banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 10:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Da li koristite kontraceptivna sredstva?
ne koristim 22%  22%  [ 34 ]
kondom 48%  48%  [ 74 ]
pilule 12%  12%  [ 18 ]
prekinuti snosaj 11%  11%  [ 17 ]
plodni i neplodni dani 1%  1%  [ 2 ]
spirala (hormonska ili obicna) 1%  1%  [ 1 ]
spermicidi...kreme,paste,gelovi,vaginalete 1%  1%  [ 1 ]
dijafragma 0%  0%  [ 0 ]
koristim nesto drugo,sto ovdje nije navedeno 4%  4%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 153
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kontracepcija...
PostPoslato: 22 Sep 2010, 07:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ovo je već bilo, ali je dobra reklama! :D

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Grozno.

I istinito.

Ja se svaki put kad kliknem na ovu temu zapitam kakve veze "Koncentracija..." ima sa ovim podforumom.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kontracepcija ide uz seks... i erot'ku :)

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2010, 11:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
...i razum i ladnu glavu zavisno od nacina kontracepcije

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2010, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Slika

Posteno s njene strane :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
LaMpiR je napisao:
Cuo sam za neke tablete, kao cura stavi dole prije sexa i u naredna 3h se sprijecava aktivnost spermica. Znas li neko nesto vise? :)

To starac! Samo nek ona metne dole i nema zime ;))

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 23:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Slika

:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Odlično :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 13:26 
BlackHand je napisao:
LaMpiR je napisao:
Cuo sam za neke tablete, kao cura stavi dole prije sexa i u naredna 3h se sprijecava aktivnost spermica. Znas li neko nesto vise? :)

To starac! Samo nek ona metne dole i nema zime ;))

imaju oni neki "filmovi" koji se stave i djeluju sat dva u tom smislu.. ne znam kako se tacno zove, ali bilo je kupiti u apotekama

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2011, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2011, 09:59
U dogovoru sa svojim ginekologom koristim pilule. Naravno kada je u pitanju stalni partner :D Ipak pilule pruzaju samo kontracepcijsku zastitu ali ne i zastitu od spolno prenosivih bolesti a o tome itekako treba voditi racuna sto nazalost danasnja omladina nikako ne radi :(

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2011, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
Ne pruzaju ni tablete 100% zastitu od zaceca (naravno, ni drugi vidovi zastite). Na stranu to sto stetno djeluju na organizam. Njima se zaustavlja prirodan ciklus i logicno je da su stetne.

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Moze li strucno, medicinsko pojasnjenje te stetnosti? Ako ti nije problem :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Vidiš da je čovjek mišljenje zasnovao na logici, ne na medicini, šta ga odmah prozivaš... :)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Pilulama se nikako ne zaustavlja prirodan ciklus, one pomažu kod neredovnog ili bolnog ciklusa, tj.regulišu ga.

Najbolja kontracepcija je nemoj se- neboj se :D
To je neka zloća izmislila vjerovatno, kao i to da od pilula rastu brkovi i od kave rep!

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Jedno, al' zaista neutralno pitanje bez predumišljaja i političke pozadine:

Koliko menstruacija može kasniti?

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 18:34 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 02:09
Unbeliever je napisao:
Jedno, al' zaista neutralno pitanje bez predumišljaja i političke pozadine:

Koliko menstruacija može kasniti?

Citiraj:
Dugotrajno ili kratkotrajno izostajanje

Neredovitost menstruacije, odnosno njeno izostajanje može biti kratkotrajne ili dugotrajne prirode. Ako vam je menstruacija duže vrijeme neredovita i snažna, najpametnije je da se posavjetujete sa svojim liječnikom.

Može se dogoditi da se radi samo o povremenim izostajanjima, ili da vam menstruacija kasni samo mjesec ili dva. U tom se slučaju zapitajte jeste li u tom periodu nešto promijenili u svojoj normalnoj životnoj rutini. Da li se u vašem životu pojavilo više stresa, jeste li promijenili prehrambene navike, jeste li puno popili …? Ako ste na neko od ovih pitanja odgovorili potvrdno, najvjerojatniji ste dobili odgovor na pitanje: Zbog čega vam izostaje menstruacija.

Menstruacija nije samo neugoda, s kojom se žene moraju boriti svakog mjeseca, već nam može mnogo reći o tome što se događa u našem tijelu. Kada se idući puta budete ljutili zbog onoga što vam priređuje, te mislite da bi bez nje svijet bio ljepši, radije se veselite što je imate i da vas ne gura u brige.

http://www.intimatemedicine.com.hr/seks ... ija-kasni/

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hvala.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2011, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
ajkula je napisao:
Moze li strucno, medicinsko pojasnjenje te stetnosti? Ako ti nije problem :)

Naravno, ja se ne razumijem toliko u medicinu. Citiracu jedno od objasnjenje stetnosti
Citiraj:
Svi znamo zašto ih uzimamo, no znamo li i što nam one sve donose? U zadnje vrijeme bilo je puno napisa o njihovoj štetnosti. Mi vam donosimo koje su zaista štetne posljedice uzimanja kontracepcijskih pilula i jesu li zaista opasne za život.

Pri upotrebi kontracepcijskih pilula zdravlje mogu ugroziti neki rizični čimbenici kao što su pušenje. Tako se ne preporuča uzimanje kontracepcijskih pilula ukoliko žena puši, a ima više od 35 godina. Uzimanje pilula također se ne preporuča osobama s prekomjernom tjelesnom težinom, povišenim krvnim tlakom, povišenom razinom kolesterola, povišenom razinom šećera u krvi i bolestima krvožilnog sustava. U slučaju da već uzimate kontracepcijske pilule trebate znati da najmanje jednom godišnje treba posjetiti ginekologa. Također, posjet ginekologu bit će potreban ako su menstruacijski ciklusi uz pilulu više puta neredoviti, ako menstruacija izostane, ako se javi neobičan kašalj ili zadihanost te ako se za vrijeme uzimanja pilula jave migrene ili poremećaji vida (npr. dvoslike, treperenje pred očima) ili tegobe kao što su grčevi, bolovi ili otok ruku ili nogu.

Što kažu statistike?
Oko 80.000 žena u Hrvatskoj uzima oralnu kontracepciju ne samo zbog sprečavanja neželjene trudnoće, već i zbog akni, menopauze ili policističnih jajnika. 60 do 70 posto njih nema nikakvih nuspojava, no genetska sklonost nekim oboljenjima, pušenje i pretilost mogu skrivati rizik opasnih nuspojava.

Opasnosti!
Ginekolozi ističu da žene kojima netko u užoj obitelji boluje od bolesti krvožilnog sustava, prebolio je infarkt ili moždani udar, nikako ne smiju uzimati kontracepcijske pilule. Također, već spomenuto pušenje i pretilost glavni su krivci venske tromboze koja uzrokuje plućnu emboliju, ali i moždani te srčani udar. Ono što se mora uzeti u obzir pri propisivanju tableta jesu dob žene, lijekovi koje pije te moguća rizična oboljenja. U njih se ubrajaju visok krvni tlak, poremećaj rada štitnjače, jetara, žučni kamenci te dijabetes, migrena i miomi. Pilule nikako ne bi smjeli propisivati liječnici opće i obiteljske medicine, već samo specijalisti ginekolozi. Uz savjetovanje s liječnikom, analiza krvne slike najvažniji je preduvjet sigurnoga korištenja kontracepcijskih pilula.

Svi liijekovi imaju kontraindikacije i stetno djeluju na ljudski organizam. Jer da su potpuno bezopasne, bile bi bez nuspojava. Generalno, protivnik sam uzimanja bilo kakvih lijekova. Osim ako to nije neophodno. Interesuje me na koji nacin vas tablete mogu zastiti od spolno prenosivih bolesti. Sigurno sa partnerom uradite HIV test, pa ste sigurni :lol:

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 10:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U nekim slučajevima kao kod npr. neredovne menstruacije se preporučuju kontraceptivne tablete da bi se hormoni doveli u balans.
Ne bih se nikad odlučila za hormonske tablete za kontracepciju, baš iz straha od disbalansa hormona te ostalih nuspojava.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2011, 10:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
ja vec par godina upotrebljavam kontracepcijski implantat i zadovoljna sam

Spoiler:
Što je i kako djeluje implantat?

Kontracepcijski implantat je mala, fleksibilna cjevčica (veličine manje žičane ukosnice) koja se mora umetnuti u kožu na predjelu nadlaktice. Ona polako oslobađa hormon progestagen i učinkovita je zaštita od neželjene trudnoće kroz tri godine. Implantat uvijek mora umetnuti liječnik ili medicinska sestra i to pod lokalnom anestezijom.

Implantat se obično treba umetnuti u prva dva dana menstrualnog ciklusa i njegovo djelovanje započinje odmah. Ako je umetnut neki drugi dan potrebno je koristiti dodatnu zaštitu slijedećih sedam dana.

Djeluje na način da:

1 - Sprečava ovulaciju (sazrijevanje i oslobađanje jajne stanice iz jajnika)

2 - Mijenjaja viskozitet sluzi koju luče žlijezde sluznice maternice, otežavajući tako prolaz spermija

3 – Mijenja samu sluznicu maternice, što otežava implantaciju eventualno oplođene jajne stanice.

Učinkovitost

Implantat je učinkovitiji od 99 %. To znači da će od 100 žena koje koriste ovu metodu kontracepcije manje od 1 godišnje zatrudnjeti.

Prednosti

- vrlo je učinkovita zaštita

- ne utječe na spolni odnos

- kada se ukloni plodnost se brzo vraća

- mogu ga koristiti dojilje

- ne trebate razmišljati o kontracepciji

- ako se predomislite implantat se lako može ukloniti.

Nedostaci

- Privremeno mjesečnice mogu biti neredovite i učestalije, ali sve se to smanjuje nakon određenog vremena i nije štetno.

- Privremeno se mogu javiti promjene na koži (nečistoće), glavobolje, bolne grudi ili promjene u težini. Sve bi se trebalo vratiti u normalu nakon nekoliko mjeseci.

- Kod nekih žena se mogu razviti ciste na jajnicima, koje nisu opasne, često nemaju simptoma i obično nestaju bez liječničkog tretiranja.

- Rijetko, ali implantat može uzrokovati infekciju u ruci i ponekad ga je teško ukloniti.

Može li svatko koristiti kontracepcijski implantat?

Kontracepcijski implantati ne odgovaraju svakome. Razlozi za njegovo ne korištenje uključuju:

- ako sumnjate u trudnoću

- ako ne želite promjene u svome menstrualnom ciklusu.

Također, implantat ne biste smjeli koristiti ako imate ili ste imali u prošlosti:

- rak reproduktivnih organa

- teška oštećenja jetre

- iznenadna krvarenja

- bolesti krvožilnog sustava (tromboza, embolija), osobito moždani ili srčani udar.

Kako implantati utječu na kasniju plodnost?

Implantati nemaju nikakvog utjecaja na kasniju plodnost, trudnoću niti na dijete.

Općenite informacije

Tri mjeseca nakon što vam je implantat umetnut trebate otići na kontrolni pregled kod liječnika i nakon toga jednom godišnje. Neki lijekovi mogu utjecati na učinkovitost implantata, a implantati mogu utjecati na učinkovitost nekih lijekova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 239 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]