rio je napisao:
eh misko...
ja nikom nisam podario zivot...ali ipak zivot nam je svima dat. zar moram imenovati onog ko nam ga je podario?
Ovo prelazi u religijska ili mozda sektaska shvatanja .. zato i ne prolazi tvoja filozofija..
rio je napisao:
znam da uzalud ovo govorim jer me nemozes cuti...nemozes naci dubinu u mojim rijecima iako sam potpuno siguran u njih.
Fino je misliti da si ti jedini u pravu .... daje sigurnost a?
rio je napisao:
gde to pise? pa pise misko, svuda oko tebe! samo dzaba kad nevidis i kad ja koji vidim nemogu rijecima na to ukazati drugima, vec samo traziti da mi se slijepo vjeruje.

Interesantno .. a ko si ti da ti se slijepo vjeruje? cime zasluzujes to povjerenje ?
Pa svaki dan na ulici / TVu se pojavljuju svakakvi ljudi koji prosipaju razne priche... recimo ja kazem da je Sunce hladno a ne vrelo i trazim da mi se slijepo vjeruje jer ne mogu dokazati ..
Interesantno ...
rio je napisao:
cudime sto tvrdis da je seksualnost izbor...
da, neki se uzbudjuju zbog osoba istog pola i da, neka drustva to tolerisu i podupiru to kao "slobodan izbor"...
Sve sto ja radim u mom zivotu je izbor. Zivot po normama je tezak zivot i u sustini ne lici
na zivot vec na program vesh masine koji moras da zavrsis. Interesantno ..
Radis nesto sto ne zelis .... super
rio je napisao:
ali ja ti tvrdim da kad bi neko u svjetu imao caroban stapic kojim bi mogao od svakog homoseksualca stvoriti heteroseksualca da bi homosekusalnosti nestalo!

Ako bi postojao carobni stapic koji bi svakog muskarca pretvorio u zenu, muskaraca bi nestalo

))))
Je'l razumijes ti sta pricas ?
rio je napisao:
nijedan homoseksualac nije sretan zbog toga sto osjeca...
a gdje si to procitao ? Jesi pricao i sa jednim od njih ?
Evo pogledaj, cak ovde na LJSE ima postova jednog homosexualca koji ni u jednom trenutku
nije izrazio nezadovoljstvo sto je takav. A vjerujem da su i ostali takvi.
rio je napisao:
on moze do kraja zivota potiskivati sve nevolje koje mu njegova osjecanja donose i cak naci neki prividan sklad u sebi ali ispod svega toga ostace jedan nemir i nezadovoljstvo....
To osjeca ne zbog sebe, vec zbog drustva koje ga osudjuje, kojeg i ti cinis. Jer to sto on
osjeca, 'ne bi smio da osjeca' iako nikome ne smeta niti koga ugrozava.
rio je napisao:
ostace mu to mana sa kojom se vjecito nastoji pomiriti...a zasto? pa zato jer tako netreba da bude.
Interesantna su tvoja izlaganja, ni za jedno nemas neke konkretne dokaze vec trazis da ti se vjeruje...

'to je tako', 'ja znam', 'tako bi trebalo', 'to ne bi trebalo'
Takve price cujem od sektasha iako ne bi htio tebe okarakterisati kao takvog.
rio je napisao:
ljudi nemogu naci rjesenje i otkloniti homoseksualnost pa zato izmisljaju filozofije koima pokusavaju "zalijeciti" stvar.
to su filozofije koje sam ja naveo.
Ocito je da filozofije smatras praznim pricama, jer se ne uklapaju u tvoj sklop shvatanja.
rio je napisao:
znam da nije lako. ali ja nisma izmislio zivot i nisam postavi ostvarti takve kakve jesu. zivot je tezak ali trebamo se truditi da ga zivimo dostojanstveno.
Znaci peder ne zivi dostojanstveno

) ..... ti si mnoge na ovom forumu ostavio bez rijeci
jer si iznosio takve tvrdnje u koje ni djeca ne mogu povjerovati.