banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 10:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Okt 2008, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
manitu uci da svira je napisao:
ajkula je napisao:
Ne bi li me trebao zvati sestro :D

pa neMre,sestre se ne gooze :D

:lol: Dobro je rekao manitu. Sto (ne)volim ove teologe kao sto je mastermind sto se prave nesto kao sveti a ovamo... :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
1. Korincanima 7 glava od 1. do 5. stiha

posebno obrati paznju na 5. gdje kaze: "Ne zabranjujte se jedno od drugoga... i opet da se sastanete, da vas sotona ne iskusa vasijem neuzdrzanjem"

Tako da.. Mani se corave i suplje price.. To sto je tebi seks prljav iskljucivo tvoj licni problem.. A jos zanimljivije je kako si na temi o ljubavi nadosao na seks.. Ne govori li to nesto o tebi? :D

Brate, molicu se za tebe :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
ajkula je napisao:
Vjeverice, jel' to PMS handri? :lol:

ma nikakav PMS, vec me ovaj nervira sa svojim proseravanjma! izvinjavam se na izrazu! Boze oprosti! :D

nisam nacionalista, ali mislim stvarno... ne diraj mi pravoslavlje! :evil:

8)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 08:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
ajkula je napisao:
1. Korincanima 7 glava od 1. do 5. stiha

posebno obrati paznju na 5. gdje kaze: "Ne zabranjujte se jedno od drugoga... i opet da se sastanete, da vas sotona ne iskusa vasijem neuzdrzanjem"

Tako da.. Mani se corave i suplje price.. To sto je tebi seks prljav iskljucivo tvoj licni problem.. A jos zanimljivije je kako si na temi o ljubavi nadosao na seks.. Ne govori li to nesto o tebi? :D

Brate, molicu se za tebe :lol:

Kor 7:1
1Sada o onome što ste mi pisali. Dobro je čovjeku ne dotaći ženu. 2 Ipak, zbog bludnosti, neka svaki ima svoju ženu i svaka neka ima svoga muža. 3 Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. 4 Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena. 5 Ne uskraćujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi pa se opet združite da vas Sotona ne bi napastovao zbog vaše neizdržljivosti. 6 Ali to velim kao dopuštenje, ne kao zapovijed.

Vidimo da ovdje Pavao na kraju naglašava da ovo kaže kao dopuštenje, a ne kao zapovijed! nemoguće je razumjeti ove riječi ako nemaš Božije ljubavi u sebi! upravo ove Pavlove riječi su kamen spoticanja većini današnjih žena i muževa! odgovori si sama na pitanje koliko si dosad imala momaka, a prema kojima si se odnosila kao prema mužu, kao što ovdje Pavao kaže...žena nije gospodar svojega tjela nego muž! nebih htio dugim postovima zamarati forumaše, pa mi se javi na PM ako ti nešto od ovoga nije jasno, pa cemo probat razjasnit!

pozdrav i živjela...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Razjasni sebi :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 10:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ochigledno mu neke stvari nisu jasne, a razjasnjava drugima. :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

vim je napisao:
Ochigledno mu neke stvari nisu jasne, a razjasnjava drugima. :)

prijatelju vidi se iz postova šta kome nije jasno!...vrijedi i za tebe kao i za sve ostale, ako ima nekakvih nejasnoća oko ovoga javi mi se na PM, pa ćemo razjasniti! previše smo odmakli od teme, pa nema svrhe da se još dalje udaljavamo!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 13:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
mastermind je napisao:
vb87 je napisao:
mastermind je napisao:
pozdrav!

kada pitate vjerujete li u ljubav to je isto kao da pitate vjerujete li u Boga?! Jer Bog je ljubav! Tu svoju vjeru ljudima jedino možete pokazati djelima, odnosno svojim odnosom prema Bogu i bližnjemu! Ovo su dvije zapovijedi ljubavi koje zadobismo od ljubavi i po ljubavi i ako ih budemo vršili spoznat čemo pravu i istinsku ljubav!

Evo ja ne vjerujem u Boga. Stavise, okorjeli sam ateista. Vjerujem u ljubav a ne vjerujem u Boga, sta cemo sad?! Kako ces definisati ovu moju situaciju? Poceo sam se znojiti, osjecam se tako razapeto...

prijatelju stvarno si mi zadao tešku zadaću, ali ajd probat ćemo je nekako riješit :D..salim se! ovako ćemo....pošto ti ne vjeruješ u Boga podrazumjeva se da neizvršavaš dvije zapovjedi ljubavi koje zadobismo od Boga po Isusu Kristu a one glase ovako...ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim umom svojmi i ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga! kada bi izvršavao ove zapovjedi spoznao bi pravu i iskrenu ljubav koja ne dolazi od ljudi nego od Boga! ti kažeš da vjeruješ u ljubav, a ja tebe pitam kako možeš vjerovat u nešto što nepoznaš?! jedini način da spoznamo pravu ljubav jest život u Kristu, jer preko toga čovjeka Bog nam pokaza svoju beskrajnu ljubav prema čovjeku....kada dovoljno upoznaš Krista spoznat ćeš gdje je beskrajan izvor ljubavi....

pozdrav prijatelju...

Ostajem pri svojim uvjerenjima. Hvala na pokusaju. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 15:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ja mislim da je svima sve jasno, samo sto su neki promasili temu.

hajde sad malo da pricamo o ljubavi i SEXU :wink:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da su podjednako vazni, ali mozda prije da sex ne moze bez ljubavi nego ljubav bez sex-a. Drugim rijecima sex je samo posljedica ljubavi, ili bi bar tako trebalo da bude, iako postoje i drugacija razmisljanja. Na zalost, ljudi su u danasnje vrijeme sve skloniji fizickom i materijalnom, nego romanticnom i ljubavnom, pa otud imamo pojave da se pojavio sex samo za sebe bez nekih osjecanja. Ali to nije prirodno. Odnosno to je vise na zivotinjskom nivou. A ljudi se razlikuju od zivotinja po mnogo cemu pa i po ovome. Naime, zivotnjiama sex sluzi za reprodukciju i to religijski fanatici zele da nature. Dok je kod ljudi sex izraz ljubavi i osjecanja, a ne samo razmnozavanja i zadovoljavanja nagona kao kod zivotinja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 16:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vim je napisao:
Mislim da su podjednako vazni, ali mozda prije da sex ne moze bez ljubavi nego ljubav bez sex-a. Drugim rijecima sex je samo posljedica ljubavi, ili bi bar tako trebalo da bude, iako postoje i drugacija razmisljanja. Na zalost, ljudi su u danasnje vrijeme sve skloniji fizickom i materijalnom, nego romanticnom i ljubavnom, pa otud imamo pojave da se pojavio sex samo za sebe bez nekih osjecanja. Ali to nije prirodno. Odnosno to je vise na zivotinjskom nivou. A ljudi se razlikuju od zivotinja po mnogo cemu pa i po ovome. Naime, zivotnjiama sex sluzi za reprodukciju i to religijski fanatici zele da nature. Dok je kod ljudi sex izraz ljubavi i osjecanja, a ne samo razmnozavanja i zadovoljavanja nagona kao kod zivotinja.

odlican post

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:

ej, vim... svidjas mi se! 8) ...mislim, kako razmisljas... :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 20:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2008, 17:34
Kakve budalaštine.
Ljudi ljubav je izmislila sirotinja da bi došla džabe do sex-a. :lol: :lol: :lol:
Šalim se naravno.
Ljubav je jednostavno ljubav,nije vezana
ni za sex,ni za fizički izgled,ni za odnos,ni za poznanstvo,
a opet povezana je sa svime.
To je stanje koje je nemoguće opisati.
A što se tiče ljubavi i citata iz biblije nemojte to povezivati.
Biblija je skup zapisa koje su takođe probrali svešteni vrhovi,
izuzimajući delove koji nisu njima odgovarali.
Zašto u bibliji još uvek nema Judinog jevanđelja????
Zato što je religijski vrh rekao da nije baš prikladan,
a čitajući samo mali deo onoga što je prevedeno
zapamtio sam da prva rečenica znači nešto:
"idi i završi svoj posao,tako je zapisano,svojim delom ćeš mi pomoći,
i pokazati da me jedino ti razumeš"Isus Judi.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2008, 21:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Okt 2008, 19:50
ma kakva ljubav,ljubav bude i prodje.lijepo je voleti i biti voljen,al je problem sto uvek neko izvisi u tom,a sto se tice sexa sa ljubavlju,da dobar je,.nemora biti uslovljen da volis tu osobu jer smo mi svi skloni avanturama kad tad,a avantura se desi bez ljubavi :clock:

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dalmi je napisao:
Kakve budalaštine.
Ljudi ljubav je izmislila sirotinja da bi došla džabe do sex-a. :lol: :lol: :lol:
Šalim se naravno.
Ljubav je jednostavno ljubav,nije vezana
ni za sex,ni za fizički izgled,ni za odnos,ni za poznanstvo,
a opet povezana je sa svime.
To je stanje koje je nemoguće opisati.
A što se tiče ljubavi i citata iz biblije nemojte to povezivati.
Biblija je skup zapisa koje su takođe probrali svešteni vrhovi,
izuzimajući delove koji nisu njima odgovarali.
Zašto u bibliji još uvek nema Judinog jevanđelja????
Zato što je religijski vrh rekao da nije baš prikladan,
a čitajući samo mali deo onoga što je prevedeno
zapamtio sam da prva rečenica znači nešto:
"idi i završi svoj posao,tako je zapisano,svojim delom ćeš mi pomoći,
i pokazati da me jedino ti razumeš"Isus Judi.

lepo si to rekao! ali, hajde da iybegavamo vise pominjanje biblije, tek sto smo uspeli da prekinemo to religijsko polemisanje... :roll: nadam se da shvatas...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 11:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

13Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. 2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! 3 I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. 4 Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; 5 nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; 6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; 7 sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. 8 Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. 9 Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. 10 A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. 11 Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. 12 Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! 13 Sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 17:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I stvor Bog Adama na svoj lik i bi mu drag.
Aj ostavi se stvarno biblije,to je knjiga iz koje se ne vade isečci.
Ona je jedinstven sveobuhvatan skup,misli i događaja
koji se desiše ili će se desiti.
Nema to veze sa ljubavlju u telesnom smislu,
tj. sa ljubavlju između dve osobe,to je sažeto opisivanje
onaga što bi trebalo biti u našem već previše zastranilom svetu.
Stoga vodite ljubav a ne glupe polemike tip "ovoga" i "onoga",
jer to je uludo trošenje vremena.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

dalmi je napisao:
I stvor Bog Adama na svoj lik i bi mu drag.
Aj ostavi se stvarno biblije,to je knjiga iz koje se ne vade isečci.
Ona je jedinstven sveobuhvatan skup,misli i događaja
koji se desiše ili će se desiti.
Nema to veze sa ljubavlju u telesnom smislu,
tj. sa ljubavlju između dve osobe,to je sažeto opisivanje
onaga što bi trebalo biti u našem već previše zastranilom svetu.
Stoga vodite ljubav a ne glupe polemike tip "ovoga" i "onoga",
jer to je uludo trošenje vremena.

dobro kažeš ostavi se biblije i uvati se serija i sapunica i savršeno ćeš spoznati šta je ljubav! odakle ti to da je to knjiga iz koje se ne vade isječci, odnosno citati?! zar nije Isus kada je odgovarao na pitanja farizeja i pismoznanaca koristio baš citate iz biblije! Bolje malo razmisli kad nešto pišeš, nego da lupetaš bezveze kao maksim po diviziji!

pozdrav....

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stan malo ko je Isus da ga uvodiš u sve ovo.
Nije to half sa foruma da ga samo potpišeš,on je koristio ne citate
nego priče koje se nalaze u zavetu.Jesi li pročitao neka jevanđelja koja nisu uvrštena u bibliju,
i jesi li se zapitao zašto???
Nije sve kao što se čini.I sama biblija je skup delova jevanđelja.
Ono što ja hoću da kažem je da ti sada na osnovu desetak citata iz biblije možeš osnovati svoju sektu,tj. versku granu.Zato ne treba vaditi delove već izvučenih delova.
Ako razumeš šta hoću da kažem.
A to da nisam informisan i da lupam gluposti je čista glupost,jer sam ja
ne po zvanju nego po znanju tzv. pop.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2008, 18:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drago mi je si pop i ja sam dipl. ing. elektrotehnike, pa kakve to ima veze! ne stječe se mudrost božija zanimanjem i titulom, nego milošću Božijom! Naravno da sam pročitao i neka evanđelja koja nisu u Bibliji! Ako imaš bar malo Duha Istine u sebi lako ćeš raspoznati koja su evanđelja od Boga, a koja nisu! jedno je crkva ljudska, a drugo crkva Kristova....onaj tko želi biti Kristova crkva neće se poistovijetit ni sa jednom današnjom crkvom! ovaj hvalospjev ljubavi što sam naveo gore odlično definira šta je to ljubav, a ako ga ti nemožeš razumjeti onda ti đaba to tvoje zvanje i znanje!

pozdrav prijatelju ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]