Meni je draze da ja njoj pridjem. Cini mi se da osoba koja "prilazi" nekome mnogo vise dobija u procesu, namece svoj ritam, kontrolise atmosferu... prosto dominira "prilaskom" (prvim kontaktom). U krajnjoj liniji, "prilazak" uvijek prepricava osoba koja prilazi i taj dozivljaj je vise njen, nego od lica kojem je ta osoba prisla. Dozivljaj je prici nekome, a ne dozivjeti "prilazenje".
Meni to pase uz karakter i vise mi se svidja. Volim da osvajam i zelim da mislim da sam svojim nastupom zadobio necije simpatije.
Djevojke koje mi, nichim izazvane, jasno stave do znanja da sam im zapao za oko i da zele da me drze za ruku ili nesto drugo, smatram malim bezobraznicama koji mi uskracuju bogomdano pravo da budem kromanjonac, buzdovandzija i sl.
I danas pamtim jednu neprijatnu situaciju.
Naime, usao sam u KU sa drugarom i posao ka astalu. U prolazu me je jedno zemsko pogledalo kao da sam George Kluni

Ona je sjedila sa drugarica ispred nas i bila nam je okrenuta ledjima. Nisam obracao paznju, navikao sam da mi se djevojke osmjehuju, da me kradom zagledaju i ne reagujem na to. Uvijek uzvratim osmijeh... Ali ovaj pogled me je izbio iz cipela... lagano sam porumenio. Sjeo sam za astal, izvadio rokovnik i dogovarao se sa drugarom oko nekog projekta, kada je ona krenula do toaleta... Ponovo je bacala duga svjetla, proizvodila kojekave zvukove i razotkrivala organe. Ja sam ignorisao njene agresivne impute i potpuno sam se posvetio onome zbog cega sam i dosao. Njeno drustvo je popilo kafe i sokove. Krenuli su dalje. Drug i ja smo jos uvijek uskladjivali obaveze. Ona je ostala za stolom jos 10-ak minuta... sama. Zatim je ustala i otsetala do izlaza, okrenula se u mom pravcu i pogneute glave, skrivajuci pogled, molecivo, piljila u vrhove svojih stiklica chekajuci ko zna sta (rece on satro naivno)... Naravno ja sam je odmjerio jos par puta i vratio se poslu. Stajala je tu jos bar 10 minuta. Onda se, potpuno iscrpljena i razocarana, okrenula ka izlazu i otisla. Vise se nismo sreli.
Naravouchenije:
Nisam reagovao na njen start jer nije bila moja tipa.
Da je bila ljepsa, zgodnija, manje napadna i da sam je znao iz vidjenja, ja bih joj pruzio priliku i pomogao bih joj da ostvari svoje namjere.
Lijepo je kada te startaju lijepe djevojke. To svakom muskarcu imponuje. Nema veceg komplimenta.
Al' polovnjace, koje se loze da su ribe...
Njima bih savjetovao da igraju na sigurno.
Nadam se da nisam odvec brutalan al' ne bih da vas navodim na pogresan trag.