hahahahahah, potrosio sam 10 min da iskopam password da bi se ovom nasmija ;}
PHP programer - LOL ovo ko je izjavio prao je tica
Neko je pominjo programere iz BL koji imaju platu 60-70e. Ne mogu da garatujem 100% da takvi ne postoje, ali me samo interesuje koja firma im to daje? To znaci taj taj programer ima ~10000e platu. Hmm... ne vjerujem.
U RS postoje dva modela zarade u IT industriji.
a) (mama, tetka, ujna, strina etc) mi je ministar, premijer i blablalba. Ja imam IT firmu. Oni naruce neki nebulozni software (katalog necega) i sve to naravno naplati se 1.5M evra. Posto sam ja tolika stipsa zaposlim 10 programera i dam im po 1000km platu. Za ostalo kupim neki seljacki auto i napravim kucu na trgu

b) tipican outsourcing. Ali u biti 10000e je budzet outsorsing firma do jedno 4-5 ranika. U najboljem slucaju oni imaju platu od 500e do 2000e (znam da ima i onih koji imaju i od 3000e, al malo ih je). Sve preko toga nije profitabilno za "strendzere"
I ne kontam cemu pljuvanje po joomla programerima, i prepravljacima raznih skripa i skriptica. Sto vise njih, to kasnje vise para za "prave" programere. Njihovo rjesenje obicno traje po godine i klijent se opet vrati po prvobitnu ponudu. Zar ne?