banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Elvise, ne shvatas da se deca, najcesce oblikuju po svojim roditeljima.
Normalno je da ce ti roditelji biti uzor i sanse da dete homoseksualnost prihvati kao normalnu i pozeljnu od malih nogu su velike, jer taj primer mu pruzaju ljudi koji su mu najblizi. Ne mora biti u svakom slucaju tako, ali u vecini slucajeva jeste.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
HugoLina je napisao:
Elvise, ne shvatas da se deca, najcesce oblikuju po svojim roditeljima.
Normalno je da ce ti roditelji biti uzor i sanse da dete homoseksualnost prihvati kao normalnu i pozeljnu od malih nogu su velike, jer taj primer mu pruzaju ljudi koji su mu najblizi. Ne mora biti u svakom slucaju tako, ali u vecini slucajeva je tako.

Nisi me razumjela, ja sam rekao da ni u kojem slucaju ne odobravam usvajanje djece. Mislio sam da MuskoBre misli da homoseksualcui daju primjer ostalim clanovima drustva, a ne usvojenoj djeci.
Bas zbog ovoga i ne podrzavam usvajanje djece, jer kao sto rekoh, to utice na to dijete koje je treca osoba u tom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok, ok... shvatam sta si mislio
Citiraj:
To onda znaci da su igrice krive za nasilje maloljetnika? Da je metal muzika kriva za narkomaniju, satanizam ili sta vec???
Ali, po tvom gornjem poredjenju reklo bi se da poredis i stavljas to u isti kos.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HugoLina je napisao:
Citiraj:
To onda znaci da su igrice krive za nasilje maloljetnika? Da je metal muzika kriva za narkomaniju, satanizam ili sta vec???
Ali, po tvom gornjem poredjenju reklo bi se da poredis i stavljas to u isti kos.

Pa smatram da igrice ili nesto slicno nisu krive za neko nasilje koje se dogodi medju djecom, a bilo je takvih slucajeva, cak i ubistava. Tako isto i smatram da npr. neki gay parovi nisu krivi za to sto ce se neko ugledati na njih i postati homoseksualac.
Sve to je do pojedinca, njegovog karaktera, licnosti i nacina razmisljanja.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:16 
Citiraj:
Eh, negativan primjer. To onda znaci da su igrice krive za nasilje maloljetnika? Da je metal muzika kriva za narkomaniju, satanizam ili sta vec???

Da je ovako ja bih sada bio prva vena Banjaluke, a i sire. :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne mislim da igrice ili muzika izazivaju nekakve devijacije u ponasanju, ali mislim da osobe sklone tome podsticu da ih ispolje, ali to je vec za drugu temu.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Čisto sumljam da te neko može "gay-izovati" lično smatram da je do osobe, njegove slobode hoće li bit derpe, manijak, dingospo ili bilo šta drrugo
primjer 1.moji starci i buraz su vjernici koji se u određenim situacijama graniče s fanatizmom, meni su isto pokušavali "utjerati" (ne u onom smislu,) a ja bezbožnik da ne mogu biti veći...i ne, ne mislim da se gay osoba rađa on to postaje...

primjer 2. od kad sam se rodio (sreće nisam imaoooo :D ) visim za računarom i ponekim "old schoo"l konzolama, i nasilne igre su mi nekad i sad najveći zakon...a u stvarnosti sam pacifista, što bi ljudi rekli i pizda...

opet ni jedan se primjer ne odnosi na homoseksualizam, ali makar je blizu

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Elvis Presley je napisao:
Eh, negativan primjer. To onda znaci da su igrice krive za nasilje maloljetnika? Da je metal muzika kriva za narkomaniju, satanizam ili sta vec???
Sve je do ljudi. Ako je neko slab karakter on ce postati takav i takav, ali tu je on kriv, a ne ono na sta ili na koga se ugledao.

Koliko god se ja trudio, ne mogu da vidim, i teoretski, na koji nacin bi bilo koji homoseksualni par po bilo kojoj osnovi dao neki pozitivan primjer?
Da smo slobodno drustvo? Jea, rajt.
A znam bar 30 ljudi koji su se furali, ili se furaju na metal muziku, i to im ni direktno, ni indirektno, nije donijelo nista negativno. Dakle, tvoje poredjenje, stoji, ko i konju walkman.

Evo ti jedan primjer, koji je takodje diskutabilan, ali eto..Prije nepar godina, jedan visoki visoki funkcioner ove nase Republicice, haman svaki vikend, pije sa lokalnim siledzijama i reketasima, u jednom jako jako posjecenom lokalu. Sta on radi, u svoje slobodne vrijeme, i s kim se druzi, njegova je stvar. I time ne cini nista nezakonito. A mislis li da je time slao dobre i pozitivne poruke, ovoj, ionako iscasenoj omladini? Tesko. U normalnoj drzavi, to bi bio prvorazredni skandal, i bio bi sankcionisan. Svako ima neku tezinu, kao pojedinac, i devijantna ponasanja, moraju biti i kontrolisana, i sankcionisana.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Sve je do ljudi. Ako je neko slab karakter on ce postati takav i takav, ali tu je on kriv, a ne ono na sta ili na koga se ugledao.

Koliko god se ja trudio, ne mogu da vidim, i teoretski, na koji nacin bi bilo koji homoseksualni par po bilo kojoj osnovi dao neki pozitivan primjer?
Da smo slobodno drustvo? Jea, rajt.
A znam bar 30 ljudi koji su se furali, ili se furaju na metal muziku, i to im ni direktno, ni indirektno, nije donijelo nista negativno. Dakle, tvoje poredjenje, stoji, ko i konju walkman.

Evo ti jedan primjer, koji je takodje diskutabilan, ali eto..Prije nepar godina, jedan visoki visoki funkcioner ove nase Republicice, haman svaki vikend, pije sa lokalnim siledzijama i reketasima, u jednom jako jako posjecenom lokalu. Sta on radi, u svoje slobodne vrijeme, i s kim se druzi, njegova je stvar. I time ne cini nista nezakonito. A mislis li da je time slao dobre i pozitivne poruke, ovoj, ionako iscasenoj omladini? Tesko. U normalnoj drzavi, to bi bio prvorazredni skandal, i bio bi sankcionisan. Svako ima neku tezinu, kao pojedinac, i devijantna ponasanja, moraju biti i kontrolisana, i sankcionisana.

Ja cu ti opet reci da se ne mogu sankcionisati postupci koji ne ugrozavaju drustvo ili neko trece lice. Ma koliko ti njih mrzio i koliko se ti njima protivio, homoseksualni parovi (oni koji se ne eksponiraju "na silu" vec se ponasaju normalno i pristojno) jednostavno nisu nikakva prijetnja po drustvo niti predstavljaju nesto neprirodno ili devijantno. Ja ne znam na osnovu cega ti ovdje pokusavas da nas ubjedis da je takvo ponasanje devijantno kada je sve sto istices tvoje subjektivno misljenje. Ne volis ih, smatras ih ovakvim onakvim ali to je samo tvoje vidjenje...Ja to postujem ali ne mogu precutati kada vidim da se ovako generalizuje i kada se nesto tvrdi o njima i ovdje ispoljava kao cinjenica bez ikakvog osnova, totalno neobjektivno.
Po tvojoj logici trebamo optuziti ekstremne sportiste jer izvode one vratolomije a neki klinci su se ugledali na njih i poginuli skacuci ili prentrajuci se negdje. Njihov primjer je negativan jer to pentranje moze dovesti do negativnih posljedica. I sta sad, trebamo ih okriviti??
EDIT - ili malo skakljiviji primjer, trebamo optuziti islam za teroristicke napade?? Po tvojoj logici trebamo.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 00:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da li je homoseksualni brak, dobar primjer za zdravu porodicu, kao osnovnu gradivnu jedinicu, svakog normalnog drustva. Da ili ne?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Da li je homoseksualni brak, dobar primjer za zdravu porodicu, kao osnovnu gradivnu jedinicu, svakog normalnog drustva. Da ili ne?

Pitanje nije na mjestu jer brak nije isto sto i porodica. Kao sto sam rekao, brak je odluka dvoje ljudi, dakle ne ukljucuje trece lice i zato mislim da legalizovanje gay brakova nije tolika kontraverza. Porodica je s druge strane zajednica roditelja i djece i zbog toga sam protiv usvajanja djece od strane gay parova.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 00:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

Pitanje nije na mjestu jer brak nije isto sto i porodica. Kao sto sam rekao, brak je odluka dvoje ljudi, dakle ne ukljucuje trece lice i zato mislim da legalizovanje gay brakova nije tolika kontraverza. Porodica je s druge strane zajednica roditelja i djece i zbog toga sam protiv usvajanja djece od strane gay parova.

Pretpostavljam da ti zivis u nekom paralelnom Univerzumu, gdje djeca nemaju veze sa brakom, nego ih sklapaju, nicim izazvani, na traci u trecoj smjeni u Vitaminci.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
MuskoBre je napisao:

Pretpostavljam da ti zivis u nekom paralelnom Univerzumu, gdje djeca nemaju veze sa brakom, nego ih sklapaju, nicim izazvani, na traci u trecoj smjeni u Vitaminci.

A jebiga vise, i ti ga smaras. Fino sam ti odgovorio, ne znam sta hoces vise...
Ako ti ne znas razliku izmedju braka i porodice nisam ti ja kriv. Mozda si ti taj koji zivi u univerzumu u kojem brak = porodica i ne postoji nijedan slucaj porodice a da muskarac i zena nisu u braku...
:roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 01:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako ti ne znas razliku izmedju braka i porodice nisam ti ja kriv. Mozda si ti taj koji zivi u univerzumu u kojem brak = porodica i ne postoji nijedan slucaj porodice a da muskarac i zena nisu u braku...
:roll: :roll: :roll:

Odustajem.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
A jest ga komplikujete. Zna se sta je porodica a sta brak.
Pitanje je dana kada ce i kod nas homoseksualci moci sklapati brakove ili neke slicne zajednice, jednostavno to je nesto sto namece legislativa EU.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
blackrose je napisao:
Pitanje je dana kada ce i kod nas homoseksualci moci sklapati brakove ili neke slicne zajednice, jednostavno to je nesto sto namece legislativa EU.

A ko kaze da se moramo sloziti sa EU ?! :roll:

Pitanje je milenijuma kad ce kod nas moci sklapati brakove, a ne pitanje dana...
Ja predvidjam 7. milenijum i to ako moji potomci popuste :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2010, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Niko, ni ja se ne slazem sa mnogim stvarima, ali ko nas pita.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2010, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
blackrose je napisao:

Ja sam stekao utisak da Srbi i Srbijanci ( 8) ) jedva čekaju da im EU naglasi nemoralne boleštine kao poslednje zadatke za ulaz u EU :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2010, 11:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Zemlje Evropske unije nisu obavezne da „uvode ili priznaju" homoseksualne bračne zajednice, budući da takav brak ne spada u temeljna ljudska prava - tako glasi presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

„Država koja odbija da prihvatiti homoseksualnu bračnu zajednicu time ne krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima", navodi se u presudi Evropskog suda za ljudska prava, donetoj u sedmici za nama. Time je odbijena tužba jednog homoseksualnog para iz Austrije.

Gradska uprava Beča je još 2002. godine dvojici muškaraca, tada u dobi od 48 i 50 godina, uskratila dozvolu za sklapanje braka uz obrazloženje da je brak moguć isključivo između osoba različitog pola, preneo je nemački državni radio „Dojče vele".

Njih dvojica su odlučili da podnesu tužbu sudu u Strazburu tvrdeći da se takvom odlukom krši njihovo građansko pravo na sklapanje braka i da su time diskriminisani. Oni su se pozvali i na zakonom zagarantovano pravo na „poštovanje njihovog ličnog i porodičnog života".

Sudije su u obrazloženju svoje presude utvrdile da član 12. Konvencije o ljudskim pravima pravno regulisanje sklapanja braka izričito ostavlja u nadležnosti zakonodavstva svake države ponaosob.

U državama članicama EU pitanje homoseksualnih brakova je dosada rešavano na različite načine. Iako je opšte primetan trend prihvatanja istopolnih bračnih zajednica, u većini zemalja to ipak nije legalizivano.

Prva zemlja koja je to učinila bila je Danska, 1989. godine. Taj primer su nešto kasnije sledile i druge nordijske zemlje - između 1993. i 2002. godine, gej brakove legalizovale su Norveška, Švedska, Island i Finska. U međuvremenu, u 21 od ukupno 27 zemalja EU postoje propisi koji regulišu homoseksualne bračne ili životne zajednice.

U Nemačkoj od 2001. godine, a u Austriji od ove, na snazi su propisi koji homoseksualnim parovima omogućavaju zasnivanje tzv. životnih zajednica. Te zajednice su u mnogim aspektima izjednačene sa heteroseksualnim bračnim zajednicama, ali postoje i značajne razlike.

Tako, primera radi, gej parovi imaju prava na penziju, a dozvoljeno je i nošenje zajedničkog prezimena. S druge strane njima nije dozvoljeno usvajanje dece, a u Austriji im nije omogućena čak ni svečana ceremonija pred matičarem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]