banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 07:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2003, 09:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
eh misko...
nisi jedini koji tako pita...nazalost.
nazalost i to sto ja nemogu da ti odgovorim tako da bi me ti razumio.
vjerovatno iz dva razloga...
jedan sto moje rijeci nemaju tu snagu a drugi sto ti vjerovatno neces umjeti slusati.

ja nikom nisam podario zivot...ali ipak zivot nam je svima dat. zar moram imenovati onog ko nam ga je podario?
taj isti koji nam je podario zivot dao nam je snjim i zadatak.
poklon nam nije dat da bi samo uprazno uzivali u njemu vec i da bi ispunili svojim zivotom odredjeni cilj.

taj cilj postoji iako ga vecina nevidi. mnogo toga se nevidi a ipak postoji.
evo, recimo, ti mene sad nevidis ali ove rijeci se nepisu same.

znam da uzalud ovo govorim jer me nemozes cuti...nemozes naci dubinu u mojim rijecima iako sam potpuno siguran u njih.

gde to pise? pa pise misko, svuda oko tebe! samo dzaba kad nevidis i kad ja koji vidim nemogu rijecima na to ukazati drugima, vec samo traziti da mi se slijepo vjeruje.

cudime sto tvrdis da je seksualnost izbor...
da, neki se uzbudjuju zbog osoba istog pola i da, neka drustva to tolerisu i podupiru to kao "slobodan izbor"...
ali ja ti tvrdim da kad bi neko u svjetu imao caroban stapic kojim bi mogao od svakog homoseksualca stvoriti heteroseksualca da bi homosekusalnosti nestalo!
nijedan homoseksualac nije sretan zbog toga sto osjeca...
on moze do kraja zivota potiskivati sve nevolje koje mu njegova osjecanja donose i cak naci neki prividan sklad u sebi ali ispod svega toga ostace jedan nemir i nezadovoljstvo....ostace mu to mana sa kojom se vjecito nastoji pomiriti...a zasto? pa zato jer tako netreba da bude.

ljudi nemogu naci rjesenje i otkloniti homoseksualnost pa zato izmisljaju filozofije koima pokusavaju "zalijeciti" stvar.
to su filozofije koje sam ja naveo.

znam da nije lako. ali ja nisma izmislio zivot i nisam postavi ostvarti takve kakve jesu. zivot je tezak ali trebamo se truditi da ga zivimo dostojanstveno.

jos nesto,...nezelim reci da imam rjesenje za homoseksualnost jer ga nemam. zao mi je sto sve na ovom svjetu nije kako bi trebalo da bude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2003, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
eh misko...
ja nikom nisam podario zivot...ali ipak zivot nam je svima dat. zar moram imenovati onog ko nam ga je podario?

Ovo prelazi u religijska ili mozda sektaska shvatanja .. zato i ne prolazi tvoja filozofija..

rio je napisao:
znam da uzalud ovo govorim jer me nemozes cuti...nemozes naci dubinu u mojim rijecima iako sam potpuno siguran u njih.

Fino je misliti da si ti jedini u pravu .... daje sigurnost a?

rio je napisao:
gde to pise? pa pise misko, svuda oko tebe! samo dzaba kad nevidis i kad ja koji vidim nemogu rijecima na to ukazati drugima, vec samo traziti da mi se slijepo vjeruje.

:) Interesantno .. a ko si ti da ti se slijepo vjeruje? cime zasluzujes to povjerenje ?
Pa svaki dan na ulici / TVu se pojavljuju svakakvi ljudi koji prosipaju razne priche... recimo ja kazem da je Sunce hladno a ne vrelo i trazim da mi se slijepo vjeruje jer ne mogu dokazati ..
Interesantno ...

rio je napisao:
cudime sto tvrdis da je seksualnost izbor...
da, neki se uzbudjuju zbog osoba istog pola i da, neka drustva to tolerisu i podupiru to kao "slobodan izbor"...

Sve sto ja radim u mom zivotu je izbor. Zivot po normama je tezak zivot i u sustini ne lici
na zivot vec na program vesh masine koji moras da zavrsis. Interesantno ..
Radis nesto sto ne zelis .... super :)

rio je napisao:
ali ja ti tvrdim da kad bi neko u svjetu imao caroban stapic kojim bi mogao od svakog homoseksualca stvoriti heteroseksualca da bi homosekusalnosti nestalo!

:)
Ako bi postojao carobni stapic koji bi svakog muskarca pretvorio u zenu, muskaraca bi nestalo :)))))
Je'l razumijes ti sta pricas ?

rio je napisao:
nijedan homoseksualac nije sretan zbog toga sto osjeca...

a gdje si to procitao ? Jesi pricao i sa jednim od njih ?
Evo pogledaj, cak ovde na LJSE ima postova jednog homosexualca koji ni u jednom trenutku
nije izrazio nezadovoljstvo sto je takav. A vjerujem da su i ostali takvi.

rio je napisao:
on moze do kraja zivota potiskivati sve nevolje koje mu njegova osjecanja donose i cak naci neki prividan sklad u sebi ali ispod svega toga ostace jedan nemir i nezadovoljstvo....

To osjeca ne zbog sebe, vec zbog drustva koje ga osudjuje, kojeg i ti cinis. Jer to sto on
osjeca, 'ne bi smio da osjeca' iako nikome ne smeta niti koga ugrozava.

rio je napisao:
ostace mu to mana sa kojom se vjecito nastoji pomiriti...a zasto? pa zato jer tako netreba da bude.

Interesantna su tvoja izlaganja, ni za jedno nemas neke konkretne dokaze vec trazis da ti se vjeruje... :)
'to je tako', 'ja znam', 'tako bi trebalo', 'to ne bi trebalo'
Takve price cujem od sektasha iako ne bi htio tebe okarakterisati kao takvog.

rio je napisao:
ljudi nemogu naci rjesenje i otkloniti homoseksualnost pa zato izmisljaju filozofije koima pokusavaju "zalijeciti" stvar.
to su filozofije koje sam ja naveo.

Ocito je da filozofije smatras praznim pricama, jer se ne uklapaju u tvoj sklop shvatanja.

rio je napisao:
znam da nije lako. ali ja nisma izmislio zivot i nisam postavi ostvarti takve kakve jesu. zivot je tezak ali trebamo se truditi da ga zivimo dostojanstveno.

Znaci peder ne zivi dostojanstveno :)) ..... ti si mnoge na ovom forumu ostavio bez rijeci
jer si iznosio takve tvrdnje u koje ni djeca ne mogu povjerovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2003, 10:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 22 Jan 2002, 01:00
Zanimljiva tema.... Dakle, po nekim od vas je transeksualnost bolest i razlog za optuzivanje.... Hm, da vidimo, ako je sizofrenija bolest, znaci svaku sizofrenu osobu moramo osuditi? Objesiti? U centru grada, pa da svi sizofreni znaju da im je dosao kraj! Da! Kako ste jadni!!!! Kako ste sami toliko iskompleksirani (cast izuzetcima, poput Miska)! Cuj, ako je neko peder, treba ga na lomacu! Zasto????

Da vas sad nesto upitam: ko voli sladoled od ananasa? Meni je krasan. A vi, svi vi ostali koji ga ne volite ste bolesni. Vas jezik nema pojma sta valja! Dakle, da li je ovaj stav normalan? Nije. A tako se vi ponasate.

Transesksualnost je dovoljno opisana. Ja smatram da transesksulaci nisu pederi. Jer oni se ne osjecaju tako. Oni se ne osjecaju privuceni istom polu bas iz tog razloga, sto se oni ne osjecaju muskarcem ili zenom. Zahvaljujuci danasnjim medicinskim mogucnostima je na srecu i njima dato da se "ne muce duze" u tijelu koje ne zele, vec se hormonalnim preparatima mogu "pozenstveniti" ili "pomuskariti". A hirurski zahvati su isto (bar na zapadu) postali rutina, tako da vise ne mora ni obavezno "nesto" da visi medju nogicama ;)

Dakle, svi vi koji osudjujete.... razmislite malo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2003, 10:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
misk0

ja sam odustao od pokusaja da objasnim te neke osnovne principe zivota,jer kao sto si i sam zakljucio ne vredi,u svakom slucaju respekt tvojoj istrajnosti i volji da to sve napises.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2003, 11:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
buuu u koju ste filozofiju zasli :o ajde da malo i ja sada.... :D

slazem se sa Secret i misk0 Slika

svi ste odlutali na homosexulace a tema su transvestiti...
moje misjenje je da vecina tih ljudi prvenstveno ima feeling da je zatocena u kozi suprotnog pola, a osjeca se da je drugi pol po SVEMU(oblacenje,sminkanje,frizura,govor, pokreti)... a ne samo sexulanosti koju vi iskljucivo opisujete i tumacite...

sexulanost je samo posljedica tih njihovih komplexnih osjecanja, koja se manifestuju "promjenom" u drugi pol...
mislim da se muskarci ne oblace u zene iskljucivo da bi tobili malo *ite, vec se tako osjecaju, da im prija suknjica, dugi nokti, vikleri na glavi, depilacija,zenske kafice i slicno :D :D neki od tih i dalje ostaju hetero, a mozda i bisex, nisu uvijek svi homo....

rio slazem se da su ove pojave bolesti, za nas koji smo hetero...ali i mi smo za njih bolesni sigurno jer ne znamo sta je pravo Slika sigurno i oni tako komentarisu...
te bolesti je tesko ispraviti,izlijeciti, korigovati ako oni sami to ne zele(kao recimo narkomanija s tom razlikom sto narkomanija vodi u sigurnu propast i smrt)....

s toga ja postujem ako neko tako zeli da zivi, to je njegov izbor ali ne odobravam da mi malti 'pred glavom', javno propagira svoja opredjeljenja i slicno...ne osudjujem izbor....ali ne zelim da mene i moje upredjeljenje koje je hetero iko ugrazava, mijesa se u moje licno okruzenje i slicno....
znaci respekt Slika

i josh nesto, pricas o carobnom stapicu...ja mislim da je to nesto najgore Slika
Jer, kada bi postojao neko najpametniji i mlatio stapicem i cim malo krenes stramputicom da te kvrcne i KAO vrati na pravi put koji bi po tvojim rijecima jedini bio pravilan, ispravan, univerzalan...
to me automatski potsjeca na Hitlera i fasizam .... 0X
svako je tvorac svoje srece, a pravljenje univerzalih zivotnih puteva bje nesto najgore....pa i zivoti nje same biraju svoj put....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]