V@nja je napisao:
I dalje sam stava da, dok se ne ostvare uslovi za to, ne zelim da imam dijete.
Citiraj:
Vrabac, vjerujem da ne laze jer bih i ja, pod takvim opcijama, izabrala da me nema.
+1
Citiraj:
I to zašto, jer je samo jedan roditelj? Jer se mane rapa? Pa takvih je 2/3.
Onog momenta kad se prestanemo zadovoljavati prosjekom i time "kako je vecini" mozda se i izdignemo iznad toga.
Ja to ne zelim ni sebi, a kamo li svome djetetu.
Dobro, ne želiš dijete. To kontam i nek svako radi što misli da je najbolje za njega.
Samo mi je bilo bezvaze priča kad se dijete abortira u ime djeteta al sam dobio odgovore da ne mogu vjerovati.
Ne trebaš se zadovoljavati prosjekom, to sam samo naveo kao paradoks da nas po toj logici nebi ni bilo. Poenta je: živ si, digni se iznad prosjeka, bori se za svoju sreću. IMAŠ ŠANSU.
Mislim da samo stvari treba nazvati pravim imenom, a to je da bi to dijete bilo tebi teret i da zbog toga svoju šansu nebi ni dobilo.
A i kad se "digneš iznad prosjeka" i imaš sretan brak. Šta to garantuje. Kapitalizam je surov, za noć te neka nova kriza pomete a i za taj brak statistika baš ne ohrabruje da će ostati takav.
Onda je još gore. Nema šanse da svi vi niste bili svjedoci kako se sve okrene u životu za čas i uopšte u nepredvidivost života.
Kako god, ja vjerujem da su djeca strijele a mi samo lukovi koji ih ispaljujemo.
A sve više vjerujem i u onu "rodi me majko sretnog pa me na đubre baci"