VADER,nikako mi nije bila namjera da onim "ako ne zelis odgovoriti" kazem kako je sramota biti nevin.
Jednostavno mislim da neki ljudi ne mogu (po samoj svojoj prirodi) podijeliti neke intimne stvari sa nepoznatim (ili cak i poznatim) osobama.
Ni od najbolje prijateljice nisam ocekivala da mi isprica sve detalje kad je rekla da je izgubila nevinost.Nisam postavljala pitanja,jer to je zadiranje u neciju intimu.Ono sto je sama htjela reci - rekla je.Ne mogu ja svoju radoznalost staviti ispred necijih osjecanja.
Postoje ljudi koji nisu u stanju o sexu otvoreno da razgovaraju ni sa zakonitim supruznicima.Treba postovati pojedinca i njegove zelje.Neko je povucen,neko otvoren (bez obzira da li bio nevin ili ne).
VADER:"Da samo vidiš (a možda i vidiš) kakve sve stvari ljudi priznaju za sebe bez stida a za mene su to često u pitanju velike niskosti i gadosti."
Ljudi koji bez srama priznaju da cine gadosti i jos opravdavaju svoj stav nekim visim cistim stvarima (poput ljubavi) su ljudi bez morala i savjesti,ljudi cija je psiha poremecena i nisu u stanju (ili nece) da shvate sta je dobro,a sta zlo!
(Ovo je prosto moja reakcija na neke gadosti sa "internet monitor foruma",gdje je npr. momak od 23 g. priznao da voli svoju sestru i ona njega i da imaju intimne odnose i na cijelih 7 strana se izrugivao svima tvrdeci kako u tome nema nista lose,jer oni se vole - bljak,fuj,bolesno!!!)
Nevinost nije nenormalna i neprirodna i biti nevin nije sramota.
A kakvim gadostima sve ljudi masu kao zastavom to je cudo jedno.
Vader:"...danas je ljudima sramota priznati da su nevini ako imaju recimo preko 20 godina a i društvo, u opštem slučaju, to smatra za sramotu i takvi su često ismijavani."
Mene nije bilo sramota priznati da imam preko dvadeset i da sam nevina.Ja nisam nestabilna i povodljiva licnost,radi se o meni i nisam smatrala da trebam nekome da se pravdam zbog toga.Da je bilo provokacija - jeste,ali moj opak jezik je znao da spusti svakog neotesanog kretena tamo gdje mu je i mjesto.Mnogi su pozalili sto su uopste otvarali usta i pokusali me isprovocirati.
Usput,nisam nikada cula da je djevojka nekoga ismijavala zbog toga sto je nevin/nevina,a ti?