banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 21:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 13:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2005, 15:18
Digresija je napisao:
Meni se cini da je tu jedina prepreka za tebe - misljenje okoline: familije, prijatelja, poznanika... Plasis se sta ce oni reci, da li ce tebe smatrati manje vrijednim ili nesposobnim da si nadjes neku "normalnu" zensku.

Upravu si! Ta djevojka je "normalna osoba", sa njenim mozgom je sve ok. Nema psihickih problema i problem je "u meni", a ne njoj. Mislim da moji prijatelji ne bi bili bas toliko odusevljeni kad bih bio sa njom i to me malo koci. Zamolio bih te da je ne nazivas "invalidom".
Kao sto je "Japanes_rose" rekla, pitam se da li je uopste zasluzujem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 15:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 12:25
Pa ako ti je vec toliko stalo do nje,nabavi sebi kolica,sjedi u njih,dovezi se do nje,upoznajte se i reci joj sta je u pitanju...a boli te briga sta ce ko reci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Maj 2005, 12:07
Istina je da predrasude o nekome sa nekom tjelesnom manom postoje i te me predrasude uzasno nerviraju. To su sasvim zdrave, normalne osobe. Problem je u tebi. Ti si taj koji se dvoumi, a ona nije nikakav problem. Ti odlucujes da li ona ili tvoji prijatelji, ako oni nisu "bas toliko odusevljeni sa njom" kao sto sam kazes. Pitam se zasto nisu. Sa tom djevojkom je sve uredu.
Eros, ako se ovdje radi o djevojci koju ja poznajem… Nisam sigurna da li se radi o djevojci koju cesto vidjam u "Desetki", "Portobeli"... Uvijek je sa drugaricama i poznajem je. Ne volim slusati "odvratne komentare" o osobama koje imaju neki fizicki invaliditet.
To je za mene diskriminacija.
A sto se tice komentara osobe ciji je nick "P-I-M-P", mislim stvarno...nemam komentara.
A ti "Digresija", sta podrazumijevas pod "normalnom zenskom"?
Veliki pozdrav za "Lisa_Simpson", "Japanese_rose"... :)

KADA JE OKO SLOBODNO, VIDIMO.
KADA JE SRCE SLOBODNO, VOLIMO.

SAMO SE SRCEM ISPRAVNO VIDI,
SUSTINA OSTAJE NEVIDLJIVA ZA OCI.
TREBA ZNACI GLEDATI SRECEM,
SLUSATI SRCEM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

I "Staljin" dobro se preispitaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Malena_BL je napisao:

A ti "Digresija", sta podrazumijevas pod "normalnom zenskom"?
Pod "normalnom zenskom" podrazumijevam zensku osobu, koja nema neki vidljivi fizicki ili psihicki nedostatak, tj. da nije invalid ili osoba zaostala u razvoju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ako sjekira ne sjece; naoštriti se može, ali ako te žena nece, ništa ti ne pomaže...
Samo kazem da valja sve probati,ali ne pod svaku cjenu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Digresija, i sad ovo sto si rekao za tebe nije "diskriminacija", je li?
Ovo je meni cisti primjer diskriminacije. A to sto ona studira, vodi sasvim normalan zivot... To je za mene "normalna zenska".
A osobe koje imaju predrasude o osobama sa invaliditeom i ne smtraju ih "normalnim osobama", za mene su primitivci i zaostali. Isto tako, osobe koje imaju predrasude, ja smatram "nenormalnima i bolesnicima".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

[/quote]Pod "normalnom zenskom" podrazumijevam zensku osobu, koja nema neki vidljivi fizicki ili psihicki nedostatak, tj. da nije invalid ili osoba zaostala u razvoju.[/quote]

A ocigledno je da volis omalovazavti, pa preisptaj svoje psihicko stanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Maj 2005, 15:18
Digresija, stvarno si pretjerao i upitaj sam sebe da li si TI normalan?
Nemam vise komentara, osim sto cu citirati komentar "Malene_BL".
b]
Malena_BL je napisao:
Ovo je meni cisti primjer diskriminacije. A to sto ona studira, vodi sasvim normalan zivot... To je za mene "normalna zenska".
A osobe koje imaju predrasude o osobama sa invaliditeom i ne smtraju ih "normalnim osobama", za mene su primitivci i zaostali. Isto tako, osobe koje imaju predrasude, ja smatram "nenormalnima i bolesnicima".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 17:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Mislim da ste se poceli svadjati,mozda bi neko trebao reci covjeku sta konkretno da uradi po tom pitanju.Ipak to nije jednostavno...recite mu kako da joj pridje,objasni,nesto korisno,a ne sto galamite ovuda po forumu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 17:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
ja cu ipak cekati rasplet, nisam imao tu srecu/nesrecu da mi se nesto tako desi.. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 17:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Hm, svasta ... Kako se trpaju neizrecene rijeci i misli u usta, odnosno prste...

Malena_BL je napisao:
Odakle zakljucujes da ja diskriminisem nekog? Je l' znas ti znacenje navodnika u recenici? Onda uoci te navodnike, jer sam pojam "normalna zenska" naglasio sa zeljom da razdvojim znacenje normalne osobe i definiciju "normalne" osobe. I zasto napadas ucesnike u diskusiji, samo zato sto iznose svoja misljenja? Npr. staljina ili mene... Tako se ne diskutuje...

I odakle ti zakljucak da ja nekog omalovazam? Ajde, citiraj mi recenicu iz ove teme u kojoj sam nekog omalovazavao.
A sto se tice izjave o preispitivanju psihickog stanja - nasmijah se slatko. :)

Sto se tice diskriminacije, jesam li ja ijednom rjecju naveo da bilo kako diskriminisem tu osobu? Da li sam naveo da ne bih izasao s njom u drustvu? Da li sam naveo da ju ne bih zaposlio? Da li sam naveo da bih vrijedjao nekog, ako je s njom u drustvu ili ako mu je djevojka? Kao sto i sama mozes vidjeti - NISAM. I stoga mi ne predbacuj diskriminaciju, kad je nema.

Meni se cini da se eros plasi diskriminacije u svojoj okolini, odnosno da ce ga familija i prijatelji gledati sa manje postovanja ili sazalijevajuci ga u smislu, koji sam naveo - da nije sposoban naci sebi djevojku bez fizickih nedostataka.

Osim toga, eros odluci se u vezi svojih komentara. Prvo si napisao:
eros je napisao:
Upravu si! Ta djevojka je "normalna osoba", sa njenim mozgom je sve ok. Nema psihickih problema i problem je "u meni", a ne njoj. Mislim da moji prijatelji ne bi bili bas toliko odusevljeni kad bih bio sa njom i to me malo koci. Zamolio bih te da je ne nazivas "invalidom".

Da bi zatim dodao:
eros je napisao:
Digresija, stvarno si pretjerao i upitaj sam sebe da li si TI normalan?
Nemam vise komentara, osim sto cu citirati komentar "Malene_BL".

Nije li to kontradikcija u reakcijama?

Trazio si misljenje - dobio si ga. Ja se ni prema tebi, ni prema kome u ovoj temi, nisam odnosio uvredljivo kao sto to radite ti i Malena_BL.

Sudrzacu se od davanja svog misljenja tebi ubuduce. Jer, sta ce ti misljenje od nenormalne osobe (kako si me sam okarakterisao), zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 17:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Da, hoces prestat`?? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
The Godfather je napisao:
budes li obracao paznju na to sta ce drugi reci i sta misle nece ti valjati...ti sam moras razmisliti o tome i zakljuciti da li ti smeta il' ne.....

znajuci da ce se u ovom smjeru rasprava voditi evo citiram se...........

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
P-I-M-P je napisao:
pa ovako...Treba da poprichas sam sa sobom koji je to stepen disabilitija da li je progresivan i da li ti to moze u buducnosti smetati, da li je genetski prenosiv i svasta nesto. Naravno nekad je bolje u pochetku stvari gledati realno i postupiti grublje prema sebi nego kada stvari postanu ozbiljne da nemas snage reci voljenoj da ti nesto smeta. Ovo sto sam rekao nema nista sa predrasudama, diskriminaciji ili bilo chemu tome slichno....Sretno

Slazem se da je post ozbiljan ali nije bez predrasuda.

Iz prostog razloga sto kad upoznamo osobe " bez mane" (na prvi pogled vidljive ) ne trazimo im genom, zar ne ?

Ne znam zasto bi to onda ovoj djevojci trebalo traziti. Svjesna je ona svega, i ako je razumna i jaka koliko izgleda, ona bi to vec sama ucinila i provjerila.

Ako je u stanju da se svakodnevno nosi sa sredinom takvom kakva je, onog trenutka kad bude dosla u stadij da razmislja o buducnosti, to joj vjerujem nece predstavljati nikakav problem.

Citiraj:
KADA JE OKO SLOBODNO, VIDIMO.
KADA JE SRCE SLOBODNO, VOLIMO.

SAMO SE SRCEM ISPRAVNO VIDI,
SUSTINA OSTAJE NEVIDLJIVA ZA OCI.
TREBA ZNACI GLEDATI SRCEM,
SLUSATI SRCEM.

:wink: Boja po mom izboru.

Pozdrav podebljan. :)

Eros, trazio si iskreno misljenje - dobio si ga .

Zbog cega se nerviras ? Ova prica nije o tebi. A ona je na sve ovo vec odavno navikla i sto je najljepse prevazisla. Sto se tebe tice nisam sigurna.

Take it easy.

Svijetu jos niko nije ugodio, nemoj se nadati da ces biti prvi koji ce to uciniti. :wink:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 09 Maj 2005, 19:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
eros, mislim da problem nije ni u tvojoj rodbini, niti prijateljima.... jedini problem si ti....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Malena_BL je napisao:
Veliki pozdrav za "Lisa_Simpson", "Japanese_rose"... :)

Prvo, zashto ja nisam dobio pozdrav ? :)

Drugo, koliko god mi to bilo teshko priznati, P-I-M-P je postavio najrealniji post, svi smo se tu nashli u nekoj zashtitnichkoj ulozi, svi smo protiv diskriminacije, etc...A on, izrod, kakav jeste ( :) ) je malo sagledao stvari ozbiljno.Nisi dete, neces da je smuvas, pa dok traje-traje, kad ti se svidi neka druga, kad shvatish neke stvari, okrenuces se i otici.Razmisli odmah o svemu, i moje lichno mishljenje je da ti ne treba da budes sa tom devojkom, jer niste jedno za drugo.

Naime, ti na jednom internet forumu trazhish savet u vezi jedne takve teme.Zasto se nisi konsultovao sa tom porodicom i prijteljima koji se pominju i rekao "Mama..sta bi ti rekla kad bih ja u kucu sutra doveo invalida ?" (Ti si je prvi nazvao invalidom, ja samo citiram tebe..) Mislim, pogledaj se..zamisli sad, vi budete skupa, i ona danas-sutra dodje na forum i vidi da si ti trazio savet od nekih ljudi koje cak i ne poznajes, i da su ti saveti presudili u tome da vi budete skupa.Sad ako ti meni kazes da ti saveti nece nikako uticati.. koji si onda qu.... trazhio mishljenje od svih nas ?
Jednostavno: NE ZASLUZUJES DEVOJKU!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 20:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Mislim da znam tu djevojku i moguce je da se radi o djevojci koju ja licno poznajem. To sam i rekla u jednom od prethodnih komentara. Slazem se sa komentarima i izvinjavam se "Digresiji".
Jednostavno, malo mi je zaparalo oci kad sam procitala tvoj komentar. Implusivna sam. Izvinjavam se!
Pozdrav i tebi "BlackHand" i svima ostalima! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 20:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Mislim da su tebi "eros" jasne neke stvari. Ti sam moras odluciti, ali ti si problem. Sa nekim komentarima se slazem koji su dali neki diskutanti, a ima i onih sa kojima se ne slazem. Kad mi dodje da budem implusivna, najbolje je da precutim. Samo ne volim diskriminaciju! Nije fer!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
sto-sta toga nije fer malena u ovom svijetu al' je surovo i takvo....zato.......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]