marlonbrando je napisao:
Pazi nije problem da devojka pridje muskarcu vec je problem sto vecina muskaraca nece pomisliti da je ona hrabra, samostalna i pametnija od njih vec ce pomisliti ova mala ce do kraja veceri dati! Postoje i izuzetci kod muskaraca ali vecina ce ovo pomisliti! Licno ja bih pomislio kako cu je lako povaliti pa bi bilo na njoj da mi dokaze sve prethodno, pa ako bi dokazala da nije prisla samo da se kres... onda bi mogao razmisljati kako je pametna hrabra i td, a verujem da bi sam prilazak muskaracu svakoj zeni napravio toliko pritiska da bi se tesko u daljoj prici i snasla!
Da li sam zene u pravu?
Izmedju ostalog nema nista lepse od flerta i muvanja (nemoj da bi neko ovo pogresno shvatio)
Onda sam ja izuzetak kod muškaraca, ito iz jednog vrlo pragmatičnog razloga nikad mi do sad nije prišla nijedna djevojka lošeg morala. A ovo "priđe" je metafora za "učini prvi korak", na ovaj ili onaj način i može biti bilo šta. Nikad sex prvu večer! Prvo, to je prečica za kraj, što zbog lošeg seksa, a što zbog mnogih drugih stvari.
Proveo sam neko vrijeme na školovanju u Kanadi, zajedno sa izvjesnim brojem likova sa ovih naših prostora, od "Vardara pa do Triglava". I sad, Kanađanke su izuzetno druželjubive i za razliku od nekih naših cura nemaju problem prvog kontakta. Stvarno se nije radilo o glupim momcima, naprotiv; ali ovo je, sjećam se, proizvelo par smješnih situacija, kad lik "odvoji" neku djevojku, ili mu naprosto ona prva priđe, plati joj kasnije par pića u pabu, provedu večer zajedno, a na kraju balade se djevojka lijepo, kulturno zahvali na prijatnom ćaskanju i ode u nepovrat...

Mi svi imamo predrasudu kako je odvesti djevojku na kafu zicer za seks ili vezu, bezveze...
"....Divno je, kad žena ima petlju da te uzme k sebi onda kad si slab. Divno je kad ćutim snagu njenu koja vadi me iz moga blata van..."