Kao prvo zelim da pozdravim sve ucesnike teme.
Napokon malo zivosti na forumu,bilo je bas mrtvo...
Vise puta se pisalo na ovu temu,ali opet se iste stvari ponavljaju.Malo je tolerancije,a puno uvreda i zloupotrebe nekih osnovnih cinjenica...
Nakon svega napisanog na ranijim temama tesko je napisati nesto novo,ne ponavljati se...pa se unaprijed zbog toga izvinjavam...
Sto se tice homoseksualnosti u ovom gradu to je jos uvijek tabu tema.
Medjutim treba napomenuti da se bitno razlikuje reakcija na musku i zensku homoseksualnost!!!
Ali i zenska i muska razmisljanja o homoseksualnosti!!!
Muskarci ce sa gadjenjem i mrznjom,cak i veoma agresivno (u vecini slucajeva) reagovati na musku homoseksualnost,ali na zensku gledaju uglavnom sa odobravanjem.
To me navodi na zakljucak da njihova reakcija nije proizvod gnusanja prema homoseksualnosti kao takvoj,kao sklonosti ka istom polu,vec da su ta mrznja i agresivnost rezultat nekog nepotrebnog straha i reakcija za koju oni smatraju da je ocekivana i normalna za heteroseksualnog muskarca (jer vidi se iz nekih ranijih postova da oni muskarci koji ne napadaju homoseksualce najcesce bivaju optuzeni za prikrivene homoseksualne sklonosti).
Dakle,kad se radi o dvije zene - onda je to vauuuu,super,da se kako pridruziti...A muskarce treba na lomacu...Kakvo licemjerje...
Zene uglavnom imaju neki umjeren stav prema homoseksualnosti,pokusavaju je sto bolje razumjeti ili bar ne shvataju cak i sam razgovor na tu temu kao atak na svoju seksualnost (sto je,cini mi se,slucaj sa vecinom muskaraca).
U svakom slucaju,ako neka zena ne odobrava homoseksualnost,nema potrebu da dalje produbi sukob,tj. da se fizicki obracunava,sto je opet cest slucaj kod muskaraca.
Oni prosto kao da misle da se moraju braniti - pa zato reaguju ostro,okrutno,agresivno,sadisticki,primitivno,da bi (mozda?!?) otklonili svaku sumnju u svoju vlastitu muskost i sexualno opredjeljenje.
Vidim ovdje ima i onih koji se bune protiv propagiranja homoseksualnosti.
Ne gledam na ovu temu tako,ali cak i da jeste tako zasto heteroseksualci mogu uzeti sebi tu slobodu i pravo da mogu biti takavi kakvi jesu,uvjeravati druge u to,smatrati to boljim na neki nacin,ponositi se tim,a onima koji se razlikuju to isto pravo uskracivati.Ne lici li to na diskriminaciju,egoizam i osjecaj vece vrijednosti u odnosu na druge/one koji se razlikuju?!?
Sto se tice polozaja homoseksualaca kroz istoriju,to je ranije bila sasvim uobicajena pojava (stara Grcka i Rimsko carstvo,recimo),ali sa pojavom velikih monoteistickih religija na homoseksualnost se pocinje gledati kao na psihicki poremecaj i grijeh koje se kaznjavao cak i smrcu.
Napomenula bih da su nekada crkveni 'autoriteti' smatrali epilepsiju (padavica) znakom da je djavo zaposjeo odredjenu osobu,pa su primjenjivane drakonske mjere u tom slucaju...
Crkva se bori za jednoumlje radi sopstvenih interesa,tako da su njeni stavovi po nekim pitanjima diskutabilni...
Naravno,jacanjem nauke u odnosu na religiju i dolaskom do novih spoznaja,homoseksualnost je skinuta sa liste psihickih poremecaja.
Porediti homoseksualnost sa nekrofilijom,silovanjem i pedofilijom je smijesno.Ne da mi se sad traziti ko je to potegnuo...
Uglavnom neko je toj osobi do sada trebao vec objasniti razliku izmedju seksa dvije punoljetne osobe koje svojevoljno pristaju na sexualne odnose i seksualnog zlostavljanja maloljetnih lica,kao i seksa sa osobama i zivim bicima (a i mrtvim) koja nisu u stanju svjesno rasudjivati i pristati na nesto ili odbiti (time mislim na retardirane osobe,mrtvace,zivotinje...).
Po meni svi imaju pravo na slobodu izbora (bilo cega,bilo koga...) i da je dozvoljeno sve sto ne ugrozava druge ljude i njihova prava.