banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Homoseksualci...
PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2010, 15:26
Ne znam, Hristove, vjerovatno može, lično nisam imao takvu vrstu emocija. Nadam se da zbog toga nisam, kako neke reče, "plitak".

Vrh

PostPoslato: 06 Jun 2010, 22:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Editovao sam post pa ako mozes jos jednom da ga procitas. Da li znas za takva iskustva iz tvog drustva, da li su tvoji prijatelji homofili imali takve emocije? Da li si ti osjecao takva osjecanja prema nekoj djevojci, mozda prije kad si bio mladji?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 01:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Editovao sam post pa ako mozes jos jednom da ga procitas. Da li znas za takva iskustva iz tvog drustva, da li su tvoji prijatelji homofili imali takve emocije? Da li si ti osjecao takva osjecanja prema nekoj djevojci, mozda prije kad si bio mladji?

Hoćeš dužu ili kraću verziju? Aj za početak ovu drugu. :)

Dva naša, kako se ovdje kaže, "halfa" iz društva žive zajedno već par godina. Jedan radi kod stranaca, drugi je šefić odjela u jednoj banci (ovo pominjem tek kao činjenicu da su finansijski situirani i potpuno samostalni). Non stop su skupa, i kad su s nama u društvu, baš su onako pažljivi jedan prema drugom, pogledavaju se, ukratko... Vidi se da zaista znače jedan drugom puno, i da su sretni. Nisam sa njima razgovarao o toj temi, ali više je nego jasno da jedan prema drugom osjećaju neku vrstu ljubavi.

Da li sam imao takva osjećanja prema djevojci? Jesam.

Da li sam bio zaljubljen u muškarca? Ne, pogotovo ne u tom nekom posesivno-ljubomornom smislu. Jednostavno mi je lijepo biti u društvu nekih likova; ne mora tu biti intimiziranja, ali prosto sa nekima osjetiš tu neku "vibru" uzajamnih simpatija i privrženosti koja se može realzovati i samo kroz "obično" druženje, povjerljive razgovore i sl.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 11:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Brazilci najbolje znaju kako se to radi: :)

http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article7935013/Millionen-bei-groesster-Homosexuellen-Parade-der-Welt.html

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Kako su samo ruzni... :-?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja opet nesto ne razumijem. Sta tacno vi gayovci hocete, kakava prava, kakvu ravnopravnost? Hocete neki pecat ili potpis nekoga.... ili hocete samo epitet "normalan"?
Ja mislim da svako kroji misljenje za sebe i da svako ima pravo da skroji to svoje misljenje o nekome ili necemu bez obzira sta drugi mislili o tome. Zar ti/vi mislis/te da ce biti manje onih koji prebijaju homoe ili imaju negativno misljenje o svemu tome ako neki politicar ili papa (Vatikan) ili neki partrijah stanu pred narod i kazu "homoseksualnost je normalna stvar"? Ja mislim da to ne bi nista promijenilo. Bice uvijek i onih koji prebijaju, koji se zgrozavaju, i onih koji ne smatraju to za normalno... ja licno nisam zagrijana za to da prebijam nekoga, svejedno mi je iskreno receno, samo me nervira to isticanje, trazenje necega , kukanje, jadikovanje... Meni niko ne moze promijeniti misljenje o tome. Svako ima pravo da skroji svoje misljenje...a ti ako mislis da ce neko jednim pecatom promijeniti misljenje naroda, onda bojim se da se grdno varas. Bicete uvijek u centru paznje i paljbe dok se god budete ovako javno isticali i propagirali to sto ste i sto niste.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:

Ružni, ali ponosni.

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I u konzervativnoj, katoličkoj Portugaliji, puhnuli su vjetrovi promjena...

PRVI istospolni brak ovjekovječen je i u Portugalu, samo mjesec dana nakon što je zakon o gay brakovima stupio na snagu. Teresa Pires i Helena Paixao, obje rastavljene majke u tridesetim godinama, zajedno su od 2003. Par je vodio kampanju za promjenu zakona i svoj brak nazivaju "velikom pobjedom, ostvarenjem sna".

Unatoč protivljenju u većinski katoličkom Porugalu, socijalistička vlada ipak je uvela promjenu zakona dozvolivši istospolne brakove. Zakon je donesen u siječnju, i u svibnju odobren od strane predsjednika Anibala Cavaca Silve čime je Portugal postao šesta europska država koja je legalizirala istospolne brakove.

Slika

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Drugačiji je napisao:
Japanese_rose je napisao:

Ružni, ali ponosni.

Jel imamo i mi straight pravo da budemo ponosni zbog svoje seksualnosti i da pravimo parade?
Recimo da palimo slike gay parova prilikom parade ili nešto slično, ali bez nasilja, mislim demokratsko društvo, sloboda mišljenja itd...

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A gdje se to na gay paradama pale slike strejt parova?

Vrh

PostPoslato: 08 Jun 2010, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Pa to su samo slike.
Kao što na nekim demonstracijama pale zastave i štošta pa se opet raziđu kućama...

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 08:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Pa to su samo slike.
Kao što na nekim demonstracijama pale zastave i štošta pa se opet raziđu kućama...

Ako ti to predstavlja zadovoljstvo, a ti pali. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 08:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Žena ih zavadila... :)

Nakon što su osuđeni na maksimalnih 14 godina zatvora zbog "pokvarenosti i neprirodnog ponašanja" pa pušteni na slobodu, malavijski gay par je postao slavan diljem svijeta. No, novostečena slava je loše djelovala na Stevena Monjeza i Tiwongea Chimbalanga. U javnosti je procurila informacija da se par rastao te da je jedan od njih pronašao partnericu.

Drakonska kazna, koja im je izrečena po strogim malavijskim zakonima, poništena je prošlog mjeseca kada ih je predsjednik Bingu wa Mutharika oslobodio na temelju "humanitarnih osnova".

Monjeza, koji je sa svih strana bio optuživan i negativno tretiran, rekao je kako više ne želi biti povezivan s homoseksualnošću te da želi voditi normalan život pa je započeo vezu sa 24-godišnjom Dorothy Gulo. Njegov bivši partner ipak je uvjeren da je Monjeza odabrao ženu samo kako bi ga povrijedio i ne brine se previše, jer se "ljubav ne može odglumiti“.

Peter Tatchell iz udruge za prava homoseksualaca rekao je kako je tragedija da je ljudska zadrtost i mržnja uspjela rastaviti ovaj ludo zaljubljeni par. "Klanjam im se, oni su pravi afrički lavovi. Pomogli su nedovršenu afričku borbu za slobodu homoseksualaca, biseksualaca i transeksualaca“, rekao je Tatchell.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 09:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2009, 17:17
Ti ako si gej, ja sam Monika Beluči.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Zasto ga sada napadaju?
Zar nije njegovo pravo da se "preorjentise"?
Zasto odmah mora biti zavjera?

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 11:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Eto šta je pravi predsjednik:

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović primio je članove Organizacionog odbora Zagreb prajda i u razgovoru podržao njihovo pravo na javno izražavanje seksualnih opredeljenja, saopšteno je iz kabineta predsednika države.
"Predsednik Republike podržao je njihovo pravo na javno izražavanje svojih seksualnih opredeljenja i osudio govor mržnje, diskriminacije i nasilja", navedeno je u saopštenju.
Ovogodišnji Zagreb prajd održava se 19. juna u Zagrebu pod sloganom "Hrvatska to može progutati", a tema povorke ponosa je "Sloboda seksualnog izražavanja i različitost seksualnih praksi".
Josipović neće prisustvovati toj manifestaciji, ali će se učesnicima obratiti pismom podrške. To je, smatraju organizatori, dovoljno budući da je prvi put neki predsednik Hrvatske primio organizatore Povorke ponosa.

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ok, i ja osudjujem govor mrznje.

Nije mi jasno o kakvoj tacno diskriminaciji se radi? Je li vam ne daju posao, koristenje javnog prevoza, ulazak u Merkator...?

I i dalje mi nije jasan pojam "javnog izrazavanja seksualnog opredjeljenja".

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2010, 03:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Ebes mu mater svima njima proradi nagon za potomstvom,nekad,i sta posadi spermice u banku i tamo nekom na svijet donese gejcinu!Cuti tamo ne treba nam to uopste :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Moras priznati da to dijete mozda ne bi bilo sasvim normalno!Ipak je to psiholoski poremecaj koji je genetski nasledan a ti zbog neceg branis i zastupas tu politiku!Ja se od danas zalazem za to da se pedofilija,nekrofilija i zoofilija uvrste u normalno psiholosko stanje covjeka!!!
I daj mi bvoga ti citiraj neki naucni tekst gdje se navodi da gejstvo nije nasledno!!Eto malo sam ti kulturnije objasnio da ne bi bilo potrebe da me opet brises!

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2010, 18:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ajde navedi mi razlog zbog čega je homoseksualizam poremećaj, i to još genetski...

Sa korita Ivanova

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2659 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]