Hm, svasta ... Kako se trpaju neizrecene rijeci i misli u usta, odnosno prste...
Malena_BL je napisao:
Digresija, i sad ovo sto si rekao za tebe nije "diskriminacija", je li?
Ovo je meni cisti primjer diskriminacije. A to sto ona studira, vodi sasvim normalan zivot... To je za mene "normalna zenska".
A osobe koje imaju predrasude o osobama sa invaliditeom i ne smtraju ih "normalnim osobama", za mene su primitivci i zaostali. Isto tako, osobe koje imaju predrasude, ja smatram "nenormalnima i bolesnicima".
Odakle zakljucujes da ja diskriminisem nekog? Je l' znas ti znacenje navodnika u recenici? Onda uoci te navodnike, jer sam pojam "normalna zenska" naglasio sa zeljom da razdvojim znacenje normalne osobe i definiciju "normalne" osobe. I zasto napadas ucesnike u diskusiji, samo zato sto iznose svoja misljenja? Npr. staljina ili mene... Tako se ne diskutuje...
I odakle ti zakljucak da ja nekog omalovazam? Ajde, citiraj mi recenicu iz ove teme u kojoj sam nekog omalovazavao.
A sto se tice izjave o preispitivanju psihickog stanja - nasmijah se slatko.

Sto se tice diskriminacije, jesam li ja ijednom rjecju naveo da bilo kako diskriminisem tu osobu? Da li sam naveo da ne bih izasao s njom u drustvu? Da li sam naveo da ju ne bih zaposlio? Da li sam naveo da bih vrijedjao nekog, ako je s njom u drustvu ili ako mu je djevojka? Kao sto i sama mozes vidjeti - NISAM. I stoga mi ne predbacuj diskriminaciju, kad je nema.
Meni se cini da se eros plasi diskriminacije u svojoj okolini, odnosno da ce ga familija i prijatelji gledati sa manje postovanja ili sazalijevajuci ga u smislu, koji sam naveo - da nije sposoban naci sebi djevojku bez fizickih nedostataka.
Osim toga, eros odluci se u vezi svojih komentara. Prvo si napisao:
eros je napisao:
Upravu si! Ta djevojka je "normalna osoba", sa njenim mozgom je sve ok. Nema psihickih problema i problem je "u meni", a ne njoj. Mislim da moji prijatelji ne bi bili bas toliko odusevljeni kad bih bio sa njom i to me malo koci. Zamolio bih te da je ne nazivas "invalidom".
Da bi zatim dodao:
eros je napisao:
Digresija, stvarno si pretjerao i upitaj sam sebe da li si TI normalan?
Nemam vise komentara, osim sto cu citirati komentar "Malene_BL".
Nije li to kontradikcija u reakcijama?
Trazio si misljenje - dobio si ga. Ja se ni prema tebi, ni prema kome u ovoj temi, nisam odnosio uvredljivo kao sto to radite ti i Malena_BL.
Sudrzacu se od davanja svog misljenja tebi ubuduce. Jer, sta ce ti misljenje od nenormalne osobe (kako si me sam okarakterisao), zar ne?