banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 12:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 19:16 
jannet je napisao:
Najveci problem u slucaju musko/zensko prijateljstva je to sto jedna od pomenitih strana moze da progresno protumaci nesto u tom odnosu.Vazno je na samom startu definisati te odnose musko/zenskog prijateljstva,a da se isto pokaze i na djelu. :-? :fadein:

Dzaba definicija ako neko pochne nesto osjecati vremenom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2007, 11:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 19:33
psyborg je napisao:
jannet je napisao:
Najveci problem u slucaju musko/zensko prijateljstva je to sto jedna od pomenitih strana moze da progresno protumaci nesto u tom odnosu.Vazno je na samom startu definisati te odnose musko/zenskog prijateljstva,a da se isto pokaze i na djelu. :-? :fadein:

Dzaba definicija ako neko pochne nesto osjecati vremenom...

E psyborg ote mi rec iz usta... Bas sam to hteo da kazem... To se meni desilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2007, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Zaljubljena u najboljeg prijatelja
Nisi ni sama svjesna kako se to točno dogodilo, no odjednom shvaćaš da tvoj najbolji frend zapravo i ne izgleda tako loše. Kad malo bolje pogledaš, ima prekrasne oči, zavodljiv smiješak, a i hod mu je seksi! No on ne pokazuje nikakve znakove zaljubljenosti u tebe, pa kriješ svoje osjećaje i praviš se da je sve po starom..

Za početak, dobra vijest: veze proizašle iz prijateljstva znaju biti najbolje. Poznajete se otprije, znate kako funkcionirate i što vas smeta, jednostavno se kužite. Prijateljska ljubav sada dobiva novu dimenziju – romantičnu ljubav. Dakle, skoro sve će biti kao prije, ali zapravo ništa neće biti isto, jer će sve biti začinjeno nježnim pogledima, poljupcima i zagrljajima.

Najlakše bi bilo reći: OK, što sad čekaš, kreni u akciju, pokaži prijatelju što osjećaš! No nije sve tako jednostavno, jer priznanje takve ljubavi, ako ona nije uzvraćena, može zauvijek poremetiti vaše odnose i ti si tog svjesna. Isto tako, ne želiš se osramotiti – bojiš se da situacija ne ispadne krajnje neugodna za tebe u slučaju da ti on ne uzvrati osjećaje. Zato je važno izabrati pravi trenutak da mu pokažeš da si zaljubljena u njega. Razmotri sljedeće...

IMA LI SIMPU

Priča li ti neprestano o nekoj curi koja mu se ludo sviđa (ili - još gore - ima curu!), možda nije najbolji trenutak da mu daš do znanja da si zaljubljena u njega. Vjerojatno ćeš kipjeti od ljubomore, no činjenica je da su njegova čula sada umjerena u drugom pravcu pa bi ga tvoj izljev ljubavi mogao zbuniti, a tebe obeshrabriti njegova trenutna reakcija.

Najbolje je da pričekaš da se smire strasti – jednostavno nije trenutak da mu uletiš. Učiniš li to sad kad je zaljubljen u drugu i tebe trenutno uopće ne gleda kao curu već prijateljicu, najvjerojatnije ti neće uzvratiti osjećaje i ostat ćeš razočarana, a stvari među vama kao prijateljima više neće tako dobro funkcionirati. On će znati da mu se sviđaš pa ti neće moći pričati o curi koja se njemu sviđa (osim ako nije glupast!) i na kraju više nećete znati ni o čemu biste mogli razgovarati, jer će čitava situacija biti nelagodna. Ako te voli kao prijateljicu, a ne može ti uzvratiti ljubav kao dečko, vjerojatno će osjećati neku vrstu krivice. A ti neku vrstu ljutnje!

POKAZUJE LI ZNAKOVE

Mislimo na znakove da mu se sviđaš! Tko zna, možda se i ti sviđaš svom najboljem prijatelju pa i on razmišlja kao i ti, a boji se priznati to. Šanse za to su zapravo dosta velike, jer u tvojim godinama, ako se cura i dečko odlično slažu i vole provoditi vrijeme zajedno, velika je vjerojatnost da će se iz njihove prijateljske veze razviti i ljubav. Naravno, ponekad se dogodi da se prijateljstvo razvije iz isključivo intelektualne podudarnosti i dečko možda ne osjeća baš nikakvu privlačnost prema tebi, no takve su situacije rjeđe.

Zato je najbolje da obratiš pažnju na njegovo ponašanje – odaje li ičime da se i ti njemu sviđaš na isti način?

Naprimjer, koristi svaku priliku da te dotakne i zagrli; često osjećaš da bulji u tebe, a kad ga pogledaš, skrene pogled; zove te ili ti šalje SMS poruke prečesto za jednog prijatelja i u zadnje vrijeme ne priča ti o curama koje mu se sviđaju niti se u tvom društvu okreće za drugim curama? Sve su to znakovi da je i on zaljubljen u tebe!

TESTIRAJ GA

Pričaj mu o jednom dečku koji ti se jako sviđa (reci da ide u istu školu kao i on i već ćeš mu ga jednom pokazati – da je zgodan i pametan), a nemoj odmah otkriti da je to upravo on. Gledaj kako će reagirati - pokazuje li ljubomoru ili te je voljan slušati? Ako te strpljivo sluša i istinski ti želi pomoći da priđeš tom dečku, najvjerojatnije nije zaljubljen u tebe. Ukoliko vidiš da ga ta tema uznemiruje i da baš nije oduševljen, vjerojatno imaš razloga za veselje!

KORISTI ŽENSKE TAKTIKE

Kad razgovarate ili se zezate, pokušaj ga nježno zagrliti, slučajno primiti za ruku ili mu šaptati neki trač na uho, slučajno mu dodirujući uho usnama. Kad idete negdje, obuci neku izazovniju obleku, pitaj ga kako ti stoji i šeći pred njim okrećući se kao da si na pisti. Na taj ćeš ga način ujedno podsjetiti na to da si cura, komad, a ne samo njegova prijateljica.

Obrati pažnju na to kako će se ponašati u svemu tome: odmakne li se pri tvojim slučajnim dodirima, najvjerojatnije ne osjeća isto što i ti. Zastane li ili ti uzvrati dodire, poruka je jasna – sviđaš se i ti njemu. Ako skrene pogled ili se zacrveni dok mu se pokazuješ u novoj obleki – sviđaš mu se.

BUDI STRPLJIVA

Nakon što si ispitala teren i napravila sve što si trebala, ovisno o situaciji, preostaje ti – malo strpljenja. Ako ti se nakon svega čini da te on gleda isključivo kao prijateljicu ili sestricu, moraš biti svjesna da bi tvoje priznanje moglo biti negativno za vaše prijateljstvo. Odluči želiš li riskirati – možda mu otvoriš oči pa shvati da se i ti njemu zapravo sviđaš (no to se neće dogoditi preko noći), a možda ti ne uzvrati osjećaje pa ni vaše prijateljstvo više neće biti ono što je bilo, tj. izgubit ćeš najboljeg prijatelja.

Čini li ti se pak da se i ti njemu sviđaš, daj mu još malo vremena pa ako se ništa ne dogodi samo od sebe ili on ne napravi prvi korak, napravi ga ti! Ne možeš ništa izgubiti!

Na kraju, ako ti se čini da zbilja nemaš nikakve šanse kod njega, već te on vidi samo kao prijateljicu, ali te to ubija u pojam i zbog toga se više ne možeš družiti s njim, umjesto da ga odbaciš i patiš u sebi, radije mu reci iskreno što osjećaš! Nikad ne znaš – možda ti osjećaji budu uzvraćeni. Ako ne probaš, nikad nećeš znati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2007, 00:12 
i josh mnogo toga u briljan teen-u u idutjoj epizodi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2007, 19:06
...moja najveca ljubav je bila prijateljica kao dobrom delu muske populacije, a njoj sam to saopstio na sledeci nacin: kao ona bila kod neke gatare i ova joj rekla da neki decko koji studira ekonomiju i vec se bavi nekim poslom gaji veoma duboka osecanmja prema njoj i u tom trenutku dok sam cugao lagano viski ja skontam sve, drugim recima taj trenutak je bio sasvim dobar kao bilo koji drugi tj savrsen je trenutak samo onaj u kojem to i kazemo odnosno u kojem smo imali hrabrosti da to priznamo i ja joj kazem baba gatara je u pravu... do tada smo bili bas pravi ali pravi prijatelji pili zajedno ona lagala moje ribe, ja njene momke i td sve sto pravi prijatelji rade, ali kako ostati sa nekim prijatelj ko te nakon par meseci izradi zestoko sto u sustini nije nista posebno uvek kada se takva veza okonca neko je povredjen i ja bih verovatno presao preko toga ali nisam mogao da predjem preko samo jedne stvari a to je: budi iskrena i nista vise. Na moje pitanje sta zelis, osecas i td govorila je ne znam bar mesec pre kraja a i taj mesec je bilo svega izmedju nas, samo sam trazio da kaze iskreno, a to mesec nije mogla reci dok ja sam nisam presekao, da je rekla samo sex ili zelim ljubav ili zelim da opet budemo prijatelji bilo sta, a ne da me seta mesec kao debila e tu, preko te neiskrenosti nisam mogao preci jer svako zna sta oseca u bilo kom trenutku samo je stvar da li to zeli i da kaze..... naravno danas i ne pricamo a dok smo bili prijatelji znali smo provoditi i po 7-12 sati dnevno...

Moje misljenje je da muskarac i zena mogu biti prijatelji i to najbolji ali samo na odredjeno vreme jer vremenom uvek jedno pocne da oseca nesto vise od prijateljstva, nema to veze sa tim koliko je ko privlacan jer jednostavno ti nju ili ona tebe je upoznala onakvog kakav ti zaista i jesi i zaljubila se u ono sto ti zaista i jesi. Vecina tih pokusaja je osudjena na propast samo zbog glupog straha jer ljudi se boje da rizikuju. Znam takvu vezu koja je uspela i to je za sada najbolja veza koju ja licno poznajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2007, 23:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Nisam bila zaljubljena u prijatelja,a li je prijatelj bio zaljubljen u mene. Bila sam malo zbunjena kad mi je rekao, kao da me iznevjerio. Ali pregurali smo to, zao mi je sto vise nije kao sto je bilo nekad. Svako je otisao na svoju stranu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 01:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Zvucnjak!! Kako prodje "situacija"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 09:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Ja sam uvijek zaljubljena u prijatelja, nikad u neprijatelja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
that's so deep...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2007, 14:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Feb 2007, 18:07
XIX century je napisao:

tako je sekice, sjedi 5 :)

@tema nikad nisam bio zaljubljen u prijatelja :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 13:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2007, 13:26
XIX century je napisao:

:roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 13:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2006, 16:08
Prijatelji su prava rijetkost ako imas jednog onda ga cuvaj!!Nikada se ne zna :wink: kako ce ti biti u vezi sa njim!Dobro prijateljstvo nije odmah uslov i za dobru ljubavnu vezu!!
Imam samo jednog prijatelja i nikada necu sebi dozvoliti da to pokvarim!!!Prvise sam ga tesko stekla pa da ga sad izgubim zbog necega sto mogu naci na svakom koraku aaaaa jok!!!
Ja volim svoga dragog bradonjicu!! :occasion5:

Poslednji put menjao Ornela dana 18 Sep 2007, 18:26, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ornela je napisao:
Prijatelji su prava rijetkost ako imas jednog onda ga cuvaj!!Nikada se nezna kako ce ti biti u vezi sa njim!Dobro prijateljstvo nije odmah uslov i za dobru ljubavnu vezu!!
Imam samo jednog prijatelja i nikada necu sebi dozvoliti da to pokvarim!!!Prvise sam ga tesko stekla pa da ga sad izgubim zbog necega sto mogu naci na svakom koraku aaaaa jok!!!
Ja volim svoga dragog bradonjicu!! :occasion5:

tačno.

Meni se jednom desilo da uđem u seksualnu kombinaciju sa jednim prijateljem. dugo smo se znali, o svemu pričali, razumjeli se, sve u svemu on je bio neko u kome mogu naci utociste i potporu, mentalnu i emotivnu.

kad se jednom desilo, daj boze da nikad nije, da smo zavrsili seksajući se.. u je... seks je bio, blago rečeno : katastrofa. sve mi je bilo odvratno

zato mi se sviđa ova tvoja gore rečenica, " Dobro prijateljstvo nije odmah uslov i za dobru ljubavnu vezu!!" Ja sam to na svojoj koži osjetila. Jer ta snažna mentalno -emotivna povezanost te može tako kvalitetno zavarati da nema šanse i da pomisliš da bi fizička povezanost mogla da bude (tako) loša. a bila je, blagi užas. sačuvaj me Bože.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 17:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ornela je napisao:
Prijatelji su prava rijetkost ako imas jednog onda ga cuvaj!!Nikada se nezna kako ce ti biti u vezi sa njim!Dobro prijateljstvo nije odmah uslov i za dobru ljubavnu vezu!!
:occasion5:

nisam znala da je to nesto na sta se moze uticati... 'necu se zaljubiti u njega... u njega hocu..' interesantno...
mada mi se cini da neki ovde brkaju pojam 'ljubav' sa pojmom 'sex'...
ali, ah, da...neki i ne znaju razliku... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 17:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ornela je napisao:
Nikada se nezna kako ce ti biti

P.S.
'ne zna' se pise odvojeno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 17:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
XIX century je napisao:
Meni se jednom desilo da uđem u seksualnu kombinaciju sa jednim prijateljem. dugo smo se znali, o svemu pričali, razumjeli se, sve u svemu on je bio neko u kome mogu naci utociste i potporu, mentalnu i emotivnu.

kad se jednom desilo, daj boze da nikad nije, da smo zavrsili seksajući se.. u je... seks je bio, blago rečeno : katastrofa. sve mi je bilo odvratno

zato mi se sviđa ova tvoja gore rečenica, " Dobro prijateljstvo nije odmah uslov i za dobru ljubavnu vezu!!" Ja sam to na svojoj koži osjetila. Jer ta snažna mentalno -emotivna povezanost te može tako kvalitetno zavarati da nema šanse i da pomisliš da bi fizička povezanost mogla da bude (tako) loša. a bila je, blagi užas. sačuvaj me Bože.

da pogodim: bio je previše kiseo? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
nerevaru...volis me? :love2:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

VeLiKi je napisao:
nerevaru...volis me? :love2:

ne... ali mi preotimaš titulu najvećeg provokatora na forumu pa sam morao nešto da poduzmem :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 19:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
XIX century je napisao:

toliku gadost kao taj loš seks koji sam iskusila čak ni tebi ne želim, nerevare.. komrade :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2007, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
toliku gadost kao taj loš seks koji sam iskusila čak ni tebi ne želim, nerevare.. komrade :lol:

nemoj da omalovažavaš značaj lošeg seksa. da nema lošeg seksa nikad ne bismo saznali koliko je dobar seks zapravo dobar.

...iz mene progovara istočnjačka mudrost :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]