banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 08:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
znaci onanisanje je genocid

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ne, onanisanje je drkanje, samo kulturno recheno..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
ventilator je napisao:
i rak je zivi organizam u zivom organizmu,kao i pantljicara,tumor,virus side. :roll:

Ok venti, to je tvoje misljenje i akceptiram ga... ali ne znam da li je pametno sporediti jedno djete sa nekim bolestima koje se pojave da ubiju i uniste covijeka! To djete postaje ljudsko djete, sto znaci, da, cim mu pocne da radi srce, ono postaje ljudsko bice. Znaci da i ono ima neka prava. Ima pravo na zivot. I za njega pocinju da vaze zakoni koji vaze za sva ljudska bica. Sto se za rakove, tumore i ostale ubilacke bolesti ne moze reci...

ventilator je napisao:
Ono sto zelim naglasiti je da niko nikad oca djeteta ne naziva ubicom!!!
Nikad to nisam cula,nikad.

Nisi cula, a zar nije jasno ako ti "pripomazes" nekom ubistvu i podrzavas ga, zar ne postajes i ti ubica?! Znaci, mogao je to da sprijeci..ali nije.
De ti sad ubij svog komsiju i da te tvoj decko podrzi u tome, ne djelom, nego moralno... mislis da bi on lako prosao kad bi se saznalo da te podrzavao u tom ubistvu, u slucaju kad bi doslo do sudjenja..?!

Ipak, radi se o zivom bicu...Ubijas svoje djete. Svejedno je sto ga ne vidis. Ali je tvoje.. Da li bi ga ubila da ga drzis u narucju?! Dobro, ima majki koje ubiju djecu i ovako...ali to je vec druga prica.

Poslednji put menjao Leona dana 12 Avg 2005, 20:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
BlackHand je napisao:
Venti, ako pazhljivo prochitash svoje prve dve rechenice, shvatices shta si napisala.

ni kud posla ni kud dosla :)strasno,a kakvi su kod nas "strucnjaci" "velike"sanse imas da rodis poslije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja sam za abortus kada bi se desila nezeljena trudnoca..... Da mi se sad desi da zatrudnim, abortirala bih jer se ne planiram udavati, a josh manje opterecivati josh jednom obavezom. Mozda to jeste ubistvo, ali, jednostavno u ovom kratkom zivotu morash misliti na sebe i kako cesh taj zivot prozivjeti. Da sad dobijem bebu, uopshte ne bih uspjela ostvariti sve planove u svom zivotu...... Mozda je sebichno shto to tako gledam, ali stvarno sam svashta pretrpjela i napokon sam bar djelimichno zadovoljna svojim zivotom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 22:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Leona je napisao:
A zar nije jednostavnije to "nepozeljno bice"(!!koje tako malo, krhko i nevino, nije krivo sto je zaceto na lud nacin!!!) dati za adopciju, usreciti jedan drugi par, koji je voljan i rad imati djecu a ne moze, iz kakvog god razloga?! Zar nije lakse usreciti nekoga s tim djetetom, nego unesreciti sebe, svoj zivot i jos uz to ubiti zivot u sebi.

Ovo sam skoro nasla negdje, pa vidim da bi ovde dobro pasalo:

Abortus je ubistvo. Nema nikakve sumnje. I to je najsvirepije moguce ubistvo. To je napad na zivi organizam u zivom organizmu; zivi organizam koji ne moze da se brani. To je udar na krv nase krvi, na kost nase kosti. To je udar na Duha Svetoga. Abortus je udar na sam Zivot!

Leona ako si majka znaces zasto to sto si rekla nije jednostavno. Kada zena rodi dijete, prorade sasvim drugi impulsi i osjecaji, tako da je za tu zenu, mnogo jednostavnije izvrsiti abortus, nego rodjeno dijete dati na usvajanje.
A bas me interesuje, da li bi ti usvojila drugo dijete, iako sama mozes da imas svoju djecu?

Drugo, nijedan metod zastite nije 100 % pouzdan. Ono sto izvlacim iz tvog posta kao zakljucak, no nadam se da gresim, ispravi me ako je tako, znaci skacite svi jedno po drugom, pa onda to dijete dajte na usvajanje, al nemojte izvrsiti abortus.

A podebljani citat meni vise lici na hriscansku propagandu protiv abortusa. Opste je poznato da masa ljudi u africi umire od side. Neki tu bolest imaju od seksa, neki je dobiju nasljedno ili preko drugih nacina. A hriscanska, tacnije katolicka crkva tamo drzi razna predavanja protiv upotrebe kondoma jer je to za njih slicno abortusu. Tj, nacin da se ne svijet donese ljudsko bice. No, za njim izgleda nije bitno to sto svako, maletene, drugo dijete u africi rodjeno od bolesnih roditelja, je i samo bolesno i skoncava zivot na veoma brutalan nacin. Pokoseno veoma mlado, neuhranjeno.. ili sta ja znam sta jos sve ne. Takodjer ih nije briga za ljude sto iz neznanja o zastiti oboljevaju a ni na jedan nacin ne podizu svijest covjeka te na taj nacin ih nauce da koriste zastitu i slicno.
Jako humano.. !!

Sta ako ce dijete biti rodjeno sa teskim posljedicama?
Deformisano?
Oboljelo od raka ili side?
Itd...

Sta onda? Podrzavate li abortus onda?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Avg 2005, 23:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
princo je napisao:
znaci onanisanje je genocid

...ako smijem primjetiti ...spermiji se mogu kretati ,ali nisu novo ljudsko bice jer se nisu spojili s zenskom jajnom stanicom ,zato ne vidim razloga ga masturbaciju nazivamo "genocidom" ...to mozemo ,recimo, nazvati oslobadjanjem energije ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2004, 11:24
mislim da je naj bitnije misiliti na pocetku, kako u opste ne bi doslo do komplikacija....a ako se i desi, opet nisam za abortus....to je crna rupa u kojoj doktori naslepo grebu i struzu zidove materice, i nikada nije sigurno da zena, tj devojka, posle toga moze ponovo da zatrudni......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
moje skromno misljenje:
Osoba u cijem se tijelu razvija to buduce ljudsko bice, ima apsolutno pravo da odluci zeli li abortus ili ne. To je njen slobodan izbor, koji niko ne smije i ne moze osporiti.
Za religiozne osobe koje su protiv abortusa:
sirotista su prepuna djece koja nisu abortirana, i koja imaju sje*ano djetinjstvo, i vjerovatno i citav zivot. Zasto ih ne usvajate?

Vrlo jednostavno: svako svoju sudbinu kroji, zivi svoj zivot i pusti druge...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 03:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
[quote="monstrum"]moje skromno misljenje:
Osoba u cijem se tijelu razvija to buduce ljudsko bice, ima apsolutno pravo

...moze biti ...ali ,zar nema pravo na konacnu odluku i onaj koji je sudjelovao u stvaranju toga bica , dakle oboje bi trebali odlucivati ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

monstrum je napisao:
moje skromno misljenje:
Osoba u cijem se tijelu razvija to buduce ljudsko bice, ima apsolutno pravo da odluci zeli li abortus ili ne. To je njen slobodan izbor, koji niko ne smije i ne moze osporiti.
Za religiozne osobe koje su protiv abortusa:
sirotista su prepuna djece koja nisu abortirana, i koja imaju sje*ano djetinjstvo, i vjerovatno i citav zivot. Zasto ih ne usvajate?

Vrlo jednostavno: svako svoju sudbinu kroji, zivi svoj zivot i pusti druge...

Nachi ja danas-sutra nekoj devojci napravim dete i ona sada ima apsolutno pravo da odluchi da li ce ubiti MOJE DETE ili nece ?

Fritz, znachi da smo svi majke bilo bi nam mnogo jednostavnije ubiti svoje dete nego ga dati nekom drugom da ga podizhe ?
Btw..kakve su to priche, deca se radjaju sa deformacijama, sa bolestima, bla, bla..nachi najbolje da ih sve pobijemo chim na ultrazvuku vidimo da imaju 6 prstiju ili tako neshta ?

"Chovek se radja kao slobodan i takav treba da umre" U.S. Ustav,Tomas Jefferson

Sto ce reci, da svako, ali svako zasluzhuje bar onu prvu shansu, slobodno pravo na rodjenje.Majka ga nije zhelela, otac ga nije zheleo ... mozhda ono samo sebi mozhe da obezbedi buducnost.Neki od najvecih ljudi u istoriji su bili sirocici, ostavljeni po rodjenju i od majke i od oca.

Ovo je jedna od onih tema koja ce se neprestano vrtiti u krug i jedni cemo druge pokushavati uveriti u svoje lichno mishljenje, a na kraju necemo dobiti nishta osim isprepletanja mnogo razlichitih mishljenja, iako su mene lichno mishljenja nekih pojedinaca narochito razocharala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 08:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Leona je napisao:
ventilator je napisao:
i rak je zivi organizam u zivom organizmu,kao i pantljicara,tumor,virus side. :roll:

Ok venti, to je tvoje misljenje i akceptiram ga... ali ne znam da li je pametno sporediti jedno djete sa nekim bolestima koje se pojave da ubiju i uniste covijeka! To djete postaje ljudsko djete, sto znaci, da, cim mu pocne da radi srce, ono postaje ljudsko bice. Znaci da i ono ima neka prava. Ima pravo na zivot. I za njega pocinju da vaze zakoni koji vaze za sva ljudska bica. Sto se za rakove, tumore i ostale ubilacke bolesti ne moze reci...

Ako iskljucimo emocije,gledano zdravorazumski,oboje su "zivi organizam u zivom organizmu" i "primarni" organizam bi trebao moci odluciti sta s tim "sekundarnim" zivim bicem,po mom misljenju.
Nisam htjela reci da je za mene mala beba poput smrtonosne bolesti.

Ponekad moramo donijeti teske odluke,izabrati zici je zivot "vrijedniji" (ne doslovno,ali tako na kraju ispadne).
Sigurna sam - da gori kuca,u njoj je vase i jos necije djete,a mozete spasiti samo jedno,da bi vecina nas spasavala svoje djete.To ne znaci da ono drugo djete nema pravo na zivot,to ne znaci da smo ubice tog drugog djeteta,da smo losi ljudi...

Znam da situacija sa pozarom nije kao trudnoca,samo zelim reci da postoje slicne situacije u kojima nije sve crno-bijelo.
Leona je napisao:
ventilator je napisao:

Nisi cula, a zar nije jasno ako ti "pripomazes" nekom ubistvu i podrzavas ga, zar ne postajes i ti ubica?! Znaci, mogao je to da sprijeci..ali nije.
De ti sad ubij svog komsiju i da te tvoj decko podrzi u tome, ne djelom, nego moralno... mislis da bi on lako prosao kad bi se saznalo da te podrzavao u tom ubistvu, u slucaju kad bi doslo do sudjenja..?!

Bas to i govorim.
Dvoje opljackaju banku - oboje idu u zatvor.
Dvoje naprave djete - samo ONA je kriva.Nigdje muskarca u cijeloj toj prici.Samo je ona gresnica i samo nju drustvo osudjuje.
I to,bilo da rodi i zadrzi djete,bilo da rodi i da ga na usvajanje,bilo da abortira.
Sta god da uradi ona je obiljezena.
Ako rodi - rodila je kopile,pojahusa jedna.Mozda ni ne zna ko je otac,ko zna s kim se *ebavala.
Ako djete da na usvajanje - skandal citav,dala svoje djete,kameno srce ima,ali sta ocekivati od nje kad se *ebe s kim stigne i zivi tako kako zivi.
Ako abortira - ubica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sto se tice prica "nikad nije sigurno da li ce zena moci da zatrudni poslije toga"...
Vec sam to pisala,ali nije na odmet ponoviti.
Prema nekim statistickim istrazivanjima,danas je sansa da zena poslije abortusa ne moze imati djete neznatno veca od broja zena koje umiru na porodu,pa niko ne govori zenama ne radjajte jer mozete umrijeti.

Moja nerodjena sestra (cerka moje tetke) je mentalno i fizicki retardirana.
Zivot moje tetke je bio jako jako tezak.
Otac djeteta,iako je rodjeno u braku,nakon razvoda nikad nije brinuo za djete,nije ga dosao vidjeti,nikad joj nije poslao ni cokoladu.
Tetka je umrla,sestra sad zivi kod mojih roditelja,ako ih nadzivi ja cu nastaviti brigu o njoj (nikad je ne bih mogla dati u dom,pogotovo sto za djecu poput nje u BiH ne postoji adekvatna ustanova).
Ja znam sta znaci zivot sa takvim djetetom jer sam bar trecinu svog djetinjstva provela sa njom i brinuci o njoj dok je tetka isla raditi ili dok je tetka bila kod doktora,negdje morala ici (jos dok sam bila djevojcica).
Skoro su moji roditelji trebali na svadbu (udavala mi se sestra od druge tetke) i ja sam morala uzeti slobodan dan (sto je zaista tesko izvodivo) da bi oni mogli prisustvovati tom cinu (drugi grad).A to je tek sitnica.Takvo djete zahtjeva da covjek preokrene cijeli zivot,zahtjeva velike zrtve.
A da kazem i koju rijec o nasem divnom i bajnom drustvu...
Moja tetka ima desetak brace i sestara (sto rodjenih,sto po majci koja se preudala).Neki nikad njenu cerku nisu ni vidjeli.A i oni koji jesu vidjeli su je par puta (najcesce slucajno) za cijeli zivot (sestra je 72 godiste).
O komsiluku i okolini da i ne govorim.Ne samo da je to djete bilo izopsteno iz drustva,vec je i tetka sama nailazila na podozrenje okoline.

U nekim slucajevima radi se o pitanju zivota i majke i djeteta,mozes spasiti samo jedan zivot.
Da li je ta majka ubica?
Zasto bi ona ili njen muz izabrali njen zivot umjesto zivota bebe?
A ipak spasavaju majku.

Abortus je komplikovana tema i ja licno ne bih mogla zivjeti zivot budeci se svakog jutra i razmisljajuci kakvo bi bilo to moje djete,ona ili on,plavo ili crno,koliko bi sad imalo godina,sta bi bilo kad bi bilo...
Ali to mi ne daje za pravo da osudim drugu zenu koja je izabrala tako,jer ne vjerujem da je bas lakomisleno donijela takvu odluku.Pogotovo su teske rijeci nazati nekog ubicom.
Mada,naravno da ima zloupotreba,naravno da tinejdzerke cesto postupe ishitreno,ali ni njih ne bi osudila,jer jako malo ulazemo u seksualni odgoj djece,jako rijetko ih roditelji pripreme na takve stvari i jos rjedje djeca imaju svijest da se mogu i u takvim okolnostima osloniti na pomoc roditelja.
Najcesce,kad saznaju da su trudne,one su svjesne da ce biti lom u kuci,da ce ih roditelji prvi vrijedjati,da ce ih mozda izbaciti i iz kuce...
Momak brzo da petema vjetra...O drustvu da i ne govorim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 09:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ventilator je napisao:
Leona je napisao:
ventilator je napisao:

Bas to i govorim.
Dvoje opljackaju banku - oboje idu u zatvor.
Dvoje naprave djete - samo ONA je kriva.Nigdje muskarca u cijeloj toj prici.Samo je ona gresnica i samo nju drustvo osudjuje.
I to,bilo da rodi i zadrzi djete,bilo da rodi i da ga na usvajanje,bilo da abortira.
Sta god da uradi ona je obiljezena.
Ako rodi - rodila je kopile,pojahusa jedna.Mozda ni ne zna ko je otac,ko zna s kim se *ebavala.
Ako djete da na usvajanje - skandal citav,dala svoje djete,kameno srce ima,ali sta ocekivati od nje kad se *ebe s kim stigne i zivi tako kako zivi.
Ako abortira - ubica.

Venti ona nije pomenula dechka kao krivca nego kao osobu koja takodje treba da uchestvuje pri donoshenju odluke da li ce njegovo dete biti rodjeno ili ubijeno.

Shto se tiche tvog drugog posta, ne vidim poentu, shta si htela da postignesh pominuci svoju sestru ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka

Fritz je napisao:
A bas me interesuje, da li bi ti usvojila drugo dijete, iako sama mozes da imas svoju djecu?

U svako doba. Da se mene pita, ja bi usvojila i 10. Ja sam pricala sa svojim muzem o tome, o usvajanju.. ali on nije bas za to. Kaze, kad mozemo vec imati svoju sopstvenu djecu, zasto da onda usvajamo. I on ne moze razumjeti da neko moze voljeti to usvojeno djete kao svoje. Ali ja mislim,ako ti to djete odhranis od malih nogu, kao bebu, da ga mozes voljeti kao i svoje.

Fritz je napisao:
Drugo, nijedan metod zastite nije 100 % pouzdan. Ono sto izvlacim iz tvog posta kao zakljucak, no nadam se da gresim, ispravi me ako je tako, znaci skacite svi jedno po drugom, pa onda to dijete dajte na usvajanje, al nemojte izvrsiti abortus.

E u tome i jeste problem danasnje mode i civilizacije. Da nam je skakati po svemu i svacemu, i na svakoga, a da ne nosimo nikakve posledice. Mislim... vec ako cemo skakati jedno po drugom, onda valja malo i otvoriti oci i gledati na koga skaces i kako.
Ne kazem da se sex ne mora imati pre braka, kako ko hoce i kako mu je volja, ali ipak treba malo imati u glavi i vec kad je cura zrela za sex i zna kako se to radi, onda treba da zna i posledice toga. A i musko naravno. I ja sam bila tinejdzerka, bila sam uvijek naprednija i zrelija od mojih vrsnjaka i od drugarica; i to ne samo u fizickom pogledu, nego i umno. Sve me je zivo interesovalo. Pre nego sto uradim neku stvar, uvijek sam prvo razmisljala da li bi to sto radim imalo posledice posle.

Fritz je napisao:
A podebljani citat meni vise lici na hriscansku propagandu protiv abortusa.

Taj citat nisam stavila zato sto je iz neke crkvene knjige; Ja se bas ne oslanjam puno na tu "hriscansku propagandu". Uzela sam ga zato sto meni odgovara i podrzava moje misljenje.
A to sto si rekao za crkvu i za kondome i za Afriku. Tu smatram da si u pravu. Da nam je Bog "dao" sex samo da bi pravili djecu, ne bi tako uzivali u njemu. Imali bi ga 1 u god. kao zivotinje, sa nula emocija!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao zhivotinje...doggy style :) :)

Slatko :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka

BlackHand je napisao:
Kao zhivotinje...doggy style :) :)

Ali 1 u godini... !!! E to vec nije slatko.... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

S pricom o mojoj sestri sam htjela reci da je zivot s djetetom koje ima deformitete tezak i da je lako nekom sa strane reci "pa sta,rodi".Ali te osobe cesto nisu svjesne koliki preokret to u zivotu predstavlja.
Niti to djete ima normalan zivot,niti roditelji.
A djeca se abortiraju i iz tih razloga.
I to je onda "ubistvo",jer takvo djete,kakvo je da je,moze zivjeti uz tudju pomoc?
Prica ima veze i sa savjetom rodi i daj na usvajanje.
Kako sam rekla,ni najbliza rodbina ne zeli imati mnogo kontakta sa takvim djetetom,a kamoli da bi ga neko usvojio.
I (kao sto napisah) za takvu djecu ovdje ne postoji ni adekvatna ustanova.

Zene radjaju i djecu kojima fali pola udova,tesko deformisanu (greskom doktora koji "ne vide" na ultrazvuku "sitne" anomalije poput - djetetu fali pola glave,ruka,noga...).
I onda jednostavno dodjes u situaciju da molis Boga da tvoje djete ne prezivi. :-? :(
Dodjes u situaciju da padnes u postporodjajnu depresiju (koja se desava i kad majka rodi normalano djete) i da se boris sa uzasom u sebi,kako kao majka mozes pozeljeti smrt svom djetetu,a duboko u sebi znas da to zelis.
Jer kakav ce zivot biti tom djetetu sa pola glave,bez ruke,bez ko zna cega sve ne???Kakav ce biti tvoj zivot???
Zar nije bolje abortirati na vrijeme?
Jer kako vrijeme prolazi majka se sve vise veze za svoju bebu,za to sto nosi u utrobi i sve je teze ostati bez tog djeteta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka

Dobro, u tim slucajevima sto je venti napisala, mislim da bi i ja opravdala abortus. Ali i to samo mislim. Ako se vec na vrijeme vidi taj invaliditet, tj. nesposobnost djeteta. To je vec druga stvar.
Ali da neko abortira "zdravo" djete, samo zato sto nije ocekivano.... :-? , mislim da za to nema opravdanja, bar za mene ne.

Poslednji put menjao Leona dana 13 Avg 2005, 11:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2005, 10:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno da sam za to da se broj abortusa smanji,da abortus bude zadnji potez,krajnja mjera.
Ali opet,mislim da to mora biti dostupna opcija svakoj zeni,jer to je prije svega njeno tijelo,pa tek onda "dom" njenog buduceg djeteta i samim tim utice mnogo na njen zivot.
Mislim da vecina nije ni svjesna kako na zene koje su to uradile uticu rijeci poput "ubica djeteta" i slicno.
Crkva to zna i koristi,ali vecina ljudi ne razmislja o posljedicama tih rijeci.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]