cvetic zuti je napisao:
Htela bih da podelim sa Vama jednu situaciju. Sad vec predugo traje, a rado bih cula sta ljudi, inace misle o takvom cemu. Zapravo pitanje je da li je takava postupak legitiman ili ne?
On je sa njom deset godina. Svakakao i nikakao, ali sve te godine su za njima. On radi mnogo, i dobar je u tom svom poslu. Ona trpi i trpi, uz to nije zadovoljna njegovim drustvom i ono sa njom. Uvek su sami kad su zajedno.
Njoj konacno pukne film i ostvai ga tako sto mu na oci dovede nekog *ebaca kojeg je upoznala na poslu. Sve se raspadne. On ogrezne u sospstvenom ponoru. Doduse "klinackom", ali takvom: zatvaranje u kucu, mnogo cigareta, alkohol i tuga i patnja. Nekakao on to prevazidje i krene dalje.
Posle godinu dana, ona odjebana od kolegem cvili i moli da se pomore. On padne na to i pomire se. Posle 3-4 meseca opet isti problemi. Dogovore da ipak budu u kombinaciji, ali svako ima pravo na svoje. I to je trajalo nekoliko meseci, dok on nije nasao devojku s akojom je poceo da planira zajednicki zivot. I u to sve, se umesa desetogodisnja devojka, koja preko prijatelja poruci da kad je sledeci put vidi na ulici predje na drugu stranu ulice.
I on raskine veyu, i vrati se desetogodisnjoj devojci sa kojom i nakon pola godine od pomirenja i dalje ne razmislja o zivotu u dvoje...
Malo nekoherentno napisana prica, ali nekako sam povezala.
Kao prvo, veoma je tesko " dijagnosticirati" preko interneta, vjerovatno fali jos puno vaznih elemenata za preciznu procjenu.
To da joj se njegovo drustvo ne svidja, ili njegova rodbina su veoma ucestali problemi. Medjutim, zasto se ne svidja? Je li u pitanju nedolicno ponasanje drustva ili samo njen hir? Bilo kako bilo, ON treba da napravi prioritet u pravcu " da li mi je vaznije drustvo ili veza", ovo je kljucno. A kad ga napravi, ponasati se u skladu s tim.
Dalje, kakva nedozrela osoba se sveti preko ljubomornih scena i dovodjenja ljubavnika na oci svog partnera? To ce mi valjda zauvijek ostati misterija.
Meni ovo ipak lici na igru sudbine... ako su im se putevi opet ukrstili, to nije bas slucajno.
Imaj na umu da se neki ljudi vole ali nisu "prava osoba" jedno za drugo. Da to nije slucaj ovdje?
To sto ne planiraju zajednicki zivot mi ne moze potvrditi da se ne vole isto kao sto mi planiranje zajednickog zivota nije potvrda da se ljudi vole, vec samo da su zainteresovani za izgradnju zajednickog domacinstva( jedina meni sigurna potvrda).
Eto, toliko iz mog ugla posmatranja u ovom momentu. Sutra bi mozda vec sve drugacije napisala
[/quote]