Hmmm...
Fizicki izgled jeste bitan u neku ruku,ali ne toliko koliko mislimo.
Iskreno,(ovi koji su u vezama),da vas je neko pitao prije nego sto ste sreli osobu koja vam upotpunosti odgovara,da opisete kakvog muskarca ili kakvu zenu smatrate idealnom/idealnim i zelite za sebe,koliko bi vas sadasnji partner FIZICKI odgovarao tom opisu,a koliko po svojim OSOBINAMA?
Po meni,idealan muskarac je bio (fizicki) u stilu : crna kosa,zelene oci,visok...
I onda sam u jednom momentu shvatila da sam takvih tokom zivota upoznala ko zna koliko,ali da mi nijedan nije privukao paznju,a kamoli da sam se zaljubila u njega.
Tek sam kasnije,mnogo kasnije,razmisljajuci,shvatila da su X,Y,Z...bili crne kose,zelenih ociju...tada kada sam ih upoznala ili se druzila s njima,nisam to ni uocila...
Evo,moja Zalosna Sovica je nabacila stomacic za ove nase 3 godine,ali mi je jednako drag i sexy kao i ranije,bez njega.
Vise je to u glavi.
Mislim da je u sustini mnogo bitnije kako se osjecamo kraj te osobe.
Ako te ta osoba cini sretnim i opustenim,ako ti je prosto prirodno da pred tom osobom ogilis svoju dusu,povjeris joj najvece tajne,dio tebe koji malo ko ili niko ne zna,da ispricas sve one gluposti iz djetinjstva...ako ti je ta osoba prijatelj,a jos te i fizicki privlaci,to bi bilo to.
A ta fizicka privlacnost se ne rodi toliko iz necije "fizicke savrsenosti" koliko iz nasih sveukupnih osjecanja prema toj osobi nastalih na osnovu iskustva (trenutaka smijeha,tuge,reakcija te osobe u finim i manje finim trenucima u nasem zivotu) koje smo podijelili s tom osobom.
Naravno,za sve ovo treba vremena.
A danas svi nekud zure,zure iz veze u vezu i pitaju se zasto nisu sretni,umjesto da zastanu,da se opuste,da daju sansu i sebi i drugima...
Novac je prolazna kategorija,neko moze biti bogat,cura poleti,uda se za njega,a on kreten,kockar,tuce je,pije,ima ljubavnice i na kraju sve izgubi na kocki,recimo.
Kakav je to zivot?
Zar je sreca u skupim haljinama,parfemima i cipelama?
I sta onda kad tog novca,zbog koga se ona udala,nema,ali zato je tu dvoje - troje djece,izgubljene godine,oziljci po tijelu i dusi od batina i ponizenja?
Naravno,ne mislim reci da su svi ljudi koji imaju malo vise novca losi.Nisu!
Ali udati se za nekog samo radi novca ili biti s nekim samo radi novca je glupo,po meni.
Mislim da 2 mlade,zdrave osobe mogu zaraditi dovoljno za neki koliko - toliko normalan zivot,a ako ima i vise od toga,za neki luksuz,dobro je,ako nema - moze se i bez luksuza.
shicy je napisao:
mada je dobro kad imas nesto da ga ucjenjujes...
To je najbolji nacin da unistite i svoju i srecu te druge osobe.
Svoju Sovicu volim zbog onog sto on jeste,jedno divno toplo ljudsko bice (dobro,ponekad mu ja skacem po zivcima,pa i nije tako divan i pitom,ali sta ces

),a ne zbog onoga sto on ima i kako izgleda.
I sigurna sam kad bi dozivio neku nesrecu (ne daj Boze) i ostao bez noge,ruke ili sa oziljcima,da bih ga i dalje jednako voljela.
I kad nebi imao nista i kad bi imao sve,meni je svejedno.
Ja volim njega.