banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Swinger udruga
PostPoslato: 11 Nov 2009, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
miss.ruza je napisao:
Ali svatko ima svoje maštarije i neki ih ostvaruju neki ne.

Netacno, pretpostavljam da mislis na orgije sa vise muskaraca/zena, koje imas samo u swinger-klubu. Meni je jedna zena koju volim dovoljna.
Vjerujem da je svakom covjeku sa normalnim seksualnim nagonom jedna osoba dovoljna, a tu jednu osobu moze svako da si "priusti".

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Занимљиво како људи који су на другој теми написали да немају ништа против геј параде и хомосексуалаца уопште, сад са толико гађења гледају на свингере. Мислим, у чему је проблем? Исто никога не угрожавају, одрасли људи, њихов избор, договор двоје људи који се воле да пробају нешто ново. Колико се људи курва тајно (има секс са особама супротног пола са којима нису у браку), а када то исто (секс са особама који нису у браку) раде људи не кријући то од партнера, чак у договору са њим... то је онда бљак?

Ја не бих, ви не би, све ОК... чему толике осуде оних који то би пробали?

miss.ruza, нисам баш разумио твој мотив да отвараш тему. ОК, ти си менађерица, отвараш клуб па га мало рекламираш. Стварно очекујеш да се неко декларише овдје као свингер? На форуму гдје 90% људи зна некога са форума?

И зар то није ипак ствар за парове, овдје пишу појединци који се не могу изјашњавати у партнерово име?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
miss.ruza je napisao:
Swingeri su najčešće parovi u braku koji razmjenjuju partnere kako bi uklonili monotoniju uzrokovanu višegodišnjim zajedničkim životom. Oni najčešće ostvaruju svoje seksualne maštarije i razbuđuju strast. Ovdje je riječ o kompromisu partnera za spolnim odnosom s drugim ljudima.

'Legenda kaže da je swinganje nastalo kod američkih pilota, koji su imali oko 20 do 25 godina, bili su visoki, vrlo zgodni i popularni. Tih godina je bilo puno nesreća. Kako su puno pogibali, spontano je nastalo swinganje. Kada djevojka ostane bez mladića njegov najbolji prijatelj pomaže da ona opstane, a tako radi i njezina najbolja prijateljica. Tako je nastao mit o swingerima', kaže seksolog Simo Mraović.
I seksolog Simo Mraović smatra kako swinganje može proći bez posljedica na brak. No upozorava kako je bitno da su parovi sigurni jedni u drugog i u svoju ljubav.

ovo je zanimljivo :)

A sta ako bi obrnuli tezu. Ako je sex u braku kvalitetan, da li to znaci da veza nije monotona?
Da li masta i strast podrazumjeva samo sex?

Mislim da su svingeri potpuna subverzija emotivne ljubavi.Ako se emotivna veza zasniva na tajni izmedju dvije osobe, pa cak i da je ona platonska, sex je samo vrhunac strasti, a ne sredstvo da bi se do nje doslo. ljudi koji to rade, zapravo, vise nisu zaljubljeni, jer koja zaljubljena osoba bi dozvolila da njen partner ima sex sa drugom osobom.

Sto se tice mita, mislim da se radi o engleskim pukovnijama koje su u 1 sv. rat slate u rat po mjestu rodjenja. Tako se desilo da izgine cijelo selo ili manje mjesto. Kasnije je zbog toga uvedena regrutacija.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
vec se jednom izjasnih po ovom pitanju:
skitnica je napisao:
svingerstvo je svakako prefinjeniji vid ljubavne degradacije od zasebnog seksanja sa strane
jer ovo drugo uvodi nesto pogubno po ljubavni odnos a to je: ljubavna TAJNA

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sto je to cool, swinganje..samo prvo moram naci zenu..

imas film,mislim dokumentarac American Swing vezano za Larry Levenson "King of Swing"..pogledas kako je on dolazio do musterija..

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Frisky_Dingo je napisao:
Mislim da su svingeri potpuna subverzija emotivne ljubavi.Ako se emotivna veza zasniva na tajni izmedju dvije osobe, pa cak i da je ona platonska, sex je samo vrhunac strasti, a ne sredstvo da bi se do nje doslo. ljudi koji to rade, zapravo, vise nisu zaljubljeni, jer koja zaljubljena osoba bi dozvolila da njen partner ima sex sa drugom osobom.

Ne samo sto nisu vise zaljubljeni jedno u drugo, nego su ostali i bez bilo kakvog postovanja jedno prema drugome, a rekla bih i prema samim sebi. Meni je to tuzno, uz to sto mi proizvodi fizicko gadjenje ( sorry @shoole :D ).

Brain is the primary sexual organ. Tijelo ga slijedi ili ne slijedi.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 00:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Japanese_rose je napisao:
Brain is the primary sexual organ. Tijelo ga slijedi ili ne slijedi.
Analogno ovoj tvrdnji, moglo bi se figurativno reci:"Ako te puca nejebica, onda nemas mozga." ?

Ja trenutno nisam pristalica swinganja, ali prihvatam postojanje ljudi, koji vole taj oblik seksualnog zadovoljavanja...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 01:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Slažem se sa Digresijom... Ne osuđujem... Ja u principu ne osuđujem ni jedan fetiš, nek svako radi ono što voli...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sve neki moralisti i idealisti...
Da su svi onakvi kakvi se predstavljaju, ovaj svijet bi bio daleko ljepsi...
No, medjutim, unatoc...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 10:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Ma daj bolan,ovo je neka paljevina,kakvi balkanci i swingeraj... Tu bi kod nas dosla mozda dva para ludjaka ,i 20 kuronja(zena/cura "zauzeta") da se redaju na trebama :lol:

Ova pojava je vise za zapadnjake,sito,pjano nit sta vise voli,nit mrzi,pa da i to proba,a mi smo svi vecinom ;"Tudje hocemo-svoje ne damo" :wink:

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Sve neki moralisti i idealisti...
Da su svi onakvi kakvi se predstavljaju, ovaj svijet bi bio daleko ljepsi...
No, medjutim, unatoc...

Znaci ili si svetac ili si orgijas? U cemu je poenta tvoje izjave? Ako sam protiv orgijasenja znaci da glumim sveca? Svijet ce biti ljepsi ako smo svi iskreni orgijasi, bez laznih moralista? Ako kazem da sam za ljubav sa jednom zenom a protiv orgija onda sam moralista, i to lazni?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
ERROR je napisao:
Ova pojava je vise za zapadnjake,sito,pjano nit sta vise voli,nit mrzi,pa da i to proba

Na nekih 5 km od mene postoji "hotel" koji je u stvari swinger sastajaliste. Subotom navece, parking pun auta.

Slusala sam iskustvo jednog naseg para, koji je to probao i nedugo zatim se razisao..

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Swingeri su najbrojniji u Njemackoj, imaju svoje portale i forume, glavna aktivnost je dogovaranje za seks partije.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Hristov, udaj se za mene :D

A ko voli nek izvoli, ja nisam pristalica.
Citiraj:
Slusala sam iskustvo jednog naseg para, koji je to probao i nedugo zatim se razisao..

Mentalitet balkanca je malo drugačiji, to opstaje u svetu gde su ljudi liberalni (po meni raspušteni)
a kod nas teško da može bilo kakav "ekstremizam" da zaživi.
Ko god kaže da mu ne smeta da gleda svog partnera u odnosu sa drugom osobom, kenja,
u protivnom svog partnera ne doživljava u pravom smislu te reči ili je već prisutna određena doza "patologije".

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:49 
Veteran
Veteran

Hristov je napisao:
Znaci ili si svetac ili si orgijas? U cemu je poenta tvoje izjave? Ako sam protiv orgijasenja znaci da glumim sveca? Svijet ce biti ljepsi ako smo svi iskreni orgijasi, bez laznih moralista? Ako kazem da sam za ljubav sa jednom zenom a protiv orgija onda sam moralista, i to lazni?

Izgleda da si slijep kod ociju.
Kazem da dosta ljudi nije iskreno i da se lazno predstavlja po pitanju svojih zelja, morala itd.
Pocevsi od popova... da ne trazim sad primjere seksualnog opstenja sa djecom, a siguran sam da su vazili za uzore po pitanju morala i ideala.
Ne propagiram ja nista, neka svi rade ono sto zele. Ali nismo svi tako fini kako se predstavljamo. Govorim generalno.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa onda idi na DiR i pisi o licemjernim popovima, ovo je tema o necem drugom.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kazem da dosta ljudi nije iskreno i da se lazno predstavlja po pitanju svojih zelja, morala itd.
Ne propagiram ja nista, neka svi rade ono sto zele. Ali nismo svi tako fini kako se predstavljamo. Govorim generalno.

A ti si sada izmislio struju? :confused3:

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:06 
Veteran
Veteran

Da, naizmjenicnu. Jesi sretna sada?

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jako :lol:

Još kad bi mi rekao svoj stav o swingerima bila bih još sretnija, tačnije da li bi pristao biti dio istih? :D

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:14 
Veteran
Veteran

Naravno. Od viska glava ne boli...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 166 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]