tjelesna nevinost donosi dusevnu nevinost. prije ce biti da je obrnuto!
prije ce biti da ako je neko tjelesno nevin, da je to dobar znak, i da nesto dobro govori za tu osobu...naravno nemora tako biti. nije uslov.

ah, pa nemislim da su ljudi koji se seksaju "prljavog srca i duse"...daleko od toga!kao sto rekoh ranije to je od Boga dato i dobro je, vec...
ja bih radije bio 50 godina nevin i onda sebe istinski poklonio nekom, nego izgubio davno nevinost i sebe 50 puta lazno dao!

ljudi precesto neshvataju da kad se daju jedno drugom da to sa sobom nosi odgovornost!kazu da muskarci vole zene kad ih imaju puno...ne!
takav muskarac voli sebe a nijednu od tih zena!
ja samo zelim, za sve nas, da kad nekom kazemo da ga volimo da to bude jer je stvarno tako a ne zato da bi nesto "uradili" ili podlegli tenutnoj strasti...
i onda se neko pita kako nam brak nije uspio (ili veza). nemoze ni uspjeti kad u njega neulazimo srcem vec guzicom (da izvinete na izrazu).

da samo je jedan pravi nacin zivljenja. zasto se cudite?mozda zato jer sebe nevidite trenutno u njemu?pa sta! nikad nije kasno za promjene, osim kad mislite da vam promjene netrebaju....
to nepise ninakakvom papiru jer bi tada bilo bezvrijedno. to pise u ljudskom srcu. svacijem! i to se zove moralni zakon. kad biste znali da negledate svijet SAMO sa dva oka onda bi to i vidjeli.

ah,pa naravno, htio sam biti malo duhovit kad sam rekao da se svi odmah pozenite i poudate ali stvarno to nebi bilo lose kad bi se desilo. naravno nemislim da treba srljati u brak.dovoljno bi bilo otvoriti srce...

veliki pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
e sad ste svi gotovi! :D

Jeeeeee ;)

rio je napisao:
trudnoca nije rezultat iskljucivo ljudske volje...jos se tu neko (ili ako vam je draze...nesto) pita.
Bozija je poruka ljudima, "mnozite se i napunite svjet" i jos "nemojte se uskracivati jedni drugima".

Ma nova istina ? ;)
Mogao bi ti ici po ginekoloskim ordinacijama i objasnjavati to tamo zenama koje ne mogu da zatrudne a isto tako i onima koje su 'slucajno' ostale u blazenom stanju

rio je napisao:
sasvim je nebitno jesam li ja nevin misko...da me nemislis zeniti!?

Ma jock, nemam afiniteta prema muskarcima, a najbolji ispit nevinost je puna kada vode, .... ako izlaze mjehurici ... supalj si :)

rio je napisao:
prije ce biti da ako je neko tjelesno nevin, da je to dobar znak, i da nesto dobro govori za tu osobu...naravno nemora tako biti. nije uslov.

Da, mnogi bi se usudili reci - "nesto nije uredu sa tom osobom"..

rio je napisao:
ja bih radije bio 50 godina nevin i onda sebe istinski poklonio nekom, nego izgubio davno nevinost i sebe 50 puta lazno dao!

A sto se poklanjas nekome ? Zasto ne zivis svoj zivot zbog sebe, a ne da poklonis nekome dushu ... pogotovu ne zeni .... jer zena je djavo :PPPPP
(ovaj pasus je shala, da se ne bi neko zakacio 8) )

rio je napisao:

kazu da muskarci vole zene kad ih imaju puno...ne!
takav muskarac voli sebe a nijednu od tih zena!

Slazem se, mada voli on i te zene, na svoj nacin:)

rio je napisao:
i onda se neko pita kako nam brak nije uspio (ili veza). nemoze ni uspjeti kad u njega neulazimo srcem vec guzicom (da izvinete na izrazu).

A je'l mora svaki kontakt izmedju muskarca i zene da se zavrsi vezom i brakom ? :) Pa postoje li avanture, prijateljstva, poznanstva a?

rio je napisao:
da samo je jedan pravi nacin zivljenja. zasto se cudite?mozda zato jer sebe nevidite trenutno u njemu?pa sta! nikad nije kasno za promjene, osim kad mislite da vam promjene netrebaju....
to nepise ninakakvom papiru jer bi tada bilo bezvrijedno.

Pa onda su "odabrani" oni koji to vide i citaju ? Pa postoji preko 6 milijardi ljudi na ovom svijetu i svi treba da zive isto ? :))
Zamisli kad bi svi bili isti ? Ustajali u isto vrijeme, lijegali, vjencavali se, pravili djecu ..... :) Ja bih se ubio od dosade...

'ajd zivio :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2003, 23:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Sep 2002, 10:32
Potpuno se slazem sa prethodnikom... Nismo strojevi, ljudi smo. Svi imamo svoje mane i vrline. Pa pobogu, bas kao sto se radjaju zene koje su predodredjene da se bave prostitucijom (ne mogu to sve zene da rade), tako se radjaju i muskarci koji su jako slabi na zene. I sam sam jedan od takvih i uopste se ne stidim toga. Jednostavno - TAKAV SAM, pa uzmi ili ostavi. Jedan zivot je suvise kratak da bih ga proveo samo sa jednom osobom. Hocu da probam SVE i da vidim SVE. Kada umrem neka mi se onda SUDI.

Zelim sviju da vas pozdravim, dugo, dugo me nije bilo. Evo, situacija je opet pod kontrolom, novo radno mjesto, novi ljudi i tako to... Vidim, Gazdarice nema vise, ne javlja se ovdje... OK, to je to. Svima veliki pozdrav od ULTRE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 00:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
a nego, ko je od vas iskustvenika
bio u braku ili jeste?
:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 11:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
ojooj, pa zar svaku svoj urecenicu moram po dva puta braniti...
jadne moje recenice :cry:

ajd da krenem od "ultre"...
"Jedan zivot je suvise kratak da bih ga proveo samo sa jednom osobom. Hocu da probam SVE i da vidim SVE. Kada umrem neka mi se onda SUDI."
o zablude na pocetku i istine na kraju!
zivi se vjecno ultraaaaaa...zar samo 70 ili 80 godina? jedno vrijeme ces biti ovde i onda ce ti se suditi (to si jedino dobro rekao). poslije toga trebalo bi da nastavis zivjeti na drugom mjestu.
ja bih bio "takticar". ja bih pazio sta radim nekih 70 ili 80 godina. nebih radio sve i probavao svasta ali bih uzivao cijelu vjecnost nakon toga!

ah, misko. niko nemoze slucajno ostati u blazenom stanju. niko od nas nije slucajno ni napisao jednu jedinu rijec na forumu a kamoli rodio novi zivot!
a sto se tice zena koje nemogu zatrudniti, zao mi je zbog njih, jako. no tako je sa svima koji su bolesni.bolest nije boziji dar ako mi to mislis reci.

da, mnogi bi se usudili reci da nesto nije uredu sa osobom koja je nevina a ima recimo vise od 20 ili 25 godina. pa sta onda?
zar je vazno sta MNOGI govore? mnogi su govorili i da je zemlja ravna i stajali iza najvecih zala u istoriji.
nije vazno sta MNOGI govore vec sta JEDAN kaze.

evo ja cu se zakaciti za tvoju salu jer si je poceo ozbiljno..."zasto bi se nekome davao"...
pa zato misko jer je ljubav davanje.a najveci dar koji jedan covjek moze drugom dati je...on sam.

pa naravno, da nemora svako poznanstvo zavrsiti brakom. niko to ni nekaze.

da svih 6 milijardi ljudi treba da zivi isto, samo zivot necini ustajanje ujutro i odlazak na posao.ja govorim o necemu mnogo vecem!

pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 11:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2003, 07:33
Ja licno nisam bila nikad u braku ali nadam se jednog lijepog dana da cu biti i to sa osobom koju cijenim, postujem i volim.

Kao preduslov za brak trebala bi ta ozbiljna veza pre toga biti na temeljima postovanja, povjerevanja jedno u drugo i ljubavi.

Ono sto me interesuje u ozbiljnoj vezi kad ste i budete sa tom osobom i nevarate ga i sretni ste, :)
a ta druga osoba je saznala vasu proslost, tj bivse veze i govori vam da ste se "ponizili" jer ste imali te veze i cijeli zivot niste trazili samo ozbiljnu vezu vec provod :o ,
i kad ste napokon nasli tog nekog sa kim zelite da budete i mislite i na buducnost ono vam govori i pita vas sta je specijalano sad u vezi za razliku od prijasnjih veza i osoba sa kojima ste bili i je li to vama tece vrijeme ???

Zar nije dovoljno posebno sto smo uopste sa tom osobom i sto vas to uveseljava i cini sretnim i zadovoljnim (ne pomisaljate da ga prevarite) i razmisljate o buducnosti kako bi zivjeli, od cega i o potomcima i to sve sa tom osobom, a ne sa nekim iz proslosti ???

Kako rijesiti nepovjerenje???

Ovaj da se vratim na temu prevare u braku, ocito da nestima nesto izmedju to dvoje supruznika tj. ili se ne privlace seksualno, a ni ne govore jedno drugom o problemima koje imaju i kako da ih rijese kao preduslov za uspjesnu vezu ne samo brak.
Mislim da bi razgovor o tome pomogao o tome sta bi trebali uciniti u svom sexualnom zivotu, da postanu oboje zainteresovani jedno za drugo ponovo i da ne bjeze vise u tudje krevete i da pronadju srecu u svom.

To sve naravno ako odluce da ostanu zivjeti skupa jer nista se nemora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
ojooj, pa zar svaku svoj urecenicu moram po dva puta braniti...

Dokle god ne dokazes. :)

rio je napisao:
o zablude na pocetku i istine na kraju!
zivi se vjecno ultraaaaaa...zar samo 70 ili 80 godina? jedno vrijeme ces biti ovde i onda ce ti se suditi (to si jedino dobro rekao). poslije toga trebalo bi da nastavis zivjeti na drugom mjestu.

Da, samo sto se niko nije vratio sa groblja da to isprica .. 8)

rio je napisao:
ah, misko. niko nemoze slucajno ostati u blazenom stanju. niko od nas nije slucajno ni napisao jednu jedinu rijec na forumu a kamoli rodio novi zivot!
a sto se tice zena koje nemogu zatrudniti, zao mi je zbog njih, jako. no tako je sa svima koji su bolesni.bolest nije boziji dar ako mi to mislis reci.

Da, znaci Bog je odgovoran samo za ono dobro sto se desava, a za ono loshe krivimo nekog drugog ?

rio je napisao:
da, mnogi bi se usudili reci da nesto nije uredu sa osobom koja je nevina a ima recimo vise od 20 ili 25 godina. pa sta onda?
zar je vazno sta MNOGI govore? mnogi su govorili i da je zemlja ravna i stajali iza najvecih zala u istoriji.

Pa, zavisi o cemu je rijec. Ako njih 10 u parlamentu odluci da poveca porez, ti ces ga placati htio ne htio ...

rio je napisao:
nije vazno sta MNOGI govore vec sta JEDAN kaze.

Veca je sansa da je 10 ljudi koji misle istu stvar u pravu nego sto jedan tvrdi da je drugacije. Ne kazem sigurno ili 100% ali kazem da je veca sansa.

rio je napisao:
pa zato misko jer je ljubav davanje.a najveci dar koji jedan covjek moze drugom dati je...on sam.

Ne zivis da bi se nekome dao, nego zivis da imao da bi mogao da dajes. Ako u sebi nemas nista, ne mozes ni da das a prvo moras imati u sebi i za sebe.

rio je napisao:
da svih 6 milijardi ljudi treba da zivi isto, samo zivot necini ustajanje ujutro i odlazak na posao.ja govorim o necemu mnogo vecem!

Govoris da je samo jedan put ispravan. Ne postoji 1 put, vec mnogo puteva i svi su ispravni ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

caricamica je napisao:
a ta druga osoba je saznala vasu proslost, tj bivse veze i govori vam da ste se "ponizili" jer ste imali te veze i cijeli zivot niste trazili samo ozbiljnu vezu vec provod

Cek, mislim od 15-16 godine kad pocinju veze i vezice, do neke 26-28 godina je poprilicno vremena. Cak ako nikad nisi trazio provod i avanturu nikad na pocetku kad odlucis da budes sa nekim u vezi ne mozes znati koliko ce to potrajati. Isto i kad se odlucis za brak, ne mozes znati da li ce on biti 1 godina ili citav zivot.
A i sta je lose u provodu ?

Meni sa 18 godine nije padalo na pamet da trazim osobu koju cu da zenim,.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 12:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Avg 2003, 07:33
a sa 22. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

caricamica je napisao:
a sa 22. :oops:

Ako mislis na zenidbu i to je rano .. bar sto se mene tiche.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
u mracnim :lol: vodama vec skoro 4 god

al bice da najvise "mudruju" ovi sto ne okusise :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2003, 22:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
al bice da najvise "mudruju" ovi sto ne okusise :P

pa sigurno sto zele da preveniraju neke bracne bolesti pa filozofiraju :P :P :P
mada ima i ona : ko se jednom o mlijeko opece i u jogurt duva :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]