celavi_gangster je napisao:
I takodje od zena sam cuo komentare da se gubi osjecaj topline... kao da koriste vibrator umjesto prave stvari.
Hm...pa nije kondom toplotni izolator jebote.
Ako se dokaze suprotno nosicu ga umjesto bunde zimi.
Ili ljeti umjesto suncobrana.
Naravno da nije potpuno isto,ali to je zanemarivo u odnosu na prednosti.
U svakom slucaju,u pravom trenutku mi ne smetaju ni krupnije stvari,a kamoli 1 gram gume.
Valjda obracam paznju na pogresne stvari...sledeci put ima da pazim na temperaturne oscilacije i milimetarsku barijeru...valjda je to najbitnije u seksu izmedju dvije osobe...
Kondom ipak stiti i od trudnoce i od polnih bolesti i trebalo bi vise govoriti o kondomima na televiziji.Kod nas je sve sto je na TV-u in.
Valjda je to jedini nacin da se popularizuje upotreba kondoma.
Bolje i to nego sto imamo djevojcice od 13-14 godina koje abortiraju zato sto je "Boba rekao da zna sta radi",a one na kraju ipak "stomaklije".
Nisam za anti bebi pilule.To je ipak hemija.
Unosis u svoje tijelo nesto strano,na hormonskoj bazi.
Kondom je ipak nesto sto ne unosis u sebe,lako za upotrebu (ne kao pilula,pazi da popijes svaki dan,pa pazi na pauze koje se moraju praviti...).A dupla korist od njega...stiti i od trudnoce i od polnih bolesti.
Jer,mada se djevojke najvise plase trudnoce,mislim da su neke polne bolesti puno gore i strasnije od toga.
Samo njihova neupucenost dovodi do toga da ih bolesti ne plase,a trudnoca plasi...i mozda povjerenje koje imamo u osobu koja nam se svidja,a koje je ponekad i neopravdano.Kao,ne bi on to meni.
Mozda i ne bi,vec i ne zna sta je pokupio od neke prethodne kojoj je isto kao i njoj pricao da mu je s kondomom kao da pere noge u carapama.
Treba se paziti takvih neodgovornih muskaraca.
Treba imati na umu da u trenutku kada pristanemo na seks sa osobom koja nam se svidja - mi smo prihvatili sa njim sve njegove 'mozebitne' bakterijice/viruse i bolesti (koje mozda ima,a mozda i nema,mozda zna za njih,a mozda i ne zna),( vazi i obrnuto naravno).
Ali ne samo to,mi na neki nacin 'spavamo' sa svim njegovim prethodnim partnerima,tj. dovodimo se u situaciju da pokupimo bilo sta sto je neka njegova prethodna partnerka imala (vazi i obrnuto,on od nas).
Bitno je napomenuti da neke bolesti kod muskaraca ne pokazuju nikakve simptome,ne izazivaju nikakve tegobe (ili ako se ocituju onda su mnogo blazi nego kod zena).
Kako mogu imati povjerenja u muskarca koji je neodogovar prema sebi?Kako da onda ocekujem od njega da bude odgovoran prema meni?
Zar se vrijedi zbog 'pola sata seksa i uzivanja' kajati citav zivot ili mjesecima patiti sa lijecenjem nekih bolestina,od kojih se neke mogu samo zalijeciti,ali nikad ih ne mozemo potpuno odstraniti iz organizma,koje vrebaju na trenutak kad ce nam imuni sistem oslabiti da se opet aktiviraju.