banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 20:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2008, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
U svakom zitu ima kukolja (ili u svakom kukolju ima zita :D )

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2009, 09:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav!

Interesuje me u cemu je problem sa Joomla programerima? I za to je potrebno programersko znanje i sa time se moze novac zaraditi. Neke firme su specijalizovane samo za izradu template-a za Joomla, neke firme izradjuju komponente, module i plug-in-ove, a za to je potrebno programersko znanje i poznavanje nekih začkoljica iz software-engineering-a poput OOP i design patterns. Ili mislite konkretno na nesto drugo kad kazete Joomla "programeri"?

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2009, 01:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jul 2004, 15:14
hahahahahah, potrosio sam 10 min da iskopam password da bi se ovom nasmija ;}

PHP programer - LOL ovo ko je izjavio prao je tica
Neko je pominjo programere iz BL koji imaju platu 60-70e. Ne mogu da garatujem 100% da takvi ne postoje, ali me samo interesuje koja firma im to daje? To znaci taj taj programer ima ~10000e platu. Hmm... ne vjerujem.

U RS postoje dva modela zarade u IT industriji.

a) (mama, tetka, ujna, strina etc) mi je ministar, premijer i blablalba. Ja imam IT firmu. Oni naruce neki nebulozni software (katalog necega) i sve to naravno naplati se 1.5M evra. Posto sam ja tolika stipsa zaposlim 10 programera i dam im po 1000km platu. Za ostalo kupim neki seljacki auto i napravim kucu na trgu :)

b) tipican outsourcing. Ali u biti 10000e je budzet outsorsing firma do jedno 4-5 ranika. U najboljem slucaju oni imaju platu od 500e do 2000e (znam da ima i onih koji imaju i od 3000e, al malo ih je). Sve preko toga nije profitabilno za "strendzere"

I ne kontam cemu pljuvanje po joomla programerima, i prepravljacima raznih skripa i skriptica. Sto vise njih, to kasnje vise para za "prave" programere. Njihovo rjesenje obicno traje po godine i klijent se opet vrati po prvobitnu ponudu. Zar ne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]