Maki:"Pa zivot je prekratak da mislis na druge ,ovim mislim da trebas u prvom uglu na sebe misliti, jer nepostoji muskarac, a ni zena na ovom svijetu, da nisu nikad partnera prevarili pa bar jednom, jer ko tvrdi da ipak postoji takva osoba vara se..."
Maki ja mislim da se ti varas,sto se tice toga da svi varaju!
Elem,da pocnem od pocetka.Pogresno je misliti samo na sebe.U svakom slucaju ja misleci na druge mislim i na sebe jer svoj zivot ne mogu da zamislim bez tih 'drugih'.
Kada su tvoji bliznji (voljeni) tuzni i tebe to boli,zar ne?Kada je tvoja najbolja prijateljica nesretna,to utice (tacnije kvari) i tvoje raspolozenje.Kada su tebi dragi ljudi u opasnosti i ti strepis.Pogotovo te 'jede' nesreca tebi dragih ljudi,ako si joj ti uzrok.Savjest te grize.
Covjek je drustveno bice,ucili su nas u sociologiji

.Covjek ne moze da zivi kao 'vuk samotnjak'(tj. moze,ali nije sretan ako je izolovan).Zatvor je kazna za prestupnike,a samica je najgora kazna u njemu!
Razmisli,sebicni ljudi nisu sretni jer im je uvijek svega malo i uvijek od zivota hoce vise,a nesrecnim ih cini i sama tudja sreca i blagostanje.
Ako govorimo striktno o voljenoj osobi,ako bih ga povrijedila i ja bih patila(ako ga volim,a volim ga

).
I tvrdim da postoje osobe koje nisu nikada prevarile svog partnera (ili partnerku).Zasto varati,ako si srecan i ako je sve sto zelis kraj tebe.
Maki:"...zivite zivot i uzivajte u njemu jer je stvarno kratak i ne znas hoces li se sutra probuditi kad legnes u krevet.Nemojte da umrete zeljni neceg sto ste si mogli priustiti jer tu nije novac potreban vec samo volja..."
Zivot je prekratak da bih ga trosila na pogresne ljude cisto zabave radi.
I necu da umrem zeljna ljubavi (njegove

) samo zato sto sam si priustila jedan "promjene radi" izlet u tudji krevet,jer mi ni novac ni jednonocna avantura ne mogu zamjeniti ljubav.