banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 13:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2004, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ventilator,
Citiraj:
o pravim biseksualcima,ljudima koji zele biti sa oba pola jer ih oba pola privlace,dakle koji to rado cine.

Ne vjerujem u postavku o "pravim" biseksualcima.

Mislim da su to moralne olupine, i jezim se na rijec "rado" to cine. Ako pocnemo razgovarati o nemoralnim, a siroko poznatim aktivnostima onda mozemo tu zastupati tezu da oni koji cine incest to "rado" cine, da siledzije "rado" siluju, neki "rado" sexualno opste sa zivotinjama, da ne idem dalje.

Citiraj:
mislim da je govoriti o seksu na taj nacin malo bezveze,a jos bezveznije na neki nacin 'prijetiti' da odstupanje od toga dovodi do 'strasne kazne'

Rekla sam da je primarna uloga sexa produzenje vrste.I govorila sam o dugotrajnim i ponekad nesagledivim posljedicama. Tu sam mislila na nezeljenu trudnocu i sexualno prenosiva oboljenja.

Ne postoji 100 % pouzdana kontraceptivna metoda niti 100 % zastita od STD ( sexually transmitted diseases). Uvijek postoji mogucnost za oboje, ma kako malena bila. I sta se onda desava ? Abortus ? Vidis to jeste strasna kazna za neku djevojku iz vise razloga. Vecina osoba koja ucine abortus tesko se kaju. I pate u tisini. A koliko ima djece u Domovima zbog neobazrivog sexa ? Mislis da to ne ostavlja dugotrajne i nesagledive posljedice ? Vidis, ja mislim drugacije. A postoje i studije na tu temu.

A STD ? E pa i tu je frka, opet iz istog razloga, sto je ljudima sex- "kao" zabava. Mozda i jeste ( donekle ) muskarcima. Za zenski dio populacije to nije ( izuzev u braku, ili necemu sto vodi tome ).
Citiraj:
Izmedju homoseksualaca postoji emocija,energija koja ih spaja i koja je njima jednako vazna kao ono sto ti imas sa osobom suprotnog pola.Oni to dozivljavaju sa osobom istog pola.
Duhovnu konekciju,bliskost i ljubav,povezanost,sve ono bez cega je seks puka rekreacija,homoseksualci dozivljavaju sa osobom istog pola.Oni bi se toga trebali odreci i imati "puku rekreaciju" s zenama samo zato da bi ih neko smatrao normalnima?

Da postoji devijantna emocija, devijantna sado-mazo energija, i zivot van prirodnih okvira.

Vidis mislim da je Priroda to sasvim lijepo rijesila. Postoje veoma zenstvene zene, one koje su to malo manje i one koje to nisu uopste. Tako je i medju muskarcima. Svakoj krpi zakrpa.

Ako medju homoseksualcima postoji "duhovna konekcija" itd, itd, kako onda u isto vrijeme medju njima ima najvise sexualnog promiskuiteta ? A ako su duze vrijeme zajedno - uvijek jedan od njih preuzme ulogu "zene" a drugi "muskarca". I sta je to onda ako nije Imitacija Prirodnih Odnosa ?

Citiraj:
Da li bi se ti odrekla emocija i svega sto osjecas s muskarcem koga volis kad bi ti neko rekao da je normalno i jednino ispravno da imas seksualni odnos samo sa zenama?

Ne moze mi to "neko" reci. Biti sa muskarcem za zenu je prirodno, biti sa zenom nije.
Citiraj:
Bas zbog takve teznje da bude 'ispravan' muskarac iz tvog pocetnog posta je i unesrecio tvoju poznanicu!!!

Ovdje stvarno pretjerujes. Nikoga se vise ovdje ne tice da li on spava sa muskarcem ili zenom . Nije to njega vodilo. Njega je vodila nezajazljiva patoloska glad da ima sve. I zenu i dijete ( citaj porodicu ) i muskarce i Boze zakloni, djecu kao sexualne objekte..
Citiraj:
Govoriti o prostituciji i njenoj povezanosti sa alkoholizmom,drogom,samoubistvima kao dokazu da seks koji nije "cist,savrsen i samo radi djece" unistava dusu je smjesno izvrtanje stvarnosti.

Ovo sto si ti napisala je jos smjesnije izvrtanje mojih rijeci.

Citiraj:
Dakle,ovisnost nije posljedica toga sto njihova dusa "jeca i trazi drogu da bi zaboravila gresni seks",vec nesto sasvim drugo.

To je tvoje misljenje, ja mislim da nije tako. Citala sam izjave tih zena koje kazu da posegnu za alkoholom i drogom upravo da bi zaboravile ono sto rade.Pade mi na pamet "11 minuta" P. Coelha- knjiga o tim djevojkama, za koju je intervjuisao odredjen broj prostitutki, i velikom obimu je knjiga biografska- zasniva se na prici jedne od njih.

Citiraj:
Onda,mnoge ovisnice (koje se nisu bavile prostitucijom) kada ostanu bez novca ,a treba im droga - bave se prostitucijom kao izvorom prihoda za drogu...

Da, i onda se drogiraju jos vise da bi mogle podnijeti "izazove profesije".
Citiraj:
I alkohol i samoubistva i drogu je smjesno dovoditi u vezu sa "gresnim" seksom,jer nista od toga nije uslo u njihov zivot zbog "gresnog seksa",vec zbog sasvim drugih stvari.

Vecina tih djevojaka pocnu raditi iz drugih razloga, misleci da je to lak nacin zarade novca, ali vrlo brzo shvate da nije tako i sve se samo pogorsava, i nekad ( cesto ) zavrsi tragicno. Na ovaj ili onaj nacin.

Citiraj:
Vecina tih zena ima mnogo vecih problema u zivotu od "gresnog seksa" koji dovode do svega sto si nabrojala,a da im je "gresan seks ili gresna dusa" jedina briga u zivotu,pjevale bi,a ne bi se drogirale,pile ili ubijale.

U predhodnim postovima si pokazala veliku senzibilnost za situaciju moje poznanice, pa mi nije jasno kako mozes ovako nesto izjaviti. Da li zaista mislis da im takav sex ( sa raznoraznim individuama ) vise puta u toku jednog dana moze biti razlog za pjevanje ? Pa to je najtuzniji nacin zarade novca na ovoj Planeti.

Citiraj:
U drugom djelu ove teme djelujes kao vjerski zaludjenik.
Mozda grijesim,ali meni neke tvoje izjave vuku na to.
Pa bih opet napomenula da je ovo lj.s.e. !

Ovo je tvoja predrasuda prema meni.

Vjera mi je izvor ljepote i duhovne inspiracije, a ne zaludjujem se nicim.

Citiraj:
Ovdje pisu oni koji ne vjeruju na rijec djevicama koje radjaju djecu. :wink: :)

I ovdje. :wink: Ne vjerujem u licemjerje ( bilo koje boje ). :wink: :)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2004, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cao svima koji su se ukljucili na ovu temu.

Update: Vidjela sam je neki dan, sve je isto. Jos uvijek je
suza njeno osnovno sredstvo izrazavanja. Eh kad bi je mogli vidjeti; kad je gledas i slusas srce ti se cijepa. Boze, svi su od nje odustali, kao da je neko zlo ucinila. A najgore je sto je ona manje-vise odustala od same sebe. Ali ja nemam namjeru odustati od nje, mada ona to ne zna. Monstrum joj jos uvijek neda razvod.

Ona je do te mjere odustala od same sebe da ce tek sada, (nakon skoro 3 godine), imati hirursku intervenciju za povredu koju joj je nanio prilikom silovanja. Dosad je samo trpila bolove. Ovo prosto ne mozes vjerovati, ali je istina, jer mi je pokazala uputnicu za Hirurgiju.

Ukljucila sam neke pouzdane strucnjake koji joj se mogu naci korisnim, takodje joj pokusavam pomoci da dobije bolji smjestaj, itd. Ostalo je u Bozijim rukama.

Jos jednom svima hvala. ( ukoliko vas zanima, s vremena na vrijeme cu vas obavijestiti sta se desava ).

Jedna pjesma koja me na nju podsjeca :
:-?

"Nobody's Home"

I couldn't tell you why she felt that way,
She felt it everyday.
And I couldn't help her,
I just watched her make the same mistakes again.

What's wrong, what's wrong now?

Too many, too many problems.
Don't know where she belongs, where she belongs.
She wants to go home, but nobody's home.
It's where she lies, broken inside.

With no place to go, no place to go to dry her eyes.

Broken inside.

Open your eyes and look outside, find the reasons why.
You've been rejected, and now you can't find what you left behind.
Be strong, be strong now.
Too many, too many problems.

Don't know where she belongs, where she belongs.

Broken inside.

Her feelings she hides.
Her dreams she can't find.
She's losing her mind.
She's fallen behind.

She can't find her place.
She's losing her faith.
She's fallen from grace.
She's all over the place.

Yeah,oh

Broken inside.

She's lost inside, lost inside...oh oh yeah
She's lost inside, lost inside...oh oh yeah

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2004, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...ajme,Boze moj. Ne znam da li sam cuo gadniju stvar ikad u svom zivotu....nego....da ne komplikujem. Cuo sam milion manjih "zala" i milion ljudi koji su se nasli u sl. dijelovima situacija(ni slicnim ovoj u cjelini)...
npr. jedan pop,redovnik....ili sta-god da je(ma pop valjda) tvrdi kako se zbog mnogih "sloboda" izborenih u ljudskoj istoriji moral srozao na "nisticu"odgovarajuci na pitanje vezano za homo- i bi-seksualnost(cini mi se da je tvrdnja tacna).
...a ovo za roditelje....dovoljno je reci da 99%ljudi koje ja znam imaju starce koji se vise brinu za tudje "avlije" nego za svoje...hiljadu milijardi(to bi bio bilion) puta sam cuo u ssvom zivotarenju recenicu koja pocinje/ili zavrsava sa:"...a sta ce svijet reci...."

Za tebe konkretno(autora teme) mogu reci da ce se ta tvoja osoba X lakse(vjerovatno vec jeste)otvoriti nego svojim roditeljima. I pazi se koliko ces svog zivota izgubiti na vadjenje i pomaganje(kad je neko rekao da se u ljubavi treba paziti na sta naleces i sta obleces....ma u svemu treba imati granice).
Toliko od mene.... nadam se da nisam uletio prekasno i profulao diskusiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2004, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro si rekao hazoous ...neki ljudi samo zivotare. Svako ko misljenje komsija, rodbine, "Plemena", pretpostavlja dobru svog djeteta je za zaljenje.

Hvala ti na uputi i brizi. Lijepo od tebe. Pazim se.

Vidjela sam je opet. Hehehe...sve ide nabolje. Poslije dugo vremena opet se osmjehuje. Krenula je na psihoterapiju, posvetila se vjeri. Cita Bibliju svaki dan i u tome nalazi utjehu. Ima Boga...Bogu hvala !

:angel:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2005, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I tako.

Vrijeme prolazi.

Jos uvijek smo u redovnom kontaktu.

Ona je sada druga osoba! Ciljana pomoc i Psihoterapija joj je mnogo pomogla.

Voljela bih da sam vam je mogla malo plasticnije docarati prije 7 mjeseci kad sam postavila ovu temu i danas. Kad je pogledate kao da se radi o drugoj osobi ! Ona je danas ono sto i treba biti. Opet nasmijana, dotjerana, ali i mudrija nego ranije.

Operacija koju je imala je uspjela i nema nikakvih posljedica. Krenula je na College koji ce joj od Septembra omoguciti da opet krene sa studiranjem za Visu Medicinsku sestru. Nije vise preplasena i izgubljena kao prije.

Ponekad izadje na kafu.

Prije 10-tak dana ju je po prvi put nakon 3 god. nazvala majka i pitala je da li moze doci da je posjeti. Ona je rekla da moze.

Jako sam sretna zbog nje. Bogu hvala i samo molim da je ubuduce cuva. A i ona je na srecu izvukla vaznu pouku iz ovog prebolnog iskustva.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2005, 15:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2002, 18:07
:) i tak ponovo ispade da su svi bisex likovi frikovi koji siluju zene, jebu se s tipovima, i prenose sidu... :) ja volim nasu zemlju... mlooogo volim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]