e sad ste svi gotovi!
moj put je odgodjen nekoliko dana tako da sam opet ovde...
da probam krenuti redom...
ah cini mi se da bih trebao posalti privatnu poruku misku jer je vecina mojih odgovora upucena njemu, ali dobro, nek citaju i drugi.
pa ja mislim da seks i jeste nesto od Boga dato ali ne i da je prljavo!
sve sto je Bog stvorio je dobro pa prema tome i seks.
nemislim da ga treba upraznjavati samo kad se zeli zatrudniti jer trudnoca nije rezultat iskljucivo ljudske volje...jos se tu neko (ili ako vam je draze...nesto) pita.
Bozija je poruka ljudima, "mnozite se i napunite svjet" i jos "nemojte se uskracivati jedni drugima".
sasvim je nebitno jesam li ja nevin misko...da me nemislis zeniti!?
ali stojim pri tome da je nevinost u dusevnom smislu i te kako dobra osobina, zapravo vrlina koja cini brak sigurnijim i cvrscim.
nemojte me pogresno shvatiti...da govorim kako tjelesna nevinost donosi dusevnu nevinost. prije ce biti da je obrnuto!
prije ce biti da ako je neko tjelesno nevin, da je to dobar znak, i da nesto dobro govori za tu osobu...naravno nemora tako biti. nije uslov.
ah, pa nemislim da su ljudi koji se seksaju "prljavog srca i duse"...daleko od toga!kao sto rekoh ranije to je od Boga dato i dobro je, vec...
ja bih radije bio 50 godina nevin i onda sebe istinski poklonio nekom, nego izgubio davno nevinost i sebe 50 puta lazno dao!
ljudi precesto neshvataju da kad se daju jedno drugom da to sa sobom nosi odgovornost!kazu da muskarci vole zene kad ih imaju puno...ne!
takav muskarac voli sebe a nijednu od tih zena!
ja samo zelim, za sve nas, da kad nekom kazemo da ga volimo da to bude jer je stvarno tako a ne zato da bi nesto "uradili" ili podlegli tenutnoj strasti...
i onda se neko pita kako nam brak nije uspio (ili veza). nemoze ni uspjeti kad u njega neulazimo srcem vec guzicom (da izvinete na izrazu).
da samo je jedan pravi nacin zivljenja. zasto se cudite?mozda zato jer sebe nevidite trenutno u njemu?pa sta! nikad nije kasno za promjene, osim kad mislite da vam promjene netrebaju....
to nepise ninakakvom papiru jer bi tada bilo bezvrijedno. to pise u ljudskom srcu. svacijem! i to se zove moralni zakon. kad biste znali da negledate svijet SAMO sa dva oka onda bi to i vidjeli.
ah,pa naravno, htio sam biti malo duhovit kad sam rekao da se svi odmah pozenite i poudate ali stvarno to nebi bilo lose kad bi se desilo. naravno nemislim da treba srljati u brak.dovoljno bi bilo otvoriti srce...
veliki pozdrav!