Djevojke koje su u relacijama sa oženjenim muškarcima, uglavnom ove biraju putem izvjesnih nesvjesnih mentalnih radnji, a stvar izbora nije privlačnost samih likova, koliko privlači situacija koja je zakukuljena, zamumuljena, "moj a nije moj", neizvjesnost situacije "hoće li se razvesti", određen takmičarski duh "bolja sam od njegove žene" i kupovina ljubavi "ako me voliš, izaberi". I onda su te žene u vječnom raskoraku između uzimanja stvari u svoje ruke (svog života) i ideala, odnosno projekcija najrazličitijih mogućih vrsta. Iza ovakve djevojke obično se krije osoba puna kompleksa i redovno joj manjka samopouzdanja, iako je nerijetko naoružana lažnim samopouzdanjem. Zapravo je samo navukla krivi kaput na sebe. Ovakve djevojke takođe mogu da pate od gramofobije (strah od braka, ne od gramofona

), pa se radije vežu za nekog ko je već u braku, jer se time obezbjeđuje da do bračne ponude nikada i ne dođe. Veće su šanse da te zaprosi neko slobodan, jelte, recimo Josip

, ali to nije ono što ova cura hoće. Ima i onih koje podsvjesno uživaju u ulozi žrtve, "druge", "odbačene", "rezrve", "nekog ko je tu samo kad tebi odgovara", a ovakve projekcije često uzrok imaju u odnosima braće i sestara, tačnije u osjećaju da roditelj više voli ovo drugo (podijeljena ljubav).