banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 03:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jul 2005, 20:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Vecernji list Zagreb 21.07.05.godine

Ovaj tekst moze posluziti kao osnova za diskusije.

TRENDOVI Monogamija je opet u modi pa djevičanstvo, zbog pritiska obitelji, sve više Hrvatica vraća estetskom operacijom
Ponovno djevica za 400 do 1500 eura
Autor Josip Bosak

Hrvatice sve više žele biti djevice, a one kojima seksualna apstinencija teško pada, nevinost u Zagrebu mogu vratiti za 600 do 1500 eura. I tako više puta, kraja nema!
U susjednoj Srbiji nevinost će, pak, platiti 400 eura. Povratak nevinosti kirurškom rekonstrukcijom himena svjetski je trend, a slijedi ga i Hrvatska. Djevičanstvo sve više zanima domaće žene, a svjedoče tomu i podaci zagrebačke klinike Barbel, jedine u nas koja obavlja taj zahvat ili to ne skriva u svojoj ponudi.

Godišnji je rast takvih operacija u njih, naime, 20 posto. Zahvat se zove himenoplastika i isprva su na njega odlazile žene koje su pretrpjele teško seksualno zlostavljanje. No, udaja je postala sve češćim razlogom zbog kojega Hrvatice odlaze na operaciju.

Novi početak
Maloljetnice se ne smiju operirati. Pacijentice u dobi od 20 do 37 godina dolaze nam iz tradicionalnih hrvatskih obitelji, no i iz uglednijih zagrebačkih obitelji. Na neki način ženama ta operacija omogućuje nov početak. Pacijentice su me često pitale kako mogu vratiti nevinost pa sam počeo obavljati taj zahvat.

Monogamija je sve jači trend u svijetu i u nas, čemu je uzrok strah od side i ostalih spolnih bolesti. Takvim pristupom žene, zapravo, varaju svoje buduće partnere objašnjava Miroslav Kinčl, kirurg plastičar.

Zbog psiholoških razloga prije operacije treba proći razgovor s doktorom Kinčlom i medicinskom sestrom, a po potrebi i s psihologom. Iako se ta operacija može izvesti više puta, samo su dvije žene učile to drugi put, i to zato što operacija u inozemstvu nije uspjela. Puno pacijentica dolazi i iz nama susjednih zemalja, a najviše iz Slovenije i BiH.

Godišnje se izvede nekoliko desetaka takvih zahvata, petina nad Zagrepčankama. Korekcija se radi od ostataka djevičnjaka, bez umjetnih materijala, a najčešća je dob pacijentica od 20 do 25 godina. Deset dana nakon zahvata, koji traje oko sat i pol, nemoguće je otkriti da je žena bila na operaciji - tvrdi Kinčl.

Pritisci
U susjednim zemljama još ima djevojaka koje se prije braka ginekološki pregledavaju na zahtjev oca ili budućeg muža. Kaže nam to i Aleksandar Dušanović, ugledni srpski estetski kirurg, čija beogradska klinika 011 također radi himenoplastiku. Godišnje obave 40-ak zahvata, operacija traje pola sata i stoji 400 eura.

To je zapravo tužna priča. Dolaze nam djevojke koje su "pritisnuli" očevi ili ujaci, najviše iz Bosne te s Kosova. Mnoge iz vjerskih razloga moraju rekonstruirati himen kako bi nevine ušle u brak. Imali smo i dvije pacijentice iz Hrvatske, dosta iz Francuske, a ostale su iz Srbije kaže dr. Dušanović, koji je estetski kirurg s međunarodnim iskustvom i 15-godišnjim stažom.

Većina je pacijentica (85 posto) neškolovana. No, Dušanović se sjeća i doktorice koja je sa svojih 35 godina operirala himen jer ju je čekao budući suprug.

Mnoge su žene koje dolaze utučene, a to je, smatram, za područje psihologije. Čak i nije problem u njima. Što bismo rekli za muškarce koji povjeruju ženi koja je prešla tridesetu da nikad nije imala odnose? Taj je zahvat vrlo jednostavan i, zahvaljujući raznolikosti tehnika, praktički nema granica za njegovo obavljanje.

Moj turski kolega jednoj je eskort dami rekonstruirao himen čak 431 put jer šeici koji dolaze u Tursku traže isključivo prostitutke djevice zaključuje Dušanović.

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2005, 22:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
zah je napisao:
To je zapravo tužna priča. Dolaze nam djevojke koje su "pritisnuli" očevi ili ujaci, najviše iz Bosne te s Kosova.

ovo zvuchi nevjerovatno... znam da je to sve tako, ali mi ne ide u glavu nikako...

neki zaista nisu trebali mrdati iz shume...

a i te zene :roll: , glupost je neunishtiva... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Mocna stvar :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 02:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Te zene su lude..... Umjesto da budu sretne shto su se prochepile, one se vracaju u praistoriju.... :roll: E zamisli, "nevina" ti uvali sidu..... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
pazi ti doktori koji to rade su najpametiniji ljudi koji postoje. vec kad te zene imaju visak para onda alal im kad ih uzimaju...

kao ono udala se u 27 i kao nevina je??? a 21 vijek i djevojcice od 13 gube nevinost a ova izdrzala do 27-e. ne kazem da nema takvih ali ......

ahahah tc tc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 09:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2002, 07:34
Nista novo,jer taj trend postoji vec 10-ak godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 10:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ovim nashim bi onda trebao rajfeshlus :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 10:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Ovako počinje ispitivanje 8)
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
svasta. cure jedva cekaju da se rijese himena, da ih ne boli vise...

taman posla da ga ponovo stavljam????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

murphy_law, hahahhahahahhahhahahahhahahhaahahhahahhahahha :laughing7: :laughing8: :laughing7: :laughing8: :laughing9: :laughing3: :laughing8: :laughing8: :laughing6: :toothy5: :toothy4: :toothy10: :toothy7: :toothy6: :occasion5: :occasion5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2005, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Lisa_Simpson je napisao:
Te zene su lude..... Umjesto da budu sretne shto su se prochepile, one se vracaju u praistoriju.... :roll: E zamisli, "nevina" ti uvali sidu..... :drinking:

I_am je napisao:
svasta. cure jedva cekaju da se rijese himena, da ih ne boli vise...

taman posla da ga ponovo stavljam????

Mislim da se iz teksta jasno vidi da zene dolaze zbog muza,oca,ujaka,tasta,te ostale,uglavnom muske rodbine i buduce rodbine. :(
Uzas.
Ne mogu zamisliti da me neko cijeni samo po tome da li imam ili nemam himen.

Nije ni cudo sto su te zene utucene i sto su za psiholosko posmatranje,ali mislim da su oni kojih ih uslovljavaju tako za psihijatrijsko posmatranje. :-?

Cinjenica da ih je 85 % neskolovanih me ne iznenadjuje.
Ti polupismeni i nepismeni ljudi su najzatucaniji,do njih jos nije stigao 21 vijek.Oni i dalje misle da je zena kriva ako rodi 3 curice (jer je to do zene sta ce roditi :roll: ).
Ali mi je zalosno kad jedna doktorica spadne na te grane da se udaje u 35 godini za nekon za kog mora biti djevica.Ali sama je kriva.
Ove sto zive ko zna gdje,sto nisu imale sansu ni da se skoluju i nemaju nekog izbora,ali doktorica ima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 00:39 
sta sve nece zena da uradi,stvarno na kraju ispadoste najgore od sve djece.Da mi toliko zatezemo muda rekli bi"pazi budala"!al zeni se da oprostiti.Ko je sad ugrozen?pored svih sminki i preparata kad gledas tv shop,smuci mi se.Na jednosj strani ima stomak ko da je banjalucku pivaru popila dok na drugoj ko svarci zategnuta.ma jebo ja tu pravdu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
pa niko ne tebi ne brani da se ti "zatezes" :lol: a osim toga,niko normalan po meni nece uraditi konkretno ovaj zahvat...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 02:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Chak i da ih tjera otac, i to mi je bolesno.... Stvarno zive u praistoriji... Mene na tu grozotu niko ne bi mogao natjerati.... Skontaj koja je njima sramota biti ne-djevica, a koja je tek brooka ta operacija... Odmah se moze u zemlju zakopati.... :roll: :violent1:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 03:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
hahahahahahahahahhahahahhahahahhhaahahahah

liso shampione :)

BTW....ja ne znam kako neko moze postati OPET...djevicanstvo je vishe u ponashanju nego u samom himenu... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 04:04 
valjda ima vecernja skola sto zah nije objavio... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
hahahah sad si me nasmijao za tu skolu :)pa i ja sam to rekla,cuj zakrpili je a preko nje presao bataljon vojske :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:25
bezveze stvar....ppffff :-? :-? :-?

dzaba im ta operacija kad su vec bile "probijene" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
|wratch| je napisao:
BTW....ja ne znam kako neko moze postati OPET...djevicanstvo je vishe u ponashanju nego u samom himenu... :)

Tacno se vidi gdje progovara radni staz :D :wink: :wink:

Himenoplastika je trend u svijetu i u razgovoru sa jednim hirurgom plasticne-estetske i rekonstruktivne hirurgije, sa nasih prostora, sanzadoh da kod nas josh se ne radi pomenuta operacija, bar ne u tom estetsko-rekonstruktivnom obliku, ali ce postati sigurno trend za par godina kao takva.

Mislim da koliko god raspravljali o himenoplastici ..uvijek ce biti onih zena koje sretnu patrijarhalne,primitivne i egoisticne buduce muzeve i koje ce za njih leci na operacioni sto da se podvrgnu necemu bolnom i rizicnom(svaka operacija je rizik)a sve to da bi udovoljile necijoj bolesnoj zelji koja je vrijedna 0 bodova .
A pritom te iste zene nisu svjesne kakakv udarac i medvjedju uslugu cine samoj sebi.
Jedino 'podrzvaam' :D ako se i muskarci podvrgnu plastici prepucijuma pa da onda budu 1:1 ...i da utonu u prvu bracnu noc kao "iskrena, neokaljana ,netaknuta priroda" :lol: :lol:

A isto tako svakim danom se se 'pojavljivati' mnogobrone operativne tehnike i doktorske intervencije koje ce biti interesante razlicitim mentalnim sklopovima pacijenata :) a istovremno ce biti itekako dobar izvor finansijskih primanja za dr :P so why not?? :wink: zacarani krug se nastavlja... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2005, 23:11 
[quote="gipsy_girlplasticne-estetske i rekonstruktivne hirurgije, sa nasih prostora, sanzadoh da kod nas josh se ne radi pomenuta operacija, bar ne u tom estetsko-rekonstruktivnom obliku, ali ce postati sigurno trend za par godina kao takva.
:wink:[/quote][quote][/quote]

ja ne shvatam ljude kad prave od toga modu.to mi je malo vise tupavo al ajd,necu dati svog truda u to!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]