banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2004, 16:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Japanese_rose je napisao:
On ce trunuti u zatvoru 12 godina, a ne 5.

Odlicno,gore sam procitala 5 godina,i nesto mi se ucinilo malo, sve u svemu ni tih 12 godina njoj nece izbrisati patnju, u tom smislu ni njegova dozivotna robija ne bi pomogla.

Citiraj:
Mislim da je izmedju ostalog ostala i zbog toga. Rekla sam ti da su joj sugerisali da ostane s njim.

Nije moje da sudim, ali pitam se, kao sto bi i svaka normalna osoba se zapitala, pa pobogu kakvi su to roditelji??? Umjesto da je zastite na sve moguce nacine oni je "vracaju" idijotu??
vuk je napisao:
ma gay`s OK

Jeste,ni ja nemam nista protiv homosexualaca dok god ne "ugrozavaju" heterosexualce, a ova ljudska olupina se na veoma podal i gadan nacin poigrao sa necijim zivotom, ona mu je vjerovala, cura nije vjerovatno imala gdje ni da se raspita, usla je u brak sa strancem, ne mogu je ja(niti bilo ko) kriviti za to sto se zaljubila,..ali kad se vec desilo to sto se desilo trebala je otici od njega, ja razumijem ovo sto Japanese_rose govori da je bila sama, da je izgubila samopouzdanje, posebno nakon "reakcije" njenih roditelja, njima se obratila ocekujuci da ce joj pruziti nekakvo"utociste" i pomoci joj, naisla je na odbacivanje, i koliko je sama "kriva" sto ej ostala sa njim toliko i nije. Nisu svi ljudi isti i nerealno je ocekivati da svi jednako postupaju u takvim situacijama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2004, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Digresija,

Nisi odgovorio jer ti nedostaje kontraargument.

U mojoj poruci nije bilo nista "off the topic". Sve sto sam navela bilo je u skladu sa osnovnom temom. Poticaj za razmisljanje nalazim jednostavno.

U ovoj temi ne nalazim nista " remotely " komicno.

Kome ne odgovara esej-vrsta izrazavanja, ne mora da cita.

Mrvice,

Citiraj:
Nije moje da sudim, ali pitam se, kao sto bi i svaka normalna osoba se zapitala, pa pobogu kakvi su to roditelji??? Umjesto da je zastite na sve moguce nacine oni je "vracaju" idijotu??

Pa naravno. Ali, ruku na srce, plasim se da bi se i dosta nasih ponijelo na taj nacin. Uzas.
Citiraj:
da je bila sama, da je izgubila samopouzdanje, posebno nakon "reakcije" njenih roditelja, njima se obratila ocekujuci da ce joj pruziti nekakvo"utociste" i pomoci joj, naisla je na odbacivanje, i koliko je sama "kriva" sto ej ostala sa njim toliko i nije. Nisu svi ljudi isti i nerealno je ocekivati da svi jednako postupaju u takvim situacijama.

Bas tako. Sta bi ti ucinila da joj pomognes i pokusas vratiti volju za zivot ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2004, 17:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Digresija,

Nisi odgovorio jer ti nedostaje kontraargument.

U mojoj poruci nije bilo nista "off the topic". Sve sto sam navela bilo je u skladu sa osnovnom temom. Poticaj za razmisljanje nalazim jednostavno.

Eehehehe, ta ti recenica "..jer ti nedostaje kontraargument" lici na jeftinu provokaciju, iako joj nema mjesta ni povoda. :roll:
Ja sam mislio da mozemo normalno diskutovati, a ne da se cerupamo i grebemo.
Ti si trazila misljenje i eventualne savjete, a sad bi da se prepires i diskutujes o vrstama seksualnosti i njihovim posljedicama. Posto ja smatram da je to za drugu temu, onda lijepo kad otvoris novu temu, tamo cu ti napisati svoje misljenje :) Je l' u redu? 8)

Ma citaju oni, samo nekad usputno dobace onako zajedljivo ;)

PS: Moderatori, ocistite malo forum od offtopic poruka, please.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2004, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Digresija,

-Interesantno je kako se i bez naseg znanja opste pretvori u pojedinacno. Iznenada. Nije mi bila namjera da te provociram, ali sam se donekle osjetila isprovociranom tvojom prethodnom porukom. Ne volim prazan hod, narocito ako se razgovara o veoma ozbiljnoj zivotnoj situaciji.

Ucinilo mi se da si ti neko ko je u stanju bez mnogo emocija i na zreo nacin diskutovati na ovu temu, jer smatram da je aktuelna i zanimljiva.

-Osobe koje ti dobacuju su ocigledno postigle svoj cilj.

p.s. Nadam se da ca se neko osvrnuti na " green" post.

Poz

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Sep 2004, 01:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2004, 22:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Bas tako. Sta bi ti ucinila da joj pomognes i pokusas vratiti volju za zivot ?

Volju za zivot joj niko ne moze vratiti, ona mora sama da nadje smisao, postavi nekakav cilj u zivotu koji ce joj biti od nekakve pomoci, svi drugi su tu samo da bi joj pruzili podrsku, razgovarali s njom i jednostavno "bili tu".
A sta bih ja konkretno uradila to ti ne mogu reci, smatram da nekoga treba dobro poznavati da bi znao kako da pristupis toj osobi, posebno u takvim i slicnim situacijama, iz iskustva ti govorim da je tesko pomoci nekom cak jako bliskom.
Bitno je da zelis biti uz nju i da ona to osjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2004, 17:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Definitvno trecinu chovjekovog zhivota chine familija i prijatelji, trecina pripada zdravlju, a u preostaloj trecini je ono shto sam napravish.

Kada govorim o prijateljima, ne mislim na razularene mase kojima niko nishta ne mozhe, pravi prijatelji mogu da ti stanu u jedna kola. A to je ono shto se zove - zhenski - nisam sama;
- mushki - da ne upadam u sranja

... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Prica je jako tuzna i potresna.
Vec danima zelim nesto napisati ovdje,ali nemam vremena...

Za pocetak bih prokomentarisala ovo:
Not now, John! je napisao:
Jerry Springer's Final Thought:

Ja vas, žene, ne razumijem. 1000 puta sam čuo priču da je neka djevojka upoznala ljubav svog života, i na kraju se ispostavilo sasvim suprotno...
Kako zaljubljenost može tako da vas oslijepi!?
Je li sav smisao života udati se, da se radi toga prave ovakve greške?
Kako se iko može odlučiti na takav korak u životu kao što je brak, sa nekim o kome praktično ništa ne zna?!
To što je tvoja prijateljica svog muža zatekla sa drugim muškarcem ništa ne mijenja stvar. Bilo bi jednako tragično da ga je zatekla sa ženom.

Tvoja prijateljica je žrtva same sebe.
Druge djevojke neka uče iz njenog iskustva.

Ovaj post sam izdvojila,ali uopsteno - zelim prokomentarisati price o zenskoj naivnosti i nepoznavanju partnera za koga se udaju,te o smislu zenskog zivota u udaji...
I kad god neka zena prica o razvodu ili nesretnom braku - uvijek se nadje neko ko jedini razlog toga vidi u njenom srljanju u brak. :roll:

Meni takvi komentari zvuce naivno.
Zar iko moze tvrditi 100 %,bez imalo sumnje,da zna drugu osobu u potpunosti?
???
Ja jos uvijek sama sebe ponekad iznenadim,kako onda mogu iskljuciti mogucnost da me i drugi mogu iznenaditi?

Kako godine idu sazrijevam (bar se nadam :lol: ) i sve je manje stvari koje ne mogu razumjeti ili prihvatiti.
No,godine mi nisu donijele sposobnost proricanja u pravu ljudsku prirodu,u tajne koje drugi kriju duboko u sebi,godine mi nisu donijele vidovitost...
Mozda neke stvari s godinama (s vremenom/iskustvom) lakse uocis i shvatis,jer vise znas o ljudima,ali tvrditi da se meni (tebi/bilo kome) ovako nesto nikad ne bi moglo dogoditi - hmmmm...

Lako je "provaliti" onog ko se i ne krije iza maski ili onog ko to radi povrsno i traljavo.
Kod nas otkriti javno homoseksualne sklonosti (narocito za muskarce) nije prihvatljiv model ponasanja i drustvo te prosto tjera ili da budes "ukalupljen" ili da glumis da si "ukalupljen".
E sad,osoba koja od rane mladosti (dakle skoro od pocetka svog "svjesnog postojanja") glumi da je nesto sto nije,ta osoba je u nekim zrelim godinama (kada joj je "vrijeme za zenidbu") takav strucnjak za glumu "normalne i ukalupljene" osobe da je veoma tesko "provaliti" njenu pravu narav.

Da napomenem da cesto jako surove stvari,a perfektno isplanirane izvedu upravo psihicki poremeceni ljudi.
Ako neko ima neki psihicki poremecaj to u nasoj sredini znaci da je lud i glup.A od sizofrenije mnogo cesce obole ljudi koji su u mladosti bili veoma inteligentni,koji su bili iznad prosjeka.
Tako inteligentne osobe,a poremecene,zaista mogu savrseno glumiti neke svoje uloge godinama,da niko nista ne "provali",da ih ni oni najblizi ne mogu otkriti.

Puni smo predrasuda i puni vjere u sebe.
Svi se mi mozemo naci u situaciji da nam neko glumi da je ono sto nije,samo je pitanje srece (ili bolje receno nesrece) kome ce se to zaista i desiti.
Mozda ce zvucati smijesno,ali nikad ne treba potcjeniti mudrost ludaka.

Dalje - ako nekog znamo cijeli svoj zivot i on nam nikada nije dao povod za sumnju - CEMU SUMNJATI ???
U ovom slucaju i njihovi roditelji se znaju - pa to daje jos veci osjecaj (lazne) sigurnosti.

Mozda ima zena kojima je sva sreca u zivotu u tome da se udaju,ali sam sigurna da ni jedna zena ne vidi svoj zivotni cilj u tome da se uda posto-poto,pa makar se udala i za manijaka.

Zene su slijepe kad se zaljube,zene srljaju u brak,brak im je cilj zivota...bla-bla-truc...
Ima nas svakakvih pod kapom nebeskom.I muskaraca i zena!!!
Svi smo mi u ljubavi skloni idealizovati partnera,prihvatiti i ono sto inace ne bi prihvatili,oprastati,letjeti u visine,mastati - ali u tome i jeste car ljubavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dvije su stvari koje ostavljaju gorak ukus u ustima (barem meni) nakon citanja svega:

- tu je zenu silovao njen muz i to analno
(silovanje u braku - zlocin o kome se jako rijetko govori...uopste o silovanju se rijetko govori,a o silovanju u braku gotovo nikako)

- njena porodica ju je odbacila onda kada joj je podrska porodice najvise trebala,onda kada je bila ranjiva i slomljena,slomljena psihicki,jer zateci muza u krevetu s muskarcem je prilican sok
(sem sto joj je bila uskracena podrska i razumijevanje,ona je bila suocena sa surovom istinom da je njenim roditeljima bitnije "sta ce reci ljudi" nego kako je njihovom djetetu)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 02:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je neko napisao da je ona zrtva same sebe,jer je ostala s njim nakon saznanja o njegovim homoseksualnim sklonostima.
Ispada nekako da je ona sama kriva sto ju je on silovao,analno.

Ne znam kako se ona osjecala,ne znam o cemu je razmisljala,ali sam sigurna da u tom trenutku nije razmisljala kao trezvena i pribrana osoba koja sjedi za kompom i cita tudju muku koja je ne dotice.
Lako je meni iz udobne fotelje u sigurnosti moja 4 zida reci hladnokrvno sta bi bilo najbolje uraditi.Jos je lakse reci,nakon sto znam epilog svega,sta niposto ne treba uraditi.

Ali kad se nadjes negdje u p*zdi materinoj,kad u tudjem gradu nemas nikog ko ti je blizak (nekog koga bi nazvao prijateljem),kad te roditelji odbace,a muz sokira - u takvoj situaciji ne razmisljas jednako logicno kao sto bi razmisljao sjedeci u svojoj foteljici,siguran,pijuckajuci kafu i citajuci forume.

I sasvim sam sigurna,iako je nju muz iznenadio time sto joj je krio svoju sklonost prema muskarcima,da ona nije mislila da je on sposoban da je fizicki ugrozi,da je muci ili siluje.

Ona je zrtva,ali najlakse je osuti po zrtvi da je sama za sve kriva.
Jedna zena je kriva jer je imala kratku suknju,druga jer se smijala "odobravajuce",treca jer je kasno bila sama vani...
Ova o kojoj pricamo je kriva zbog pogresnog izbora (ostala je sa njim i eto,on je nju silovao,a da je otisla ne bi je silovao,ona je kriva,logicno :roll: )...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 02:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Skoro je bila na HTV-u emisija,zapravo Oprah show - i tema je bila o biseksualizmu kao modi,trendu.
Naziv je sastavljen od dvije rijeci,ali se ne sjecam kako se to zove.
Uglavnom podrazumijeva bijele bogate muskarce koji (jer je to moderno) idu u crnacke cetvrti i traze crnce da ih kresnu,a onda se vracaju nazad kuci svojim bijelim zenicama i glume dobre muzeve i oceve.

Ljudi to rade jer je to u modi!!! :-?
To je IN!!!
Bolesno.

Sto se tice same homoseksualnosti nemam nista protiv.Ko voli nek izvoli.
Sto se tice biseksualnosti - takodje nemam nista protiv.Ako se neko tako osjeca - OK.
Po meni,sve je OK dok su ljudi fer i posteni prema osobama s kojima su u vezi.
Ali nefer ponasanje u vezi nije opasnost koja vreba samo od homoseksualaca ili biseksualaca,vec je jako cesta pojava i u heteroseksualnim vezama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 03:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je nesporazum izmedju Digresije i Japanese_rose nastao u tome sto je Digresija pricao o pravim biseksualcima,ljudima koji zele biti sa oba pola jer ih oba pola privlace,dakle koji to rado cine.
A u ovoj prici se vjerovatno radi o muskarcu koji je homoseksualac,ali je prinudjen biti sa zenom zbog okoline.
Dakle on nije biseksualac (realno gledano),on je jednostavno na neki nacin prinudjen da ima odnose sa oba pola,ali zapravo uziva/ispunjava ga/ zeli biti - samo sa muskarcima. :wink:
Mislim da je Digresija uz pomoc te rijeci "rado" zelio naglasiti upravo to.

Naravno da je u pitanju neprirodno i patolosko. Primarna uloga seksa jeste produzenje ljudske vrste. Vrlo cesto ( nazalost ) se desi da to osobe koje stupaju u odnos zaborave, i takodje se cesto nakon toga suoce sa dugotrajnim i ponekad nesagledivim posljedicama.

Nemoj mi reci da ti stupas u seksualni odnos samo onda kad zelis djete. :D
Znas li bilo koga ko ima seks samo onda kad zeli djete?

Nemojmo pretjerivati...To su nebuloze.Ovo je lj.s.e.,a ne religija.

Potreba za seksom je prirodna,uzivati u seksu nije gresno...imati seks samo seksa radi (a ne bebe radi) je takodje OK.
Da je uloga seksa produzenje vrste onda bi zene bile vlazne i spremne jednom godisnje i voz.
Buduci da zelja i sposobnost postoje nevezano za plodne i neplodne dane,i u toku trudnoce,u toku menstruacije,kad zena vec izgubi menstruaciju...mislim da je govoriti o seksu na taj nacin malo bezveze,a jos bezveznije na neki nacin 'prijetiti' da odstupanje od toga dovodi do 'strasne kazne'.
Dakle homoseksualnost je samo vrsta eksperimenta, koja se onda ponavljanjem pretvori u furku koja je patoloska devijacija bazicnog heteroseksualnog nagona.

Muskarac i zena su tjelesno i duhovno prilagodjeni jedno drugome, i u toku cina se desava razmjena energije koja im je dozvoljena i sa tjelesnog i sa duhovnog stanovista. Drugacije receno, nadopunjavanje u cjelinu.Ples je moguc. I osjecaj duhovne ispunjenosti. I sreca.

Kod odnosa muskarac-muskarac nema razlike (ni tjelesne ni duhovne), nedostaje fizicka prilagodjenost neophodna za akt, nema protoka energije, sve je zaustavljeno i na esencijalnom i na prakticnom nivou. Crna rupa.

Sve je zaustavljeno?
Bezveze.
Sama kazes da seks nije samo puko unutra-van.
Izmedju homoseksualaca postoji emocija,energija koja ih spaja i koja je njima jednako vazna kao ono sto ti imas sa osobom suprotnog pola.Oni to dozivljavaju sa osobom istog pola.
Duhovnu konekciju,bliskost i ljubav,povezanost,sve ono bez cega je seks puka rekreacija,homoseksualci dozivljavaju sa osobom istog pola.Oni bi se toga trebali odreci i imati "puku rekreaciju" s zenama samo zato da bi ih neko smatrao normalnima?

Da li bi se ti odrekla emocija i svega sto osjecas s muskarcem koga volis kad bi ti neko rekao da je normalno i jednino ispravno da imas seksualni odnos samo sa zenama?
Da li bi bacila sve to da bi bila robot i 'ispravna'?
Bas zbog takve teznje da bude 'ispravan' muskarac iz tvog pocetnog posta je i unesrecio tvoju poznanicu!!!

Zaboravljas da sex nije u svoj osnovi prilagodjen za to da bude hobi. Jer ne nosi ne samo opasnosti po fizicko zdravlje, vec i potencijal unistenja duse. Poznato je da je medju zenama koje se time bave profesionalno povecana stopa ovisnosti o alkoholu, drogi, stopa samoubistava, depresije i sl. To je zbog toga sto se dusa ne moze odvojiti od tijela. A one su to pokusale. Sa navedenim posljedicama.

Govoriti o prostituciji i njenoj povezanosti sa alkoholizmom,drogom,samoubistvima kao dokazu da seks koji nije "cist,savrsen i samo radi djece" unistava dusu je smjesno izvrtanje stvarnosti.
Vecinom su makroi ti koji cure prave ovisnicama da bi lakse upravljali njima.Dakle,ovisnost nije posljedica toga sto njihova dusa "jeca i trazi drogu da bi zaboravila gresni seks",vec nesto sasvim drugo.
Onda,mnoge ovisnice (koje se nisu bavile prostitucijom) kada ostanu bez novca ,a treba im droga - bave se prostitucijom kao izvorom prihoda za drogu...
I alkohol i samoubistva i drogu je smjesno dovoditi u vezu sa "gresnim" seksom,jer nista od toga nije uslo u njihov zivot zbog "gresnog seksa",vec zbog sasvim drugih stvari.
Vecina tih zena ima mnogo vecih problema u zivotu od "gresnog seksa" koji dovode do svega sto si nabrojala,a da im je "gresan seks ili gresna dusa" jedina briga u zivotu,pjevale bi,a ne bi se drogirale,pile ili ubijale.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U drugom djelu ove teme djelujes kao vjerski zaludjenik.
Mozda grijesim,ali meni neke tvoje izjave vuku na to.
Pa bih opet napomenula da je ovo lj.s.e. !

Ovdje pisu oni koji ne vjeruju na rijec djevicama koje radjaju djecu. :wink: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 03:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nasla sam bas na Oprah show sajtu knjigu koja je bila povod temi i emisiji u kojoj je pisac knjige govorio o tim bjelcima sto dolaze u crnacke cetvrti da bi se kresnuli sa crncima i kako je to postao trend.
"On the Down Low: A Journey into the Lives of "Straight" Black Men Who Sleep with Men "

Down Low - je naziv trenda/pojave.To je to cega se nisam mogla sjetiti.

On ima zenu,ima cerku (covjek koji je napisao knjigu) - i pisao je iz svog vlastitog iskustva.
On spava sa muskarcima i kaze da ne bi zelio da se njegova cerka uda za takvog covjeka jer to nosi rizike (sida recimo,a sida je bila takodje dio teme te emisije).

Sida je vise prisutna kod afroamerikanaca,ali je on upozorio da ni bijele zene nisu sigurne zbog tog trenda da njihovi muzevi dolaze u crnacke cetvrti u potragu za muskarcima spremnim na seks.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 10:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
ventilator je napisao:
Mislim da je nesporazum izmedju Digresije i Japanese_rose nastao u tome sto je Digresija pricao o pravim biseksualcima,ljudima koji zele biti sa oba pola jer ih oba pola privlace,dakle koji to rado cine.
A u ovoj prici se vjerovatno radi o muskarcu koji je homoseksualac,ali je prinudjen biti sa zenom zbog okoline.
Dakle on nije biseksualac (realno gledano),on je jednostavno na neki nacin prinudjen da ima odnose sa oba pola,ali zapravo uziva/ispunjava ga/ zeli biti - samo sa muskarcima. :wink:
Mislim da je Digresija uz pomoc te rijeci "rado" zelio naglasiti upravo to.
Kamo srece da je i Japanese_Rose kao ti ispravno protumacila sta sam htio reci, a ne da pogresno cita izmedju redova i izvrce pojmove.

PS: S njom sam nastavio diskusiju putem privatnih poruka, jer bi inace bilo offtopic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 11:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Otišli smo previše u širinu, i ovaj dio razgovora više odgovara temi koju je Vader postavio, nego konkretnom slučaju o kome je ovdje riječ, ali hajde...

Vjeruj mi, ventilator, veoma često se susrećem sa "udajom kao ženskim snom". Kada si spomenula Oprah Show i ja sam nedavno gledao jednu emisiju u kojoj je majka dvije ćerkice (7-8 godina, ako ne i manje) izjavila kako je maštala o danu njihove udaje. Često, vrlo često, se mogu čuti izjave kako je svadbeno vjenčanje najljepši dan u životu neke žene. Nisam ja stvorio taj stereotip, ali taj stereotip ne postoji bez razloga.

Ja se veoma suosjećam sa djevojkom/ženom o kojoj je Japanese_rose postavila temu, ali mislim da je veoma pogrešno, ako ne i kobno, kriviti (samo) njega, a ne kriviti u velikom dijelu i nju.
Ko je on? Ljudski šljam na kojeg ne vrijedi trošiti riječi. Svijet je pun takvih.

Ako svu krivicu svalimo na njega, šta ćemo postići? Hoće li ona biti "pametnija", opreznija sljedeći put? Hoće li neka druga djevojka nešto naučiti iz njenog slučaja? Mislim da će svi reći: Jebi ga, djevojka nije imala sreće, šta ona može što je naišla na kretena? Je li baš tako?

Ja (još uvijek) vjerujem da je naš život više stvar izbora, a manje stvar sreće.
Uvijek kad mi se desi neka nezgoda za koju nisam kriv (pr. saobraćajna nezgoda), ja se preispitam. Da li sam ikako to mogao izbjeći? Možda nisam bio dovoljno pažljiv? I vrlo često nađem krivicu u sebi. I vjerujem da će mi to pomoći da sljedeći put ne napravim sličnu grešku.

Kad mi je prije par godina grâd oštetio auto bio sam ja kriv, jer imam garažu, a auto zbog moje lijenosti nije bilo u njoj. Ili samo nisam imao sreće?

Glupo je poređenje, ali mislim da shvatate poentu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 12:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2004, 19:51
Digresija je napisao:
Drago mi je da te inspirisem za ovako duge i dubokoumne poruke, ali idemo u offtopic i stoga necu komentarisati nista posebno.
A ne bih ni da smaramo Mac_Mac i druge likove, kojima smetaju "eseji" ;) :roll: :lol:

Cccc, neki ljudi su bas zlopamtila :D Moras ujesti i gotovo :wink: Ono je bila totalno druga tema, i bilo mi je zanimljivo napisati ono sto sam napisala. Nisam znala da ces tako jako "zagristi" :lol: Niti sam rekla da je ono sto si ti napisao bezveze, naprotiv, ( nemoj se sad uobraziti, nisam pola ni procitala, :P )
Ali ovdje nije o tome rijec.

Rijec je o djevojci koja je prozivjela mnogo, i koliko god mi trabunjali ovdje i koliko god ljudi njoj pokusavali pomoci, to se nece desiti, dok on sama ne prevazidje to sto je prosla i ne nadje neki unutrasnji mir. Mozda ce joj trebati mjeseci, godine, ali ce se morati desiti, ako ona to bude htjela. Kad tad. Ne znaci da ce zaboraviti, ali u neku ruku ce ublaziti bol i naci nesto lijepo cemu ce se radovati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dobar post Not now, John!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 15:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Niko ne spori da je ona ZRTVA.
Naivna.
Sta je nju "natjeralo" da udje u brak sa tim covjekom? Naivnost..naivno i slijepo je vjerovala u sve, zaljubila se i garantovano nebi ni obratila paznju na nekog ko bi joj pokusao ukazati na neke njegove "sklonosti", ni roditelji da su joj rekli "nije on covjek sa kojim trebas uci u brak i osnovati porodicu", ona to nebi uzela u obzir vec bi ih smatrala "neprijateljima". Nebi bila ni prva ni posljednja, kao sto nije ni prva ni posljednja koja je dozivjela ovo..nazalost.
ventilator je napisao:
I sasvim sam sigurna,iako je nju muz iznenadio time sto joj je krio svoju sklonost prema muskarcima,da ona nije mislila da je on sposoban da je fizicki ugrozi,da je muci ili siluje.

Kao sto sam vec gore napisala,- naivno.
Covjek koji je u stanju da svoju suprugu zakljucava u kucu i po cijelu noc je odsutan, sposoban je i za gore stvari.
to nije mucenje?? ako nije sta je onda???

Citiraj:
Ali kad se nadjes negdje u p*zdi materinoj,kad u tudjem gradu nemas nikog ko ti je blizak (nekog koga bi nazvao prijateljem),kad te roditelji odbace,a muz sokira - u takvoj situaciji ne razmisljas jednako logicno kao sto bi razmisljao sjedeci u svojoj foteljici,siguran,pijuckajuci kafu i citajuci forume.

Upravo, vec sam napisala da je nerealno ocekivati da svi jednako reagujemo u takvoj i slicnim situacijama..
a isto tako da bi smo mogli razumjeti u potpunosti njen postupak..morali bi smo proci isto sto i ona..
mislim da je bolje ostati na saosjecanju samo.
"uciti na tudjim greskama"

Ja (još uvijek) vjerujem da je naš život više stvar izbora, a manje stvar sreće.
Uvijek kad mi se desi neka nezgoda za koju nisam kriv (pr. saobraćajna nezgoda), ja se preispitam. Da li sam ikako to mogao izbjeći? Možda nisam bio dovoljno pažljiv? I vrlo često nađem krivicu u sebi. I vjerujem da će mi to pomoći da sljedeći put ne napravim sličnu grešku.

Upravo tako, i Japanese_rose je napisala da i ona sama nalazi dijelom krivicu u sebi.

Citiraj:
Mislim da će svi reći: Jebi ga, djevojka nije imala sreće, šta ona može što je naišla na kretena? Je li baš tako?

Da li ti mozes da biras u koga ces se zaljubiti? Mozes li reci sebi u "ovu djevojku se necu zaljubiti"..mislim da to treba ostaviti u domenu SF-a.
Mozes da se "kontrolises", da i pored toga sto si zaljubljen u nekoga..ako shvatis da to nije osoba za tebe odes od nje.
Djevojka o kojoj je rijec je izmanipulisana i prevarena. Ona se nije zaljubila u covjeka koji je tjerao da ide kod doktora da joj propise nekakve tablete da bi ostala trudna u sto kracem roku, covjeka koji ju je zakljucavao po cijelu noc u kuci, covjeka koga je zatekla u svom krevetu sa muskarcem i covjeka koji ju je silovao.
nadam se da shvatas o cemu govorim.
Greska jeste srljati u brak, a nekad se skupo plati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 15:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
mrvica je napisao:
Da li ti mozes da biras u koga ces se zaljubiti? Mozes li reci sebi u "ovu djevojku se necu zaljubiti"

Ne mogu, ali mislim da zaljubljenost traje dok neku osobu ne upoznaš. Poslije toga je ili voliš ili ne voliš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 15:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Tako je! Poptuno se slazhem sa tobom Not now, John!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2004, 20:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ne mogu, ali mislim da zaljubljenost traje dok neku osobu ne upoznaš. Poslije toga je ili voliš ili ne voliš.

A sta sam ja napisala?
Cinjenica je da NE MOZES birati u koga ces se zaljubiti ali biras/odlucujes da li ces biti/ostati sa tom osobom ili ne.
Ovdje je rijec o curi koja se udala za covjeka sa kojim je provela veooma malo vremena zajedno(okolnosti su bile takve,vjerovatno je bio problem i oko papira)..i nije "stigla" da ga upozna, on joj nije dozvolio da ga upozna u pravom svjetlu..jer njegov cilj nije bio brak(u pravom smislu rijeci) sa njom, vec mu je trebao biti "paravan" za njegove sklonosti.(bolesno i neodrzivo,sigurna sam da nije mislio da ce cijeli zivot moci kriti svoje sklonosti i od nje i od drugih, ako jeste onda mu nije mjesto u zatvoru vec..).
Poznato je da su homosexualci, muskarci naravno, veoma privlacni zenama i njoj nije bio veci problem da se zaljubi u njega.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]