Well, well, ockies-dockies. Hajde da malo rezumiramo. Kao shto rekoh diablu sinoch za vecherom u Vrbasu, ako analiziramo kompletnu prepisku, i pishljivih 20 postova, dolazimo do zakljuchka, da tek veoma mali procenat odgovora ima ikakve konkretne veze sa temom, shto je ustvari samo josh jedan dokaz da je ova sredina potpuno ustrojena podojenim tradicionalizmom, i da generalno svi mnogo teze podlezhu bilo kakvim radikalnijim stavovima. Svidio mi se komentar "sex nije casual" - to je jedan stav, sa kojim se ja ne slazhem, ali je ipak relevantan komentar. Kako bilo da bilo, vidim da smo mi mnogo spori, i da koliko god svi tezhe, pogotovo omladinci, da budu alter i drugachiji, nisu bash najuspjeshniji - jer dok jedan nije u stanju da kontrolishe na ovaj ili onaj nachin svoje unutrashnje instinkte, od promjene nema nisht'. To ti je otprilike k'o kad uzmesh kantu za smeche i prefarbash je u drechavo zelenu - jest' hype - al' je i dalje kanta za smeche - i to je otprilike i moj stav prema tzv. alter likovima. Svi se neshto zhale, forsiraju da su k'o fol sputani od strane drushtva/vlade/policije - mosh' mislit' - nije im dozvoljeno da duvaju na javnim mjestima, da se bodu po choshkovima, da se oleshe od alkohola i upadaju u shahtove...pa djeco, shta 'ochete vi? Anarhiju? Vazhi, al' vi chete chistit' ulice kad sve ode u qrac.
Ovaj narod treba animirati - svi bi htjeli u neku Evropu, svi bi htjeli evropske plate i evropska shvatanja - e pa ne mozhe dok god smo 'vako zadrti, i dok god ljudi ne mogu ni (relativno) anonimno da prichaju o sexu po nekakvim glupavim forumima - al' zato mogu da se je*u po haustorima, sa kozama i poslije 'dobro obavljenog posla' se spreme za abortus. Shuplja pricha. Svak' ko i dalje sex, u bilo kojoj formi smatra za taboo - mozhe da se nosi. Je*em Vas u dupe, a vi se zhenite sa 16, obechavajte svoju djecu po rodjenju, pravite krkanske svadbe, chudite se shto parovi zhive zajedno po 5 godina a nisu u braku - budite malogradjani...shto se mene tiche mozhete i na sve chetiri...i zbog takvih stavova mi smo vjechno u qrcu. Tako treba i da ostane.
A ja ode negdje drugdje.
_________________ /////- "there is new life for us to eat" -////
|