banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Maj 2025, 10:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Okt 2008, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Ja vjerujem, ... rece Fox Mulder! :)

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Hristov je napisao:
mastermind, mislim da postoji vise vrsta ljubavi, prema zivotnom partneru, prema simpatiji, prema roditeljima, prema bratu/sestri, prema Bogu. Ova tema se bavi samo ljubavlju prema partneru koliko sam razumio iz uvodnog posta, tako da mislim da bi bilo bolje da se otvori tema na DiR o ljubavi prema Bogu ako hoces.

Naravno da vjerujem u ljubav, vjerujem u prolaznu ljubav, vjerujem u vjecnu ljubav (kad nadjes nekoga ciji svaki gest te ispunjava vecom ljubavlju prema toj osobi jer je volis bas onakvu kakva jeste). Da sumiram, po meni:
ljubav na prvi pogled != vjecna ljubav (uglavnom)
ljubav koja se radja => vjecna ljubav

prijatelju kada bi ljubav u sebi bila razdjeljena opustjela bi, jer kaže Isus...."svako kraljevstvo u sebi razdjeljeno opustjet će"...
Hristov je napisao:
Po meni je smijesno mijesati seks i ljubav, pa civilizacija je toliko napredovala da se svaki zivi i nezivi predmet moze pretvoriti u seksualni objekt .... :confused4:

Naravno da je smiješno mješati seks i ljubav, jer sex je Sotonino djelo, a ljubav Božije! teško da je civilizacija napredovala, prije bi reko da je nazadovala jer današnji čovjek isključivo teži za materijalnim dobrima i zadovoljavanjem tjelesnih požuda što se protivi duhovnim dobrima!

prijatelju vidim da se predstavljaš kao Kristov i to je lijepo, ali bi ti rađe preporučio da malo bolje upoznaš Krista (istinsku i pravu ljubav)...kada to ućiniš neće ti sigurno pasti napamet da napišeš ovakav post!
evo jednog prekrasnog dijela iz evanđelja Ivana apostola koji govori o ljubavi koji će tebi i prijateljima s foruma možda pomoći u spoznaji šta je to prava i istinska ljubav!

1Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo. A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega. 2 Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest. 1. uvjet: ne griješiti 3 I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist. 4 Tko god čini grijeh, čini i bezakonje; ta grijeh je bezakonje. 5 I znate: on se pojavi da odnese grijehe i grijeha nema u njemu. 6 Tko god u njemu ostaje, ne griješi. Tko god griješi, nije ga vidio nit upoznao. 7 Dječice, nitko neka vas ne zavede! Tko čini pravdu, pravedan je kao što je On pravedan. 8 Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. 9 Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga. 10 Po ovom se raspoznaju djeca Božja i djeca đavolska: tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga. 2. uvjet: čuvati zapovijedi, osobito ljubav 11 Jer ovo je navještaj koji čuste od početka: da ljubimo jedni druge. 12 Ne kao Kajin, koji bijaše od Zloga i ubi brata svog. A zašto ga ubi? Jer mu djela bijahu zla, a bratova pravedna. 13 Ne čudite se, braćo ako vas svijet mrzi. 14 Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti. 15 Tko god mrzi brata svoga, ubojica je. A znate da nijedan ubojica nema u sebi trajnoga, vječnoga života. 16 Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću. 17 Tko ima dobra ovoga svijeta i vidi brata svoga u potrebi pa zatvori pred njim srce - kako ljubav Božja ostaje u njemu? 18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. 19 Po tom ćemo znati da smo od istine. I umirit ćemo pred njim srce svoje 20 ako nas ono bilo u čem osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve. 21 Ljubljeni, ako nas srce ne osuđuje, možemo zaufano k Bogu. 22 I što god ištemo, primamo od njega jer zapovijedi njegove čuvamo i činimo što je njemu drago. 23 I ovo je zapovijed njegova: da vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i da ljubimo jedni druge kao što nam je dao zapovijed. 24 Tko čuva zapovijedi njegove, u njemu ostaje, i On u njemu. I po ovom znamo da on ostaje u nama: po Duhu kojeg nam je dao.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Slika
kad je već to tema.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
@mastermind, nismo se mozda najbolje razumijeli, ne uzmi moj post za zlo.

Veliki pozdrav svima!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 20:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hristov je napisao:
@mastermind, nismo se mozda najbolje razumijeli, ne uzmi moj post za zlo.

Veliki pozdrav svima!

može bit da se nismo razumijeli brate! ma naravno da neću uzeti tvoj post za zlo, moje je da praštam i navještam evanđelje....vidim da i ti težiš za istinom, pa te samo upozorih kao brata da neskrećeš sa pravoga puta...

pozdrav i živio...

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
mastermind je napisao:
Naravno da je smiješno mješati seks i ljubav, jer sex je Sotonino djelo, a ljubav Božije!

Ma sta naprica :lol:

Nije li Bog rekao:"Radjajte se i mnozite"?! Ako ti imas averziju prema sexu onda imas problem sam sa sobom ali izostavi Boga iz te price.. Na stranu sto smaras ovu temu :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
mastermind je napisao:
Hristov je napisao:
mastermind, mislim da postoji vise vrsta ljubavi, prema zivotnom partneru, prema simpatiji, prema roditeljima, prema bratu/sestri, prema Bogu. Ova tema se bavi samo ljubavlju prema partneru koliko sam razumio iz uvodnog posta, tako da mislim da bi bilo bolje da se otvori tema na DiR o ljubavi prema Bogu ako hoces.

Naravno da vjerujem u ljubav, vjerujem u prolaznu ljubav, vjerujem u vjecnu ljubav (kad nadjes nekoga ciji svaki gest te ispunjava vecom ljubavlju prema toj osobi jer je volis bas onakvu kakva jeste). Da sumiram, po meni:
ljubav na prvi pogled != vjecna ljubav (uglavnom)
ljubav koja se radja => vjecna ljubav

prijatelju kada bi ljubav u sebi bila razdjeljena opustjela bi, jer kaže Isus...."svako kraljevstvo u sebi razdjeljeno opustjet će"...
Hristov je napisao:
Po meni je smijesno mijesati seks i ljubav, pa civilizacija je toliko napredovala da se svaki zivi i nezivi predmet moze pretvoriti u seksualni objekt .... :confused4:

Naravno da je smiješno mješati seks i ljubav, jer sex je Sotonino djelo, a ljubav Božije! teško da je civilizacija napredovala, prije bi reko da je nazadovala jer današnji čovjek isključivo teži za materijalnim dobrima i zadovoljavanjem tjelesnih požuda što se protivi duhovnim dobrima!

prijatelju vidim da se predstavljaš kao Kristov i to je lijepo, ali bi ti rađe preporučio da malo bolje upoznaš Krista (istinsku i pravu ljubav)...kada to ućiniš neće ti sigurno pasti napamet da napišeš ovakav post!
evo jednog prekrasnog dijela iz evanđelja Ivana apostola koji govori o ljubavi koji će tebi i prijateljima s foruma možda pomoći u spoznaji šta je to prava i istinska ljubav!

1Gledajte koliku nam je ljubav darovao Otac: djeca se Božja zovemo, i jesmo. A svijet nas ne poznaje zato što ne poznaje njega. 2 Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični, jer vidjet ćemo ga kao što jest. 1. uvjet: ne griješiti 3 I tko god ima tu nadu u njemu, čisti se kao što je on čist. 4 Tko god čini grijeh, čini i bezakonje; ta grijeh je bezakonje. 5 I znate: on se pojavi da odnese grijehe i grijeha nema u njemu. 6 Tko god u njemu ostaje, ne griješi. Tko god griješi, nije ga vidio nit upoznao. 7 Dječice, nitko neka vas ne zavede! Tko čini pravdu, pravedan je kao što je On pravedan. 8 Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. 9 Tko god je rođen od Boga, ne čini grijeha jer njegovo sjeme ostaje u njemu; ne može griješiti jer je rođen od Boga. 10 Po ovom se raspoznaju djeca Božja i djeca đavolska: tko god ne čini pravde i tko ne ljubi brata, nije od Boga. 2. uvjet: čuvati zapovijedi, osobito ljubav 11 Jer ovo je navještaj koji čuste od početka: da ljubimo jedni druge. 12 Ne kao Kajin, koji bijaše od Zloga i ubi brata svog. A zašto ga ubi? Jer mu djela bijahu zla, a bratova pravedna. 13 Ne čudite se, braćo ako vas svijet mrzi. 14 Mi znamo da smo iz smrti prešli u život jer ljubimo braću; tko ne ljubi, ostaje u smrti. 15 Tko god mrzi brata svoga, ubojica je. A znate da nijedan ubojica nema u sebi trajnoga, vječnoga života. 16 Po ovom smo upoznali Ljubav: on je za nas položio život svoj. I mi smo dužni živote položiti za braću. 17 Tko ima dobra ovoga svijeta i vidi brata svoga u potrebi pa zatvori pred njim srce - kako ljubav Božja ostaje u njemu? 18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom. 19 Po tom ćemo znati da smo od istine. I umirit ćemo pred njim srce svoje 20 ako nas ono bilo u čem osuđuje. Jer Bog je veći od našega srca i znade sve. 21 Ljubljeni, ako nas srce ne osuđuje, možemo zaufano k Bogu. 22 I što god ištemo, primamo od njega jer zapovijedi njegove čuvamo i činimo što je njemu drago. 23 I ovo je zapovijed njegova: da vjerujemo u ime Sina njegova Isusa Krista i da ljubimo jedni druge kao što nam je dao zapovijed. 24 Tko čuva zapovijedi njegove, u njemu ostaje, i On u njemu. I po ovom znamo da on ostaje u nama: po Duhu kojeg nam je dao.

TI IMAS PROBLEM!!!!!!!!!! psihicke prirode!

ja ne znam da li iko ovde vise zna kako da ti objasni da je tema ljubav i sex, a ne Biblija!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

p.s. decku je nadimak Hristov, a ne Kristov!

Vrh

PostPoslato: 29 Okt 2008, 23:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako kažeš da Bog nema veze sa ljubavi onda nemožeš za sebe tvrdit da pripadaš pravoslavnoj vjeri, jer pravoslavni nauk uči da je Bog ljubav! hm...volio bih kad bi mi malo pojasnila to svoje mišljenje, jer iz ovga što si napisala moguće je utvrditi samu puno kontradiktornosti koje se neslažu...nadam se da nisam prezahtjevan?

pozdrav[/quote]

ej, i ne pricaj o pravoslavlju kada pojma nemas! kod vas katolika su sve sami pedofili, i to u crkvi!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vjeverice, jel' to PMS handri? :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 12:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
ajkula je napisao:
mastermind je napisao:
Naravno da je smiješno mješati seks i ljubav, jer sex je Sotonino djelo, a ljubav Božije!

Nije li Bog rekao:"Radjajte se i mnozite"?! Ako ti imas averziju prema sexu onda imas problem sam sa sobom ali izostavi Boga iz te price.. Na stranu sto smaras ovu temu :roll:

Ne obracaj paznju na njih dvojicu ajkulice(na hristovog i masterminda). Zaludjeni su sa MP-om koji im je napunio glavu svakakvim glupostima. :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Vidim da nemas problema sa javnim klevetanjem, a poslijepodne ces opet citirati Pismo dok budes vadio nekome trn iz oka.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 14:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Vidim da nemas problema sa javnim klevetanjem, a poslijepodne ces opet citirati Pismo dok budes vadio nekome trn iz oka.

Izvinjavam se :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 17:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

veverushka je napisao:
ej, i ne pricaj o pravoslavlju kada pojma nemas! kod vas katolika su sve sami pedofili, i to u crkvi!

kada bih se deklarirao kao katolik, pravoslavac ili bilo ko drugi bio bih pristran, ali ja jedino mogu reći da težim da budem Kristov jer u Kristu nema pristranosti! to bih i tebi preporučio kao sestri, jer jedino na taj način ćeš prevazići toliku mržnju prema bližnjemu svome!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ovdje jos malo treba hepekkkkkkkkkkkkk..........mirikl sto bi reko ceh,svabo a boga mi i englez :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
mastermind je napisao:

naravno da je Bog to rekao, ali si ti to prijateljice malo krivo shvatila! odgovori si sama na pitanje koliko si puta radila taj čin, a koliko imaš djece, pa ćeš razumjeti zašto je Bog to rekao!

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko djece su imali Adam i Eva? Kada ih je Bog protjerao iz raja jel im rekao kad i kako se trebaju.... i da vode dnevnik o tome? :D

Covjece ne blati tu Bibliju :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 21:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
Koliko djece su imali Adam i Eva? Kada ih je Bog protjerao iz raja jel im rekao kad i kako se trebaju.... i da vode dnevnik o tome? :D

Covjece ne blati tu Bibliju :roll:

Adam i Eva su imali puno djece, nepiše točno koliko, ali piše da su ih imali puno! mi znamo imena trojice sinova Kajina, Abela i Šeta! Evo i citata iz biblije koji to potvrđuje.....1Čovjek pozna svoju ženu Evu, a ona zače i rodi Kajina, pa reče: "Muško sam čedo stekla pomoću Jahve!" 2 Poslije rodi Abela, brata Kajinova;.........Kad je Adamu bilo sto i trideset godina, rodi mu se sin njemu sličan, na njegovu sliku; nadjenu mu ime Šet. 4 Po rođenju Šetovu Adam je živio osam stotina godina te mu se rodilo još sinova i kćeri....

prijateljice bilo bi dobro ako već ne poznaješ bibliju da ne uzimaš citate iz iste, jer time samo dokazuješ kakve gluposti pišeš!

pozdrav...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne bi li me trebao zvati sestro :D

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2008, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ajkula je napisao:
Ne bi li me trebao zvati sestro :D

pa neMre,sestre se ne gooze :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]