banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 07:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sto znaci da je djecak bio lud.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Elvis Presley je napisao:
mesečeva_kći je napisao:
eric_cartman je napisao:
To kontam...al' ne kontam kako uopste moze covjeku pasti na pamet da bude sa muskarcem...nikako da se razumijemo :D
Ako si kroz odrastanje bio sa zenama i smatras da ti to nije bilo u redu - kako uopste moze pasti na pamet ova druga varijnta...da li je to razocarenje u zene ili nesto drugo - ostace tajna :)

Neće ostati tajna, jer tajna nikad nije ni bila. Homoseksualci su seksualno privučeni ka osobama istog pola. Kao što tebi hormoni prorade na plavušu velikih grudi (recimo, ne znam kakve te djevojke privlače) gej muškarca će da privuče tihi dečko crne kose (recimo i hipotetički). To je najprostija situacija koja je uslovljena genetski.

Postoje i druge situacije koje su izazvane socijalnim faktorima. Dijete koje je seksualno zlostavljano od strane odrasle osobe drugog pola može da razvije seksualne sklonosti ka osobama istog pola. Homoseksualno ponašanje se može pojaviti u vojnim kampovima, zatvorima i drugim izolovanim mjestima u kojima ljudi nemaju dodir sa pripadnicima suprotnog pola. To je socijalno indukovana homoseksualnost, nije urođena i ne mora da potraje čitav život. Ako se socijalno okruženje promjeni - promijeniće se i seksualna orijentacija.

Vratimo se na genetsku homoseksualnost koja nije zastupljena isključivo u ljudskoj populaciji. Konrad Lorenc je prvi dokazao da homoseksualnost nije raritet u životinjskom svijetu. Proučavajući populaciju divljih gusaka došao je do zaključka da jedan, ne tako zanemarljiv broj mužjaka kao partnere za čitav život bira druge mužjake. Kada populacija dostigne kritično nizak nivo ti mužjaci se uključe u reproduktivni ciklus jata, oplode ženke i vraćaju se svoji partnerima.

Radila sam seminarski iz genetike i zapala me ova tema. Bješe to poodavno i vjerovatno se ne sjećam svih detalja, ali ću pokušati da prepričam rezultate jednog istraživanja. Studija je rađena na populaciji blizanaca koji su razdvojeni po rođenju. Trebalo je ustanoviti koji su zajednički genetski faktori doprinjeli razvoju bolesti za koje se samo naslućivalo da su nasljedne. Između ostalih stvari, utvrđeno je da ukoliko je jedan blizanac gej to je i drugi, bez obzira na različite društvene sredine u kojima su odrastali. Studija nije prihvaćena jer je rađena na uzorku koji je bio suviše mali i podložan koincidenciji, ali je dala povoda za razmišljanje.

Sredinom 70ih godina homoseksualnost je izbačena iz udžbenika psihopatologije i ne smatra se bolešću ni devijacijom. Ne liječi se na klinikama za duševne bolesti iako još uvijek postoje neformalne grupe širom svijeta koje tvrde da mogu da "izliječe" homoseksualnost.

Kad sam bila peti - šesti razred imala sam drugara koji je odjednom postao potišten, bezvoljan sa vječito unezvjerenim pogledom. Pošto mi je dosadilo da ga nikada ne mogu natjerati na skakanje i budalesanje, pritisnula sam ga dok se nije rasplakao i rekao da ne zna šta mu je - zanimaju ga dječaci. Što je još gore, drugi dječaci su primjetili njegove poglede na sebi i počeli da ga maltretiraju. Tad je to za mene bio šok i osjetila sam čak i dozu gađenja, ali gledajući ga tako usamljenog i zbunjenog potisnula sam sva svoja negativna osjećanja i pokušala da shvatim. Nisam sigurna da sam ga ikada do kraja shvatila, jer sa 11-12 godina nisam shvatala ni svoja osjećanja, ali sam ga prihvatila. Kasnije, s godinama je došlo i do razumjevanja.

Mislim da dosta ljudi na našim prostorima ima problem da napravi razliku između homoseksualca i pedofila.
Mi smo još uvijek društvo u kom je u nedostatku seksualne partnerke u redu iskoristiti kozu, ovcu, krmaču kao seksualni objekat. Čak i ljudi kojima nikada tako nešto ne bi palo na pamet lakše prihvataju da se dešavaju takve grozote nego da se dva čovjeka istog pola vole. Što se mene tiče, ja nemam naviku da svoju ljubav demonstriram samo u svoja 4 zida. Kad izađem volim da svog momka držim za ruku, da ga poljubim na ulici, u parku, u prodavnici ... Ne znam zašto bi se takvo ponašanje smatralo devijantnim, nenormalnih, protuprirodnim i direktnim pozivom na linč u slučaju 2 djevojke ili 2 muškarca.

Drago mi je kad se medju gomilom trabunjanja na ovoj temi nadje jedan sistematican i argumentovan post. Bravo.
Svi se rasipaju nekim izjavama ali na kraju nista validno ne kazu. Najjace mi je nesto tipa "ne mozes ti prosjecnog covjeka sa ovih prostora ubjediti da prihvati homoseksualizam". Znaci priznajes da postoji zadrtost i jebena konzervativnost, ali opet u nastavku kazes "pederi su krivi sto paradiraju". A bog te jeb'o...

Inace, ovu cinjenicu malo ljudi zna, ali cerka Sigmunda Frojda, Ana Frojd, je smatrala da moze kontrolisati nesvjesni dio covjeka. Pokusala je to dokazati tako sto je prakticno odgajala djecu jedne porodice koju je poznavala. Pokusala je da ih "programira" i da od nih stvori licnosti kakvim ih je ona zamislila. Za jednog djecaka je sumnjala da je homoseksualac i ulozila je veliki napor da ga "vaspita" da bude "normalan", tj. da ne bude homoseksualac. Taj djecak je odrastao, ozenio se, dobio djecu. Nakon nekog vremena je dobio nervni slom i na kraju se ubio.

Znaci, toliko je jednostavno da se rodis kao gej ili ne rodis...majka priroda cini svoje i niko i nista drugo ne moze uraditi suprotno po tom pitanju?
To je definicija?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ubijaju se ljudi i drugačijeg seksualnog opredjeljenja, mora da je u tome caka.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Popokatepetl je napisao:
eric_cartman je napisao:
Mozda, tj vjerovatno, nasa svijest nije dovoljno razvijena i ja ne bi' odgovarao za svoje postupke kad bi' vidio dva momka kako se drze za ruku, ljude na ulici, parku ili prodavnici, kako si navela...po meni to nije normalno i nikad nece biti normalno.

Bogam, ne znam za tebe, ali je moja svijest sasvim dovoljno razvijena da mogu da se kontrolišem od provođenja nasilja u situacijama kad vidim da se dešava nešto što inače smatram nenormalnim, ali što je legalno, i ne čini štetu nikome (npr. gledanje "Farme", čitanje "Sumrak sage", žderanje bijelog hljeba). A ti bi, kao budući socijalni radnik, svakako morao poraditi na razvoju svijesti, što svoje, što drugih, jer je sva prilika da ćeš se nagledati "nenormalnih" stvari, pa onda zamisli koliko će ti radni vijek potrajati ako svaki put budeš nekog za vrat hvatao :D

I opet taj termin normalno...
Meni nije jasno, zar niko sa ove teme nije pogledao neki jebeni BBC-ev dokumentarac ili emisiju sa National Geographica?
Zar niko nije mogao doci do tako prostog zakljucka da postoji kulturni relativizam i da ono sto je u jednoj kulturi "nenormalno" u drugoj moze biti sasvim normalno.

Jebeni Indijci ce survati autobus pun ljudi u jebenu provaliju da ne bi pregazili jebenu kravu na jebenom putu jer im je to sveta zivotinja. I sad treba da dodje neki baja sa ovih prostora i da kaze kako to nije "normalno". Ali je zato normalno da izadje 90% mlade populacije Beograda i da demolira grad jer je 156 jebenih pedera izaslo na ulice jednom godisnje da pronosa neke zastave i transparente.

I onda me neko pokusava ubjediti da pederi forsiraju nesto i namecu nesto vecini.
Majko moja...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Degutantno je za diskutovanje...ne znam koliko argument mora biti opasan da promijeni moje stavove o svemu.
Da se gej populacija ne dize toliko i ne paradira - ne bi' imao nista protiv njih...preko parade nabijaju na nos da su gejevi - iako znaju koliko je to iritirajuce i koliki bijes navlace na sebe...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
eric_cartman je napisao:
Mozda, tj vjerovatno, nasa svijest nije dovoljno razvijena i ja ne bi' odgovarao za svoje postupke kad bi' vidio dva momka kako se drze za ruku, ljude na ulici, parku ili prodavnici, kako si navela...po meni to nije normalno i nikad nece biti normalno.

Bogam, ne znam za tebe, ali je moja svijest sasvim dovoljno razvijena da mogu da se kontrolišem od provođenja nasilja u situacijama kad vidim da se dešava nešto što inače smatram nenormalnim, ali što je legalno, i ne čini štetu nikome (npr. gledanje "Farme", čitanje "Sumrak sage", žderanje bijelog hljeba). A ti bi, kao budući socijalni radnik, svakako morao poraditi na razvoju svijesti, što svoje, što drugih, jer je sva prilika da ćeš se nagledati "nenormalnih" stvari, pa onda zamisli koliko će ti radni vijek potrajati ako svaki put budeš nekog za vrat hvatao :D

Meni nije jasno, zar niko sa ove teme nije pogledao neki jebeni BBC-ev dokumentarac ili emisiju sa National Geographica?
Zar niko nije mogao doci do tako prostog zakljucka da postoji kulturni relativizam i da ono sto je u jednoj kulturi "nenormalno" u drugoj moze biti sasvim normalno.

Jebeni Indijci ce survati autobus pun ljudi u jebenu provaliju da ne bi pregazili jebenu kravu na jebenom putu jer im je to sveta zivotinja. I sad treba da dodje neki baja sa ovih prostora i da kaze kako to nije "normalno". Ali je zato normalno da izadje 90% mlade populacije Beograda i da demolira grad jer je 156 jebenih pedera izaslo na ulice jednom godisnje da pronosa neke zastave i transparente.

I onda me neko pokusava ubjediti da pederi forsiraju nesto i namecu nesto vecini.
Majko moja...

I ti sad ides u krajnost ...

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
eric_cartman je napisao:

Majko moja...

Cpt. Obvious :D

A kako to da je na globalnom nivou nenormalno ubiti drugog covjeka...ha?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakve veze imaju Indijci i autobus sa gej populacijom? Kad kažemo normalno pri tom mislimo na prirodno, na funkcionalno, biološki održivo a ne suštu suprotnost tome.
Sa apekta prirode, razmnožavanja i inače života gej populacija je paradoks.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Hajde ti meni nadji ko se to ubio zato sto je strejt? Ko se to ubio zbog komentara drustva o drustveno prihvacenoj cinjenici?

Poznajete li vi ljudi ikoga ko je homoseksualac pa da mozete da pricate kako se osjecaju i da li se smatraju neshvacenim u ovom drustvu??
Ako ne poznajete onda prestanite pricati gluposti, a ako poznajete, malo popricajte sa tim ljudima, niste vi najpametniji na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hajde ti meni nadji ko se to ubio zato sto je strejt? Ko se to ubio zbog komentara drustva o drustveno prihvacenoj cinjenici?

Kakvo je to pitanje?? Ko se ubio? Pa ta samoubistva i ubistva su dio ljudske kulture, čak i opjevana u pjesmama i opričana u knjigama. Zar Romeo i Julija (dva samoubistva) nisu bila načinjena zbog neprihvatanja?? :) Ta knjiga stihova je antologija.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tu se slazem ... jednostavno muskarac i muskarac ne idu pod ruku i to t' je :)

Bez uvrede, ni oni koji podrzavaju gejeve nisu najpametniji...ja znam, tj znao sam dva lika koji su gejevi...kad sam saznao da su takvi - batalio sam druzenje sa njima i nisam htio uopste da saznam njihove psiholoske sklopove...na toj jednoj kafi su mi pricali kako su se ranije krili od staraca i kako su imali djevojku kao paravan...na kraju je brat jednog odao starcima, pa je morao otici od staraca, pa je njegov partner dosao zivjeti sa njim...sad su srecni i veseli i svima dobro :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Poznajete li vi ljudi ikoga ko je homoseksualac pa da mozete da pricate kako se osjecaju i da li se smatraju neshvacenim u ovom drustvu??
Ako ne poznajete onda prestanite pricati gluposti, a ako poznajete, malo popricajte sa tim ljudima, niste vi najpametniji na svijetu.

Cucemo se.

A kazes da se strejt ljubi ne ubijaju zbog komentara zbog ove ili one stvari. Genijalno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Kakve veze imaju Indijci i autobus sa gej populacijom? Kad kažemo normalno pri tom mislimo na prirodno, na funkcionalno, biološki održivo a ne suštu suprotnost tome.

Netacno, sa stanovista prirode, prirodno je sve sto je prisutno u prirodi. Pa tako i pederi. I pedofili. Koliko god tebi bilo tesko to prihvatiti, tako je.

Sa stanovista funkcionalnosti, funkcionalan je stampac ili kompjuter. Ako je tebi covjek kao individua neka jedinka koja treba da izvrsava neku unaprijed programiranu funkciju, onda homoseksualizam nije funkcionalan.
Tom logikom svestenici u celibatu nisu prirodni iliti funkcionalni jer ne mogu imati potomstvo. Tako ni parovi koji koriste kontracepciju itd.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 23 Jun 2013, 23:00, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Talija je napisao:

Cucemo se.

A kazes da se strejt ljubi ne ubijaju zbog komentara zbog ove ili one stvari. Genijalno.

Je l' ti meni pokusavas reci da se neki hajvan ubio jer mu je prisao lik i rekao mu "ej buraz ti si strejt, bas si kreten". To mi pokusavcas reci?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Netacno, sa stanovista prirode, prirodno je sve sto je prisutno u prirodi. Pa tako i perderi. I pedofili. Koliko god tebi bilo tesko to prihvatiti, tako je.

Jest ako cemo pricati u prazno, da ne kazem filozofski. Mozes postaviti tu tezu, al' ona je i dalje samo teza. I to glupa teza.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je l' ti meni pokusavas reci da se neki hajvan ubio jer mu je prisao lik i rekao mu "ej buraz ti si strejt, bas si kreten". To mi pokusavcas reci?

Već sam ti odgovorila na ovo pitanje, ne samo književna djela nego takvih primjera ima bezbroj, uticaj porodice, okoline, neprihvatanje, osuda, vjerska različitost, rezultat samoubistvo.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@Elvis fino si to srocio...kad se pogleda sa te strane - to je tacno.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Cucemo se.

Pa je l' vidis da su bolesni ako se ubijaju zbog neceg sto im je neko rekao.

Bi l' te ti ubio da ti kazem da si peder?

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Već sam ti odgovorila na ovo pitanje, ne samo književna djela nego takvih primjera ima bezbroj, uticaj porodice, okoline, neprihvatanje, osuda, vjerska različitost, rezultat samoubistvo.

Porodica je jedno, vjera je jedno, seksualna orijentacija je drugo. kad mi nadjete primjer da se neko ubio jer je strejt i nije mogao podniejti to sto ej strejt, onda cemo pricati.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2013, 23:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Naravno da se ubio jer je pukotina, stabilna ličnost bi pronašla rješenje.
Bezbroj je slučajeva da muškarac napusti ženu i djecu i ode sa ljubavnikom. Malo se koji ubio nego otišao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]