banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 13:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Michigenac je napisao:
Lisa, da mi je znati kako se slazu ovaj "Joint-gitarist" sa malom "kupacicom" sa tvog avatara?! :-?
Nista lose... samo pitam :smilebox: :iconbiggrin:

Hahhahahaha, bash je slatka Venera... :D Po izgledu se bash neshto i ne slazu, mozda sklonim lika iz potpisa da bi ona vishe dolazila do izrazaja... :lol: :lol: :lol: A kako se inache slazu? Mmmmmmm, ma Venera je prava bludnica, bice da im je super... :love3:
P.S. Shto se tich eposlovice, sigurna sam da je "Panta rei", uchili smo je... A i Latini skoro nikada nisu imali "h" koje se ne chita osim kod "ph" i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 22:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
P.S. Shto se tiche poslovice, sigurna sam da je "Panta rei", uchili smo je... A i Latini skoro nikada nisu imali "h" koje se ne chita osim kod "ph" i sl.

Posto je ova izreka primjenjiva na osnovnu temu, nadam se da blabla i urednicima nece smetati ovo sto cu napisati.

Izgleda da je istina " negdje izmedju" kad je u pitanju leksika.

"Heraclitus of Ephesus (Grcki Ηρακλειτος Herakleitos) (about 535 - 475 BC), znani kao 'Obskurni,' bio je Starogrcki filozof u vrijeme prije Sokrata. Nije se slagao sa Thalesom, Anaximanderom, i Pythagorom o prirodi osnovne materije i tvrdio je umjesto toga da je sve postalo iz klasicnog elementa vatre,a ne iz vazduha, vode ili zemlje. Ovo je dovelo do vjerovanja da je promjena realna, a stabilnost iluzija. Za Heraklita sve je "u toku", kao sto je naglaseno u njegovoj slavnoj izreci"Panta Rhei":

Παντα ρει και ουδεν μενει

" Sve tece, nista ne stoji".

Poznat je po izreci " Covjek ne moze preci rijeku 2 puta na istom mjestu, jer ni covjek ni rijeka vise nisu isti ".

Da se vratimo na temu - mislite li da se zaljubljenost i ljubav mijenjaju vremenom, i koliko je bitno da se s osobom u koju ste zaljubljeni slazete u bitnim pogledima na zivot ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
evo da ja vam nesto ka'em :D : Zaljubljenost je kad u osobi suprotnog pola vidis samo njegove/njene ljepse strane, a ljubav nastaje onog trenutka kad primijetis i mane, i pomognes mu da ih sam(a) uvidi i ispravi-uzajamno!
paa...i nisam bas neki poeta :toothy2: :love3:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Japanese_rose je napisao:
Da se vratimo na temu - mislite li da se zaljubljenost i ljubav mijenjaju vremenom, i koliko je bitno da se s osobom u koju ste zaljubljeni slazete u bitnim pogledima na zivot ? [/i]

Pa, veoma je bitno. Ako se s nekim ne slazesh u osnovnim pogledima na zivot, onda nemate shta da radite zajedno jer ta veza nema dalju buducnost... Shto se tiche vremena, pa kada si zaljubljen u nekog naravno da nije uvijek isto. Shto se duze poznajete, vasha veza je drugachija. Na pochetku je to bila samo strast ( :lol: ), poshto ja ne vjerujem u ljubav na prvi pogled. Kasnije to prelazi u zaljubljenost, al onu slatku kakva bude samo na pochetku. Shto vrijeme vishe prolazi, vasha ljubav prolazi kroz razne prepreke... Ako ih sve predjete bez puno muke, onda je vasha veza chvrsta. Ljubav uvijek ostaje, naravno u razlichitim oblicima, odnosno, postaje zrelija. :love8: :love3: :toothy5:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 01:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Lisa_Simpson je napisao:
Da se vratimo na temu - mislite li da se zaljubljenost i ljubav mijenjaju vremenom, i koliko je bitno da se s osobom u koju ste zaljubljeni slazete u bitnim pogledima na zivot ? [/i]

Pa, veoma je bitno. Ako se s nekim ne slazesh u osnovnim pogledima na zivot, onda nemate shta da radite zajedno jer ta veza nema dalju buducnost... Shto se tiche vremena, pa kada si zaljubljen u nekog naravno da nije uvijek isto. Shto se duze poznajete, vasha veza je drugachija. Na pochetku je to bila samo strast ( :lol: ), poshto ja ne vjerujem u ljubav na prvi pogled. Kasnije to prelazi u zaljubljenost, al onu slatku kakva bude samo na pochetku. Shto vrijeme vishe prolazi, vasha ljubav prolazi kroz razne prepreke... Ako ih sve predjete bez puno muke, onda je vasha veza chvrsta. Ljubav uvijek ostaje, naravno u razlichitim oblicima, odnosno, postaje zrelija. :love8: :love3: :toothy5:

Vid ti ove Lize sto se raspisala! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 08:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Michigenac je napisao:
evo da ja vam nesto ka'em :D : Zaljubljenost je kad u osobi suprotnog pola vidis samo njegove/njene ljepse strane, a ljubav nastaje onog trenutka kad primijetis i mane, i pomognes mu da ih sam(a) uvidi i ispravi-uzajamno!

Ipak veoma poeticno...i slazem se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
blabla je napisao:
Michigenac je napisao:

Ipak veoma poeticno...i slazem se...

Word!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02

Posto je ova izreka primjenjiva na osnovnu temu, nadam se da blabla i urednicima nece smetati ovo sto cu napisati.

Ma samo ti
:D

Da se vratimo na temu - mislite li da se zaljubljenost i ljubav mijenjaju vremenom, i koliko je bitno da se s osobom u koju ste zaljubljeni slazete u bitnim pogledima na zivot ?

Ja sam se u posljednje vrijeme pocela pitati: Da li smo se mozda samo navikli jedno na drugo!? Medjutim, kada provedem dan bez njega, i kada pocnem gubiti dah jer mi se nije javio i ne znam da li mu se nesto desilo, je li sve u redu itditd. onda shvatima da samo ljubav jedne osobe prema drugoj moze izazvati tu zabrinutost i paznju...A da se slazemo u bitnim pogledima na zivot svakako mora postojati ta spona koja nas veze...tipa, da zelimo oboje imati djecu...da treba stedjeti za nesto bitno...kako vaspitavati djecu i te neke stvari...moraju biti slicne, ako ne i iste

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 20:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 22:23
sretno nezaljubljena! 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]